October 29th, 2014

Takziah diucapkan kepada pelakon penuh kontroversi Indonesia, Julia Perez yang baru-baru ini telah mengesahkan dirinya menghidapi kanser serviks tahap kedua. Pengumuman tersebut dilakukan oleh Jupe ketika majlis pelancaran bukunya, Jupe: My Uncut Story di Kemang, Jakarta Selatan. Pengesahan kanser serviks itu telah dilakukan oleh sebuah hospital di Singapura.

julia perez hidap kanser serviks

Julia Perez selama ini cuba menyembunyikan penyakitnya itu tetapi akhirnya mengambil keputusan untuk mendedahkannya. Kata Jupe:-

Saya perlukan ketahanan dan ketabahan mental untuk membuat pengumuman ini

julia perez hidap kanser serviks

Sepatutnya Julia Perez menjalani rawatan sesi rawatan kemoterapi dua minggu lagi, tetapi menundanya kerana terikat dengan pelbagai komitmen. Semoga Jupe tabah menghadapi dugaan ini. Jangan ditangguhkan rawatan yang sepatutnya. Takut-takut lagi melarat. Sementara boleh dipulihkan, lebih baik bersegera. Sama-samalah kita doakan yang terbaik buat Jupe.

P.S: Teaser pertama Mazda CX-3

October 20th, 2010

artis indonesia murtad

Semalam di Harian Metro dilaporkan 3 artis wanita Indonesia yang beragama Islam telah murtad dan menukar agama ke agama suami masing-masing selepas perkahwinan. Salah seorangnya ialah Rianti (gambar di atas) yang telah berkahwin di sebuah gereja di New York. Rianti pernah berlakon dalam filem Ayat-Ayat Cinta.

Hmm. Nampaknya ini sudah terbalik dengan apa yang sepatutnya berlaku. Sepatutnya suami-suami dioranglah yang peluk agama Islam. Tapi ini si isteri pulak terpaksa ikut agama suami.  Tapi dengar ceritanya kat Indonesia memang banyak terjadi kes perkahwinan berlainan agama. Walaupun dah kahwin masing-masing still mengamalkan agama masing-masing. Jadi mungkin perkara macam ini adalah perkara biasa di sana.

Apa-apa pun kami harap perkara seumpama ini tak terjadi di Malaysia. Kang tak pasal-pasal macam-macam bencana turun kat negara kita. Kahwin kahwin jugak. Agama tue janganlah sampai tukar.

March 12th, 2009

nia ramadhani seksi bawang merah

Kalau dulu kami ada letakkan satu artikel tentang gambar seksi berbikini Nia Ramadhani @ Bawang Merah, kali ini aksi si Bawang Merah lebih sopan. Yang pentingnya artis Indonesia ini tetap maintain kecantikan dan kecomelannya.

Tertanya jugak semenjak dua ini yang mana lebih cantik, comel dan menarik di antara artis Malaysia atau artis Indonesia? Mana satu yang anda rasa lebih menawan kalbu? Kalau sudi undilah di bawah untuk kami tahu taste anda.

[poll id=’15’]

Kalau nak tengok lagi gambar aksi sopan si Bawang Merah ini, boleh baca artikel ini sepenuhnya.

nia ramadhani seksi bawang merah

nia ramadhani seksi bawang merah

nia ramadhani seksi bawang merah

nia ramadhani seksi bawang merah

March 10th, 2009

gambar seksi sandra dewi

Pernah tengok gambar di atas? Kami tahu ramai awek-awek yang menggunakan gambar comel dan cantik Sandra Dewi di atas untuk memenuhi Friendster, Myspace dan Facebook masing-masing. Kalau lelaki pulak ada yang sanggup letak gambar Sandra Dewi dan mengaku yang si cantik ini awek dia.

Jangan takut sebab kami ada sediakan banyak lagi koleksi gambar-gambar Sandra Dewi untuk anda uploadkan lagi ke Facebook anda. Kami berani jamin anda akan mengkagumi keindahan wajah selebriti Indonesia ini.

Sila baca artikel ini sepenuhnya untuk melayani gambar-gambar comel dan cantik Sandra Dewi ini lagi sepuas hati anda.

gambar seksi sandra dewi

gambar seksi sandra dewi

gambar seksi sandra dewi

gambar seksi sandra dewi

gambar seksi sandra dewi

gambar seksi sandra dewi