January 23rd, 2020

Tahun lalu, pelakon Fathia Latiff dihimpit dengan pelbagai kontroversi menyebabkan kehidupannya agak tunggang-langgang sehingga ada yang mengatakan dia mempunyai masalah mental.

fathia latiff

Bersempena dengan tahun baru, Fathia berharap ia dapat  memberi sinar baru untuknya terus berada dalam industri seni selain berazam untuk mengawal diri agar tidak terpalit dengan kontroversi lagi.

Advertisement

Katanya, dia kini sudah lebih matang dan tidak cepat melatah menghadapi segala kecaman netizen. Apa yang dilakukan tidak terlalu mengikut perasaan. Menurut Fathia, netizen yang mengecam dirinya pun bukanlah sempurna sangat.

fathia latiff

Kalau mereka (netizen) boleh cakap, saya pun boleh cakap balik pada mereka juga. Anda (netizen) siapa sebenarnya, anda pun bukanlah sempurna sangat.

Saya boleh je bantai anda semula. Tak ada masalah pun sebenarnya. Tapi tak boleh keterlaluan dan melampaui batas juga.

fathia latiff sakit mental

Advertisement

Dalam pada itu, Fathia memberitahu dia menutup ruangan komen di akaun Instagramnya atas tujuan untuk mengawal dirinya dari merasa tertekan serta geram apabila ada kata-kata kurang menyenangkan di ruangan tersebut.

Baguslah kalau Fathia sudah mempunyai semangat serta azam yang kuat untuk berubah. Semoga Fathia akan lebih berjaya selepas ini.

Sumber Berita : Media Hiburan

Advertisement
January 17th, 2020

Pelbagai kontroversi melanda pelakon Fathia Latiff tahun lalu sehingga ramai juga yang tertanya-tanya apa agaknya masalah yang beliau hadapi sehingga kehidupannya dilihat tidak terurus.

fathia latiff sakit mental

Rata-rata netizen tidak memahami sikap Fathia yang semakin “hanyut” dengan pelbagai tindakan yang merepek. Dia juga pernah dikatakan mempunyai masalah mental dan menghidap penyakit Bipolar.

Advertisement

Bagaimanapun, Fathia menafikan dia mempunyai masalah mental seperti yang didakwa sebelum ini.

fathia latiff

Saya tidak pernah ada masalah mental, it’s all stupid dan saya tak pernah pun berjumpa doktor. Bagi saya, kontroversi memang akan terjadi dalam dunia selebriti. Tak ada kena mengena dengan masalah mental.

Fathia berkata dia masih lagi cuba memperbaiki dirinya agar tidak mengulangi kesilapan lalu.

fathia latiff

Advertisement

Saya pun masih belajar untuk kawal diri. Apa yang saya boleh katakan, saya hanya nak jadi diri sendiri. Saya tahu, rakyat Malaysia sayangkan saya sebab itu saya cuba untuk berubah.

Tapi tak boleh berubah 100 peratus. Kena buat secara perlahan-lahan. Doakan yang baik-baik untuk saya.

Harapnya Fathia diberikan kekuatan untuk terus memperbaiki dirinya dan jangan tertekan dengan persepsi orang lain. Semoga kekal tabah untuk terus menjadi insan lebih baik.

Sumber Berita : mStar Online

Advertisement
January 4th, 2019

Manusia mana yang tidak melakukan kesilapan, bezanya buat Fathia Latiff beliau mendapat perhatian ramai kerana bergelar seorang selebriti.

Tahun 2018 menyaksikan pelbagai kontroversi dikaitkan dengan beliau dan tidak dinafikan imejnya terjejas teruk sehingga ada satu tahap namanya digugurkan daripada sebuah drama serta tidak mendapat sebarang tawaran lakonan.

Advertisement

Ada yang menganggap akibat salah memilih kawan, Fathia sering dihimpit kontroversi.  Namun, buat Fathia apa yang berlaku sebenarnya adalah kesilapannya sendiri dan tidak mahu menyalahkan orang lain.

Sejujurnya apa yang berlaku adalah kesilapan saya sendiri, bukan kawan. Saya tak pernah menyalahkan orang lain atas apa yang berlaku. Memang saya salah, tetapi kalau boleh selepas ini jangan menghukum saya terus tanpa mengetahui punca saya jadi begitu. Orang tidak tahu apa yang saya lalui. Secara luaran orang mungkin tengok saya ceria dan happy go lucky, tetapi mereka tidak tahu masalah yang sedang saya hadapi.

Bila kontroversi berlaku dan orang terus menghukum, saya tidak boleh menghalang dan menganggap itu ujian Allah buat saya yang kerdil ini.

Untuk tahun baru ini, Fathia sudah bertekad untuk menjadi contoh yang baik kepada masyarakat dan enggan lain mengulangi kesilapan lalu. Kami harap Fathia akan terus bersemangat untuk berubah

Sumber Berita : Utusan Online

Advertisement
October 8th, 2018

Entah kenapalah dengan selebriti seorang ini, tidak pernah henti dengan kontroversi. Kali ini Fathia Latiff sekali lagi mengamuk dengan stesen televisyen popular, TV3.  Menerusi akaun Instagramnya, Fathia nampak begitu marah sehingga bahasa yang digunakan memang tahap yang sangat tinggi sehingga sukar untuk difahami oleh kami rakyat marhaen.

Fathia meluahkan rasa tidak puas hati kononnya hanya menerima jemputan ke ABPBH 31 melalui wartawan hiburan sahaja selain mempertikaikan kemenangan Wany Hasrita sebagai Bintang Paling Popular.

Advertisement

Rata-rata netizen juga tidak mengerti mengapa Fathia bersikap sebegitu. Mungkin sudah mula naik menyampah dengan sikap beliau, ada yang menyarankan pelakon wanita itu untuk mendapatkan rawatan mental.

Jika benar Fathia ada masalah dengan pihak yang berkaitan, cubalah selesaikan masalah yang dihadapi dengan cara yang lebih matang. Kalau muat naik seperti ini, ia hanya mendatangkan keburukan sahaja. Apa pendapat korang?

Sumber Berita : Twitter

Advertisement