September 13th, 2019

Sekarang ini banyak betul kes penceraian dan pergaduhan melibatkan pasangan selebriti. Ada yang dah lama kahwin pun berpisah, ada yang baru kahwin pun dah sibuk turun naik mahkamah uruskan hal penceraian.

Terbaru, Lufya Omar yang terkenal menerusi kemunculannya dalam rancangan realiti Akademi Fantasia musim ke-6 mendedahkan bahawa dia telah mengalami kemurungan selepas berkahwin dengan suaminya iaitu Dr. Che Muhammad Hafiz.

lufya gaduh suami

Menurut entri itu, Lufya meluahkan cerita bahawa dia dilayan dengan teruk seawal tiga bulan selepas perkahwinan mereka. Dia yang cuba menjadi isteri solehah telah menyorokkan perbuatan suaminya itu daripada pengetahuan keluarga mereka.

Suaminya itu juga sering menyekat dan menutup sekatan pada akaun Instagramnya sesuka hati lelaki itu. Lufya menceritakan yang suaminya itu sanggup memfitnah dirinya pada keluarga mereka bagi menutup aibnya sendiri.

lufya suami

Tambahnya lagi, dia mengalami kemurungan selain badannya sentiasa sakit-sakit akibat perbuatan suaminya itu. Setelah enam kali dikhianati, Lufya tetap tabah bagi memastikan perkahwinan yang dibina selama ini tidak runtuh.

Walaupun tidak mengetahui apa yang dimaksudkan Lufya dengan pengkhianatan yang dilakukan oleh suaminya itu, rata-rata netizen meluahkan sokongan kepada artis wanita itu.

lufya suami murung

Lufya berusia 34 tahun telah berkahwin dengan Dr. Che Muhammad Hafiz yang muda lima tahun daripadanya pada tahun 2016. Mereka juga telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang dinamakan Laana Haura pada tahun lalu.

Sumber: Instagram Lufya

Advertisement
April 19th, 2016

Bila Ayda Jebat bertindak untuk memadam serta menyekat komen-komen negatif di akaun Instagram miliknya, ramai yang mendakwa Ayda sombong.

Namun, menurut Ayda beliau berbuat demikian kerana tidak mahu komen tersebut mengganggu emosinya.

Sebenarnya, saya tak salahkan langsung peminat yang beri komen negatif. Cuma apa yang saya lakukan ialah padam semua komen negatif yang boleh mengganggu emosi. Saya tak mahu benda-benda negatif merosakkan fokus saya terhadap semua perkara.

Tambah Ayda, segala komen serta kritikan haters sebenarnya membuatkan beliau lebih bersemangat untuk mencapai sesuatu.

Bagi saya haters itu sekejap sahaja. Saya ini rajin juga baca semua komen di laman sosial. Terus-terang saya katakan, saya pernah down selepas menang anugerah baru-baru ini. Salahkah saya menang? Tetapi bila fikir balik kritikan itu lebih kepada membakar semangat.

Macam tu lah, buat apa hendak layan apa yang dikatakan oleh haters bukan? Biarkan mereka kritik, lama-lama nanti senyap la tu. Jadi lepas ini, Ayda tidak perlulah hendak block mereka di Instagram bukan? Heh.

Sumber Berita : Mangga Online

Advertisement
March 22nd, 2016

Ayda Jebat telah membolot empat anugerah semasa Anugerah Meletop Era yang berlangsung tidak lama dulu. Kemenangan Ayda antaranya dalam kategori Penyanyi Paling Meletop mengalahkan Datuk Siti Nurhaliza bagaimanapun mendapat kritikan Netizen yang berpendapat Ayda tidak layak memenangi anugerah tersebut apatah lagi mengalahkan Siti.


 photo 12530838_1676039142663825_1998506487_n.jpg
Sebenarnya, Ayda terkesan dengan kecaman yang diterimanya sejak berlangsungnya majlis anugerah tersebut. Memberitahu Harian Metro, untuk menjaga hatinya, dia memadam dan menyekat komen negatif yang dihantar netizen di ruangan komen akaun Instagram miliknya :

Selepas kemenangan ini banyak komen negatif dan luahan tidak puas hati yang saya dengar.

Tertanya-tanya juga adakah menjadi satu kesalahan jika kemenangan berpihak kepada saya? Dua hari selepas majlis itu berlangsung, saya bertemu dengan Johan, Ray dan Haniff secara kebetulan.

Mereka banyak menasihati saya. Antaranya, jangan pedulikan kata-kata negatif yang dilemparkan orang ramai. Mungkin juga kerana sikap saya yang suka membaca komen peminat membuatkan saya tertekan dan hilang keyakinan.

Selepas mendengar nasihat Johan, saya abaikan semua komen tidak membina malah ada juga yang saya buang dan sekat di laman Instagram saya.

Ayda yang menyambut ulangtahun kelahiran ke-24 pada 17 Mac lepas juga memberitahu yang dia menang kerana undian oleh peminat-peminatnya dan sama ada dia popular atau tidak, dia menang kerana kerja peminat:

Saya menang hasil undian peminat. Popular atau tidak, itu semua kerja peminat. Sebagai artis saya perlu terus aktif berlakon dan menyanyi.

Syukur kelab peminat saya AJ Screamer tidak putus-putus menyokong pembabitan dalam bidang seni selepas keluar dari Akademi Fantasia musim ke-sembilan.

Tanpa mereka, tak mungkin saya berada di kedudukan sekarang. Bagi saya, selain keluarga, kelab peminat juga penting dalam membantu kejayaan anak seni.


 photo 1169761_1696645637220441_1378107471_n.jpg

Seperti yang pernah kami katakan sebelum ini, sudah adat pertandingan, pasti ada yang kalah atau menang. Pertandingan berdasarkan undian bergantung kepada jumlah undi yang diterima dan sekiranya ramai yang mengundi seorang artis dalam undian populariti, artis itu mungkin menang walaupun ia tidak mencerminkan realiti sebenar populariti artis tersebut.

Jadi peminat yang mahu artis yang diminati menang haruslah mengundi dengan gigih di kesempatan yang lain.

Pementasan Muzikal Randai "Cindua Mato" pada 25 & 26 Mac 2016 (8.30 malam) dan 27 Mac 2016 (3.00 petang) di Panggung Sari Istana Budaya! Sila dapatkan tiket² andayang berharga RM25/RM55/RM85 di http://redtix.airasia.com/Events/Teater_Muzikal_Cindua_Mato/ atau hubungi 03-2614 8200 samb. 8214/8260 untuk pertanyaan; atau terus ke Kaunter Tiket Box Office Istana Budaya untuk pembelian tiket dan maklumat lanjut. Potongan harga sebanyak 10% diberikan kepada pelajar, warga emas dan OKU serta pembelian secara pukal (20 tiket ke atas). Tiket-tiket juga boleh di dapati di premis seperti berikut: Rock Corner, The Gardens, Mid Valley (Tel: 03-2201 489303-2201 4893) Rock Corner, Subang Parade (Tel: 03-5613 113903-5613 1139) Rock Corner, The Curve (Tel: 03-7733 113903-7733 1139) Rock Corner, Bangsar Village (Tel: 03-2202 113903-2202 1139) Victoria Music, Sungei Wang (Tel: 03-2148 720803-2148 7208) Victoria Music, Amcorp Mall (Tel: 03-7956 059203-7956 0592) Victoria Music, Tropicana (Tel: 03-7722 295503-7722 2955) Artist Gallery, Gurney Plaza (Tel: 04-228 089604-228 0896) Artist Gallery, Queensbay Mall (04-6370191)

A photo posted by JKKN (@mysenibudaya) on

Advertisement