Written by serenity | December 4th, 2012

Ariel pernah mencipta kontroversi apabila skandal dan video seks dengan bekas teman wanitanya Luna Maya dan Cut Tari tersebar di laman maya. Akibatnya Ariel telah dicemuh peminatnya, malah kerjayanya hampir bertemu titik noktah setelah dia ditangkap, dibicarakan dan dipenjarakan atas kesalahan tersebut. Menghabiskan kebanyakan masanya di penjara dengan mencipta lagu, Ariel dibebaskan selepas menjalani hukuman penjara tiga tahun enam bulan dengan semangat baru.

Enggan membicarakan tentang masa silam, Ariel dikatakan sudah insaf dan bertaubat kini kembali ke persada muzik bersama Peterpan yang diberikan penjenamaan semula dengan nama Noah. Ternyata bila menyentuh soal muzik, bakat seni Ariel sukar dinafikan. Nama Ariel bersama Noah kini meniti semula di bibir para peminat yang sudi melupakan kisah silamnya dengan album terbaru ‘Seperti Seharusnya’.

Lagi gambar Ariel dan Noah dengan membaca entri ini sepenuhnya.




37 responses to Ariel Diterima Semula Peminat, Kini Menyinar Dengan Noah

  1. Anonymous says:

    Iya ke taubat…..

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

      2nd ya be da beduuuuuuuuuuuuu !!!!

      0

      0
      • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

        bang nara pesal sekarang bang nara kecik kn word dia? minah jambu ni dh la rabon dekat nk kena pakai cemin mate baru lah leh komen eeeeeeeeeee geram betol ngan bang nara ni lah !!

        0

        0
    • Anonymous says:

      ye la kot~

      0

      0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TAD says:

      Ariel ni mmg hensem kan? Vokalis Band Indon paling hensem la.. xpe Bang Ariel, kalau peminat x terima lg, Cham setia menanti..

      1

      0
    • Hantu Kapcai says:

      Kita tak tau tu . tapi Allah Maha Mengetahui :) jadi janganlah kita berfikiran di sebaliknya.

      1

      0
    • ... says:

      Kepada mereka yang suka menghakimi orang lain, sudah2 la tu.. tak perlu memandang hida dengan mereka hanya disebabkan mereka melakukan dosa yang berlainan dari anda. paham2 la..

      0

      0
    • woot woot says:

      artis laki mcm akon n ariel buat hal siap dgn bukti video x kena banned tp artis perempuan pakai seksi kena banned. double standard!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        ariel da kne ban 3tahun lam penjara…kau nk suh media hukum lebih drp hukuman penjara ke?

        yg penting lgu die best.. kisah silam die biarkan je lah…doakan je supaya pasni berubah jadi lebih baik…kita pun ade kisah silam masing2…

        1

        0
    • fedap says:

      NAMA NOAH NI DIAMBIL sempena nama anak BCL (bini ashraf sinclair) kan?

      0

      0
    • danial_hakim says:

      korang igt tak ariel ni la yg masa dalam penjara tu bersetuju untuk indonesia serang malaysia.jgn bagi peluang untuk dia datang ke Malaysia dan banned je lagu dan album dia.macam ni pun kita nak kasik peluang lagi tak tau la

      0

      0
    • danial_hakim says:

      korang igt tak ariel ni la yg masa dalam penjara tu bersetuju untuk indonesia serang malaysia.jgn bagi peluang untuk dia datang ke Malaysia dan banned je lagu dan album dia.macam ni pun kita nak kasik peluang lagi tak tau laaa

      0

      0
    • SHINee_1000years by your side says:

      honestly aku tak minat dia. . .

      ex bf aku, minat sangat2 dengan diorang, mmg x masuk ngn aku =_=”

      0

      0
  2. Olga says:

    Setiap kali tengok Ariel ni, mesti iols akn terkenang2 aksi Ariel bersama Luna Maya & Cut Tari itewww…
    “Baby Malu…ada aku juga dalamnya…Slesaii..!”
    “Mas, Kamu keluarin di mana mas?”

    0

    0
    • puga huga huhaha says:

      kahkahkah tau takpe. time video tu tersebar aku kat matrik lagi. sume kecoh bluetooth video tu dalam bilik kuliah. dah la kebetulan duduk belakang member kuliah tengah tengok video tu. aku kt belakang tumpang sekaki. so skrg ni kalau ade cite pasal ariel ke, cut tari ke,, korang taubat ke pape jelah, respect aku tetap hilang, tersenyum sinis lagi ada hahaha

      0

      0
      • all my love is for you SONES says:

        eeeee otak blue….geli lah dgn org mcm kau…ye ke bdk matrik…ntah2 pak cik giler S*KS

        0

        0
    • Luna Maya says:

      waduh mas.. kok dialog kami dihafal juga ya. emang saya sendiri lupak. berapa kali sudah mas meliat in videonya

      0

      0
  3. Iye iye jew says:

    Nk ckp ape?hrap2 dia da x buat bnde apa2 tu lagi..dia nasib baik org still minat dia..tp sori.aq dri dlu tak mnat die..hehe..

    0

    0
  4. shhh says:

    Baguslah kalo dah bertaubat..biasalah mana da manusia yg perfect..mungkin dulu ariel terlalu mengikut nafsu..bila terjadi perkara mcm ni (kena tangkap)..dia mula sedar…mcm Jamal Abdilah (walaupun kes ariel ni lain..kita ambik sebagai iktibar)..dulu dgn dadah..jatuh bangun dlm industri tpi still peminat sygkan dia..dia da bakat..mgkin apa yg dia lakukan sebelum ni sbb salah pilih kawan..mcm ariel jugak peminat doakan semoga dia insaf..dulu aku minat dgn peter pan..lepas kes dia terus hilang minat..tpi lepas dia bertaubat dn mula menyanyi semula…minat semula pada dia..

    0

    0
  5. eh says:

    drp minat bangfes, baik minat dia ni. at least lagu dia sedap. hahaha

    0

    0
  6. Yuyun says:

    Xde makne’y taubat…baru2 ni buat konsert kat indon…siap cium2 peminat pompuan lg(live). Aku dk johor so bleh dapat siaran tv indon dgn jelas sekali..

    0

    0
    • Anonymous says:

      org indon kn mmg mcm tu mne diorang kisah pasal ciom2 ni? kalu nk ckp pasal dosa pahala…hmm..same gak artis malaysia kita ni bergambar ngan peminat pun peluk2 bahu bagai..

      so jgn lah kita expect org tu nk berubah die trus jadi ustaz…sekurang2nya die jadi lebih baik drp sebelum ni

      1

      0
      • Hadi Amin says:

        kat mana yg “lebih baik drpd sebelum ni” nya?? masih peluk2 dgn pompuan yg bukan muhrim tu “lebih baik” ke??? yg haram tetap haram, woi “anon”.. jgn kerana kau minat n fanatik kat artis ni, kau nak kata benda tu elok/perkara kecil n tak haram wpun perkara tu semmgnya haram!! kami tak pernah pun nak expect Ariel ni drastik berubah jadi mcm ustaz, tapi kalau dah kata nak berubah tu.. tunjuklah ciri2 yg kau (Ariel) tu betul2 nak berubah dan takyahlah nak peluk2 segala bagai.. nampak sgt kau tu ckp tak serupa bikin.. jgn cakap jer lebih, inilah dasar manusia hipokrit n propa je lebih!! dahlah kena penjara haritu pun sbb “berzina”.. mujurlah mahkamah kat Jakarta tu tak buat hudud, kalau tidak confirm2 kau tu dah kena rejam sampai mati sebab duda dan termasuk kategori “muhsan = iaitu sudah/pernah berkahwin”…

        0

        0
  7. Setiap manusia buat silap.. moga tak buat silap yang sama & tak tambah silap yang baru

    0

    0
  8. Prince Noob says:

    ariel ni dah insap ke belum?

    0

    0
  9. pondan mina says:

    Aku suka sangat dgn lagu ariel….
    Tapi rasanya aku terkenang jg video lucah nya best siot kot.Harap Ariel ini buat video lucah terbaru dgn Fasha K dan Wan Noor Azlin.Pasti akan lebih menguncang dunia.Heheh..
    Just Kidding :)

    2

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

      kau ni mesti minah tudong kan yg benci ngan fasha tol tak ! eh minah tudong eh pigi balek dahhhhhhhhhhh..

      0

      0
  10. taikozzz says:

    “Nama Ariel bersama Noah kihi meniti semula di bibir para peminat yang sudi melupakan kisah silamnya dengan album terbaru ‘Suara Lainnya’.”

    Silap ni Nara. Album Noah yg baru berjudul “Seperti Seharusnya” Harap dapat perbetulkan. =)

    Saya dr dulu minat Peterpan, dan kini Noah. Memang lagu2 ciptaan Ariel sgt puitis dan mendalam. Saya tidak kisah dgn hal peribadinya, yg penting bakat dan muzik yg mereka hasilkan. Semoga Noah lebih berjaya dan maju pada akan datang.

    0

    0
  11. Kantoi tengok says:

    Sape yg dok terbyg2 terkenang2 lagi aksi ariel dgn pasangannya tu sah2 la korg tgok video 2 kan… Heeeeee….

    0

    0
  12. meluaaattt says:

    ariel nie peterpan ka noah ka .. aku xpnah nak minat..puiiiii

    0

    0
  13. meluaaattt says:

    ariel nie peterpan ka noah ka .. aku xpnah nak minat ..puiiiii

    0

    0
  14. Che Ann says:

    He deserves a second chance.. Insya’allah he’ll be a better person..

    0

    0
  15. peterpan says:

    Dengar laraku …
    Suara hati ini memanggil namamu,
    Suara hati ini memanggil namamu,
    Karena separuh aku…dirimu,,
    kha..kha…
    Bagus juga lagu mamat Indon nie.Tak kesah lah dgn masa lalunya…
    yang penting muziknya bukan behaviornya.

    0

    0
  16. Azim says:

    ingatkan si Ariel ni nak jadi artis yg dekat dgn agama bila dia kata dah bertaubat, tapi kembali menjadi mcm dulu2 jugak.. puiihhhh!!! bosan dgn artis2 indon ni.. takyahla nak bagi muka sgt dgn artis dari seberang ni.. Malaysia ni terlalu baik, cuba artis kita ke tmpat diaorg.. aku rasa kalau tak meletop mcm Siti Nurhaliza jgn harap ler diaorg nak layan.. mcm org2 indon yg dtg keje di Msia jugak (bukan semua tp ramai yg bersikap biadap), kat negara diaorg bukan main lagi susah takde keje tp bila dah dtg Malaysia dan dpt keje pastu buat onar pulak.. kalau dlm youtube, apa saja yg berkaitan dgn Malaysia, mesti ada je indon & org Filipina yg kutuk Msia.. Dasar tak reti nak bersyukur betullah diaorg ni…

    0

    0
  17. insan sepi says:

    masyaallah..

    0

    0