Written by AbangNara | September 5th, 2012

Pasti ramai yang merindui suara lunak Ariel Peterpan yang kini muncul bersama kumpulan Noah. Selepas keluar daripada penjara, Ariel akan muncul di Malaysia di dalam konsert Tentang Bahtera di KL Live pada 16 September ini. Selain Ariel, konsert ini akan turut dimeriahkan oleh The Malayan, 6ixth Sense serta Gamaliel Audrey Cantika (GAC). Confirm best punya.

noah ariel

Ternyata penganjuran konsert seperti mengembalikan kegemilangan kerjasama artis Malaysia-Indonesia yang terjalin sejak era 1970-an, mengeratkan aliran muzik Melayu yang dapat menghiburkan peminat yang selama ini menjadi tulang belakang penggiat seni tanah air.

noah ariel

Tiket konsert yang dianjurkan Livescape dan mendapat kerjasama daripada Universal Music, Celcom, Sinar Harian dan Media Hiburan ini boleh dibeli melalui Ticketpro dengan harga bermula dari RM55 (pra jualan), RM75 dan RM130 (termasuk makanan dan minuman).

noah ariel

Jadi tunggu apa lagi? Dapatkan tiket konsert hari ini juga untuk mendapat peluang mendengar kumpulan-kumpulan hebat ini beraksi secara live pada 16 September nanti.

noah ariel

P.S: Pergh ~~ Memang crazy sale sungguh. Harga asal RM69 tapi kini dijual dengan harga serendah RM29. Cun-cun pulak tue tudungnya. Memang ini peluang anda untuk pergi open house dengan tudung baru. Dapatkannya sekarang jugak hanya di Gudang.My. Klik sini untuk membeli.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

28 responses to Ariel (Noah), 6ixth Sense, The Malayan & GAC Bakal Gegarkan Konsert Tentang Bahtera

  1. ok je.. says:

    oklah lau mcm tu…kita nntikn sama2 dn sama2 beri sokongan dn peluang nk2 pd ariel peterpn untuk dia braksi smula dipntas konsert besar sprti ini ya..

  2. panggil saya ustazah abby abadi ye semua says:

    boooo indon…………

  3. […] original article: Ariel (Noah), 6ixth Sense, The Malayan & GAC Bakal Gegarkan Konsert Tentang Bahtera Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!Ariel (Noah) Bakal Meriahkan Konsert “Tentang Bahtera” Di KL […]

  4. Anonymous says:

    16 sept sambutan hari m’sia. tp concert oleh artis indo? jiwa m’sia kah namanya?
    mn pihak2 yg berkenaan? ariel yg semua tahu punya masalah sosial dan dikecam hebat pun boleh masuk msia? mmg la itu masa lampau dia, tp knp sng2 dia blh msk & wat concert kat msia? mn etika kita? masih nk sanjung lg org2 sebegini???
    huh!!!

  5. saye says:

    wah….! bagusnya! 16 sept hari msia tp kita bwk msk retis indo yg semua org tau tahap kesosialannya cemana tuk wat concert kat sini yer?! msia kah itu? merdeka kah kita? dh xda local retis yg mantap ke kat msia ni? hrp pihak berkenaan bukak mata luas2 la yer…jgn rosakkan bumi msia n rakyatnya dgn anasir2 negative. mmg betul itu kisah lampau sipolan, tp kita ada hak utk menolak sbg pengajaran kpd dia dan sesiapa saja bhw apa saja perkara negative tidak boleh diterima!! zed zaidi, apa kata anda?

  6. Anonymous says:

    Haritu pegi tengok gig Triple Play, ada bunkface, hujan n nidji. best sebab not only they sang their own songs, diorang kena nyanyi lagu2 dari dua group tu juga. it showed that they appreciate n respect other people’s artistical work.

    rasanya yang ni pun mesti best jugak. siap ada 6ixth sense, and andy (flop poppy/the malayan).

    Gamaliel, Audrey n Cantika tu youtube sensation from seberang, vocal diorang mmg power lah. kalau Noah tu tayah cakap la kan, Ariel tu mmg best kot.

  7. sham kamikaze dalam dilema says:

    dah2 la ngn indon pe bagai nie..kt tv pnuh cite sampah indon..kat radio lg…ni konsert pn nk bg indon gak???bnyk lg artis mlaysia…pleezzzz…..BAN indon!!!!

  8. Miss Farah Quinn says:

    Jap2… Bukan ke Ariel ni x boleh keluar negara sebab dia dibebaskan bersyarat.
    jangan2 penganjur nak tipu org ramai, tup2 nanti just ahli Noah lain je yg datang.. Sila pastiklan betul2..

  9. wannadiatulakma says:

    All,tak payah la nak kasik peluang kat artis indon tu datang Malaysia lagi..igt lagi tak pasal isu indon dgn malaysia tu..dia terang setuju indon serang malaysia.musuh terang2 macam ni pun kita nak sokong aku tak tau nak kata apa la..o

  10. wannadiatulakma says:

    All,tak payah la nak kasik peluang kat artis indon tu datang Malaysia lagi..igt lagi tak pasal isu indon dgn malaysia tu..dia terang setuju indon serang malaysia.musuh terang2 macam ni pun kita nak sokong aku tak tau nak kata apa la..yydda

  11. Noor Neelofa Mohd Nor says:

    wow.. mas Ariel nak datang Malaysia la! Tunggu next video i dgn Ariel ye peminat2 semua…

  12. lantakpilah says:

    support Malaysian artist please… enough of indo artist.

  13. booooo says:

    booo… x minat…

  14. yan says:

    NOAH – Artis indon? No problem for me …. Mereka memuakau saye malam ni…

  15. arul says:

    persembahan yg mantab….ariel makin hansem je…love u arielll

  16. zaskia says:

    rindu sangat ngan noah,,,kapan la buat konsert kat sini lagi…kmrin hanya 5 lagu je kurang puas la

  17. null says:

    I have read so many articles on the topic of the blogger lovers except this post is actually a fastidious piece
    of writing, keep it up.