Written by AbangNara | May 7th, 2015

Satu ketika dahulu, Abby Abadi pernah digosipkan sudah berkahwin dengan Ustaz Khairul Azli. Namun ternyata itu semua adalah palsu. Mereka berdua masih tiada sebarang ikatan rasmi setakat hari ini. Namun itu tidak bermakna tiada rasa kasih sayang yang wujud antara Abby Abadi dan Khairul Azli. Buktinya? Abby telah menerima kejutan yang amat sweet daripada ustaz tersebut. Romantis!!!

abby abadi

Hati perempuan mana yang tak cair apabila mendapat ‘suprise’ sebegini. Sejambak bunga dan coklat memang dapat mencairkan hati mana-mana wanita. Ayat yang ditulis beserta kejutan ini juga power tahap gaban. Romantik juga Ustaz Khairul Azli ini. Melahirkan rasa keterharuannya, Abby mendoakan yang terbaik buat diri mereka berdua.

abby abadi

Sebagai pemerhati, Abang Nara mendoakan agar Abby Abadi dan Ustaz Khairul Azli dapat bersatu sebagai suami isteri. Kalau dah sampai ke tahap kejutan sebegini, memang dalam sungguh rasa sayang itu. Abang Nara pun dapat merasakannya. Sama-samalah kita doakan agar jodoh mereka dipermudahkan. Amin.

Written by AbangNara | February 9th, 2015

Selamat pagi Isnin semua!!! Marilah kita mulakan minggu ini dengan menatap gambar-gambar keluarga bahagia Norman Hakim dan Memey Suhaiza ketika menyambut hari jadi anaknya, Mohamed Darwisz di Taman Layang-Layang Kepong. Seronok Abang Nara melihat senyuman, kemesraan dan kebahagiaan keluarga ini. Abby Abadi turut sama hadir untuk memeriahkan lagi majlis. Khabarnya Abby hadir bersama seorang ustaz. Mungkin teman baru?

abby abadi

Nanti anak Abang Nara dah besar sikit nak buat jugaklah majlis hari jadi macam ini. Pasti anak-anak seronok berlari di tengah padang sambil main buih. Tak ada terbatas pergerakan. Boleh bermain sampai penat. Tetamu pun boleh santai sambil celebrate hari jadi. Macam best je kan?

abby abadi

Semoga Darwisz membesar menjadi anak yang soleh. Semoga kebahagiaan keluarga ini akan terus berkekalan buat selama-lamanya. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Kredit gambar Facebook The Photolicious dan Instagram The Photolicious.

 
Written by AbangNara | September 29th, 2014

Amboi, amboi, amboi. Power dan romantik juga ayat Abby Abadi ini. Tidak lagi berselindung mengenai hubungannya dengan Khairul Azli, Abby Abadi mengakui yang jejaka tersebut mempunyai tempat istimewa di hatinya. Kalau dah bahasa omputih ‘special place in my heart’. Sudah tentulah ‘special’, kalau tak special takkanlah Abby sanggup buat suprise hari jadi dengan belon berbentuk ‘love’ dan sebagainya kan? Tak gitu?

abby

Apa pun Abang Nara respek dengan Abby Abadi kerana memberi penjelasan mengenai hubungannya dengan Khairul Azli. Yang penting tak sorok sehingga boleh menimbulkan khabar angin yang tak betul. Tulis Abby:-

Kami kawan biasa tapi dia punya tempat istimewa di hati saya. Kerana apa? Kerana dia selalu ada di saat saya memerlukan teman bicara. Sejujurnya saya memang sayangkannya sebab kami kawan lama. Dari zaman ‘lagha’ sehingga saya berhijrah. Sampai saya berkahwin hinggalah saya bercerai. Dia tak pernah tak ada bila saya perlukan. Baiknya dia, tak pernah berburuk sangka kepada saya sehingga saya rasa bersalah sangat

Abby juga membuat penjelasan mengenai sambutan hari jadi jejaka tersebut yang dilakukan olehnya baru-baru ini. Terang Abby:-

Di mana silapnya kalau saya meraikan hari jadi dia? Saya ada mengganggu sesiapa ke untuk menggembirakan hati teman saya ini? Bila kita sayang seseorang tak salah kita tunjukkan. Sekurang-kurangnya, kalau saya dah tiada nanti, ada kenangan untuk dia.

Kenapa mesti berprasangka yang tak sudah-sudah ya? Orang lain pun ada kawan lelaki, siap berpeluk sakan lagi. Tapi kami tak sebab kami takutkan ALLAH SWT. Saya dah jelaskan, dia bukan teman lelaki baharu saya.

Tapi, kalau ada jodoh, ALLAH Maha Mengetahui apa yang terbaik untuk hambanya. Tapi, di saat saya menulis tentang ini, kami berstatus kawan sahaja. Harap penjelasan ini sedikit sebanyak dapat menutup prasangka yang bukan-bukan.

abby

Seperti kata Abby Abadi, semoga dengan penjelasan ini tak adalah lagi prasangka yang tak baik terhadap mereka berdua. Abang Nara suka tengok Abby dan Khairul Azli. Nampak gembira je. Kalau ada jodoh, semoga dipermudahkan. Sama-samalah kita doakan.

Written by AbangNara | September 24th, 2014

Amboi, amboi, amboi. Walaupun sudah menafikan yang jejaka ini adalah bukan kekasihnya, nampak gaya hubungan Abby Abadi dan Khairul Azli lebih daripada sekadar kawan biasa. Mana tidaknya, lain macam kejutan yang dilakukan oleh Abby bersempena dengan hari jadi si kacak ini. Memang ‘suprise’ betul-betul. Kalau Abang Nara jadi Khairul Azli, memang terharu tahap langit ke tujuh. Best kot dapat kejutan sebegini.

abby dan khairul azli

Abby pun nampak bahagia dan tersenyum girang di sebalik belon-belon berbentuk ‘love’ itu. Kalau betul-betul ada hubungan lebih daripada sekadar kawan, apa salahnya kan? Solo pun dah solo dah. Sekali pandang, nampak macam sama cantik dan sama padan jugak kan? Harap-harap ada berita gembira untuk Abby dan Khairul Azli.

abby dan khairul azli

Mungkin Khairul Azli ada kegembiraan buat Abby Abadi di kala kontroversi dengan bekas suaminya, Farhan sedang hangat meletus sekarang ini. Sekurang-kurangnya ada orang untuk mendengar masalah Abby. Sama-samalah kita doakan yang terbaik untuk mereka. Terima kasih kepada Miss Leped untuk informasi awesome ini. Anda memang power!! Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

P.S: Cantiknya bangunan warna-warni Hong Kong ini