Written by AbangNara | May 21st, 2014

Lama juga Abang Nara tidak kongsikan luahan hati daripada pembaca BeautifulNara. Selalunya email yang dihantar kepada Abang Nara, luahan hatinya adalah ditujukan kepada selebriti-selebriti. Menariknya email yang Abang Nara terima semalam, luahan hatinya adalah ditujukan kepada para pengkomen di blog ini. Walaupun disampaikan dalam bahasa Inggeris, Abang Nara rasa agak menarik juga luahan hati ini untuk dikongsikan dengan anda semua.

komen

Berikut ialah luahan hati pembaca yang Abang Nara rahsiakan namanya:-

Hi BeautifulNara the Malaysian entertainment blogger,

I’m currently doing a Diploma in Entertainment Arts at KDU College because I got a big passion to becoming an entertainment artiste in Malaysia. Since the local entertainment scene will be my career in the future, I just started reading local entertainment blogs to gain a knowlegde about the local entertainment industry and how the artiste do to pursue their career.

After a month of research, I found out that the BeautifulNara blog is one of the most popular entertainment reads in Malaysia. I like your writing about the celebrity gossips but YOUR READERS AND COMMENTATORS ARE TOTALLY SUCKS. It’s making me afraid to enter the local entertainment scene since their fans are so judgemental and narrow minded.

Why they must read your blog when their mind can’t open to accepted something reliable to the entertainment jobs such as latest fashion and urban exploitation? It really sadden me very much because I really want to be in this industry but when the society are this way, how can I be survived?

As for example, the latest news about Tiz Zaqyah dying her hair red, I think her hairstyle is very nice and up to date as I seen red as a very trending colour right now and I took it as normal because I seen many people dying their hair but YOUR READER?! Are they living in the forest and never seen people dying hair as how their judging about Tiz Zaqyah hair is really stupid and immature. Why they must related anything that celebrities do religiously?

Are they a perfect human for God? Most of your readers are Malays, I’m a Malay but all the Malays I known is not like all those people that commentating and judging the Malaysian celebrities (Maybe because I lived in Subang Jaya and only knows people that lived around KL such as in Damansara, Hartamas and Ampang).

Are all the Malays outside from the city are like these?! Why are they so narrow minded and judgemental? They seem like the BIGGEST FAN in the local industry but why it’s so hard for them to be open minded and well-accepted in anything that the celebrities do? Why does they want everything in their own way?

And the most stupidest thing, why they want to expect all female celebrities to wear Tudung when the Google searching box showing that a Malaysian is a total pervert towards female celebrities, as an example, as I trying to search Neelofa’s name or other female celebrities, the thing popped out is as an example: neelofa seksi, neelofa seluar dalam, neelofa bogel, etc.

It’s not happened only towards Neelofa but also to the other female celebrities! As a female, and a Malaysian, I felt sad toward these because its showing how perverts and stupid Malaysian (Malays mainly) is. But ironically, they are also wanting all the female celebrities wears Tudung and be in the way they want but that is such an hypocrites, stupid and immature reason since they also have a huge sexual imagination towards Malaysian female celebrities.

Oh God, are the real Malays are really this two-faced and stupid?!?! How can I enter the Malaysian entertainment industry when all the fans are these way? How can I survived with these type of people? I feeling so sad… I grew up around open-minded people but if one day, I should be facing the lower level Malaysian people, I wish I could teach them to learn more about the world, and to some Malays, I want them to stop being racist, religionist, narrow-minded and jugdemental.

As a Malay, I feel so sad when some of my people have this kind of lifestyle, attitude and behaviour. I hope you, BeautifulNara, is an open-minded and well-thinking person and not LIKE YOUR READERS. Hope one day, the Malaysian entertainment industry will be change because if things like these keeps going, Malaysian artiste can’t be well standard and be recognized by the world.

Sincerely,
SAD READER OF YOUR BLOG.

Secara jujur, Abang Nara menghargai setiap komen yang dihantar ke BeautifulNara. Namun sayangnya Abang Nara tak cukup masa untuk periksa satu-satu dan membuang mana-mana komen yang tidak senonoh. Abang Nara beranggapan anda cukup dewasa untuk memberi komentar secara matang dan berhemah. Takkanlah budak-budak umur 10 tahun nak mengomen kat sini kan? Jadi apa pendapat anda mengenai luahan hati ini? Adakah para komentar di BeautifulNara terlalu jumud? Atau ada punca mereka memberi komen sedemikian? Kongsikan pendapat anda.

Written by AbangNara | December 24th, 2013

Pejam celik pejam celik, tahun 2013 hampir sampai ke penghujungnya. Pantas sungguh masa berlalu. Seperti tidak percaya 2014 sudah mengintai daripada pintu kamar. Adakah azam anda untuk tahun 2013 sudah tercapai? Apa pula azam tahun 2014? Apa yang menarik telah terjadi dalam hidup anda sepanjang 2013? Apa pengalaman pahit dan manis tahun ini? Banyak betul persoalan yang bermain di minda.

tahun 2014

Seperti biasa, Abang Nara kongsikan 10 artikel yang paling popular iaitu yang mendapat komen terbanyak daripada anda semua. Berikut ialah artikel-artikelnya:-

Bagi Abang Nara, tahun 2013 memang penuh dengan kejutan untuk dunia hiburan tanah air. Antara kisah-kisa menarik yang tak boleh Abang Nara lupakan ialah Shila Amzah putus cinta, Afiq Muiz derhaka, Fizz Fairuz bertunang dengan orang lain, Ashraf Muslim kahwin dua dan Johan As’ari bercinta dengan Lana Nordin. Secara jujur banyak kontroversi yang tak disangka muncul pada tahun ini. Namun kesemua kontroversi ini sedikit sebanyak telah menceriakan dunia hiburan Malaysia.

ashraf muslim

Untuk tahun 2013, BeautifulNara sekali lagi mendapat tempat di dalam Google Zeitgeist 2013. Berada di kedudukan keempat untuk carian mobile terbanyak, ia adalah satu pencapaian mengkagumkan kerana menewaskan nama besar seperti AirAsia, Kosmo dan banyak lagi. Terima kasih kepada anda semua yang menjadikan ini satu kenyataan.

Nantikan beberapa lagi artikel untuk menyingkap apa yang telah terjadi di dalam dunia hiburan Malaysia sepanjang tahun 2013. Apa pun, semoga tahun 2014 yang akan menjelma menjadikan kita semua insan yang lebih baik berbanding tahun sebelumnya. Teruskan membaca BeautifulNara dan kalau boleh, komenlah dengan secara berhemah.

Written by AbangNara | October 11th, 2012

Abang Nara selalu dapat feedback daripada pengguna smartphone. Diorang kata susah nak tahu update terkini daripada BeautifulNara. Malas nak bukak setiap 5 minit sebab loading BeautifulNara agak lembap menggunakan line telefon. Abang Nara pun pening kepala nak fikirkan cara nak selesaikan masalah ini.

nuffnangx

Nasib baiklah bulan lepas Nuffnangx telah dilancarkan. Lega hati Abang Nara dibuatnya. Untuk pengguna iPhone dan Android, anda boleh download Nuffnangx di apps store masing-masing. Lepas download, terus taip www.beautifulnara.com di bahagian search dan tekan follow untuk mengikuti update terkini daripada Abang Nara.

nuffnangx

Kalau korang ada banyak blog yang korang follow, just input je alamat blog tersebut dan follow. Kalau ada update baru, semuanya akan dihantar ke Nuffnangx. Korang boleh baca tajuk dan description yang diberi untuk setiap entri. Kalau berminat, boleh klik dan terus baca entri yang penuh. Senang kan?

nuffnangx

So tunggu apa lagi? Downloadlah Nuffnangx sekarang juga untuk memudahkan anda mengikut perkembangan BeautifulNara. More info sila layari www.nuffnangx.com.

Written by AbangNara | April 25th, 2012

Abang Nara sungguh kecewa kerana tahun lepas kalah teruk kepada pemenang Digi WWWow Awards untuk kategori Nuffnang Fave Kay Poh. Walaupun kecewa, Abang Nara menerima kekalahan itu dengan hati terbuka. Namun tahun ini untuk memastikan kemenangan, Abang Nara telah bergabung tenaga dengan blog ShahabudeenJalil untuk memberikan hadiah kepada anda yang sudi mengundi kami.

digi wow awards

Hadiah yang bakal diberikan kepada anda yang mengundi adalah seperti berikut:-
1. Hadiah Pertama : Ipad 3 x 1 unit
2. Hadiah Kedua : GPS x 1 unit
3. Hadiah Ketiga : Thumb Drive 4GB x 100 unit
4. Hadiah Saguhati : Masih dalam perbincangan

nuffnang woww awards

Cara untuk anda memenangi hadiah-hadiah awesome ini sangat mudah. Anda hanya perlu undi blog BeautifulNara (klik sini untuk mengundi) dan blog ShahabudeenJalil (klik sini untuk mengundi). Selain undian, anda juga boleh membuat promosi menerusi blog, twitter ataupun Facebook. Segala usaha anda haruslah diemailkan ke [email protected] untuk memudahkan pengesanan dilakukan oleh pihak kami.

nuffnang woww awards

Untuk makluman, undian boleh dilakukan setiap hari sehingga tarikh tutup iaitu pada 13 Mei 2012. Kalau sudi, undilah setiap hari. Undian yang anda lakukan, jangan lupa untuk printscreen. Kalau setiap hari undi, setiap harilah anda hantar email ke [email protected]. Makin kerap undian dilakukan, makin tinggilah peluang anda untuk memenangi hadiah utama.

digi wow awards

So apa tunggu lagi? Undilah blog BeautifulNara untuk kategori Nuffnang Fave Kay Poh dan blog ShahabudeenJalil untuk kategori Mudah.my Most Promoising Webpreneur of The Year dan bawa pulang The New iPad untuk diri anda sendiri.