December 22nd, 2015

Amboi, amboi, amboi. Macam fairytale pula kisah percintaan Adira dan suaminya, Datuk Seri Adnan Abu ini. Mana tidaknya, mereka berdua hanya berkenalan selama 3 minggu sebelum Datuk Seri dengan gentleman dan machonya telah melamar Adira menerusi telefon. Seperti cerita-cerita fairytale lain, lamaran tersebut diterima Adira kerana yakin dengan keikhlasan Datuk Seri itu untuk memperisterikannya. Romantik beb!!!

adira

Malah sikap Datuk Seri Adnan Abu yang tidak pernah memburukkan isteri pertamanya juga menyebabkan Adira tertarik dengan suaminya itu. Malah hubungan mereka juga direstui oleh keluarga dan juga isteri pertama suaminya. Kata Adira:-

Terus terang perkenalan kami sebenarnya sangat singat dalam tiga minggu sahaja sebelum dia melamar saya untuk menjadikan saya isterinya. Sepanjang tempoh itu juga saya hanya berjumpa dengannya sebanyak dua kali sebelum dia menyatakan hasratnya hanya menerusi panggilan telefon.

Saya terima kerana keikhlasannya dan menganggap apa yang berlaku itu adalah jodoh saya. Alhamdulillah perjalanan saya untuk berkahwin dipermudahkan dan saya senang menerimanya kerana sikap jujur dan tidak terlalu berusaha untuk menyakinkan saya.

Saya kagum dengannya yang tidak menjadikan isteri pertama sebagai alasan untuk berkahwin dan tidak pernah dia memburuk-burukkan wanita itu kepada saya. Selebihnya biarlah saya simpan untuk pengetahuan diri saya sahaja.

Alhamdulillah seperti saya katakan tadi semuanya berjalan lancar walaupun semuanya berlaku dalam masa singkat. Biarpun kami tidak sempat bercinta tetapi Insya-Allah berkasih sayang selepas berkahwin lebih baik

adira

Sememangnya percintaan selepas berkahwin adalah lebih baik dan lebih manis. Walaupun ramai yang menyatakan Adira seorang ‘perampas’, namun kebenaran hanyalah diketahui oleh Adira, suami dan madunya. Kita yang outsider ini doakanlah sahaja kebahagiaan mereka. Tahniah sekali lagi diucapkan kepada Adira dan selamat pengantin baru. Sumber Mstar Online.

June 14th, 2013

Fuh ~~ Tak sangka kulit putih sangat pun boleh menimbulkan kontroversi. Kesian pulak Abang Nara kat si Adira ini. Baru-baru ini apabila Adira berkongsi gambarnya dimasukkan ke hospital, terus banyak pihak menganggap kemasukannya itu adalah kerana pengambilan ubat pemutihan kulit.

adira putih hospital

Memang jika makan ubat cantikkan kulit yang tidak diluluskan KKM akan ada bahayanya. Namun Adira memberitahu yang kemasukkannya ke hospital adalah akibat demam panas. Tida ada kaitan dengan kulit putihnya itu. Kata Adira:-

Saya dimasukkan ke hospital pada Khamis minggu lalu setelah beberapa hari demam. Pada mulanya saya cuba untuk bertahan, tetapi lama kelamaan keadaan menjadi semakin teruk. Saya mula rasa hendak pitam dan badan juga semakin lemah.

Selepas empat hari demam dan masih tiada tanda-tanda panas berkurangan, barulah saya gagahkan diri ke hospital. Suhu badan saya ketika itu agak tinggi, sekitar 43 darjah Celcius. Saya dimasukkan ke hospital selama tiga hari dan dibenarkan keluar Ahad lalu.

adira putih hospital

Sebelum ini Adira telah pun menafikan dirinya mengambil sebarang ubat atau suntikah untuk memutihkan kulit. Menurut Adira, dia hanya menggunakan pelembap biasa sahaja. Tambah Adira lagi:-

Saya hanya demam panas, tiada kaitan dengan apa-apa. Semua orang boleh ditimpa demam, jadi janganlah membuat tuduhan yang tidak berasas. Alhamdulillah, keadaan kesihatan saya sudah semakin baik. Malah, saya sudah kembali menyanyi seperti biasa.

Mungkin mereka yang membuat tuduhan itu cemburu melihat keputihan dan kegebuan kulit Adira. Tak perlu nak cemburu. Hitam itu kan manis? Kepada Adira, semoga lekas sembuh sepenuhnya. Jaga diri dan pentingkan kesihatan tubuh badan. Info asal Berita Harian.
ronasutraP.S: Kalau nak tampil cantik menawan tanpa pengambilan ubat, Abang Nara sarankan mencuba mineral makeup Ronasutra ini. Dutanya ialah si jelita Vanida Imran dan Linda Roslan. Abang Nara pernah tengok demonstrasi yang dilakukan. Memang jelas perbezaan wajah sebelum dan selepas. Makin berseri-seri!!!. Layari www.ronasutra.com dan LIKE Facebook Ronasutra untuk informasi lanjut.

 

May 13th, 2013

Sejak kebelakangan ini, tersebar berita yang kononnya Adira sudah pun berhijrah dan memakai tudung. Malah beberapa keping gambar dirinya bertudung turut disebarkan oleh pihak tertentu. Sayangnya berita ini tidak benar dan telah dinafikan oleh Adira sendiri.

adira bertudung

Pasti ramai peminat Adira yang keliru. Sebenarnya Adira memakai tudung apabila menghadiri kelas agama yang turut disertai oleh rakannya, Heliza Helmi. Kata Adira:-

Ya, saya pakai tudung ketika menghadiri kelas agama ini, di luar saya seperti biasa. Insya-Allah bila tiba masanya saya akan pakai tudung jua tanpa dipinta oleh sesiapa. Sekarang ini saya ingin mendekatkan diri dengan ilmu agama sebagai pelengkap hidup. Di waktu yang sama, saya tetap meneruskan kegiatan dalam bidang seni kerana itu adalah sumber pendapatan saya.

adira bertudung

Diharap dengan penjelasan ini, kekeliruan yang telah berlaku akan berakhir. Apa pun sama-samalah kita doakan agar pintu hati Adira akan terbuka satu hari nanti untuk bertudung. Buat Adira, teruskan mendalami ilmu agama. Semoga kehidupan anda akan terasa lebih sempurna selepas ini.
fer whiteP.S: Fer White ialah produk kecantikan yang paling HANGAT di pasaran. Harganya yang berbaloi (RM95) dengan kandungan yang penuh khasiat telah terbukti memberikan kesan yang positif kepada penggunanya. Untuk tempahan dan persoalan, boleh PM di Facebook CantikNara, email ke [email protected] atau SMS/WhatsApp ke 013-594-7061.