Written by AbangNara | January 13th, 2015

Belum terlambat rasanya untuk Abang Nara ucapkan selamat tahun baru 2015 kepada semua pembaca BeautifulNara. Apa azam tahun baru anda? Abang Nara sejak dah berusia 30-an ini ada satu je azam. Nak hidup lebih sihat dan tampak lebih kacak bergaya sesuai mengikut kematangan. Abang Nara pasti ramai yang berazam macam itu jugak kan? Pembaca-pembaca BeautifulNara yang gadis/awek/bini orang pun mesti nak tampil lebih jelita dan menawan kan? Abang Nara ada fesyen yang sangat sesuai untuk anda semua!!!
hidy clearance saleAbang Nara dan wife memang selalu pergi beli baju kat HiDY di Wangsa Melawati. Baju-bajunya unik. Paling Abang Nara suka ialah kainnya yang lembut. Selesa sangat pakai. Jadi sempena tahun baru ini, HiDY ada buat clearance sale sebelum rekaan terbaru mereka sampai. Harga murah sangat-sangat. Sesuai sangat untuk kaum Adam & Hawa yang nak tampil dengan imej baru sempena tahun 2015 ini. Jom kita tengok apa yang tengah sales!!!

hidy clearance sale

1. Baju tunic HiDY ini memang amat selesai dipakai untuk jalan-jalan atau ke pejabat. RM50 sahaja. Mana nak cari baju secantik ini pada harga yang amat awesome. Sila beli sekarang di sini.

hidy clearance sale2. Kalau gi jumpa pakwe tercinta dengan baju cotton kurti HiDY ini pasti akan buatkan si dia jatuh cinta sekali lagi dengan anda. Harga selepas diskaun hanya RM30 dan RM80 sahaja. Murah habis dah tue. 

hidy clearance sale

3. RM50 dah boleh dapat kasut Crochet Espadrilles yang amat selesa ini. Mana ada kasut yang jual harga semurah ini kat kedai? Walaupun murah, jangan risau kerana kualitinya dijamin awesome. Sangat sesuai dipakai waktu santai atau berwindow shopping. Selesa!!!

hidy clearance sale

4. Rambang mata kalau jadi perempuan tak tahu nak pilih design mana satu untuk baju kurung shantung silk HiDY ini. Semuanya cantik-cantik. Sangat sesuai dipakai masa hari Jumaat atau pergi kenduri. Memang confirm ramai yang akan jatuh cinta dengan keayuan anda.

hidy clearance sale

5. Ingat lelaki je ke boleh pakai kain pelikat? HiDY pelekat blouse ini memang amat selesa dan unik untuk digayakan oleh kaum Hawa. Wife Abang Nara ada sehelai yang ini. Kalau keluar makan malam dia suka pakai. Tak panas katanya. Selesa sangat-sangat.

hidy clearance sale

6. Kasut Zana Peep HiDY ini kalau bawak pergi ofis mesti ramai yang akan bertanya kat mana korang beli. Warna hitam menyerlahkan keeleganan, manakala warna peach menyerlahkan sisi ayu. Semuanya pun sesuai untuk anda. Banyak lagi pilihan warna yang ada.

hidy clearance sale

Clearance sale ini akan berlangsung sehingga 16 Januari 2015 di laman web www.hidy.com.my. Penghantaran percuma akan diberikan dengan pembelian RM300 ke atas. Jadi kongsi-kongsilah beli dengan member. Banyak lagi baju, kasut, tudung dan macam-macam lagi yang boleh anda dapatkan dengan harga amat berbaloi sempena jualan ini. Silalah bersegera kerana stok amat terhad. Selamat bershopping!!!

Written by AbangNara | June 23rd, 2014

Masihkah anda ingat lagi mengenai kisah kejayaan Hidayah Hassan dengan jenama kasut CIPELA yang pernah Abang Nara kongsikan satu ketika dahulu? Kasut-kasut CIPELA memang cantik-cantik dan menawan hati. Kalau selama ini hanya boleh dibeli secara ‘online’, kini CIPELA boleh didapati di ISetan KLCC bermula 20 Jun yang lalu. Inilah peluang anda untuk memegang, mencuba dan merasai sendiri betapa berkualitinya kasut ciptaan anak tempatan kita.

cipela shoes

Promosi sehingga 3 Julai ini akan memberikan diskaun sebanyak 50% kepada para pembeli kasut CIPELA. Selepas itu bermula pada 4 Julai, kasut untuk koleksi Hari Raya akan mula dijual dengan diskaun 10% dan tambahan 10% lagi buat ahli ISetan. Jadi jumlah diskaun yang boleh diterima ialah 20%. Confirm anda akan lebih cantik bergaya di pagi Syawal dengan kasut CIPELA ini. Abang Nara berani jamin 100%.

cipela

Selain itu kalau korang nak cari baju raya (lelaki dan wanita), jangan lupa untuk ke HiDY Store di Lorong Dataran Wangsa, Wangsa Melawati. Minggu lalu HiDY dah buat diskaun sebanyak 30% untuk koleksi mereka. Rasanya boleh dapat lagi diskaun tersebut kalau anda pergi sekarang. Cakap je dapat informasi daripada BeautifulNara. Pasti akan dapat harga murah punya.

cipela shoes

Kalau nak kepastian mengenai harga, stok dan tawaran yang ada, boleh Whatsapp ke 013380 1338. Mereka akan melayan anda sebaik mungkin. Kalau nak tengok koleksi kasut, boleh ke Instagram Cipela Shoes. Nak tengok baju raya pulak, boleh ushar di Instagram HiDY Collection. Selamat membeli-belah.

Written by AbangNara | February 28th, 2014

Bertemu dengan Hidayah Hassan kira-kira satu tahun lalu membuka mata Abang Nara. Tak sangka di sebalik usia mudanya rupa-rupanya Hidayah adalah pemilik jenama kasut yang sedang meningkat naik iaitu Cipela. Orangnya sangat baik, peramah dan paling penting, berwawasan untuk melihat jenama Cipela terbang tinggi dengan jenama-jenama kasut yang lain.

cipela

Wife Abang Nara yang turut sama bertemu dengan Hidayah melahirkan rasa kekagumannya dengan rekabentuk dan mutu kasut-kasut yang dihasilkan oleh usahawan muda ini. Memang terasa keunikannya. Kini selepas setahun pertemuan kami, Hidayah mengorak satu langkah lagi ke hadapan dengan pembukaan kedai HiDY yang bakal dirasmikan esok, 1 Mac 2014 (Sabtu).

hidy story

Khas buat pembaca BeautifulNara, Hidayah telah bermurah hati untuk memberikan beberapa hadiah misteri buat anda semua. Ada beberapa cara untuk memenanginya. Antaranya:-

1. 3 pembaca BeautifulNara yang terpantas menghantar email ke [email protected] dengan kod “naracolourfulandchic” akan memenangi hadiah misteri daripada HiDY store. Tak perlu buat apa-apa just hantar je email sekarang!!!

2. 3 pembaca BeautifulNara yang hadir ke majlis perasmian HiDY store esok dan berjumpa dengan Abang Nara pada jam 12 tengah hari, akan mendapat hadiah misteri. Mungkin dapat kasut CIPELA, mungkin dapat HiDY tunic dan macam-macam lagilah. Korang cuma perlu ambil gambar dengan Abang Nara dan upload di Instagram dengan hashtag #hidystore dan tag @hidycollection @cipelashoes, Senang je kan?

3. Dan untuk 10 lagi pembaca BeautifulNara yang datang ke HiDY store pada 1 atau 2 Mac ini, anda juga berpeluang untuk memenangi hadiah misteri. Cuma perlu hantar email ke [email protected] untuk mendapatkan kod yang perlu ditunjukkan apabila anda hadir ke sana. Senang sangat. Hantar email sekarang so Abang Nara boleh bagi terus kat korang kodnya.

cipela

Abang Nara berani jamin korang akan berpuas hati dan gembira dengan pilihan kasut, pakaian dan fesyen yang bakal dijual di HiDY store esok. Dengar cerita ada diskaun sehingga 70%. Tunggu apa lagi? Jom lah ke sana beramai-ramai. Abang Nara pun akan ada di sana esok. Kita jumpa di sana ye. Nanti mana tahu Abang Nara boleh pujuk Hidayah untuk bagi hadiah misteri lagi kat korang. See you guys!!!

P.S: Kalau korang datang silalah guna tag @hidycollection @cipelashoes dan guna hashtag #hidystore, #hidycollection, #cipelashoes di laman sosial korang untuk memeriahkan lagi suasana.