June 23rd, 2020

Akui tidak sangka menerima hadiah berupa sebuah kereta mewah sempena ulangtahun perkenalan mereka baru-baru ini, pelakon Risteena zahir rasa gembira dan bangga melihat satu persatu kejayaan yang dicapai tunangnya, Isa Khan.

isa khan risteena kereta audi

Jelas Risteena, beliau langsung tidak tahu menahu mengenai kejutan yang dirancang Isa malah akui tidak terlintas tunangnya akan menghadiahkannya sebuah kereta.

Advertisement

“Saya sangat gembira dan bangga dapat melihat satu persatu kejayaan yang Isa capai sekarang.

Kata Risteena, dirinya amat beruntung memiliki pasangan serajin Isa yang tidak pernah henti berusaha untuk membahagiakannya dan mendapatakan apa yang dihajati.

“Saya beruntung ada pasangan seperti Isa yang selalu berusaha untuk membahagiakan saya. Pasangan lain ada cara mereka sendiri. Masing-masing punya cara.”

isa khan risteena kereta audi

Terdahulu, menerusi muat naik video di laman Instagram Isa, Risteena difahamkan menerima kereta mewah jenis Audi dengan plat pendaftaran khas dan stiker bercetak Isa X Ris. Lebih mengejutkan. Kereta mewah model tersebut juga dikhabarkan berharga sekitar RM339,000.

Advertisement

View this post on Instagram

. . Pada mula saya mengenali awak, saya tahu awak seseorang yang ISTIMEWA, dan awak dah buktikan pada saya sekarang, hanya dalam masa yang terlalu singkat, but you did it! ♥️ . Ini kejayaan awak sayang. Always proud of you! Perasaan cinta saya pada awak masih sama macam dulu dan masih kekal sehingga sekarang malah semakin bertambah hari demi hari. I swear! . Janji saya pada awak, saya akan sentiasa ada dengan awak tak kira apa keadaan sekalipun. Saya happy bila tengok satu-satu kejayaan yang awak capai sekarang. Saya akan terus ada sehingga awk capai semua impian awak, sayang. I PROMISE. . Behind every successful man, there is a woman. I want to be that woman, forever :) . I love you so much @theisakhan ♥️ Thank you for everything ~ . FOR US~ . Big thanks to @cstproduction ♥️

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Untuk rekod, Risteena dan Isa melangsungkan hari pertunangan pada 23 November tahun lalu. Mengikut perancangan, pasangan ini dikhabarkan bakal menamatkan zaman bujang pada hujung tahun ini.

Sumber: Gempak

Advertisement
June 22nd, 2020

Sebelum bertindak membuat keputusan untuk membeli sebuah kereta mewah jenis Audi sebagai hadiah ulang tahun perkenalan buat tunangnya, Risteena Munim, pelakon Isa Khan mendedahkan bahawa dirinya mengambil masa selama enam bulan untuk menyimpan wang.

isa khan risteena kereta audi

Menurut Isa, ia merupaan wang simpanan selama enam bulan selepas mengusahakan perniagaan produk makanan tambahan miliknya iaitu “Lovit”.

Advertisement

Malah ia juga dianggap sebagai salah satu bentuk penghargaan buat Risteena pada ulang tahun perkenalan mereka.

Tambah Isa, Risteena memilih kenderaan tersebut sebagai hadiah kerana ia merupakan kereta yang amat diminatinya.

isa khan risteena kereta audi

“Sebelum ini, kami memang ada berborak mengenai kereta Audi. Sebenarnya kami sama-sama minat dengan kereta tersebut. Jadi, sebab itulah saya membelinya.”

Terdahulu, Isa memuat naik sepotong video di laman Instagram miliknya memahat sebuah kisah pemberian kereta mewah daripadanya buat kekasih.

Advertisement

View this post on Instagram

Keindahan itu pasti akan dateng jika kita masih memiliki harapan untuk mendapatkannya. Sering kali kita menunggu dan berharap hari hari indah akan muncul dalam hidup kita, tetapi kita lupa bahwa setiap hari ada tersimpan keindahan dan kesempatan untuk kita hidup bahagia. Aku tlah belajar untuk menghargai apa yang aku miliki karena aku percaya itu semua adalah karunia dari NYA. . Aku dan kamu, kita sedang menjalani proses. Sesuatu yang sering kali kita ingin ilangin, karena tidak sabar untuk segera melihat hasil. Padahal melalui proses inilah kita di bentuk, melalui ujian, masalah, kekhawatiran dan keputus asaan. Hanya saja yang ingin kita raih, belum tentu kita bisa dapatkan. Yang ingin kita tuju, belum tentu kita bisa sampai. Dalam banyak hal, kita harus sadar bahwa tanggungjawab kita memang hanya untuk berjuang dan bener bener ikhlas tentang apa pun yang kita dapatkan. . Sayang, perjalanan paling jauh yang bisa ditempuh oleh manusia bukan lah perjalanan dari satu tempat ke satu tempat yang lain, tetapi perjalanan dari pikiran ke hati kita sendiri. Perjalanan dalam rangka meruntuhkan ego, merendahkan hati, menjadikan ikhlas dalam mencintai satu sama lain. Karena bahagia perhubungan bukan lah karena sempurnanya suatu percintaan, tetapi karena kita tetap bersama walau dalam susah atau senang. Aku mau kamu tahu bahwa keberhasilan yang paling manis itu adalah dengan mencapai apa yang di katakan oleh orang lain sebagai tidak mungkin. Dan aku akan mencapai segala hal yang tidak mungkin itu, bersama dengan kamu. This is for us. Happy Anniversary, dear love. @nur_risteena 💕 Huge thanks to @cstproduction for making this happened! 🔥

A post shared by ℑ𝔖𝔄 𝔎ℌ𝔄𝔑 ™ (@theisakhan) on

Dalam pada itu, Isa juga mengakui perniagaan yang diusahakan bersama tunangnya itu semakin berkembang maju apabila mula menembusi pasaran negara jiran.

Advertisement

“Kami berharap agar perniagaan ini dapat terus berkembang termasuklah di pasaran luar negara.”

Untuk rekod, Isa dan Risteena mengikat tali pertunangan pada 23 November lau di Bali, Indonesia. Pasangan ini juga dikhabarkan bakal menamatkan zaman bujang tidak lama lagi.

Sumber: Gempak

Advertisement
April 8th, 2020

Kata orang, bila bertunang ia adalah saat paling mencabar buat pasangan yang bakal berkahwin. Bagaimanapun, buat Risteena Munim dan tunangnya, Isa Khan, momen pertunangan adalah yang terindah.

risteena masak untuk tunang

Meskipun tidak dapat meluangkan masa bersama sepanjang tempoh PKP dan meluahkan rasa rindu, Risteena tetap tidak melepaskan peluang untuk melakukan sesuatu yang istimewa dan romantis buat tunangnya.

Advertisement

Menerusi perkongsian di Instagram, Risteena berkata Isa begitu teruja meminta ingin merasai masakan air tangannya dan dia menunaikan permintaan itu dengan menghantar makanan menggunakan perkhidmatan Grab.

Lebih membuatkan Risteena rasa dihargai dan disayangi ialah apabila Isa memuji masakannya sedap. Begitu teruja dengan pujian yang diterima, pelakon wanita itu berkata dia tidak sabar untuk memasak lagi buat tunang tercinta.

Terdahulu, Risteena dan Isa telah selamat mengikat tali pertunangan pada 23 November 2019 ketika bercuti di Bali, Indonesia. Bagaimanapun, mereka masih belum menetapkan tarikh perkahwinan.

Advertisement
March 4th, 2020

Kehangatan cinta pasangan Risteena Munim dan Isa Khan sedang hangat membara dan begitu terbuka berkongsi kisah cinta mereka dengan umum. Kata orang, bila hati sedang bahagia dan berbunga, setiap saat hanya fikirkan perkara yang indah sahaja.

risteena isa khan

Sering ditanya mengenai detik pertemuan dengan tunang tersayang, Risteena menerusi akaun Instagramnya berkongsi video yang menunjukkan siapa terlebih dahulu memulakan langkah untuk memikat. Dia juga mendedahkan perbualan bersama Isa yang cukup romantis.

Advertisement

Risteena pada masa yang sama memberikan bayangan dia akan berkongsi semua detik-detik bibit cinta mereka satu hari nanti.

View this post on Instagram

Ramai yang tanya saya, macam mana pertemuan saya dan Isa Khan. Siapa mengorat siapa. Macam mana hubungan tu bermula. Insyaallah one day saya akan share betul-betul dengan semua. Tapi harini saya nak share sikit satu kenangan indah dimana hubungan ini baru nak bermula. Satu kenangan yang akan sentiasa diingati. Sehingga sekarang Isa Khan masih orang yang sama saya kenal dulu. Semoga terus kekal orang yang sama. . Hargai FAMILY dan orang-orang yang rapat dengan kita seperti hari ini hari terakhir kita dapat melihat mereka. Kerana kita tidak tahu bila mereka akan pergi selamanya. Tunjukkan kasih sayang korang pada orang yang korang sayang. Spread love. Show love before it’s too late♥️ Saya juga mendoakan kalian mendapat kebahagiaan dunia akhirat. Amin ♥️

A post shared by Nur Risteena Munim (@nur_risteena) on

Terdahulu, Risteena dan Isa telah selamat mengikat tali pertunangan pada 23 November 2019 ketika bercuti di Bali, Indonesia. Bagaimanapun, mereka masih belum menetapkan tarikh perkahwinan.

Advertisement