Written by Bella | November 16th, 2017

Kecoh di Twitter apabila seorang individu dengan nama PU Nabil telah menegur pelakon Kilafairy dengan kata-kata  agak berbisa kerana status yang ditulis oleh beliau yang berbunyi  “Some women fear fire, some women become it.” Untuk makluman anda , lelaki tersebut bukanlah salah seorang peserta pencetus ummah.

Bengang dengan PU jadian tersebut yang menyalah tafsir maksud ayatnya, Kila telah membalas teguran lelaki itu. Menurut Kila, beliau tidak pernah memberikan maksud api neraka dalam “tweet” berkenaan dan berpendapat lelaki tersebut cuba untuk menjadi Tuhan dan meraih publisiti murahan.

Lelaki itu kemudian membalas “tweet” Kila dan memberitahu tujuan beliau membuat teguran api neraka itu kerana ingin melihat sendiri respon netizen mengenai isu tersebut. Bagaimanapun, pengakuan lelaki itu sudah dipadamkan.

Kalau hendak menegur seseorang itu haruslah ada cara yang betul dan tidak mengaibkan. Apatah lagi lelaki tersebut juga turut memburukkan nama Pencetus Ummah yang ada sedangkan beliau hanyalah PU palsu.

Written by Bella | October 18th, 2016

Sebuah akhbar pada hari Ahad lepas ada melaporkan berita bahawa pelakon Kilafairy kini sedang intim dengan seorang jejaka Arab.

Menurut laporan berkenaan, Kilafairy dan jejaka berkenaan tampak cukup mesra bersama ketika memasuki sebuah kedai yang beroperasi 24 jam di Wisma Central Jalan Ampang, Kuala Lumpur baru-baru ini.

Namun, berita itu tidak benar dan Kilafairy  menerusi laman Twitternya  menafikan beliau sedang bercinta dengan jejaka Arab.

Malah, Kilafairy juga mengatakan beliau tidak pernah menjejakkan kaki di Wisma Central . Pelakon itu berharap agar peminatnya tidak tertipu dengan berita yang disebarkan.

Kadang-kadang kemesraan antara seorang lelaki dan wanita itu tidak memberi makna bahawa mereka sedang bercinta.

Written by AbangNara | March 13th, 2015

Dilabel ‘gila seks’ kerana komen mereciknya terhadap gambar Kilafairy, Wak Doyok telah tampil membuat penjelasan tentang kontroversi yang melanda dirinya. Rupa-rupanya Wak Doyok sekadar bergurau. Ala, macam gurauan kita dengan rakan-rakan. Cuma gurauannya kali ini disalahtafsir sehingga menimbulkan rasa kurang senang orang ramai. Namun bagi Abang Nara, gurauan Wak Doyok ini tak kena tempat. Lebih-lebih lagi dengan statusnya sebagai seorang figura fesyen.
wak doyok Kata Wak Doyok:-

Saya sudah serik. Tak sangka pula gurauan itu disalah tafsirkan oleh orang lain. Padahal saya hanya bergurau komen macam itu pada gambar Kila seperti gurauan antara kawan. Tak sangka segelintir pihak salah anggap dan menjadikan ia masalah besar”

Sedangkan antara saya dan Kila memang kami tahu itu hanya usikan kawan. Bila dah jadi isu saya kena akur dengan kedudukan saya sebagai ikon masyarakat saya terima teguran orang dengan hati terbuka

wak doyok

Diharap Wak Doyok belajar daripada kesilapannya dan mengurang sedikit recikan yang acapkali terjadi. Hehehe. Dah jadi selebriti ini, bukan tingkah laku je harus dijaga, komen kat Instagram bukan kena hati-hati. Salah sikit memang padah jawapnya. Sumber Harian Metro.

Written by AbangNara | April 2nd, 2014

Nampak gayanya Hanez Suraya tetap akan terlibat dalam teater Projek Kahwin yang akan berlangsung di Panggung Sari, Istana Budaya, pada 6 hingga 14 Jun depan. Walaupun ada ugutan dan ancaman untuk membaling telur kepada pelakon ini, pihak Istana Budaya mengambil keputusan untuk mengekalkan Hanez. Menariknya selain daripada kawalan lebih ketat, pegawai polis berpakaian biasa akan turut disediakan sepanjang pementasan teater tersebut. hanez suraya Ketua Pengarah Istana Budaya, Datuk Mohamed Juhari Shaarani berkata kepada Mstar Online:-

Kami buat keputusan untuk kekalkan Hanez Suraya dan bersedia untuk berhadapan dengan sebarang kemungkinan. Bagaimanapun, kita akan tingkatkan kawalan keselamatan jika perlu selepas ada ugutan yang boleh menjejaskan keselamatan pelakon dan penonton sepanjang pementasan

hanez suraya Bagaimanapun Hanez Suraya hanya akan terlibat untuk 4 hari terakhir sementara untuk 6 hari yang terawal, wataknya akan dibawa oleh Kilafairy. Terang penerbit teater Projek Kahwin, Shawn Amer:-

Hanez menyatakan hasrat untuk menarik diri selepas kontroversi tersebut, namun bila perbincangan dilakukan kami bersetuju untuk kekalkan dia dan menambah pelakon baru iaitu Kilafairy. Kita melihat ini sebagai kelainan apabila satu watak dilakonkan oleh dua pelakon berbeza, secara tidak langsung sebagai strategi promosi teater ini.

hanez suraya
Rasanya bulan Jun kelak kontroversi yang melanda Hanez sudah pun reda. Ancaman baling telur itu mungkin dikeluarkan ketika hati masih mengelegak kepanasan dengan apa yang telah dilakukan oleh Hanez. Sekarang ini pun nampak gaya orang sudah mula lupa dengan apa yang telah terjadi. Bulan Jun nanti pasti 100% dah tak ingat. Abang Nara yakin tak akan ada insiden baling telur berlaku di Istana Budaya kelak.