May 22nd, 2020

Bagi yang tidak mengetahui, pelakon Risteena sudah pun megikat tali pertunangan bersama Isa Khan pada November lalu di Bali. Meskipun awalnya senyap sahaja mengenai hubungan mereka tapi ternyata mereka tidak sabar untuk ke fasa perhubungan yang lebih serius.

Sejak kebelakangan ini, banyak betul kisah mengenai pasangan ini yang menghiasi laman media sosial. Tidak segan menayangkan sisi romantis masing-masing, namun masih ramai yang sepertinya jelek dengan perkongsian sebegitu.

risteena munim

Terbaru, Risteena mendedahkan bahawa dia memberikan kepercayaan yang penuh terhadap Isa Khan. Dia yakin bahawa mereka mampu menjaga satu sama lain dengan sebaiknya.

Walaubagaimanapun, pelakon wanita itu redha sekiranya tertulis bahawa tunang kesayangannya itu bukanlah jodoh yang telah ditetapkan untuknya.

“Kita semua kena tahu kalau Allah cakap jodoh dia dengan org lain, kita tak boleh tolak takdir.”

Kedua mereka tahu menjaga hubungan suci yang terjalin ini, jadi tiada istilah rampas atau pun merampas.

risteen tak takut isa khan dirampas

Risteena turut menegaskan bahawa dia tidak takut dengan perampas selain yakin bahawa Isa bukanlah seorang yang mudah berubah hatinya kerana perampas.

“Saya tak pernah takut dengan perampas. Isa bukan tak pandai menilai orang. Saya sangat yakin Isa bukan mudah untuk dirampas.”

Semoga pasangan ini cepat-cepat ke jinjang pelamin.

Sumber: Gempak

May 20th, 2020

Lumrah pasangan tengah hangat bercinta, kalau boleh 24 jam mahu sentiasa mesej atau pun bersembang dalam telefon sekiranya tak dapat jumpa secara berdepan. Kalau hilang sekejap sahaja pun, sudah pasti akan rasa tak senang duduk.

Sama juga dengan pelakon Isa Khan yang tidak tentu arah apabila tunang kesayangannya iaitu Risteena diam seribu bahasa selama setengah jam tanpa khabar berita.

 

View this post on Instagram

 

Semalam saya hilang sekejap setengah jam, tunang saya fikir saya kena culik, ragut or something bad happened. . Semalam drive balik dari rumah dia, memang tak tengok phone. Selalunya sepanjang perjalanan memang akan cakap phone sampai dah sampai rumah. Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu? . Sampai je kat rumah, baru tengok phone. Missed calls tak payah cakap la berapa banyak ???? Tengok-tengok tunang saya dah sampai dah kat bawah rumah. Macam tak percaya langsung sebab baru sangat je masuk rumah. 10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. ???? Kesian diorang! . Memang kena marah terus la lepas tu. Apa lagi ???? Takpe, sekurang-kurangnya saya tahu kalau saya hilang, awk akan cari saya? Myhero! . So kalau sesiapa ada niat nak buat bukan-bukan kat I, lupakan saja ya. Nanti korang kena berdepan dengan tunang saya yang garang ni ? . To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde ? My parents dah boleh harapkan awak ? . I love you, sayang. Cinta hati saya :)

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Lelaki tersebut terus terbayangkan perkara buruk apabila segala usaha untuk menghubungi Risteena tidak berhasil. Sampai ingatkan ada perkara buruk yang terjadi kepada wanita itu sama ada diculik atau pun diragut.

Daripada entri yang dimuat naik di Instagram itu, pelakon wanita tersebut menjelaskan bahawa mereka biasanya akan bersembang menerusi panggilan telefon dalam perjalanan pulang ke rumah.

isa khan risaukan risteena

Pun begitu, disebabkan Risteena terserempak dengan banyak kereta polis, dia terpaksa membatalkan niatnya untuk memegang gajet tersebut.

“Tapi semalam kebetulan kereta polis banyak, and tak sempat nak ambik phone dalam beg pun untuk tengok. Tak sangka hilang setengah jam pun tunang saya dah risau macam tu.”

Lebih mengharukan apabila Isa Khan terus berkejar ke rumah tunangnya apabila wanita itu tidak dapat dihubungi selama setengah jam.

“10 minit je datang dari Cheras ke Gombak. Siap datang dengan his sister and Qirin. Kesian diorang!”

Dek tidak membalas segala jenis panggilan mahu pun mesej, Risteena mendedahkan bahawa dia telah dimarahi oleh Isa. Namun begitu, dia langsung tidak kisah kerana berasa disayangi apabila lelaki itu mengambil berat terhadap keadaannya.

isa khan risaukan risteena

Malah Risteena memberi amaran kepada sesiapa yang mempunyai niat buruk kepadanya supaya melupakan sahaja hasrat tersebut kerana Isa pasti akan mencarinya sehingga jumpa.

Pelakon wanita itu tidak lupa untuk menitipkan ucapan sweet kepada Isa selepas insiden tersebut dan menyatakan bahawa dia berasa selamat di bawah jagaannya.

To my tunang, saya rasa selamat since awak jaga saya. Tak boleh bayangkan kalau awak takde. My parents dah boleh harapkan awak.

Rata-rata pengikut yang membaca kisah tersebut mendoakan agar pasangan ini cepat berkahwin kerana seronok melihat hubungan mesra mereka.

April 16th, 2020

Siapa sahaja yang tak tahu tentang pasangan Risteena Munim dan Isa Khan yang langsung tak segan menayangkan sisi romantik mereka kepada semua orang. Sudah pun mengikat tali pertunangan sejak Oktober lepas, mereka masih lagi dilamun badai cinta.

Pun begitu, disebabkan oleh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang berlanjutan sehingga 28 April nanti, mereka sudah pastinya tidak dapat bertemu muka bagi menyahut seruan kerajaan dalam membendung wabak COVID-19 ini.

risteena rindu nak suap isa khan makan

Betul orang kata bahawa usaha adalah tangga kejayaan kerana arahan penjarakan sosial ini tidak menghalang Risteena daripada menghantar makanan kepada tunangannya menerusi perkhidmatan Grab sebelum ini. Punyalah sayang!

Terbaru, mungkin rindu yang dipendam sudah terlampau sarat, pelakon wanita itu akhirnya meluahkan di laman Instagramnya bahawa dia merindukan saat romantik bersama Isa Khan di mana mereka sering menyuap antara satu sama lain ketika menjamu selera.

Risteena juga menyatakan selera makannya mesti bertambah apabila tunang kesayangan menyuapnya makan. Namun dek halangan PKP, mereka tidak mampu bermanja buat sementara waktu ini.

Alahai manjanya! Nanti lepas dah tamat PKP, mesti selera nak makan naik balik.

April 8th, 2020

Kata orang, bila bertunang ia adalah saat paling mencabar buat pasangan yang bakal berkahwin. Bagaimanapun, buat Risteena Munim dan tunangnya, Isa Khan, momen pertunangan adalah yang terindah.

risteena masak untuk tunang

Meskipun tidak dapat meluangkan masa bersama sepanjang tempoh PKP dan meluahkan rasa rindu, Risteena tetap tidak melepaskan peluang untuk melakukan sesuatu yang istimewa dan romantis buat tunangnya.

Menerusi perkongsian di Instagram, Risteena berkata Isa begitu teruja meminta ingin merasai masakan air tangannya dan dia menunaikan permintaan itu dengan menghantar makanan menggunakan perkhidmatan Grab.

Lebih membuatkan Risteena rasa dihargai dan disayangi ialah apabila Isa memuji masakannya sedap. Begitu teruja dengan pujian yang diterima, pelakon wanita itu berkata dia tidak sabar untuk memasak lagi buat tunang tercinta.

Terdahulu, Risteena dan Isa telah selamat mengikat tali pertunangan pada 23 November 2019 ketika bercuti di Bali, Indonesia. Bagaimanapun, mereka masih belum menetapkan tarikh perkahwinan.