December 5th, 2018

Pernah tak korang tiba-tiba rasa lapar walaupun baru je lepas makan? Mesti rasa pelik kan sebab tak tahu punca kenapa rasa lapar tu selalu datang.
Selalunya kalau rasa lapar melanda, apa yang korang akan buat? Jadi hari ni kami nak kongsikan beberapa tips yang korang boleh buat kalau tiba-tiba rasa lapar.
Sentiasa ada snek dalam beg

1

Perkara wajib untuk korang yang suka makan ni ialah korang kena pastikan sentiasa sediakan stok snek dalam beg dan laci simpanan tu. Mungkin snek tak bolehlah nak mengenyangkan perut yang lapar tu tapi sekurang-kurangnya boleh tolong bagi perut tu terisi je sementara nak tunggu waktu makan seterusnya.
Minum air yang banyak

2

Kalau korang masih rasa lapar walaupun baru lepas makan, apa kata korang cuba minum air kosong dengan lebih kerap dan banyak. Kalau korang tak lalu nak minum air kosong, mungkin korang boleh cuba minum jus buah-buahan segar, kopi atau teh. Elakkan minum air soda dan air manis takut nanti korang makin lapar pula. Tapi jangan minum air banyak sangat sampai perut kembung tau!

Tidur

3

Apa kata korang muat turun je aplikasi KFC yang terbaru. Ya, sekarang KFC dah ada aplikasi yang boleh dimuat turun terus ke dalam telefon pintar korang.

4

Korang boleh dapatkan menu KFC Delivery kegemaran korang terus melalui aplikasi ni, lepas tu order je. Selain tu, korang boleh jadi antara orang yang terawal untuk mendapat maklumat mengenai promosi-promosi KFC yang menarik.
Yang paling seronok, anda Boleh tebus Cheezy Wedges bila anda order KFC Delivery melalui app terbaru mereka!

Cuba bayangkan masa korang tengah lapar, lepas tu dapat pula makan Cheezy Wedges yang panas dengan kuah cheese yang melimpah. Nak buat lagi terliur, cuba bayangkan ayam goreng KFC yang cukup rangup. Aduhhhh, syoknya!

5

6

Macam mana nak tebus Cheezy Wedges percuma tu?

Senang je caranya, korang hanya perlu muat turun aplikasi KFC Delivery ke dalam telefon pintar, lepas tu korang sign in ke akaun korang atau sign up jika masih belum ada akaun, kemudian pergi ke bahagian rewards dan tebus Cheezy Wedges percuma tu. Senangnya!

Jadi, tunggu apa lagi, muat turun aplikasi KFC Delivery sekarang dan order makanan kegemaran anda untuk menebus SATU Cheezy Wedges. Baru la menjilat jari !

7

Selamat mencuba dan ingat-ingat sikit dekat kami bila tengah makan KFC tu !



March 22nd, 2017

Seperti yang dijanjikan, hujung minggu lalu, Abang Nara telah menjejakkan kaki ke KFC untuk merasai sendiri kelazatan KFC Twister dengan 2 rasa baharu iaitu KFC Twister Hot & Zesty dengan sos Creamy Chili Lime dan juga KFC Twister Cheezy dengan sos Cheezy Mayo.

kfc twister

bergambar dulu sebelum pergi order. Muka dah tak sabar dah tue

Setelah beratur kira-kira 5 minit, tibalah giliran Abang Nara untuk membuat pesanan. Tanpa berlengah lagi, Abang Nara terus order KFC Double Twister Combo yang berharga RM14.90 untuk merasai sendiri kelazatan kedua-dua rasa baharu KFC Twister. Kalau korang nak beli ala carte pun boleh jugak. Cuma RM6.50 sahaja. Kalau beli kombo (termasuk air dan fries) pula harganya ialah RM9.90. Berbaloi-baloi sangat.

kfc twister

muka tak sabar nak tunggu tibanya KFC Twister baharu

2 minit kemudian, KFC Twister baharu sudah berada di tangan Abang Nara.

kfc twister

muahahaha. Bau pun dah menyelerakan sangat

Tanpa berlengah lagi, Abang Nara pun mengambil tempat duduk dan mula membuka balutan KFC Twister baharu ini. Air liur sudah mula meleleh melihat kepingan daging ayam Zinger yang disaluti dengan roti tortila lembut beserta sayur-sayuran yang fresh. Nafsu makan membuak-buak.

kfc twister

ok muka kenapa terover excited sangat tue

Maka bermulalah sesi merasai sendiri kelazatan KFC Twister baharu ini.

kfc twister

ok muka tak boleh blah sebab sedap sangat. Feel dia memang lain macam

kfc twister

cenggini ah sedap dia. Puas hati sangat-sangat

Serius memang sedap sangat-sangat KFC Twister baharu ini. Abang Nara paling suka KFC Twister Hot & Zesty sebab diri ini memang suka makan pedas. Peminat keju mesti suka KFC Twister Cheezy dengan sos Cheezy Mayo. Bergantung pada citarasa masing-masing. Yang penting, memang kekenyangan lepas makan. Besar sangat portionnya. Puas hati dan berbaloi-baloi.

kfc twister

aksi terlarang Abang Nara dengan rakusnya memakan kedua-dua KFC Twister baharu serentak

Jika anda belum merasai keenakan KFC Twister baharu ini, Abang Nara nasihatkan agar bersegera ke KFC berhampiran anda hari ini juga. Serius sedap sangat-sangat. Maklumat lanjut layari www.twister.kfc.com.my. Selamat menjamu selera.

March 2nd, 2017

KFC adalah salah satu makanan feveret Abang Nara sejak zaman kanak-kanak lagi. Keenakan ayam goreng KFC memang tiada tandingan. Baru-baru ini pun ketika menyambut hari jadi Aariz, KFC telah menjadi salah satu hidangan yang Abang Nara sediakan kepada para tetamu. Bukan kanak-kanak je, orang tua pun berebut-rebut nak makan . Hebat tak hebatlah penangan KFC ini.
kfc twister

Satu benda yang wajib Abang Nara lakukan setiap kali pergi ke KFC ialah melihat pilihan yang tersedia di dalam menu. Dan setiap kali juga Abang Nara dikecewakan kerana KFC Twister masih tiada di dalam menu. Selain ayam goreng, KFC Twister adalah salah satu feveret Abang Nara. Sedap tue makan daging ayam kepingan Zinger yang disaluti dengan roti tortila lembut beserta sayur-sayuran yang fresh. Ah!!! Terbayang-bayang sampai meleleh air liur dibuatnya.

Abang Nara dah pun hilang harapan untuk merasai sekali lagi keenakan dan kesedapan KFC Twister. Dah lama tunggu tak muncul-muncul. Abang Nara dah berhenti berharap. Sedih, kecewa, ketagih, marah dan rasa nak nangis pun ada. Hampir-hampir murung Abang Nara dibuatnya. Makan tak lalu, tidur tak lena, mandi tak basah.

kfc

akhirnya yang dinanti-nanti tiba jua. KFC Twister baharu dengan dua rasa hebat

Namun bak kata orang, jangan pernah kita berputus asa. Jangan kita pernah berhenti berharap. Impian, cita-cita dan harapan kita pasti akan tertunai jika kita terus sabar menanti. Akhirnya, pada 21 Februari lalu, KFC Twister telah membuat kemunculan semula untuk mengubati kerinduan jutaan para peminatnya.

kfc

Ya Allah lazatnya!!!

Dan comeback KFC Twister kali ini bukan calang-calang. Ia hadir dengan 2 rasa baharu yang pasti membuatkan Abang Nara tidak dapat mengawal selera makan ini (sambil taip nie pun air liur dah meleleh). Sukar nak buat pilihan di antara KFC Twister Hot & Zesty dengan sos Creamy Chili Lime dan juga KFC Twister Cheezy dengan sos Cheezy Mayo. Kedua-duanya nampak menyelerakan yang amat. Ya Allah kau berikanlah kekuatan padaku untuk tidak tamak haloba pergi order dua-dua.

kfc twister

ah boleh pening dibuatnya nak pilih mana satu. Kena makan dedua la nampak gayanya nie

Paling best tentang KFC Twister baharu ini adalah harganya yang amat berbaloi-baloi. Ala carte cuma RM6.50 sahaja. Kalau beli kombo pun baru RM9.90. Tak sampai sepuluh ringgit pun. Namun untuk pencinta setia KFC Twister macam Abang Nara ini, sudah tentulah akan memilih KFC Double Twister Combo yang berharga RM14.90. Confirm kenyang dan confirm berbaloi-baloi KFC Double Twister Kombo ini. Puas hati dapat makan kedua-dua KFC Twister baharu dalam satu hidangan. Tak sabar sungguh!!!

memang berbaloi-baloi harga KFC Twister baharu nie

kfc

yeahhhh!!! Yang inilah akan menjadi pilihan Abang Nara

Di saat Abang Nara menaip artikel ini, gelojak di dalam diri sudah tidak mampu ditahan. Memang kena pergi try makan KFC Twister hari ini jugak. Abang Nara nak siap-siap untuk pergi ke KFC berdekatan sekarang jugak. Nanti bila dah try, Abang Nara akan kongsikan dengan korang kelazatan dan keenakan KFC Twister ini. Sementara itu, korang layan dulu video KFC Twister baharu ini untuk membuatkan air liur anda meleleh lagi.


Maklumat lanjut boleh layari https://twister.kfc.com.my/bm/. Selamat makan!!!

October 5th, 2012

Di petang Sabtu yang hening, Abang Nara dengan langkah penuh  kacak bergaya telah menjejakkan kaki ke Pavilion. Ramai gadis-gadis yang mengushar diri ini tetapi Abang Nara buat tak tahu sahaja. Abang Nara ada tugasan yang lebih menarik di sini.

zinger double down

Setelah menolak ajakan 2,3 orang gadis-gadis yang ingin berkenalan, Abang Nara tiba di destinasi yang ingin dituju. KFC Pavillion.

zinger double down

Selera makan Abang Nara terus meningkat apabila bau ayam KFC menerjah ke hidung. Namun Abang Nara menahan selera makan yang membuak itu. Perut harus dikosongkan untuk mencuba produk terbaru daripada KFC.

zinger double down

Gyeah ~~~~~~~~~ Inilah dia KFC Zinger Double Down. Dengan tagline “All Meat All Man”, sememangnya KFC Zinger Double Down ini disasarkan kepada lelaki kacak tough seperti Abang Nara. Tiada roti yang meliputi burger ini. 100% daging. Keterujaan semakin terasa apabila Abang Nara membuka kotak ini.

zinger double down

Pergh ~~~~ Meleleh sudah air liur Abang Nara dibuatnya. Dengan rakus (tapi Bismillah tetap dibaca), Abang Nara memulakan proses menikmati KFC Zinger Double Down ini.

zinger double down

Gigitan pertama membuatkan Abang Nara memejamkan mata. Kerangupan daging ayamnya memang enak tidak terkata. Lain daripada yang lain. Di gigitan kedua, Abang Nara merasai kemanisan mayonis yang ada di dalamnya. Tak sampai 5 minit, keseluruhan KFC Zinger Double Down ini telah selamat berada di dalam perut Abang Nara.

zinger double down

Sambil tersandar kekenyangan, Abang Nara bertanya bilakah penggemar-penggemar KFC dapat merasai sendiri keenakan KFC Zinger Double Down ini. Jawapannya ialah bermula sekarang sehingga stok masih ada! Ini bermakna kita semua, terutamanya lelaki berusia 18 sehingga 29 tahun seperti Abang Nara ada masa yang amat terhad untuk menikmati kelazatan KFC Zinger Double Down “All Meat All Man” ini.

zinger double down

Dengan harga hanya RM8.40 untuk ala carte dan RM10.50 untuk combo dengan air (tambah lagi RM2 untuk combo large drink dan regular fries atau regular wedges), KFC Zinger Double Down ini memang dapat memenuhi selera makan yang besar untuk golongan lelaki. Untuk makluman, KFC Zinger Double Down sudah mendapat sambutan yang hangat di US, Canada, Philipines dan Singapura.

zinger double down

Abang Nara terasa lebih gagah selepas mencuba KFC Zinger Double Down “All Meat All Man” ini. Pesanan Abang Nara, bersegeralah ke KFC untuk mencuba burger tanpa roti ini. Pasti tidak ada penyesalan. Keenakannya memang lain daripada mana-mana burger yang ada di Malaysia sekarang. More info layari www.kfc.com.my dan Facebook KFC Malaysia.