Written by Bella | January 23rd, 2018

Pelakon Saharul Ridzwan dan isterinya, Deena Emir bukanlah pasangan selebriti yang kata orang, terlalu mengejar populariti. Sifat mereka yang lebih “reserved” membuatkan pasangan ini sebenarnya menjadi kegemaran ramai.

Terbaru, Saharul menerusi akaun Instagramnya berkongsi foto perkahwinannya bersama Deena dengan kapsyen ucapan penuh bait-bait romantis buat isteri tercintanya itu. Kalau sekali baca macam hendak bagi “hint” untuk menambah jumlah anak pun ada juga.

Apa kata anda baca dahulu ucapan romantis Saharul :-

Assalamualaikum sayang. Surat terbuka untuk isteri.

Terima kasih hadir dan berjumpa saya sejak jodoh kita ditulis di Luth Mahfuz.  Selama berpuluh tahun saya mencari pemilik hati saya dan ditakdirkan saya menjadi mahram awak, dan sekarang awak hadiahkan saya seorang amanah Allah, anak kita Muhammad Luth Ali,InShaaAllah buat selama lamanya.

Bantulah saya supaya keluarga kita bersama sama di syurga Allah.  Tujuan surat ini ditulis bukanlah untuk mengambil hati sayang untuk Ali bertemankan seorang adik, tetapi tulus ikhlas dari suami.

Amboi, pandai betul Saharul mengambil hati dan menunjukkan rasa cinta serta kasih sayang kepada isterinya. Kami mendoakan agar pasangan ini kekal bahagia sehingga ke akhir hayat dan siapa tahu tidak lama lagi ada rezeki Ali dapat adik untuk jadi teman bermain? Hehe.. InshAallah.

Written by Bella | June 13th, 2017

Selepas seminggu bergelar bapa, pelakon Saharul Ridzwan telah mengumumkan nama anak lelaki sulungya. Saharul dan isterinya, Deena Emir telah memilih nama Muhammad Luth Ali yang diinspirasikan dari dua orang nabi iaitu Muhammad dan Luth manakala Ali pula membawa makna ‘yang mulia dan tinggi kedudukan’.

Menurut Saharul, nama itu dipilih pada majlis tahnik yang dilakukan oleh Ustaz Tarmizi Abdul Rahman iaitu Finalis Akademi Al-Quran TV9.

Alhamdulillah selesai majlis Tahnik yang dibimbing oleh ustaz Tarmizi.  Hari ini jatuhnya hari ke tujuh selepas kelahiran anak saya, saya dan suami menamakan anak kami Muhammad Luth Ali Bin Saharul Ridzwan. Membersarlah dengan sihat dan bijak anakku, sayanyi Allah, sayangi RasulNya, sayangi agamaNya, sayangi ibu-bapamu, InsyaAllah syurga buat kita.

Walaubagaimanapun, Saharul masih belum bersedia untuk mendedahkan wajah anaknya itu. Muhammad Luth Ali dilahirkan pada 6 Jun lalu.

Sumber Berita : mStar Online

Written by Bella | June 7th, 2017

Semalam, isteri kepada Saharul Ridzwan, Deena Emir telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 2.8 kilogram pada jam 3.49 petang. Untuk pengetahuan anda, Saharul berada di sisi Deena sepanjang tempoh melahirkan.

Bukan itu sahaja, Saharul menerusi akaun Instagramnya telah memuat naik satu ucapan penuh penghargaan buat isterinya yang sudah bertarung nyawa demi melahirkan anak sulung mereka itu. Pada masa yang sama, Saharul turut berdoa agar anak mereka menjadi anak yang soleh.

Alhamdulillah. Terima kasih @deenaemir wahai Isteriku. Sy ada bersama awak dlm berjihad mengarung nyawa demi satu nyawa yang amat penting dalam keluarga kita. Tak terbalas pengorbanan awak. Terima kasih kerana menjadi seorang yang faham diri saya. I love you so much sayang @deenaemir and welcome baby kesayangan semoga menjadi anak yang soleh yang tidak akan tinggalkan kami sewaktu hari tua kami. Aaminn.

Seorang wanita itu sebenarnya cukup hebat, perjuangan mereka untuk melahirkan seorang anak tidak mungkin dapat dibayar dengan wang ringgit. Hargailah isteri anda semua..

Written by Bella | June 6th, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada pelakon Saharul Ridzwan yang kini sudah bergelar bapa. Isterinya, Deena Emir telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki petang tadi. Berita gembira itu disampaikan oleh Saharul sendiri menerusi akaun Instagramnya dengan kapsyen luahan rasa syukur.

Syukur. Tak payah caption panjang buat masa sekarang ni. Sy nak layan moments paling best ni dulu. Terima kasih semua baby boy baba dah panggil dah.

Ruangan komen di Instagram Saharul dibanjiri ucapan tahniah oleh peminat yang sudah tidak sabar melihat wajah anaknya.

Alhamdullilah, bulan Ramadhan yang pastinya penuh makna buat Saharul dan Deena. Semoga ibu dan bayi berada di dalam keadaan sihat. Tahniah sekali lagi.