Written by Bella | July 2nd, 2019

Meskipun sering menerima kritikan dan kecaman, pelakon Kilafairy tetap tidak kisah untuk tampil dengan imej seksi. Sekurang-kurangnya dia tidak hipokrit, menjadi diri sendiri.

Baru-baru ini, foto Kilafairy memakai baju dengan motif kulit ular cukup hangat diperkatakan sehingga nama ibunya penyanyi Rohana Jalil turut terpalit.

Jelas Rohana, dia sudah berkali-kali menasihati anak perempuannya itu dan menegur cara pemakaiannya. Namun, Kilfairy tetap tidak ambil peduli. Terus terang, Rohana sudah tidak larat mengulas isu pemakaian anaknya itu.

Saya dah tak larat nak komen, budak-budak sekarang. Sebelum ini pun dah banyak kali kita cakap pun tak nak dengar.

Nak cakap berulang kali pun benda yang sama. Bila dia pakai macam itu dan orang komen dia akan berhenti sekejap. Lepas itu, empat ke lima bulan lagi mesti dia buat semula. Jadi, saya tiada komen untuk perkara sebegini.

Rohana juga enggan ambil pusing dengan kecaman yang dilemparkan netizen terhadap anaknya.  Menurutnya, dia juga pernah muda dan baginya ia tindakan biasa anak muda.

Suka hatilah nak kecam atau cakap apa, saya selesa dengan pendekatan tidak ambil tahu. Saya tak suka terlalu fikirkan masalah.

Terdahulu, Kilafairy juga tidak mahu memberi komen berlebihan berhubung isunya menggayakan pakaian bercorak kulit ular sawa ketika menghadiri sebuah acara di New York baru-baru ini. Padanya, tidak menjadi kesalahan untuk memakai pakaian yang dia rasakan selesa.

Sumber Berita : Harian Metro

Written by Bella | June 28th, 2019

Sering menghadiri pelbagai acara eksklusif di luar negara, ada netizen yang mula mencetuskan spekulasi kononnya pelakon Kilafairy ditaja seseorang ataupun ‘sugar daddy’. Kata mereka, Kilafairy sudah lama tidak berlakon, bagaimana pula boleh kerap ke luar negara?

Namun, Kilafairy menafikannya dan enggan terlalu ambil pusing dengan tuduhan itu. Katanya, dia sudah lali dengan segala komen serta kritikan negatif netizen.

Kita tidak boleh tutup mulut orang sebab mereka tetap akan cakap apa yang mereka mahukan tapi sebenarnya semua acara dan majlis yang saya hadiri mewakili Malaysia. Setiap syarikat yang menjemput itu sendiri yang menaja segalanya. ‘Sugar daddy’ nak selit pun dah tak ada tempat.

Saya dah biasa dengan kritikan negatif dan terlalu biasa sangat sehinggakan saya hanya mampu gelak dan biarkan sahaja.

Dalam pada itu, Kilafairy juga tidak mahu memberi komen berlebihan berhubung isunya menggayakan pakaian bercorak kulit ular sawa ketika menghadiri sebuah acara di New York baru-baru ini. Padanya, tidak menjadi kesalahan untuk memakai pakaian yang dia rasakan selesa.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | February 26th, 2018

Seperti yang dikenali, pelakon Kilafairy mampu membuat anda tergoda dengan bibirnya yang seksi persis Angelina Jolie. Kilfairy boleh dikatakan sebagai artis serba boleh. Mana tidaknya, beliau bukan sahaja boleh berlakon tetapi kini melebarkan sayapnya dalam bidang nyanyian dan muncul dengan single pertama berjudul Put The Word In duet bersama penyanyi antarabangsa Sean Kingston dan DJ Aku Ash.

Muzik video lagu tersebut juga sudah dilancarkan dan mendapat perhatian ramai kerana ada kemunculan beberapa selebriti popular Malaysia.

Walaubagaimanapun, ada juga pihak yang kurang gemar dengan lagu serta muzik video tersebut. Kilafairy juga dikritik kerana menari dengan ghairah dan disamakan seperti penari tiang. Lebih teruk lagi, ada yang menjadikan beliau sebagai simbol seks.

Sejujurnya lagu ini agak “catchy” dan sesuatu yang “fresh” untuk didengar. Mungkin tarian itu cara Kilafairy untuk mengekspresikan lagu tersebut, fikir positif. Apa pula komen anda?

Kredit Video : Paranormal Records

Written by Bella | November 16th, 2017

Kecoh di Twitter apabila seorang individu dengan nama PU Nabil telah menegur pelakon Kilafairy dengan kata-kata  agak berbisa kerana status yang ditulis oleh beliau yang berbunyi  “Some women fear fire, some women become it.” Untuk makluman anda , lelaki tersebut bukanlah salah seorang peserta pencetus ummah.

Bengang dengan PU jadian tersebut yang menyalah tafsir maksud ayatnya, Kila telah membalas teguran lelaki itu. Menurut Kila, beliau tidak pernah memberikan maksud api neraka dalam “tweet” berkenaan dan berpendapat lelaki tersebut cuba untuk menjadi Tuhan dan meraih publisiti murahan.

Lelaki itu kemudian membalas “tweet” Kila dan memberitahu tujuan beliau membuat teguran api neraka itu kerana ingin melihat sendiri respon netizen mengenai isu tersebut. Bagaimanapun, pengakuan lelaki itu sudah dipadamkan.

Kalau hendak menegur seseorang itu haruslah ada cara yang betul dan tidak mengaibkan. Apatah lagi lelaki tersebut juga turut memburukkan nama Pencetus Ummah yang ada sedangkan beliau hanyalah PU palsu.