October 9th, 2012

Lisa Surihani membuat permohonan maaf? Untuk apa pula perlu memohon maaf?

Melalui mStar Online, Lisa menyatakan permohonan maaf tersebut kerana muncul laporan yang menyatakan Lisa enggan bergambar dengan peminat semasa menjalani penggambaran di sebuah balai.

Khabarnya peminat-peminat Lisa terkilan dengan kejadian tersebut, bagaimanapun Lisa tidak menyalahkan peminat-peminat itu, sebaliknya berharap dapat memenuhi permintaan mereka untuk bergambar pada masa akan datang.

Secara jujurnya saya tidak berniat ]untuk menunjukkan sikap sombong kepada sesiapa pun dan kepada mereka yang terasa hati saya ingin memohon maaf.

Kejadian itu bukan disengajakan kerana saya sedang memberikan tumpuan kepada penggambaran tambahan pula watak yang saya pegang agak berat.

Sesiapa yang mengenali saya pasti tahu sikap saya yang sebenarnya

Lisa, yang mempunyai 2.1 juta peminat di Facebook,  menambah pada masa itu dia serba salah kerana terpaksa memilih untuk memberikan tumpuan kepada wataknya dan tidak mahu menjejaskan masa yang diperuntukkan pihak produksi. Tambahnya lagi, walaupun produksi tidak kisah jika dia meluangkan sedikit masa untuk bersama peminat, sebagai seorang pelakon dia perlu menghormati masa mereka.

Saya tidak mahu menyusahkan orang lain kerana ingin sesuatu perancangan itu berjalan dengan baik.

Saya sentiasa terfikir boleh ke ambil masa sekejap bergambar dengan peminat ataupun kalau saya turutkan kata hati saya, ia akan mengganggu proses penggambaran.

Begitulah ceritanya dari pihak Lisa. Apa pun kepada peminat tersebut diharap penjelasan Lisa akan menjernihkan keadaan.

Secara peribadi, kami berpendapat jika seorang artis itu sedang bekerja atau melakukan hal personal (membeli-belah, melancong dsb.) lebih baik jika kita hormati kerja dan privasi mereka, tak gitu? Ada masa yang sesuai untuk meminta bergambar dengan mereka, misalnya di sesi khas dengan peminat atau sesi promosi hasil kerja mereka.

Jika anda ada pendapat lain, anda dialu-alukan menulis di ruangan komen.

July 7th, 2010

gambar lisa surihani

Kalau anda salah seorang fans Lisa Surihani Facebooknya, sudah tentu anda sudah tengok gambar terbaru Lisa tanpa make up yang telah diuploadkannya semalam. Di mata kami  yang gila bayang dengan Lisa ini, wajah Lisa tetap maintain cute-mute gitu. Tapi itu di mata kami la. Di mata anda kami tak tahu la plak.

Kami sebenarnya kagum dengan keberanian Lisa untuk berkongsi gambarnya tanpa make up. Iye lah, mana ada ramai artis berani buat macam nie sebab takut kena bambu. Bak kata Lisa, sekali sekala kena buang make up nie semua. Biarkan kulit bernafas. Betul ke kata-kata tersebut? Kami nie lelaki so tak tahu la kan bab-bab make up nie.

Untuk suka-suka jom vote sama anda gambar Lisa Surihani tanpa make up ini still comel atau pun tidak.


P.S: Macho sungguh peminta sedekah pompuan ini.

January 19th, 2010

red carpet murai

Oh yeahh ~~ Walaupun dah agak berumur, muka Rohana Jalil masih maintain tegang gitu ~~ Cuba korang tengok gambar dia kat atas tue. Satu kedut pun takder tue. Kami yakin benar yang dia suka makan tempe untuk mencantik dan menegangkan kulit mukanya. Bak kata Khir Toyo, makanlah tempe untuk kecantikan muka yang tiada tolok bandingan.

Ramai jugak artis-artis yang datang red carpet Murai. Nie semua bersempena dengan ulang tahun ke 2 portal Murai. Tahniah kami ucapkan kepada Murai yang dah bertahan selama 2 tahun. Antara artis-artis best yang datang ialah Mawi dan Ekin, Raja Azura yang cute mute. Dan yang paling penting, Lisa Surihani pun ada gak. Semuanya datang bertemakan pakaian zaman 80-an.

Rasa-rasa kalau BeautifulNara buat red carpet, ada ker artis yang nak datang ek? Lagi gambar-gambar di red carpet Murai dengan membaca artikel ini sepenuhnya. Semua gambar adalah ehsan Murai.

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

red carpet murai

November 3rd, 2009

lisa surihani

Kesian kami kat Lisa Surihani yang cantik, comel dan bijak pandai nie. Semenjak 2 3 minggu nie, ada je gosip-gosip murahan di suratkhabar-suratkhabar tertentu yang memburukkan dia. Seolah-olah macam ada konspirasi daripada wartawan-wartawan nie nak menjatuhkan dia. Terbaru semalam ada gosip paling bodoh pernah kami dengar. Citer Lisa Surihani tutup mata sebab flash masa bergambar pun leh dijadikan isu panas. Dah tak ada idea dah ker?

Kami memang merasakan ada wartawan-wartawan yang tak puas hati dengan Lisa Surihani nie. Mungkin ada seorang dua wartawan jantan yang perasan macho cuba mengorat dia tapi gagal. Tue yang dia ajak kawan-kawan wartawan dia yang lain boikot Lisa Surihani. Habis semua gosip-gosip murahan dikeluarkan. Ntah-ntah gosip-gosip tue pun direka.

Buat Lisa Surihani, sila jangan layan wartawan-wartawan murahan macam nie. Baik anda tumpukan perhatian pada karier anda yang tengah menaik nie. Buat derk jer ngan mereka-mereka nie. Makin dilayan makin besar kepala. Baik Lisa layan penulis-penulis blog macam kami nie. Hehehehe.

P.S: Dengar ceritanya Lisa pun suka ber”twitter” untuk mengupdatekan status diri dia tengah buat apa. Mungkinkah Lisa pun gunakan XPAX Blackberry Curve 8520? Kalau betul, memang satu pilihan yang bijak.