September 18th, 2011

Abang Nara sebenarnya dah berpindah ke rumah sewa baru hampir 3 bulan. Dah namanya rumah baru, mestilah sibuk nak letak perabot-perabot untuk naikkan lagi seri rumah. Tup-tup semalam masa online ternampak pulak IKEA dah keluarkan katalog baru:-
celcom talk a thon

Nampak macam menarik perabot-perabot baru kat IKEA nie. Kalau nak angkut kasik lengkap barang rumah mahu cecah 3, 4 ribu ringgit jugak. Mana nak cekau duit banyak tue time hujung-hujung bulan nie. Tup-tup dapat info pasal promosi Celcom yang diberi nama Celcom Talk-a-thon nie.

celcom talk a thon

Setiap hari, Celcom Talk-a-thon nie menawarkan voucher membeli belah bernilai RM5000 kepada 5 orang pemenang. Yes, 5 ribu ringgit Malaysia, bukannya 5 ratus ringgit Malaysia. Voucher shopping nie bukan sahaja boleh guna kat IKEA, tapi boleh guna kat Parkson, Giant, Cold Storage,Guardian, Mercato, Econsave, IKEA, Celcom Blue Cube, i-Study dan banyak lagilah.

celcom talk a thon

Bermula daripada 15 Ogos sehingga 30 November 2011, anda cuma perlu buat 3 panggilan telefon lebih banyak daripada yang anda telah buat semasa bulan Julai. Contohnya Abang Nara call kengkawan 10 kali time bulan Julai. So untuk layak menyertai Celcom Talk-A-Thon nie, Abang Nara kena buat panggilan sebanyak 13 kali bulan nie. Senang kan? Details caranya leh ushar kat gambar kat bawah nie:-

celcom talk a thon

Untuk mengetahui berapa jumlah panggilan yang korang dah buat, sila dail *119# kalau anda pengguna Celcom Exec, Celcom Biz ataupun Celcom Blue. Untuk pengguna Xpax, UOX dan SOX, sila dail *118#. Nanti follow je step kat bawah untuk dapatkan jumlah panggilan yang korang dah buat bulan 7 hari tue.

celcom talk a thon

Mudah kan? Sapa lagi yang senang-senang nak bagi korang voucher shopping bernilai RM5000? Inilah peluangnya untuk anda membeli bukan sahaja perabot rumah, barang-barang makanan pun boleh, baju-baju kat Forever21 pun boleh. Macam-macam jerlah. Just perlu join Celcom Talk-a-thon je. Mudah gila-gila punya.

celcom talk a thon

Inilah peluang anda. Ingat, setiap hari ada 5 orang pemenang akan diberikan voucher shopping bernilai RM5000 setiap seorang. More info di laman web Celcom Talk-a-thon.

June 27th, 2011

Dunia yang semakin maju dengan kecanggihan teknologi menyebabkan kita kadang-kadang susah sangat nak telefon orang yang kita sayang. Selalu kita akan gunakan Twitter, Facebook, BBM, Whatsapp dan macam-macam lagilah untuk berkomunikasi dengan kawan-kawan kita.

Kecanggihana teknologi macam ini bagus tue memang bagus, tapi Abang Nara tak berapa gemar sangat cara sebegini. Abang Nara lagi suka kalau dapat dengar suara orang daripada hanya membaca mesej. Lebih feeling gitu. Dan paling penting, ada personal touch terutama apabila kita berborak tentang kenangan lama dengan kawan rapat, berborak tentang plan hujung minggu bersama ibu tercinta dan berjiwang sampai 3-4 jam dengan si kekasih.

hello money

Dan untuk anda yang gemar bercakap dan berborak di dalam telefon, ini ada berita baik untuk anda. Xpax akan memberi hadiah WANG TUNAI RM50,000 setiap minggu. Caranya kita hanya perlu membuat minimum 5 panggilan domestik setiap minggu.

celcom hello money

Bermula dari 6 Jun sehingga 3 Julai ini, kalau selama ini anda banyak bermesej sahaja dengan kawan-kawan anda, kini tiba masanya untuk anda merapatkan lagi ukhwah dengan menelefon mereka sambil berpeluang memenangi RM50,000 TUNAI.

celcom hello money

Ok ini pembahagian minggu untuk pertandingan Hello M*ney ini:-

1 Week 1 , 6-12 June
2 Week 2, 13-19 June
3 Week 3, 20-26 June
4 Week 4, 27 June- 3 July

Ini bermakna minggu ini ialah minggu terakhir anda berpeluang untuk memenangi RM50,000 tunai daripada Xpax. Tunggu apa lagi. Angkat telefon anda sekarang juga dan telefon mereka yang anda sayangi sambil berpeluang untuk memenangi RM50,000.

celcom hello money
Lebih info boleh baca di Xpax Hello M*ney.