September 23rd, 2020

Mendedahkan kepada umum bahawa beliau melayan pembantu rumahnya seperti kawan sendiri, pelakon jelita Hanez Suraya akui beliau dan keluarga bersyukur dikurniakan dengan pembantu rumah yang baik.

Tak Berkira, Hanez Suraya Layan Pembantu Rumah Macam Kawan Sendiri

Perkara itu dikongsi sendiri oleh Hanez ketika menjawab pertanyaan peminat mengenai pembantu rumah di ruangan Ask Me A Question di Instagram Stories.

Tak Berkira, Hanez Suraya Layan Pembantu Rumah Macam Kawan Sendiri

“Saya bersyukur kerana maid saya sangatlah baik-baik. Bukan nak puji lebih-lebih tapi bersyukur. Mereka jaga anak-anak saya dengan baik. Sayang macam anak-anak mereka sendiri. Itu yang paling saya utamakan. Selebihnya bab rumah mereka tahu kerja mereka.”

Kata Hanez lagi, beliau sentiasa mahu pembantu rumahnya selesa, malah pelakon drama bersiri Suri ini tidak menolak bahawa beliau dan keluarga tidak berkira dari segi makanan.

Tak Berkira, Hanez Suraya Layan Pembantu Rumah Macam Kawan Sendiri

“Kita kena layan mereka macam kawan sebab sebab bagi mereka selesa dengan kita. Bab makan kita jangan berkira, rezeki kita kongsi bersama. Insya-Allah pasti mereka baik dengan kita.”

Hanez bagaimanapun akui kerja sebagai pembantu rumah bukanlah sesuatu yang senang. Hal ini kerana, banyak perkara yang perlu dipikul oleh mereka serta tidak segan mendedahkan bahawa pekerjaaan itu sesuatu yang memenatkan.

“Kerja mereka penat tau, mana nak jaga anak, nak masak, nak kemas, cuci itu ini. Mereka di sini ada kita sahaja sebagai keluarga mereka.”

Sekadar informasi, Hanez sebelum ini telah selamat mendirikan rumah tangga dengan Romie Razin Adilha pada 25 Mac 2015. Hasil perkahwinan itu beliau dan pasangan dikurniakan dua orang cahaya mata.

August 17th, 2020

Menjawab dakwaan mengatakan baju untuk aktiviti berbasikal yang dijual olehnya menciplak rekaan yang terdapat di internet, pelakon Hanez Suraya mendedahkan rekaan yang dimuat naik olehnya itu hanyalah sekadar contoh sahaja untuk mengumpul respon dan saiz pelanggan.

Baju Didakwa Tiru Rekaan Di Internet, Hanez Suraya Tampil Bersuara

Menurutnya, rekaan bajunya itu masih belum dimuktamadkan lagi. Hal ini kerana, beliau memaklukan pihaknya hanya sekadar mengemukan contoh semata-mata buat tatapan pelanggan.

hanez suraya ciplak design internet

“Kami mahu membuat ‘survey’ mengenai saiz pelanggan. Jika pelanggan klik link yang diberikan, kami akan mengambil maklum balas dan saiz mereka. Kami akan menghubungi mereka yang telah terlebih dahulu memberikan respon dan saiz mereka.

Ujar Hanez, minatya dalam aktiviti lasak berbasikal ini menyebabkan idea untuk tampil dengan jenama pakaian HypeNez muncul.

Baju Didakwa Tiru Rekaan Di Internet, Hanez Suraya Tampil Bersuara

“Jenama ini memberi fokus terhadap bidang kesihatan, berbasikal, kecantikan dan tenaga. Untuk produk pertama, kami akan mengeluarkan baju yang sesuai untuk aktiviti berbasikal.

Katanya lagi, segalanya masih dalam perancangan, malah tidak menolak untuk mengembangkan lagi perniagaannya pada masa akan datang.

Baju Didakwa Tiru Rekaan Di Internet, Hanez Suraya Tampil Bersuara

“Dalam perancangan, saya akan wujudkan HypeNez Cycling Club dan HypeNez Cycling Cafe. Ia merangkumi kedai kopi, jual aksesori, cuci dan servis basikal.

Terdahulu, Hanez dilihat menyuarakan pendapat mengenai kecaman dihadapi oleh wanita bertudung yang terlibat dengan sukan berbasikal. Berikutan itu, beliau dikhabarkan tampil menyeru orang ramai supaya berfikiran positif.

Sumber: Gempak

July 30th, 2020

Menyuarakan pendapat mengenai kecaman dihadapi oleh wanita bertudung yang terlibat dengan sukan berbasikal, pelakon Hanez Suraya tampil menyeru orang ramai supaya berfikiran positif.

hanez suraya selura ketat ketika berbasikal

Menurutnya, mahu kekal sihat merupakan salah satu faktor mengapa dirinya meminati sukan berbasikal.

“Bukan senang nak jadi female cyclist ni. Especially yang bertudung. Ada je kecaman. Cuba fikir positif, berbasikal kan aktiviti bersukan, niat nak kayuh supaya badan sihat, jantung sihat,”

Hanez bagaimanapun bangkit memberikan penjelasan mengapa seluar yang digunakan untuk sukan berbasikal agak ketat.

hanez suraya selura ketat ketika berbasikal

“Seluar basikal tu memang macam tu, design ketat dan padding untuk keselesaan dan keselamatan, saya pernah pakai seluar trek yang longgar sikit, tersangkut pula kat seat (pada yang faham) sangat bahaya.”

Ujar pelakon yang popular menerusi drama bersiri Autumn Di Hatiku itu lagi, kaum hawa juga layak untuk berbasikal tanpa menerima sebarang kecaman daripada mana-mana pihak.

” Kaum hawa pun nak juga berbasikal tanpa di kecam.”

Susulan perkara tersebut, Hanez juga tidak terlepas menitip pesanan buat mereka yang menganggap pakaian sukan berbasikal yang digayakannya kelihatan tidak senonoh supaya segera berhenti mengikutinya di laman sosial.

hanez suraya seluar ketat ketika berbasikal

“Kalau pakaian saya agak tak senonoh di mata anda, jangan tengok! Unfollow sahaja okay.”

Untuk rekod, Hanez dilihat semakin aktif berbasikal sekitar bulan lalu. Malah turut melakukan aktiviti tersebut bersama suaminya Romie Razin Adilha Abdul Jais. Selain Hanez, ramai lagi barisan selebriti tempatan yang gemar melakukan sukan berbasikal antaranya Datuk Seri Siti Nurhaliza, Nabila Razali, Zizan Razak, Hawa Rizwana dan Hairul Azreen.

July 16th, 2020

Pelakon yang kini bergelar usahawan, Hanez Suraya ada berkongsi satu tangkap layar perbualan di Instagram yang dihantar oleh seorang individu yang bertindak mengecam penampilannya kerana didakwa tidak menutup aurat dengan sempurna.

Hanez telah berkongsi paparan tersebut menerusi Insta Stories pada rabu lalu.

Menurut Hanez, dia tak dapat pula mengenal pasti yang mana satukah foto yang telah membuatkan individu tersebut bertindak untuk memaki hamun dirinya. Reaksi individu tersebut ternyata agak keterlaluan kerana menggunakan bahasa yang agak kasar.

“Macam nilah jadinya kalau hanya faham tutup aurat tu hanya pakai TUDUNG..what a st*pid id*ot thinking like you Hanezsuraya.. Nak tayang kat siapa bentuk body tu, bahal*l??”

Namun, mungkin tidak mahu mengeruhkan keadaan, Hanez hanya melafazkan istigfar terhadap kritikan melampau tersebut.

View this post on Instagram

? ?????

A post shared by Hanez Suraya ™? (@hanezsuraya) on

Dia yang kini aktif melakukan aktiviti berbasikal sering berkongsi mengenai rutin hariannya itu di media sosial peribadi miliknya.

Sumber : Media Hiburan