Written by Irsa | September 13th, 2019

Sekarang ini banyak betul kes penceraian dan pergaduhan melibatkan pasangan selebriti. Ada yang dah lama kahwin pun berpisah, ada yang baru kahwin pun dah sibuk turun naik mahkamah uruskan hal penceraian.

Terbaru, Lufya Omar yang terkenal menerusi kemunculannya dalam rancangan realiti Akademi Fantasia musim ke-6 mendedahkan bahawa dia telah mengalami kemurungan selepas berkahwin dengan suaminya iaitu Dr. Che Muhammad Hafiz.

lufya gaduh suami

Menurut entri itu, Lufya meluahkan cerita bahawa dia dilayan dengan teruk seawal tiga bulan selepas perkahwinan mereka. Dia yang cuba menjadi isteri solehah telah menyorokkan perbuatan suaminya itu daripada pengetahuan keluarga mereka.

Suaminya itu juga sering menyekat dan menutup sekatan pada akaun Instagramnya sesuka hati lelaki itu. Lufya menceritakan yang suaminya itu sanggup memfitnah dirinya pada keluarga mereka bagi menutup aibnya sendiri.

lufya suami

Tambahnya lagi, dia mengalami kemurungan selain badannya sentiasa sakit-sakit akibat perbuatan suaminya itu. Setelah enam kali dikhianati, Lufya tetap tabah bagi memastikan perkahwinan yang dibina selama ini tidak runtuh.

Walaupun tidak mengetahui apa yang dimaksudkan Lufya dengan pengkhianatan yang dilakukan oleh suaminya itu, rata-rata netizen meluahkan sokongan kepada artis wanita itu.

lufya suami murung

Lufya berusia 34 tahun telah berkahwin dengan Dr. Che Muhammad Hafiz yang muda lima tahun daripadanya pada tahun 2016. Mereka juga telah dikurniakan seorang cahaya mata perempuan yang dinamakan Laana Haura pada tahun lalu.

Sumber: Instagram Lufya

35 responses to Lufya Omar Dedah Sering Dipukul Dan Dianiaya Suami Sendiri?

  1. Anonymous says:

    Pergi buat report polis.. ko masuk socmed sampai bila nk selesai?

    • Virus Lofake pt 2? says:

      Musim bukak aib seMalaysia ke apa ni oooiiii

      • Anonymous says:

        sudah la retis malaysiaaaa..juburan la korang..time bahagia korang gak update setiap saat moment2 bahagia korg tu naik meluat mcm ko jew berlaki..time cerai pun korg update setiap saat setiap minit setiap hari tagih simpati. jabatan agama /syariah kan ada. kami x larat nk ketok pintu2! next?

        • Brunes says:

          aku rasa Lufya found out suami dia gay, then Lufya mengamuk n suami mengamuk balik.. kan dia kantoi so marah membuak2 maybe atas reason Lufya tak respect privacy dia ala kengkonon itulah sampai pukul tu.. whatever it is, harap Lufya sabar dan kuat untuk anak. lekai yg pukul perempuan adalah lelaki sampah! period!

        • Zawiyah says:

          Oh gitu ye al kisah nyer sis? Adoi sedehhh..klau betul si hubby tu ”cik gayah” kesian la bini kt umah ek! X perlu siksa bini sekalipun ada skandal ke haper. Lepas kan cara elok. Yg penting jgn gagah kawin bohong diri Berubah mcmana pun nafsu ttp ke kaum sejenis.. jgn kawin buat siksa anak dara org jew. Please yourself!

    • Anonymous says:

      Buat laporan polis dgn bukti didera. Lepas tu hantar satu surat beserta laporan polis ke Pengarah Hospital tempat suami bekerja, salinan kepada KP Kesihatan di Putrajaya, KSU KKM & KSU Kementerian Wanita & Keluarga. Memang tindakan akan diambil oleh Ketua Jabatan terhadap kes ini.Tak payah bising2 kat socmed. We have laws..not media social war. People will be laughing sis!

    • Anonymous says:

      Yg kes profile tinggi cerai berai mostly Kelantanese yg pegang ( x kira laki or pompuan)

      1. Sultan Kelantan
      2. Adik Sultan Kelantan
      3. Nabila
      4. Mak n Bapak Nabila
      5. Fizo Omar
      6. Dr Che laki Lufya ni Kelantan
      7. Vida Qu Puteh
      8. Mustapha Kamal
      9. …ko carik sendiri n sambung haha

      • gardenia says:

        Aku sedar betapa ramai ahli bawang anti kelantan, tapi bawangan ko ni … *yawn*. jgn malukan geng anti kelantan ok… try hard sket,. setakat high profile cerai… klaka lar nak seggregate ikut negeri… datuk K org mana? fasha sandha org mana? ziana zain org mana? anak sm nasa org mana?

      • Anonymous says:

        Adoiii, hati tu kalau busuk, simpan sikit boleh tak? Setakat nak senaraikan orang yang bercerai berai mmg tak habis, mana2 negeri pun ada orang bercerai. Tak boleh hadam la mentality mcm ni..

        1) Sultan Selangor tu sebelum ni dah 2 kali bercerai, ayahanda dia pun 3 kali bercerai, adik beradik dia ku yah pun bercerai
        2) Ayahanda sultan johor, sultan Iskandar pun bercerai dengan isteri pertama, lepas tu kahwin dengan tengku zanariah orang Kelantan bahagia je hingga ke akhr hayat
        Kalau nak cerita pasal kerabat bercerai, ramai sangat, bukan kelantan saja.. kalau nk korek yang lama2 lagi ramai..

        Ramai je yang elok kawin dengan orang Kelantan:
        1) Mustapha kamal tu kawin dengan susan menon dari tahun 1998 lagi, alhamdulillah bahagia je sampai sekarang
        2) Zarina zainuddin pun suami kelantan elok je walaupun bermadu
        3) Fauziah Ghous
        4) Laila Nasir
        5) Kuza
        6) Niena baharun
        7) Catriona Ross
        8) Misha Omar
        9) Izzue Islam
        10) Bienda
        11) Sasqia Dahuri
        12) Ramai lagi cari la sendiri.. yang baru2 kawin malas nk sebut

        Kesimpulannya, bercerai berai ke tak, tiada kaitan dgn negeri.. semuanya atas diri sendiri dan pasangan.. Di masa akan datang kita tak tahu lagi apa akan jadi.. yang kau nampak ramai Kelantan tu sebab kau terlalu fokuskan yg buruk pasal Kelantan, negeri lain tak apa, tolak tepi.. Kalau kau tak suka Kelantan, jangan hasut orang suruh benci Kelantan.. Bukan apa, besok2 aku takut kalau kau sakit, org Kelantan juga yang jaga kau, basuh berak kau.. akal tu jgn pendek sgt ya

      • Anonymous says:

        Adoiii, hati tu kalau busuk, simpan sikit boleh tak? Setakat nak senaraikan orang yang bercerai berai mmg tak habis, mana2 negeri pun ada orang bercerai. Tak boleh hadam la mentality mcm ni..
        1) Sultan Selangor tu sebelum ni dah 2 kali bercerai, ayahanda dia pun 3 kali bercerai, adik beradik dia ku yah pun bercerai
        2) Ayahanda sultan johor, sultan Iskandar pun bercerai dengan isteri pertama, lepas tu kahwin dengan tengku zanariah orang Kelantan bahagia je hingga ke akhr hayat

        Kalau nak cerita pasal kerabat bercerai, ramai sangat, bukan kelantan saja.. kalau nk korek yang lama2 lagi ramai..

        Ramai je yang elok kawin dengan orang Kelantan,
        1) Mustapha kamal tu kawin dengan susan menon dari tahun 1998 lagi, alhamdulillah bahagia je sampai sekarang
        2) Zarina zainuddin pun suami kelantan elok je walaupun bermadu
        3) Fauziah Ghous
        4) Laila Nasir
        5) Kuza
        6) Azie Kitchen
        7) Niena baharun
        8) Catriona Ross
        9) Misha Omar
        10) Izzue Islam
        11) Bienda
        12) Ramai lagi cari la sendiri.. yang baru2 kawin malas nk sebut

        Di masa akan datang kita tak tahu lagi apa akan jadi.. yang kau nampak ramai Kelantan tu sebab kau terlalu fokuskan yg buruk pasal Kelantan, negeri lain tak apa, tolak tepi.. Kalau kau tak suka Kelantan, jangan hasut orang suruh benci Kelantan.. Bukan apa, besok2 aku takut kalau kau sakit, org Kelantan juga yang jaga kau, basuh berak kau.. akal tu jgn pendek sgt ya

      • adeq says:

        menate gapo gilo sabit dgn negeri kelantan kes cerai nyo…demo rujuk gak statistik penceraian mengikut negeri di malaysia 2019…tiga negeri menduduki carta tertinggi penceraian di malaysia ialah Selangor,Sabah,Johor la weh..gilo demo ning

  2. Anna Wintoure says:

    Mmm domestic violence is a serious offense. Many victims are suffering from physical and emotional trauma. Walk away before it is too late. You got to say “enough is enough”. Seek help or get a group support. Your hubby looks gay to me. Maybe he needs another man to wallop his ass!!

  3. Anonymous says:

    Sabar bawang bawang sekalian.. tgu dua belah pihak respon.. kes masih dlm file baru Jabatan Kebajikan Bawang seMsia!

  4. meetomato says:

    wow potential Doctor abuser physically & mentally ni….beware of this psycho.

  5. Ros says:

    Sakit2 badan tu pasal kene sihir le. Ape lg. Lg professional manusia, lg teruk belief. Dia so called doc hingusan kan? Ade terserempak pun dengan couple ni kat klcc foodcourt. Mmg x match langsung. He is totally gay material yg otak melayu kampung. Oklah bawangers-let’s get to work di hari rizman ruzaini nikah and rizalman launch MLM biz. Va va vaas.

  6. Anonymous says:

    Dr…. Keje kt hukm…. So x dikenakan tindakan tata tertib ke……

  7. Anonymous says:

    berita2 gini la yg buat rase seram nk kawin…nmpk suwit tp sbnrnya fake….better bergerak solo tp hati tenang dari ade partner tapi mkn hati kot…pukul2 bagai ko ingt kami ni punching bag ko lepas geram ke huh?

  8. faraj says:

    Sbb ketiak sis hangit basah ke suami berubah arah tu…Ptut la org ckp..yg slalu pamer bhgia ni hakikatnya sbaliknya ada kerang disebalik mee kari?

  9. Nurse says:

    Dr apa ni? Specialist LGBTQ ke.. jambu bebenor.. kasi rambut pelsu dan lipstick dah .. catwalk nyahhh! Lol

  10. jurgen klopp says:

    kna pukol p spital…amek report spital tu p report polis.
    ko report kat netizen knpa….ckp padan muka kang marah

  11. Anonymous says:

    Ciri cir Gayah ada kat laki dia ni nampaknya. Biasanya mat gayah ni sanggup pukul bini kalau keinginan dia kat mat gayah lain tak dipenuhi

  12. anonymous says:

    eloklah bercerai laki kau pun nampak muda dari kau sooo cuuute,bebaskan lah laki kau tu dia enjoy pun tak puas,kau nak suruh dia hadap tatap muka kau saban hari,mestilah bosan,padan muka kau geletis nak kawin sgt nah hambek

    • Saynotolgbt says:

      Ko ni spesies kene laknat la. Mesti sotong goreng kan ko ni! Jahat sgt mulut. Jenis kaum dilaknat!!! Org dlm kesusahan ko kasi nasihat sampah.

  13. Bawang says:

    Mcm gay je lakinya

  14. Anonymous says:

    Jambu semacam. Lol

  15. Anonymous says:

    laki kalu handsome ke.. cantik cun ke …ni bahaya wey.

  16. Anonymous says:

    teruknya komen2 kt sini yall are so toxic.?

  17. Zaireen says:

    Suami isteri ade solat tak sepnjng berkhwin dlu?jika cukup solat tak kan jadi mcm ni insyaaah

  18. Sabariah yak yak ye says:

    Ni memang musim laki doktor kaki pukul ke?

Tinggalkan Komen Anda Di Sini