October 10th, 2020

Peningkatan kes baharu akibat pandemik COVID-19 sejak kebelakangan ini telah menjadi bualan hangat dalam kalangan masyarakat.

Turut memberi pendapat mengenai isu itu, bekas peserta Akademi Fantasia iaitu Khai turut meluahkan perasaan kecewa dan sedih menerusi ruangan Twitter miliknya.

Menurut Khai, dia merasa kesal kerana ada segelintir pihak yang didakwanya culas dalam mengikuti Standard Of Procedure (SOP) yang telah ditetapkan serta layanan yang tidak sama antara rakyat dan orang atasan.

Dia dalam pada itu sempat menceritakan pengalaman pernah dimarahi kerana tidak memakai pelitup muka dengan meskipun sedang menjamu selera di sebuah restoran.

View this post on Instagram

Legams ? #KhaiRosma #Terbako

A post shared by KHAI & ROSMA (@khai_rosma) on

Sekadar info, terdapat 354 kes baru dicatatkan dengan 6 kematian sehingga tarikh 9 Oktober 2020. Statistik kematian semalam merupakan angka tertinggi pernah dicatatkan sejak wabak ini melanda Malaysia.

Pakai pelitup muka ketika berada di luar dan sentiasa jaga kebersihan diri. Jika tiada keperluan untuk keluar, sila berada di rumah dalam usaha mengekang penularan wabak merbahaya ini #stayathome #kitajagakita .

August 25th, 2020

Pasangan duet yang pernah popular suatu ketika dahulu, Khai dan isteri, Rosma yang merupakan artis kelahiran program Akademi Fantasia musim pertama mengakui teringin untuk membuat kemunculan semula dalam pentas nyanyian di Malaysia.

Khai berkata, dia bercita-cita untuk mengulangi detik indah menghasilkan single berduet bersama isteri tercinta. Jika dulu pasangan ini pernah dua kali muncul dalam single duet bertajuk Warna Cinta (2008) dan Dengan Sekali Lafaz (2013),kini, Khai dan Rosma mahu impian kembali ke studio menjadi nyata dan bukan sekadar ‘cakap-cakap kosong’

Namun begitu, Khai mengakui masih belum ada komposer yang ingin didekati untuk proses penghasilan lagu. Tambahnya, jika diberi peluang, dia lebih selesa untuk muncul berdua bersama Rosma, tidak secara solo.

View this post on Instagram

Maaf jika kami mengganggu pemandangan anda.? Tumpang lalu.????????? #mybetterhalf #khairosma

A post shared by KHAI & ROSMA (@khai_rosma) on

“Namun, setakat ini belum ada komposer yang kami mahu dekati. Dalam hati, hendak juga mencuba peluang menyanyikan lagu ciptaan Hael Husaini. Jika ada rezeki dan kesempatan, pasti tidak akan menolak. Kalau menyanyi solo, saya tidak pasti. Sudah ramai ‘Budak Baru Nak Up’ (BBNU) di luar sana yang berbakat menyanyi secara solo,”

Menurutnya lagi, dia sama sekali tidak mempunyai niat untuk bersaing dengan mana-mana penyanyi jika berpeluang merakamkan lagu kembali. Pasangan ini menganggap ianya seperti satu bonus jika ‘comeback’ mereka kelak melonjakkan kembali nama mereka di persada seni.

View this post on Instagram

Malam minum, 8pagi membuang kaw2 segala lendir, sisa makanan & angin (kentut) fuhhhh lega. Senyum ? lebar sepanjang hari & bdn pun fresh! Perut x sebu lg, buncit pun takut nak datang tau… hehe ? MS SenaRos bukan utk perempuan je tp untuk lelaki juga tau. Mcm sy minum tak hari2, 2hari sekali je. Sbb bila umur dh cecah 41thn ni metabolisme mula dh rendah termasuk lah sistem pembuangan pun dh x lancar mcm dlu2. Sbb kena tau, punca utama berat naik, perut sebu/buncit/menggeleber, bdn lesu semuanya melibat sistem metabolisme kita yg dh mula turun ke tahap low & sistem pembuangan kita tak bagus (ada yg seminggu sekali je membuang). ?huhu #KhaiRosma #MSSenaRos #Sejak2014 #LawasLangsingSihat Lawas ? Langsing ? Lawas @msbykhairosma

A post shared by KHAI & ROSMA (@khai_rosma) on

View this post on Instagram

Mood raya still on.? Walaupun hakak pakai baju kepok2 tetap tak kalah hokey.? Gambar tetap bergambar. Salam Aidil Adha semua.?? #oursmallfamily #khairosma Lawas ? Langsing ? Sihat @msbykhairosma

A post shared by KHAI & ROSMA (@khai_rosma) on

 Mengimbas kembali mengenai pasangan yang pernah sensasi suatu ketika dahulu, Khai dan Rosma telah mendirikan rumah tangga pada tahun 2008 yang lalu dan telah pun dikurniakan tiga orang cahaya mata iaitu Muhammad Amzar Danish,11, Nur Amani Damia,6, dan Nur Alya Dhania,1. Kini, pasangan ini aktif mengukuhkan empayar perniagaan dengan menjual produk kesihatan dan pelangsingan badan.

Sumber: Berita Harian Online

January 10th, 2014

Comelnya!!! Lengkap sudah sepasang anak buat Khai dan Rosma AF dengan kelahiran “baby girl” nya baru-baru ini. Sekali pandang ada iras muka Khai pulak. Orang kata kalau anak perempuan ikut muka ayah, besar nanti confirm cun melecun. Apa pun, yang penting si “baby girl” sentiasa sihat dan membesar dengan sempurna.

anak rosma dan khai

Buat masa ini, Khai dan Rosma masih belum mengumumkan nama anak kedua mereka ini. Semoga dengan kehadiran cahaya mata kedua ini kehidupan keluarga Khai dan Rosma akan lebih meriah. Insya Allah akan lebih murah rezeki. Lagi beberapa gambar si comel dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Ford Fiesta RS baru sedang dalam pertimbangan

anak rosma dan khai
anak rosma dan khai
anak rosma dan khai

January 6th, 2014

Lama tidak mendengar khabar mengenai penyanyi keluaran Akademi Fantasia ini. Kali terakhir Abang Nara berkongsi informasi mereka ialah ketika kelahiran anak pertama pasangan ini iaitu Danish sekitar tahun 2009.  Terbaru Sabtu lalu kira-kira jam 6.56 petang, Danish telah pun menjadi seorang dengan kelahiran anak kedua pasangan ini.

anak kedua khai dan rosma

Menerusi akaun Instagramnya, Rosma menulis:-

Inilah buah hati terbaru kami..skrg danish dh jd abg yeayy!!.. Tq kpd semua yg mendoakan rosma.alhamdulillah,rosma selamat bersalin pd hari sabtu,pukul 6.56ptg.name kami akan bg tau nanti yek.

anak kedua khai dan rosma

Tidak diketahui pula jantina anak kedua Khai dan Rosma. Apa pun yang penting bayi tersebut telah selamat dilahirkan. Semoga kebahagiaan keluarga ini bertambah seiring dengan penambahan cahaya mata. Tahniah Khai dan Rosma.

P.S: Peugeout 2008 Urban SUV dilancarkan pada harga RM119,888