Written by serenity | December 4th, 2012

Ariel pernah mencipta kontroversi apabila skandal dan video seks dengan bekas teman wanitanya Luna Maya dan Cut Tari tersebar di laman maya. Akibatnya Ariel telah dicemuh peminatnya, malah kerjayanya hampir bertemu titik noktah setelah dia ditangkap, dibicarakan dan dipenjarakan atas kesalahan tersebut. Menghabiskan kebanyakan masanya di penjara dengan mencipta lagu, Ariel dibebaskan selepas menjalani hukuman penjara tiga tahun enam bulan dengan semangat baru.

Enggan membicarakan tentang masa silam, Ariel dikatakan sudah insaf dan bertaubat kini kembali ke persada muzik bersama Peterpan yang diberikan penjenamaan semula dengan nama Noah. Ternyata bila menyentuh soal muzik, bakat seni Ariel sukar dinafikan. Nama Ariel bersama Noah kini meniti semula di bibir para peminat yang sudi melupakan kisah silamnya dengan album terbaru ‘Seperti Seharusnya’.

Lagi gambar Ariel dan Noah dengan membaca entri ini sepenuhnya.

 
Written by AbangNara | September 5th, 2012

Pasti ramai yang merindui suara lunak Ariel Peterpan yang kini muncul bersama kumpulan Noah. Selepas keluar daripada penjara, Ariel akan muncul di Malaysia di dalam konsert Tentang Bahtera di KL Live pada 16 September ini. Selain Ariel, konsert ini akan turut dimeriahkan oleh The Malayan, 6ixth Sense serta Gamaliel Audrey Cantika (GAC). Confirm best punya.

noah ariel

Ternyata penganjuran konsert seperti mengembalikan kegemilangan kerjasama artis Malaysia-Indonesia yang terjalin sejak era 1970-an, mengeratkan aliran muzik Melayu yang dapat menghiburkan peminat yang selama ini menjadi tulang belakang penggiat seni tanah air.

noah ariel

Tiket konsert yang dianjurkan Livescape dan mendapat kerjasama daripada Universal Music, Celcom, Sinar Harian dan Media Hiburan ini boleh dibeli melalui Ticketpro dengan harga bermula dari RM55 (pra jualan), RM75 dan RM130 (termasuk makanan dan minuman).

noah ariel

Jadi tunggu apa lagi? Dapatkan tiket konsert hari ini juga untuk mendapat peluang mendengar kumpulan-kumpulan hebat ini beraksi secara live pada 16 September nanti.

noah ariel

P.S: Pergh ~~ Memang crazy sale sungguh. Harga asal RM69 tapi kini dijual dengan harga serendah RM29. Cun-cun pulak tue tudungnya. Memang ini peluang anda untuk pergi open house dengan tudung baru. Dapatkannya sekarang jugak hanya di Gudang.My. Klik sini untuk membeli.

Written by AbangNara | January 31st, 2011

ariel peterpan

Bukan nak menyokong Ariel, tapi nampak sangat tak adil bila Ariel sorang je yang kena penjara. Yang si Cut Tari dan Luna Maya yang turut berseronok tue tak kena apa-apa pulak? Ini dah diskriminasi seksual nie. Tak gitu?

Ini bacaan hukuman yang dijatuhkan kepada Ariel. Agak tak faham jugak. Sesiapa yang ada belajar law sila terangkan kepada Abang Nara:-

[note]Vokalis kumpulan Peterpan, Ariel atau nama sebenarnya Nazriel Irham, dijatuhi hukuman penjara tiga tahun enam bulan dan didenda Rp250 juta (kira-kira RM85,000) atau penjara tiga bulan oleh Mahkamah Daerah Bandung Isnin, setelah didapati bersalah membuat dan mengedar video pornografi melibatkan dirinya sebagai pelaku dengan artis Luna Maya dan Cut Tari. [/note]

Sepatutnya Cut Tari dan Luna Maya pun kena sumbat masuk penjara jugak sebab diorang pun terlibat dalam pembuatan video-video tersebut. Apa pendapat korang?

Written by AbangNara | November 23rd, 2010

ariel peter pan

Semestinya di saat ini, Ariel Peterpan sedang berfikir alangkah enaknya sekiranya dia dilahirkan menjadi artis Malaysia. Mana taknya, artis Malaysia kalau ada video atau gambar terlampau kesemuanya boleh dilepaskan dari undang-undang dengan hanya berkata:-

[note]Ini bukan gambar/video saya. Ini super impose ini (sambil buat muka pura-pura terkejut padahal dah gelabah kantoi)[/note]

Ariel semalam dibicarakan atas tuduhan mengedarkan 2 rakaman video seks buatan sendiri di Internet. Untuk makluman, setakat ini tiada lagi undang-undang yang boleh menyabitkan perlakuan seksual menerusi rakaman video. Sebab itulah Ariel dibicarakan atas tuduhan menyebarkan rakaman video bukannya kerana melakukan hubungan seks. Ariel juga dituduh kerana menyediakan peralatan untuk rakaman video tersebut.

Sekirnya sabit kesalahan, Ariel boleh dipenjara selama 12 tahun. Memang akan berkuburlah karier seni Ariel sekiranya dia didapati bersalah. 12 tahun lama tue beb. Bila dah habis penjara nanti memang susah la nak naikkan balik populariti. Memang tak boleh cari makan dah la.

Memang nasib Ariel sebenarnya kurang baik dilahirkan di Indonesia. Bak kata kami, kalau dia dilahirkan di Malaysia, hari ini keluar video lucah, hujung minggu buat statement video itu superimpose, hari Isnin orang dah lupakan tentang videonya. Senang kan?

Good luck and all the best untuk Ariel. Semoga kebenaran akan terbukti di mahkamah kelak.