Written by AbangNara | April 5th, 2017

Perempuan dan kasut memang tidak boleh dipisahkan. Bagai aur dengan tebing. Bagai isi dengan kuku. Hampir kesemua wanita yang Abang Nara kenali mempunyai berpuluh-puluh pasang kasut untuk ocassion-ocassion tertentu. Ada kasut untuk pergi kerja, ada kasut untuk jalan-jalan shopping, ada kasut untuk bersukan, ada kasut pergi kenduri dan macam-macam lagilah.

bata insolia

rak kasut idaman setiap wanita. Puas hati kalau ada rak macam nie kat rumah

Dalam banyak-banyak jenis kasut, yang paling popular sudah tentulah high heels atau kalau dalam bahasa Melayunya, kasut tumit tinggi. Wanita suka pakai high heels sebab ia menambahkan ketinggian mereka, bergaya dan menyerlahkan keyakinan diri. Namun high heels ini ada kelemahan untuk si pemakainya. Ia kurang selesa, tak boleh digunakan untuk jalan lama-lama, kaki cepat sakit, lenguh dan silap gaya boleh cedera dibuatnya.

bata

4 inci, 2 inci, 3 inci semuanya ada. Perempuan dan high heels memang tak boleh dipisahkan

Wife Abang Nara pun selalu mengadu masalah yang sama apabila dia keluar berjalan menggunakan high heels. Balik rumah mesti wife akan minta urut kaki sebab penat berjalan seharian dengan high heels. Sambil-sambil mengurut tue Abang Nara tertanya-tanya juga, takkanlah tak ada kasut high heels yang boleh memberikan si pemakainya keselesaan dengan side effect yang minimal. Takkanlah semua pengguna high heels sengsara macam nie? Kaji punya kaji, cari punya cari, research punya research, Abang Nara terjumpa Bata Insolia.

bata insolia

bata insolia

Untuk makluman, bukan semua outlet Bata ada menjual Bata Insolia ini. Kalau nak tahu outleh mana yang ada jual, boleh ushar di www.bata.com.my. Cerita banyak tak guna, Abang Nara telah membeli sepasang kasut tumit tinggi Bata Insolia untuk wife tercinta sebagai hadiah untuknya.

bata insolia

amboi-amboi matching pulak dengan baju dan handbag

Dan wife Abang Nara ternyata amat gembira, puas hati dan seronok sangat-sangat berjalan sambil bergaya dengan Bata Insolia ini. Selesa sangat-sangat katanya. Memang kaki tak terasa lenguh dan sakit sangat walaupun pergi jalan lama-lama. Selain itu, rekaannya pun cantik dan menarik. Memang fesyen dan keselesaan berjaya digabungkan di dalam satu kasut menerusi Bata Insolia ini.
bata insolia

bata insolia

bata insolia

Nampak gayanya selepas ini Abang Nara dengan rela hatinya akan membelikan beberapa pasang kasut Bata Insolia lagi untuk wife tercinta. Suka tengok dia dapat berjalan seharian dengan lebih lama, lebih selesa dan lebih yakin. Sesuai sangat dengan motto “Walk Further Walk Taller” Bata Insolia ini. Ada banyak lagi rekaan Bata Insolia yang cantik-cantik belaka. Ingat nanti nak bawak wife sekali agar dia sendiri boleh buat pilihan kasut mana yang dia nak.
bata insolia
bata insolia

bata insolia

kehebatan teknologi Insolia ini, video di bawah membuatkan ada rasa nak beli sepasang kasut Bata Insolia hari ini juga.


Jadi tunggu apa lagi? Pergilah ke outlet Bata berdekatan anda atau layari www.bata.com.my untuk mendapatkan sepasang kasut Bata Insolia sekarang jugak. Sekali dah pakai, memang puas hati. Meh kita ramai-ramai “Walk Further Walk Taller” bersama Bata Insolia bermula hari ini.

P.S: Untuk memudahkan anda mencari kasut tumit tinggi Bata Insolia, di bawah adalah senarai outlet Bata yang menjualnya:-

South & East Coast Region
City Square JB, Jusco Tebrau JB ,L2 PLaza Angsana, East Coast Mall

Central Region
Sunway Pyramid, Paradigm Mall, PSKL, One Utama, KLCC, Mid Valley, Ampang Point Mall, Alpha Angle KL, Setia City Mall, KLIA2, IOI City Mall, Alamanda Putrajaya, Sunway Velocity, Jusco Rawang, Leasure Mall

East Malaysia
Plaza Merdeka Kuching

Written by AbangNara | December 2nd, 2016

Zaman persekolahan adalah satu zaman yang cukup seronok. Banyak sungguh memori yang terbina ketika itu terutama di sekolah rendah. Pergi sekolah naik basikal, makan di kantin dengan kawan-kawan, main bola pakai baju sekolah dan macam-macam lagilah. Dari Isnin sampai ke Jumaat, memang penuh dengan aktiviti. Di hujung minggu pula, aktiviti wajib Abang Nara ialah membasuh dan mengapur kasut sekolah Bata untuk dipakai pada hari Isnin.

1

gambar sekadar hiasan tapi rasanya teknik sama turut sama digunakan Abang Nara ketika zaman sekolah dulu

Kasut Bata ini memang cukup legendary dan digemari oleh pelajar-pelajar dan juga ibu bapa. Harganya berpatutan dan satu jenama yang cukup dipercayai. Paling penting boleh tahan lama. Dah habis setahun sekolah pun tak rosak-rosak. Power sungguh. Baru-baru ini Abang Nara saja la buat kajian sedikit mengenai jenama Bata ini. Rupa-rupanya selain kasut sekolah, jenama yang berasal dari Czech Republik ini juga ada menyediakan kasut tumit tinggi, kasut sukan, kasut kerja, handbag dan macam-macam lagilah. Antara jenama kasut yang dikeluarkan oleh Bata ialah Power, Northstar, Weinbrenner, Marie Claire dan Primavera.

2

kasut sukan Power berwarna pink ini dulu memang cukup popular di kalangan gadis di zaman persekolahan Abang Nara

Seperti biasa, hujung tahun adalah waktu yang paling sibuk untuk ibu bapa menyediakan segala alat persediaan untuk anak-anak masuk sekolah. Bak kata omputih, it’s “Back To School” time. Baju kena baru, seluar kena baru, tali pinggang kena baru dan sudah tentu, kasut pun nak baru. Anak Abang Nara yang sulung iaitu Aariz pun dah nak masuk tadika dah. Jadi sudah tentu kena beli kasut untuk dia. Tanpa syak wasangka lagi, jenama pilihan Abang Nara untuk Aariz sudah tentu adalah Bata.

3

Dan seperti biasa juga, Bata kini sedang mengadakan promosi “Back to School” untuk meringankan lagi perbelanjaan ibu bapa menyediakan uniform sekolah anak-anak. Cantik menarik tertarik sungguh promosi yang sedang dijalankan. Boleh jimat sehingga RM40. Banyak kan? Ini tawaran dan kombo-kombo sepanjang promosi “Back To School” ini. Kalau korang ada anak yang bersekolah, WAJIB ambil tahu tentang promosi awesome ini.

4

murah sangat nie 2 pasang RM59 je. Berbaloi-baloi sangat

5

amboi siap dapat 2 botol kapur lagi. Yang kombo beg tue pun best jugak tue

Best kan promosi “Back To School” Bata yang sedang berlangsung di 230 cawangan kedai Bata seluruh Malaysia? Memang untung sangat-sangat kalau kita selaku ibu bapa menggunakan kesempatan ini untuk melakukan persiapan buat anak-anak. Selain dari jenama Bata, ada juga beberapa jenama kasut sekolah premium yang sesuai untuk digunakan oleh anak anda ke sesi persekolahan baru. Harga pun boleh tahan bersesuaian dengan kualiti premium. Tak sampai RM50 pun. Antaranya:-

6

7

Best-best kan kasut sekolah dari Bata ini? Memang cantik tertarik menarik. Satu lagi Abang Nara pesan sebelum membeli mana-mana produk dari Bata ialah anda wajib menyertai BATA CLUB untuk mendapatkan lebih banyak kelebihan. Daftar je dah dapat voucher diskaun sebanyak RM10. Setiap pembelian akan dapat mata ganjaran. Itu belum kira special diskaun ketika hari jadi anda. Memang banyak kelebihan BATA CLUB nie. Boleh buat pendaftaran di sini dengan hanya memasukkan nombor telefon anda sahaja.

9

Jadi tunggu apa lagi? Persiapkanlah anak anda ke sekolah bersama promosi “Back To School” Bata. Alang-alang tue jangan lupa beli sepasang kasut baru keluaran Bata untuk diri anda sendiri. Selamat bergaya dengan kasut Bata. Maklumat lanjut layari www.bata.com.my

Written by AbangNara | November 6th, 2012

Kesian sungguh insan bernama Rozita Che Wan ini. Tak habis-habis kena gosip. Yang terbaru, Che Ta dikatakan telah pergi bercuti ke London bersama seorang bekas menteri. Gosip ini telah ditulis oleh seorang wartawan pada hari Ahad yang lepas.

rcw baru

Menurut wartawan tersebut, tiket penerbangan ke London Che Ta telah disponsor sepenuhnya oleh bekas menteri itu. Malah kehadiran Ayu Raudhah sekadar untuk “cover line” sahaja. Namun Che Ta yang dihubungi Sinar Harian ternyata tidak tahu bekas menteri manakah yang dimaksudkan.

Bekas menteri mana pula ni? Dari mana pula cerita ini timbul? Saya tak faham lah dengan individu yang suka sangat kaitkan saya dengan pelbagai cerita tidak betul ni. Saya sendiri tak tahu menteri mana yang dikaitkan dengan saya kali ini. Sejujurnya, saya dah lali dengan situasi seperti ini.

Mungkin Rozita Che Wan kena berkahwin barulah segala cerita ini akan berhenti. Kalau Abang Nara jadi Che Ta, confirm dah meroyan mendengar cerita yang tak habis-habis nie. Apa pun respek kepada Che Ta kerana sentiasa cool dan rileks ajer melayan gosip-gosip murahan ini.

P.S: Bata yang diperbuat daripada darah.