July 12th, 2016

Sudah beberapa bulan melahirkan anak perempuan sulungnya yang bernama Gia Quinn Mckienzie, pelakon Lana Nodin masih belum bersedia untuk berkongsi foto anaknya itu kepada umum. Untuk pengetahuan anda, Gia kini sudah berusia 6 bulan.

Lana berkata beliau mahu menikmati tanggungjawab sebagai sebagai ibu bapa bersama suami tercinta dan berharap peminat boleh menerima keputusannya itu.

Penjelasan itu dibuat selepas Lana setiap hari menerima permintaan daripada peminat yang teringin sekali melihat wajah anaknya itu.

Tidak dinafikan ramai yang meminta saya memuat naik gambar Gia, namun saya menghormati keputusan suami untuk tidak berkongsi foto anak kami di media sosial buat sementara waktu.

Julung kali bergelar ibu bapa, kami ingin menikmati detik indah memikul tanggungjawab ini berdua dulu. Insya-Allah saya pasti berkongsi gambar Gia apabila tiba masanya.

Lagipun, saya memikul tanggungjawab sebagai isteri dan ibu tanpa bantuan pembantu. Gambar saya sendiri pun jarang dimuat naik kerana sibuk dengan rutin harian, takut tidak menang tangan pula nanti.

Tidak mengapalah, berilah ruang kepada Lana Nodin untuk menikmati waktu bersama anaknya dahulu. Kalau orang tidak sudi untuk apa dipaksa?

Sumber Berita : BH ONLINE

March 11th, 2016

Berkongsi berita beliau sudah selamat bersalin puteri pertamanya bersama suami Daud McKienzie, Lana Nodin masih lagi menerima pelbagai kritikan daripada sesetengah netizen.

Ada yang mempersoalkan status sebenar anak perempuannya itu, siapa kira bila tarikh nikah Lana sehinggalah tarikh bersalin. Pergh, sampai macam tu sekali mereka hendak siasat.

Antara komen yang diterima ialah Lana sudah mengandung sewaktu beliau berkahwin dan banyak lagi.

Walaubagaimanapun, tidak semua berfikiran negatif seperti itu. Beberapa pengikut Instagram mempertahankan Lana dan mempercayai kadang-kala kiraan seseorang itu tidak betul.

Mengenai  mereka yang mempertikaikan status anaknya, Lana menerusi ruang komen di akaun Instagram miliknya berkata beliau dan suami tidak akan memaafkan mereka yang  menghina anaknya sehingga ke akhir hayat.

Berikut adalah komen penuh Lana :-

Ni la manusia…bila kita dah share berita, macam2 spekulasi macam2 benda buruk akan keluar….tak boleh ke tumpang gembira utk kami sekeluarga???ini baru je dlm my insta….dlm blog, social media yg lain??…macam2 duk jaga tepi kain cari mane silap nak jadi keyboard warrior…apa motif duk kira bulan la tarikh kawin bagai apasal??so ada point korang Nak menuduh or buat citer lagi panas lagi laris gossip tu??

Just FYI pada sesiapa yg komen buruk pasal anak i bukan saje di sini malah di blog2, di social media yg lain, sy dan suami takkan maafkan anda sehingga la hujung nafas kami selagi anda tak minta maaf pada kami terang2 seperti mana anad buat keputusan nak jadi keyboard warrior sangat walaupun sebesar zarah terdetik pasal buruk anak atau maruah keluarga sy…

Before this, org mengata, mengutuk sy, sy boleh telan dan move on…but this time pasal anak sy, I WILL NO LONGER BE QUITE!!… Why can you just be happy and doa yg baik2 for us instead sibuk cari buruk org? To all bloggers, keyboard warrior also, we want to say tq for ur bad speculation and mean harm writing or comment.

Like i said, me and my husband will never forgive someone like u because ur buah mulut, fitnah yg merosakkan maruah anak tak berdosa. But to all my fans who really sincere to us, sy sekeluarga ucapkan terima kasih atas doa2 dan ucapan tahniah pada kami, insyallah bile sampai masa yg sesuai, sy dan suami akan memperkenalkan baby Gia pada semua…terima kasih dan salam semua.

Kasihan sungguh nasib yang menimpa Lana Nodin. Berkongsi berita gembira pun ada yang mempersoalkan. Abang Nara memahami apabila ada sesetengah selebriti mengambil sikap berdiam diri tentang anak mereka. Iyerlah, tak pasal-pasal dengan anak sekali kena hentam. Peminat sekarang memang lain macam. Tak gitu?

March 10th, 2016

Selamat melahirkan puteri sulungnya Gia Quinn McKienzie pada pertengahan Januari lepas Lana Nodin akui merasa seronok apabila bergelar seorang ibu.

Melihat wajah bayinya dan menyentuh kulit lembut Gia membuatkan Lana melupakan segala masalah dan keletihan kerana tidak cukup rehat.

Menjadi ibu memang memenatkan. Tambahan pula saya perlu mengembara ke sana-sini mengikut suami hingga anak saya sendiri belum dapat diperkenalkan kepada teman terdekat. Saudara-mara sebelah keluarga saya pun belum bertemu dengannya. Saya sendiri tidak cukup rehat, tetapi pengalaman menjadi ibu cukup nikmat dan indah.

Melihatnya di depan mata sudah menenangkan saya. Menyentuh kulitnya yang lembut pula, yang bagaikan salji, seakan-akan menjadi terapi diri. Saya memang berasa seperti tidak mahu berenggang dengannya. Suami pun gembira bukan kepalang. Pulang saja dari kerja, memang anak yang dicarinya dulu, hingga saya pun diabaikannya.

Berita Lana sudah bersalin diketahui ramai dan menjadi viral selepas beberapa peminat bertemu dengan beliau ketika bercuti di Singapura baru-baru ini.

Lana selamat melahirkan Gia disebuah hospital swasta di Kuala Lumpur  dengan berat 4 kilogram.  Pasangan suami isteri ini merencana untuk memperkenalkan anak mereka kepada umum dalam sebuah majlis aqiqah yang akan diadakan nanti.

Sumber Berita : BH ONLINE

 

 

March 10th, 2016

Lana Nodin dan suaminya mengakui baru-baru ini bahawa dia telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan seberat 4 kg di sebuah hospital swasta Januari lepas yang diberi nama Gia Quinn Mckienzie.

Berita kelahiran itu bagaimanapun dirahsiakan olehnya dan hanya diketahui apabila seorang pengikut Instagram Lana dari Singapura mengucapkan tahniah kepadanya kerana terserempak dengan Lana, suami dan anaknya.
 photo 12446161_757903267674551_1060556920_n.jpgMenurut Lana melalui Harian Metro, dia akur permintaan suaminya yang mahu kelahiran Gia tidak dihebahkan.

Budaya di sini dan di negara luar sangat berbeza apabila membabitkan soal kelahiran anak. Suami cuba mengelak supaya Gia tidak terlalu diberikan perhatian, terutama dalam tempoh berpantang. Sebagai isteri saya akur.

Lana memberitahu David tidak mahu perhatian dan paparan kepada umum memberi kesan buruk kepada anaknya itu. Berita kelahiran anak itu menjadi viral kerana perkara itu tidak disedari oleh sesiapa.

Sebelum ini, ada beberapa teman rapat mengetahui kelahiran Gia, tetapi atas kehendak David, mereka menghormatinya dan tidak dihebohkan.

Bagaimanapun, isu itu dilaporkan dan tidak boleh dielakkan. Sebagai selebriti pasti ke mana saya pergi orang tahu. Terima kasih atas ucapan tahniah yang diberikan di laman sosial saya. Kami sekeluarga amat menghargainya.

Lana juga merancang untuk mengadakan majlis kesyukuran dan cukur jambul untuk anaknya itu dan sebelum ini bercadang untuk memperkenalkan Gia kepada rakan media waktu itu.

Rancangan kami mahu menjemput beberapa rakan media yang rapat untuk bertemu Gia pada majlis yang sedang dirancang itu. Tidak sangka pula berita kelahiran Gia diketahui lebih awal. Saya mohon pelbagai pihak mendoakan Gia dan kesejahteraan kami sekeluarga.

David akan membawa Lana dan Gia pulang ke Amerika Syarikat selepas kenduri kesyukuran tersebut untuk mempertemukan isteri dan anaknya itu kepada keluarganya di sana.

Jom saksikan Slot Panggung Seni Ekstravaganza Muzikal Randai “Cindua Mato” pada 25, 26 dan 27 Mac ini di Panggung Sari,…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Sunday, 6 March 2016