September 26th, 2019

Kebebasan. Satu perkataan yang cukup besar maknanya. Apakah erti kebebasan bagi anda? Adakah bebas sepenuhnya dari hutang? Tiada sebarang kekangan dan anda bebas melakukan apa sahaja? Atau ia membawa erti kebebasan dari semua masalah? Dan adakah kebebasan itu MAHAL harganya?

pelan internet murah

Di dunia yang serba moden ini, benda yang sering menemani kita di sisi tidak lain tidak bukan ialah SMARTPHONE. Sebab itu kita memerlukan KEBEBASAN untuk memilih plan telefon yang berbaloi, fleksibel dan tiada kekangan macam Celcom Xpax XP Lite™ nie:-

harga celcom xp lite

Bermula dengan RM28 sebulan, kita boleh:-

Sign Up

daftar celcom xp lite

Bebas memillih plan yang fleksibel dengan bayaran bulanan AMAT rendah. Plan asas yang anda akan perolehi ialah 1GB Internet dan panggilan tanpa had untuk RM28 sebulan.

Size Up

xp lite baru

Bebas memilih apa yang diinginkan (data Internet, panggilan telefon, SMS) yang sesuai dengan penggunaan serta keperluan kita. Ada 2 Pass yang boleh anda pilih untuk Size Up iaitu M dan L. Kedua-duanya menjanjikan kepuasan buat mereka yang gemar melayari Internet:-

PassLM
Monthly Internet12GB (1GB + 11GB)5GB (1GB + 4GB)
Free Video Walla™3GB3GB
Total Internet15GB8GB
PriceRM30/monthRM10/month
Total PriceRM58/month
(RM28 + RM30)
RM38/month
(RM28 + RM10)

Stay On

daftar xp lite baharu

Dapat ganjaran apabila kita setia bersama Celcom Xpax XP Lite™ lebih dari 6 bulan.

PassLM
Stay On Bonus
(be rewarded 7th month onwards)
FREE 1-hour of Ultra Hour Pass™ every dayFREE Extra 1GB Video Walla™

Dengan bayaran serendah RM28, macam-macam kelebihan dan keistimewaan yang akan anda perolehi apabila melanggan plan XP Lite™ Postpaid ini. Antaranya seperti:-

Terbaik Berbanding Yang Lain

Sekiranya anda membuat perbandingan, ternyata plan XP Lite™ Postpaid ini adalah lebih mantap, lebih Internet dan lebih berbaloi berbanding plan-plan yang ditawarkan oleh syarikat telekomunikasi lain. Memang tak ada yan boleh menandingi plan terbaru Celcom Xpax XP Lite™ ini.

Plan Anda, Cara Anda

Internet tak cukup? Boleh tambah dengan hanya RM1 apabila melanggan Ultra Hour Pass™ melalui aplikasi Celcom Life dan dapatkan internet tanpa had. Nak layan YouTube, Netflix atau Viu sampai lebam? Gunakan plan unlimited untuk video. Plan anda, suka hati anda nak buat macam mana. Tiada halangan, tiada paksaan.

Kepuasan Yang Diperolehi

Dengan rangkaian 4G LTE terbaik, anda akan dapat melayari Internet dengan kelajuan terpantas di Malaysia. Tak adalah tersekat-sekat masa main games, upload gambar kat Instagram pun laju dan paling penting, dapat bukak BeautifulNara setiap hari tanpa sebarang masalah.

6

Dapatkan Smartphone Terbaru

Dengan Celcom Xpax XP Lite™ ini juga, anda boleh menjadi pemilik kepada smartphone terkini apabila anda sign up dengan harga yang cukup berbaloi. Jom kita tengok apa smartphone yang ditawarakan dalam gambar dibawah.

7

Jadi tunggu apa lagi? Mana anda nak dapat harga satu kebebasan dengan membayar serendah RM28 sahaja? Inilah PELUANG yang anda nanti-nantikan selama ini. Maklumat lanjut layari laman rasmi Celcom



August 15th, 2014

Celcom, Maxis, U Mobile dan Digi adalah 4 nama besar syarikat telco di Malaysia ini. Kesemuanya ada kelebihan masing-masing dan menawarkan plan-plan menarik untuk mencuri hati para pengguna Malaysia. Abang Nara tertanya-tanya juga telco mana satu yang menjadi pilihan pembaca BeautifulNara. Sehingga ke hari ini, Abang Nara masih setia dengan Celcom sejak pulang dari Korea dulu. Tak pernah tukar-tukar. Hehehe.

telco pilihan hati

Apa yang Abang Nara suka mengenai Celcom ialah bayaran bulanannya yang memang ‘fix’ dan tidak akan melebihi apa yang dijangkakan. Kalau lebih pun sekadar seringgit dua je. Kalau tak silap, Abang Nara ambil plan yang bulan-bulan kena bayar RM150. Tak kiralah banyak mana telefon, SMS, layari Internet dan sebagainya, memang tak pernah harga bil melambung naik sampai cecah RM200. Paling best plan Internet yang Abang Nara langgan ialah ‘unlimited’ (sebab langgan masa awal-awal dulu). Memang puas hati main Internet tak ingat dunia. Heheh.

telco pilihan hati

Daripada segi liputan, memang sangat puas hati. Abang Nara memang selalu keluar ke sana sini di sekitar kawasan Kuala Lumpur, jarang la tak dapat liputan 3G. Namun kalau balik kampung wife kat Jasin, hanya dapat 2G je. Itu yang masa hari raya tue tak dapat nak ‘online’ selalu. Mungkin daripada segi liputan ini Celcom boleh buat penambahbaikan daripada masa ke masa. Namun untuk kawasan bandar, Abang Nara bagi 8 bintang kepada Celcom. Terbaik!!!
telco pilihan hatiDaripada pemerhatian Abang Nara terhadap ahli keluarga dan rakan-rakan, Maxis dan Digi juga menjadi pilihan utama mereka. Ada yang pilih Maxis sebab katanya Internet sangat laju. Sementara yang pilih Digi pula katanya sebab plan yang ditawarkan murah dan berbaloi. Abang Nara tak tahulah pulak sebab tak pernah guna Maxis dan Digi. Abang Nara ada satu telefon je. Tak adalah macam orang lain yang ada sampai 2,3 telefon dan perlukan 2,3 ‘line’. Hehehe.

telco pilihan hati

Abang Nara bukan nak puji Celcom dan ‘bash’ telco-telco lain di dalam artikel ini. Cuma ingin tahu pendapat anda semua mengenai telco yang terbaik. Mana satu pilihan anda? Kalau pilih Digi kenapa anda pilih Digi dan begitulah seterusnya. Sekali sekala berkongsi pendapat secara ilmiah apa salahnya kan? Tinggalkan pendapat anda di ruangan komen. Mana tahu boleh jadi petunjuk untuk mereka yang mahukan dapatkan plan terbaru daripada telco-telco di Malaysia ini.

August 8th, 2014

Ok ini sangat hebat. Inilah promosi yang ditunggu-tunggu oleh semua orang terutamanya di bulan Syawal ini. Kalau sebelum ini duit raya yang terkumpul habis terus sebab nak beli smartphone baru, kali ini anda tak perlu risau. Celcom kini menawarkan Easy Payment Plan (EPP) yang membolehkan kita mendapat smartphone baru tanpa sebarang bayaran wang pendahuluan. Ya betul, ‘no upfront cash payment’. Tak adalah terketar-ketar tangan nak hulur duit raya yang dikumpul selama sebulan tue.

raya baru

Model-model smartphone yang ditawarkan juga bukan calang-calang. Ada Samsung Galaxy S5, ada Huawei, ada Note 3 dan macam-macam lagilah. Paling murah boleh dapatkan Samsung Tab3 Lite dengan bayaran bulanan sebanyak RM26.58 sahaja. Untuk EPP ini kita boleh pilih nak bayar selama 12 bulan atau 24 bulan mengikut kesesuaian dan keadaan kewangan kita.

raya baru

Apa yang penting ialah promosi Celcom EPP ini bukan sahaja ‘no cash upront payment’, malah ia tidak mengenakan sebarang faedah dan tiada bayaran pemprosesan. Senang cerita tak ada bayaran tersembunyi. Abang Nara dah kira siap-siap dah. Harga bayar bulan-bulan sama dengan harga bayar penuh.
raya baru

Camne nak dapatkan? Senang je. Korang cuma perlu pergi ke Blue Cube atau mana-mana cawangan Celcom yang berhampiran. Jumpa staff di sana dan tanya mengenai Celcom EPP ini. Selaku pengguna setia Celcom sejak bertahun-tahun, Abang Nara memang ‘thumbs up’ dengan kualiti, kelajuan dan layanan yang diberikan oleh Celcom. Iyerlah, dah menang banyak kali kot anugerah sebagai ‘Malaysia Best Network’. Memang power kot.

raya baru

Buat peminat iPhone, anda juga boleh mendapatkan iPhone 5s dengan Celcom EPP ini. Hanya daripada RM48 sebulan. Tak adalah terasa sangat nak keluarkan sekali gedebuk duit ribu-ribu kan? Lagi best dengan plan Celcom First, anda akan dapat data sehingga 5GB. Puaslah nak main Facebook, Instagram dan Twitter tue. Jadi korang tunggu apa lagi? Jangn lepaskan promosi hebat daripada Celcom ini. Dapatkan info lanjut di sini.

July 16th, 2014

Piala Dunia 2014 sudah pun berakhir. Kemenangan pasukan German pastinya menggembirakan para penyokong pasukan dari benua Eropah ini. Bagi Abang Nara, Piala Dunia yang berlangsung 4 tahun sekali ini menunjukkan bahawa bola sepak adalah sukan nombor 1 di dunia umumnya dan di Malaysia khasnya. Senang cerita satu dunia demam bola sepanjang sebulan yang lalu.

gila bolaMacam-macam aksi para penyokong untuk menunjukkan tanda sokongan mereka kepada pasukan masing-masing. Ada yang bersedih ketika pasukan mereka kalah, ada yang melonjak kegembiraan dan menari-nari, ada yang warnakan muka dan macam-macam lagilah. Kesemua itu telah di’capture’ oleh Celcom menerusi sebuah video yang jelas menunjukkan rakyat Malaysia sebenarnya #gilabola.


Terbaik kan? Awesome juga penyokong-penyokong bola sepak di Malaysia ini. Kesemua gambar ini telah dimuatnaik ke laman sosial dengan hashtag #gilabola. Abang Nara suka dengan lagu #gilabola yang dinyanyikan oleh Joe Flizzow ini. Catchy dan funky. Memang sesuai dengan permainan bola sepak pantas yang ditunjukkan sepanjang Piala Dunia 2014.

Tapi paling best ialah video yang dibuat oleh salah seorang peminat bola sepak untuk menunjukkan tahap #gilabola dirinya dan rakan-rakan. Power babe. Kreatif sangat-sangat. Member-member satu ofis dia pun sporting je support. Memang sempoi lah korang.


Abang Nara dan anak pun sehingga ke hari ini masih terasa demam Piala Dunia. Anak Abang Nara setiap malam mesti ajak tendang-tendang bola. Agaknya dia pun dah #GilaBola macam ayahnya. Hehehe.


Amcam power tak kami? Apa pula aksi dan gaya yang anda tunjukkan sepanjang Piala Dunia yang telah berlangsung? Kongsikan di ruangan komen. Kalau nak muat turun lagu GilaBola Joe Flizzow yang full version, boleh lawat laman web Celcom ini.