Written by AbangNara | March 19th, 2014

SuperSquad ialah sebuah filem animasi yang dinanti-nanti oleh Abang Nara. Filem ini yang mengisahkan 5 orang adiwira, Kapten Danny, Elly, Alan, Sasha dan Blinq terpaksa merentasi masa ke zaman kini untuk menyelamatkan bumi dan ayah mereka, iaitu Laksamana Aaron, apabila bumi diserang oleh makhluk asing. Nampak menarik kan jalan ceritanya? Serius Abang Nara teruja.

supersquad the movieSebuah filem epic ‘action comedy’, filem ini mengandungi babak peperangan di angkasa lepas, pertempuran di sebuah kampung, babak cemas apabila makhluk asing ganas mendarat di Bandaraya Kuala Lumpur, pertempuran sengit di langit di atas KLCC dan berbagai lagi. Filem animasi ini akan mula ditayangkan di pawagam pada 29 Mei 2014 ini.

supersquad

Baru-baru ini telah diadakan Majlis Sidang Media Program CSR, Tayangan Amal Khas dan Mini Karnival Filem Animasi SuperSquad di UNITAR International University, Kelana Jaya. Kehadiran selebriti seperti Diana Danielle, Dafi dan Radhi Khalid yang terlibat di dalam pembikinan filem animasi ini ternyata menceriakan puluhan anak yatim yang menghadiri majlis ini. Seronok Abang Nara melihat keceriaan di wajah mereka.

supersquad

Apa pun Abang Nara tak sabar nak menanti tayangan filem animasi SuperSquad ini di pawagam pada bulan Mei kelak. Sama-samalah kita nantikan. Untuk informasi lanjut mengenai filem ini, anda boleh LIKE Facebook SuperSquad. Lagi beberapa gambar dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | November 22nd, 2013

Kalau semalam Abang Nara telah berkongsikan tarikh 14.12.2013 sebagai majlis resepsi perkahwinan Jovian Mandagie dan Nina Ismail Sabri, dilaporkan bahawa majlis pernikahan mereka berdua bakal berlangsung pada 11.12.2013 di Muzium Diraja Istana Negara lama kira-kira jam 3 petang.

jovian mandagie dan nina ismail sabri

Pasangan sama cantik sama padan ini akan bertemakan tradisional Melayu dan Jawa. Jovian yang mempunyai darah keturunan Jawa telah pun melamar Nina pada 14 Februari lalu. Untuk makluman, majlis resepsi 14 Disember di Hotel Shangri-La Kuala Lumpur adalah untuk sebelah pengantin perempuan, manakala pada esok harinya akan diadakan majlis untuk pihak lelaki di hotel yang sama.

jovian mandagie dan nina ismail sabri

Semoga segalanya berjalan lancar buat pasangan ini. Jutaan tahniah diucapkan sekali lagi atas berita gembira ini. Beberapa lagi gambar Jovian dan Nina dengan membaca artikel ini sepenuhnya.

bestbuy world

 

P.S: Minyak wangi, handbag, alat solek dan segala macam barang keperluan yang anda ingin ada di BestBuy-World. Lebih menarik harga yang ditawarkan jauh lebih murah berbanding harga pasaran. Anda pasti terkejut dan tak percaya. Apa tunggu lagi? Layari my.bestbuy-world.com dan LIKE Facebook BestBuyWorldMalaysia untuk melihatnya sendiri.

 
Written by AbangNara | September 9th, 2012

Hebat juga filem animasi 3D Supersquad ini apabila berjaya mendapatkan Aaron Aziz sebagai salah seorang penyumbang suara untuk salah satu watak di dalamnya. Semasa majlis pelancaran filem Supersquad ini, Abang Nara perasan lengan Aaron Aziz semakin besar. Kalau kena lempang mahu tak bangun 5 hari.

filem supersquad

Selain Aaron Aziz dan Diana Danielle, Dafi turut menyumbangkan suaranya untuk projek filem animasi 3D pertama Malaysia ini. Pasti peminat Dafi teruja untuk mendengar kecomelan suara Dafi apabila filem ini ditayangkan pada Disember 2013 kelak.

filem supersquad

Lagi 11 gambar Aaron Aziz dan Dafi di majlis pelancaran filem Supersquad dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Jelmaan misteri di stesen keretapi Jepun. Jangan tengok kalau anda ada sakit jantung.

 
Written by AbangNara | February 22nd, 2011

drama spa qistina

Pagi tadi Abang Nara ada tuliskan mengenai keputusan Azizah Mahzan untuk berhenti berlakon kerana skrip drama yang sampah, kali ini Abang Nara nak sharekan email seorang pembaca yang kecewa dengan skrip drama Spa Qistina. Kalau korang ada luahan hati yang lebih kurang sama, jangan segan-segan tulis kat ruangan komen.

[note]Assalamualaikum Abang Nara.

Kat sini saya nk bg cadangan kat abg nara supaya buat satu post berkenaan drama Spa-Qistina. Pada pemerhatian saya, penulis skrip drama ini terlalu tidak sensitif terhadap soal agama. Saya buat dlm bentuk point beberapa perkara yg saya perasan dlm drama ini:
1. Di dalam ending Spa-Q 2,Dafi telah berpisah dgn Faradhiya. Faradhiya balik kg dan dapati dia mengandung anak si Dafi. Kemudian bersambung dalam Spa-Qistina, si Dafi ni dah kawin dgn org lain. Tup-tup baru tahu yg dia ada anak dgn si Faradhiya. Kalo ikut situasi sebenar di negara kita ni, mana mungkin sbb kalau dia bercerai, kena tunggu abis edah baper kali cuci jd impossible laaa blh bercerai masa org pompuan tgh pregnant kan? Ok kpd scriptwriter sila buat homework.

2. Di dalam satu babak dalam episod yang si Mar(lakonan Nek Jah-Azizah Mahzan)kematian suaminya kerana accident, telah berkata ” mungkin tuhan lebih tahu apa yg terbaik untuk aku”.. Perkataan mungkin itu memang salah. Sebab Tuhan bukan mungkin tahu. Tuhan memang tahu. Boleh terpesong akidah dibuatnya..

3. Apabila menerima berita kematian melalui telefon, tidak wajar seorang Islam tidak mengucapkan Innalillah. Kemudian, apbila si menerima panggilan telefon tadi, menyampaikan berita kematian kpd org di rumahnya, si penerima berita yg kedua juga tidak mengucapkan Innalillah juga.

Setakat ini, itu saja yg saya perasan, kalo Abang Nara tak percaya boleh siasat sendiri. Perkara ini bg sy penting kerana semuanya berkaitan dgn agama dan akidah. Penulis skrip dan seluruh produksi sila lebih prihatin. Sebab cerita ini mmg akan sambungannya. Jika penulis skrip masih lagi mengambil sikap sambil lewa, lebih bnyk yg akan dipesongkan nanti. [/note]

Buat penulis skrip yang menganggap penonton Malaysia bodoh dan tak akan perasan benda-benda sebegini, sila berfikir 2, 3 kali sebelum anda menulis. Kami tidak bodoh. Kami pandai. Jangan sampai anda dikantoikan oleh penonton-penonton. Sekian terima kasih.

P.S: Mahukan seorang artis membantu anda meluahkan rasa cinta kepada si dia yang tersayang? Join Facebook Cornetto sekarang dan bida artis kegemaran anda untuk membantu anda menunjukkan kasih sayang kepada si dia.