August 31st, 2020

Pelakon Dazrin Kamarudin mengakui isterinya, Nur Fazulin Razali banyak mengubah hidupnya setelah berumah tangga ke arah yang lebih baik dan positif.

Dazrin juga memberitahu media ketika ditemui bahawa isterinya merupakan insan yang banyak bertanggungjawab mengubah dirinya menjadi seorang yang lebih baik dari segi personaliti dan penampilannya kini.

View this post on Instagram

#Repost @8dazzling8 with @get_repost ??? To My Wonderful Husband, Happy Birthday. You deserve the best of everything, and hope you’ll have it, too, beginning with a birthday that is just as wonderful as you! @dazrin88 ??? #throwback #travelling #happybirthday #10thMay #happybirthdayhusband #stayhome

A post shared by Dazrin Kamarudin (@dazrin88) on

“Dengan adanya orang rumah dan adanya anak, sekarang ni diri saya berubah 360 darjah. Dialah yang mengubah imej saya, dialah yang mengubah diri Dazrin Kamarudin untuk jadi seorang individu yang lain sikit, lebih efisien, on time, lebih profesional, kemas imejnya dengan sisi yang berbeza,”

Dia menjelaskan bahawa selepas mendirikan rumah tangga, kehidupannya lebih baik dan banyak berubah demi kebaikan. Menurut Dazrin, isterinya banyak membantu dalam usaha untuk menguruskan badan setelah berat badannya naik mendadak selepas mendirikan rumah tangga.

View this post on Instagram

Kalau nak tengok #superman terbang slide sampai habis!!! Hehe!! Good night everyone! @dasukiiiiiiii @8dazzling8 #superman #teamsuperman #dc #family #actor #actorslife #happyfamily #fly #son #baby #babyboy

A post shared by Dazrin Kamarudin (@dazrin88) on

“Dulu masa lepas kahwin berat saya naik mendadak sehingga 90 kilogram. Saya mula diet dan bersenam untuk turunkan berat badan pun penangan dari isteri saya. Dia cakap macam mana saya nka tengok diri saya sendiri di TV dengan badan macam ni. Dari situ saya tefikir, sebagai seorang pelako saya perlu jaga badan dan berdisplin. Jadi saya mula berdiet dengan tidak ambil gula, nasi dan mula aktif ke gim,”

Mengimbas kembali, Dazrin dan pasangan, Nur Fazulin Razali telah mendirikan rumah tangga pada Mei 2017 yang lalu dan hasil perkongsian hidup mereka telah dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang diberi nama Dasuki yang kini berusia dua tahun.

Sumber : mStar Online

May 10th, 2017

Tentu anda semua tahu baru-baru ini pelakon Dazrin Kamarudin telah menamatkan zaman bujangnya bersama Nurfazulin Razalin yang merupakan seorang ketua pramugari. Oleh itu, portal Berita Harian ada menyiarkan artikel mengenai pernikahan dan detik perkenalan pasangan ini.

Walaubagaimanapun, gosip antara Dazrin, Ramona Zamzam dan Amyra Rosli masih lagi belum habis dan menjadi bualan netizen sehingga hari ini. Menerusi ruangan komen di Facebook BH ONLINE, ada netizen yang memfitnah Ramona  sebagai punca Dazrin dan Amyra tidak jadi untuk berkahwin sebelum ini.

Komen itu nyata mendapat perhatian Ramona yang membidas setiap fitnah yang dilemparkan kepadanya. Romona akui beliau sudah rimas terus dikaitkan dengan isu Dazrin dan Amyra yang membatalkan perkahwinan mereka.

Alahai, perkara yang lalu janganlah lagi diungkit. Ketiga-tiga mereka sudah pun berkahwin. Isu ini tidak seharusnya timbul saat Dazrin baru sahaja mendirikan rumah tangga. Bagus Ramona sebab peka dan menjelaskan perkara sebenar kepada sesetengah netizen yang masih belum “move on”.

April 5th, 2017

Pernah mengalami episod duka di dalam percintaan selepas perkahwinan yang dirancang bersama Amyra Rosli terputus di tengah jalan, kini Dazrin Kamaruddin telah menemui cinta baru dan bakal mendirikan rumahtangga tidak lama lagi. Gadis bertuah yang berjaya mencuri hatinya adalah seorang ketua pramugari yang bernama Nur Fazulin Razali. Dazrin dan Fazulin bakal bernikah pada 6 Mei ini di Hotel Avilion Legacy, Melaka kira-kira jam 11 pagi.

dazrin fazulin

Dazrin telah menemui bakal isterinya yang bekerja di sebuah syarikat penerbangan yang berpangkalan di Jeddah menerusi aplikasi Smule kira-kira 2 tahun yang lalu. Kata Dazrin:-

Alhamdulillah jodoh saya sudah sampai dan Insya-Allah saya dan bakal isteri akan melangsungkan pernikahan pada 6 Mei. Kami akan bernikah terlebih dahulu sebelum mengadakan majlis persandingan pada Julai depan di Melaka juga.

Sebenarnya aplikasi Smule yang telah mempertemukan kami kerana minat kami terhadap nyanyian. Sejak itu hubungan bertambah akrab walaupun dia jarang berada di Kuala Lumpur kerana bekerja sebagai pramugari berpangkalan di Jeddah untuk menguruskan jemaah Haji dan Umrah.

Saya bukan cuba merahsiakan mengenai hubungan dengannya tetapi rasanya tidak ada apa yang perlu digembar-gemburkan memandangkan masih belum ada ikatan sah dengannya. Sekarang sudah ada perancangan dan tarikh nikah bolehlah saya bercakap mengenainya secara terbuka.

dazrin

Tahniah diucapkan buat Dazrin dan Fazulin atas berita gembira ini. Semoga segala perancangan dipermudahkan. Sama-sama kita doakan. Sumber Harian Metro.

May 14th, 2015

Yabedabedu!!! Marilah para jejaka bujang (atau yang dah berkahwin tapi ada niat nak tambah cawangan) melompat kegirangan. Mana tidaknya, pelakon jelita yang sedang hangat di pasaran ketika ini iaitu Amyra Rosli mengesahkan dirinya masih ‘single’. Kalau anda tidak faham apa itu maksud single, meh sini Abang Nara terangkan. Single bermakna tak ada kekasih, no boyfriend, still alone, heart still open, can be ngorat dan seumpama dengannya. Yeah!!!!
amyra rosliNampaknya selepas tak jadi kahwin dengan Dazrin Kamaruddin, Amyra Rosli lebih memfokuskan kepada kerjaya daripada sibuk ingin mencari kekasih baru. Itu satu perkara yang amat bagus. Ala lagipun Amyra baru berusia 23 tahun. Muda lagi. Still young. Umur 25 nanti bolehlah start cari kekasih hati. Kata Amyra:-

Saya tegaskan bahawa buat masa ini saya masih lagi ‘single’ dan ini bukanlah masanya untuk saya terlalu memikirkan dengan serius mengenai hubungan perasaan mahupun cinta.

Bagi saya, sukar untuk berbicara mengenai cinta kerana saya yakin, ia akan hadir tanpa saya rancang kerana ia adalah ketentuan daripada ALLAH SWT.

Namun, jika ditanya pada masa ini, saya lebih selesa untuk memberi keutamaan kepada kerjaya terlebih dahulu kerana masih panjang masa yang perlu saya lalui. Masih banyak benda yang perlu saya pelajari dalam bidang ini

amyra rosli

Kenyataan ini sekaligus menafikan ura-ura Amyra Rosli bercinta dengan Abang Nara Amar Baharin. Biasalah bila dah berlakon selalu memang akan ada gosip. Namun itu semua ternyata palsu. Diharap kerjaya Amyra akan terus maju di tahun ini. Abang Nara suka lakonan anda. Good job!!!