September 16th, 2019

Baru-baru ini Abang Nara ada berkongsi rahsia kemulusan dan kebersihan wajah pelakon jelita, Lisa Surihani.

lisa surihani duta cetaphil

Menggunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser untuk membersihkan wajahnya setiap hari , ramai yang tertanya-tanya mana nak beli, berapa harga dan berkesan ke kalau baru nak guna pencuci muka pilihan Lisa Surihani ini. Ha, hari ini Abang Nara ada berita BAIK untuk anda semua!!!

Untuk anda yang inginkan kulit wajah yang sihat dan cantik, Cetaphil adalah jenama yang dipercayai pakar kulit. Ia diformulasikan untuk membersih dengan lembut sambil melembapkan kulit dan paling penting, sesuai untuk SEMUA JENIS KULIT. Untuk anda yang teringin nak mencubanya, bulan September ini Watsons sedang mengadakan jualan ahli yang menawarkan potongan harga untuk produk Cetaphil, sekaligus membolehkan anda membeli Cetaphil Gentle Skin Cleanser pada harga yang lebih berbaloi.
promosi cetaphil murah

Bermula dari 1 September sehingga 30 September ini, anda boleh mendapatkan kesemua produk Cetaphil dengan pemotong harga sehingga 27%. Memang inilah masa terbaik untuk anda mencuba pencuci muka Cetaphil Gentle Skin Cleanser yang bebas pewangi, bebas sabun dan tidak menyebabkan iritasi ini. Cerita banyak tak guna, jom kita tengok senarai harga segala produk Cetaphil sepanjang promosi ini berlangsung. Untuk lebih penjimatan, pastikan anda mendaftar menjadi ahli Watsons terlebih dahulu.

Item Normal Retail price (RM) Non- Watsons Member Retail Price (after discount) Watsons Member Price (after 5% discount) Total Discount Savings for Watsons Member
Cetaphil Gentle Skin Cleanser 500ML Twinpack 94.2 84.8 78.66 16.5%

CETAPHIL MOISTURIZING  CREAM 50GM

37.15

31.6

27.02

27.3%

CETAPHIL OILY SKIN  CLEANSER 125ml TWINPACK

96.9 87.2 80.94 16.5%

2. Tawaran istimewa Purchase With Purchase (PWP)

PWP (Purchase with Purchase) Normal Retail Price PWP price
Cetaphil Gentle Skin Cleanser 125ML 23.70 18.80
Cetaphil Travel Pack (Gentle Skin Cleanser 59ml + Cetaphil Moisturising Lotion 59ml) 29.2 23.40

cetaphil gentle skin cleanser

 
January 20th, 2019

Sekejap je dah nak habis tahun 2018, rasa sekejap je masa berlalu. Tapi biasalah masuk hujung tahun ni, cuaca pula jadi tak menentu. Sekejap hujan lebat, kadang-kadang tu panas terik pula.

Semestinya perubahan cuaca memberi kesan kepada kulit wajah anda. Mulalah kulit tumbuh jerawat, atau menjadi kering secara tiba-tiba. Timbul masalah atau breakout, automatik anda akan jadi risau dan stress. Stress pun boleh menyebabkan kulit wajah bermasalah.

Memang tak dapat dielak situasi yang seperti ini kan. Dengan gaya hidup yang sibuk lagi, sehingga kita tiada masa nak melakukan semua rutin penjagaan wajah.

Penjagaan wajah yang paling basic ni memang sangatlah penting untuk memastikan kulit kekal segar dan sihat walau apa pun keadaan yang melanda. Sekarang ni, terlalu banyak rutin penjagaan wajah yang anda boleh dapatkan. Bermula daripada yang paling mudah sehinggalah langkah yang paling rumit serta menggunakan terlalu banyak produk.

Tapi anda jangan lupa, perkara paling penting dan asas ialah mencuci muka. Mesti anda pening produk apa nak beli untuk menyesuaikan masalah kulit wajah anda kan?

Untuk menyelesaikan masalah anda, kami cadangkan anda gunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser.

Kenapa Cetaphil Gentle Skin Cleanser?

Pencuci Cetaphil Gentle Skin Cleanser ini sesuai digunakan untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif. Jadi tak kira apa jenis masalah kulit muka yang anda tengah alami, Cetaphil Gentle Skin Cleanser pilihan yang tepat!

Cetaphil Gentle Skin Cleanser adalah sangat bagus untuk digunakan setiap hari untuk membersihkan kulit wajah anda dengan lembut serta melembabkan kulit. Apa yang paling best Cetaphil Gentle Skin Cleanser ni ialah ia bebas daripada wangian, sabun dan lanolin, jadi ini sememangnya produk yang selamat untuk wajah anda.

Cetaphil Gentle Skin Cleanser boleh digunakan untuk membersihkan light make up kerana teksturnya yang seperti losyen dan boleh digunakan bersama air atau tanpa air.

Selain itu, ia mempunyai pH seimbang, jadi ia tidak akan memedihkan mata anda serta dapat mengekalkan kelembapan kulit. Sebab itulah, pakar dematologi mengesorkan produk ini dan Gentle Skin Cleanser dikatakan sebagai produk pembersih kulit dermatologi nombor 1 di Malaysia.

Berdasarkan temuramah Home Tester Club Malaysia, 99% wanita yang telah cuba produk ini setuju yang Cetaphil Gentle Skin Cleanser membersih dengan lembut sambil melembapkan kulit tanpa megikis lapisan pelindung semulajadi kulit.

Bukan itu sahaja, Cetaphil Gentle Skin Cleanser mudah didapati di pasaran jadi tiada masalah untuk anda mendapatkannya.

Dah tahu produk apa yang terbaik untuk kulit wajah, sekarang masa untuk semak semula, betul atau tak cara anda mencuci muka. Iya lah, kalau nak cantik, tak bolehlah cuci muka dengan sambil lewa je. Perlu tahu cara yang betul barulah nampak kesannya nanti.

Jadi, macam mana nak cuci muka dengan betul?

  • Cuci tangan terlebih dahulu. Ini perkara pertama yang anda perlu lakukan.Sebelum mula menyentuh wajah, anda perlu pastikan tangan bersih dan bebas daripada kotoran. Jika anda menyentuh wajah dengan tangan yang kotor, muka akan mudah dijangkiti kuman yang menyebabkan masalah pada kulit.
  • Seeloknya cuci wajah menggunakan air suam. Bukan sahaja menyegarkan malah lebih mudah untuk menyingkirkan kotoran.
  • Gosok wajah secara lembut menggunakan jari jemari anda untuk meratakan pencuci ke seluruh wajah.
  • Bilas dan cuci muka anda menggunakan air suam dan keringkan secara pedap atau dap sahaja menggunaka tuala khas untuk muka. Jangan sesekali campur tuala badan dengan muka ya.
  • Cuci muka sekurang-kurangnya dua kali sehari dan selepas berpeluh!

Mudah sahaja kan? Kombinasi produk pencuci yang tepat dan langkah mencuci muka yang betul dapat membantu anda menjaga kulit wajah agar kekal sihat walau dalam apa keadaan sekali pun. Yang paling penting gunakan Cetaphil Gentle Skin Cleanser dalam rutin mencuci wajah anda setiap hari!