March 8th, 2010

filem v3 samseng jalanan

Perghhhh ~~ Cuba korang tengok betul-betul poster filem V3 Samseng Jalanan nie. Nampak tak muka awek kesayangan Abang Nara si Lisa Surihani tue? Ganas betul renungan mata dia tue. Tajam menikam ke kalbu. Walaupun ganas, tapi tetap mencairkan jiwa raga Abang Nara. Hehehe.

Walaupun awal-awal dulu Farid Kamil ada buat kenyataan kontroversi kononnya filem Adnan Sempit tiru filem V3 Samseng Jalanan dia nie, kami rasa dari poster yang mantap nie pun kami tau dah cerita dia tak ada kaitan ngan Adnan Sempit langsung. Berdasarkan preview, rasanya V3 Samseng Jalanan nie macam cerita Fast and Furious. Tapi nie version kat Malaysia punya la.

Abang Nara tak kisah pun jalan cerita dia macam mana. Yang penting kekasih hati si Lisa tue ada dalam tue. Kompem first day opening nanti akan kami pacakkan diri untuk menonton filem nie. Demi buah hati yang tercinta. Korang pun wajib tengok jugak. Nanti kita leh komen beramai-ramai pasal Lisa Surihani.

P.S: Apa pendapat korang pasal mutu poster filem V3 Samseng Jalanan nie? Ok ke Ko?

February 17th, 2010

filem 2 hati 1 jiwa

Tahniah kami ucapkan kepada anda semua yang tidak pergi menonton filem 2 hati 1 jiwa. Filem arahan pengarah box office tersohor, Prof A. Razak Mohaideen nie tak mampu pun nak buat kutipan tiket RM1 juta. Dan yang paling best, tak sampai seminggu kat pawagam tayangan filem nie dah pun dihentikan. Nampaknya  anda sudah pandai membuat pilihan tepat.

Oh, oh dan oh sekali lagi. Ke manakah menghilangnya sentuhan tangan emas pengarah yang bergelar Professor nie? Selalunya kalau filem dia, paling koman minimum mesti cecah 2, 3 juta kan? Apa sampah betul ke filem 2 hati 1 jiwa nie sampai tak ada orang pergi menengok? Kami tak tahu sebab kami pun tak pernah terpasang niat nak pergi nengok cerita nie.

Tapi yang bestnya, adik kepada Prof Razak Mohaideen nie menyalahkan ketakfemesan Fauziah Ghaus dan Yasmin Hani. Sebabkan pelakon yang kurang popular, maka kutipan tiket pun jatuh berdebuk. Halo ~~~~~~~(gaya nyah sikit). Kalau ikut teori si adik Prof nie, compem cerita Adnan Sempit tue RM100,000 pun tak dapat nak cecah dik yang oi ~~ Pelakon lagi ntah sapa-sapa. Tak popular langsung. Tapi cecah gak RM8 juta.

[note]We wanted to sell the concept and not the stars, unlike  our previous movies. Unfortunately, when there  are no stars, the result is not as good.[/note]

Kalau kami jadi Fauziah Ghaus ngan Yasmin Hani, compem makan dalam dengan statement nie. Pedih beb. Orang terang-terang cakap kita tak popular. Maybe filem nie leh kutip RM10 jutan kalau watak Fauziah dan Yasmin tue digantikan ngan Lisa Surihani dan Scha Al Yahya, Sapa taknak tengok Lisa berkembar siam ngan Scha wei ~~~

Kepada Prof Razak, jangan fikir kami (penonton-penonton wayang tegar) bodoh dan tak mampu menilai mutu filem tempatan. Kami nie dah pandai-pandai belaka. Kalau filem best kami akan support. Kalau filem yang kurang best, lu faham-fahamlah sendiri. Kesimpulannya? Sila buat cerita yang best macam Adnan Sempit kalau nak kutipan puluh-puluh juta.