December 16th, 2016

Wanita yang sedang hamil pasti akan mengalami “mood swing” dan kerap marah-marah tanpa sebab. Itulah yang terjadi kepada Stacy juga apabila Akim mengatakan emosi isterinya itu tidak menentu sejak kebelakangan ini.

Namun, Akim sedikit pun tidak merungut dan memberitahu perkara itu membuatkan beliau menjadi seseroang yang lebih bersabar.

Mungkin saya kadang-kadang tidak memberi perhatian lebih kepadanya jadi dia marah tanpa sebab tetapi saya percaya itu adalah emosi anak dan bukannya Stacy.

Sebagai suami saya perlu belajar untuk mengawal situasi itu dan perlu banyak beralah dan bersabar kerana saya perlu faham itu bukan kehendaknya. Pada masa sama ia mengajar saya untuk menjadi insan yang lebih baik.

Menurut Akim, Stacy bakal melahirkan cahaya mata pertama mereka sekitar bulan Februari depan. Walaubagaimanapun, buat masa ini mereka masih belum mengetahui jantina anak mereka.

Insya-Allah jika semuanya berjalan lancar kami akan menerima kelahiran anak pertama pada Februari depan.

Bagaimanapun setakat ini kami masih belum mengetahui jantina anak kerana dia ‘menyorok’. Pun begitu, saya dan Stacy tidak kisah kerana paling penting anak yang bakal dilahirkan itu nanti cukup sifat dan sihat.

Biasalah kalau ada perubahan emosi ketika hamil, apa yang penting suami kena banyak bersabar dan seboleh-bolehnya cuba untuk memahami isteri anda.

Sumber Berita : mStar Online

August 18th, 2016

Jutaan tahniah diucapkan kepada pasangan suami isteri Akim Ahmad dan Stacy Angie atas berita kehamilan ini. Akim telah menggunakan media sosial untuk mengumumkan kehamilan isterinya itu bersempena dengan hari jadi Stacy. Semoga berita gembira ini akan mengeratkan lagi hubungan mereka berdua.

stacy hamil

Tulis Akim:-

Selamat ulang tahun kepada isteriku yang tercinta. Semoga menjadi isteri yang solehah dan taat kepada suaminya. Semoga di hari ulang tahun isteriku ini anak dalam kandungan baik-baik dan sihat sentiasa, begitu juga isteriku. Amin… Terima kasih Allah untuk anugerah terindah di dunia ini.

akim stacy

Tahniah sekali lagi buat Akim dan Stacy. Semoga segalanya berjalan lancar sehingga hari kelahiran. Sama-sama kita doakan.

June 24th, 2016

Pada hari Selasa yang lalu, selepas selesai menunaikan solat terawih, Abang Nara pun duduk bersantai di atas sofa. Tenang rasanya apabila isteri tercinta sudah berjaya menidurkan anak-anak. Boleh la nak rileks sikit. Tengah syok duduk sambil tak buat apa, bini Abang Nara datang dengan muka comelnya dan berkata “Abang cepat bukak Astro Ria tue ada Akim dan Stacy kat MeleTOP”.

stacy akim raya

Sambil melentokkan kepala ke bahu isteri tercinta, Abang Nara pun duduklah melayan gelagat Akim dan Stacy di dalam MeleTOP. Kelakar jugak rupanya laki bini nie. Seronok mendengar cerita Akim tentang perangai Stacy yang liat nak bangun sahur. Ada sekali tue siap Akim kena marah sebab kejutkan Stacy. Kah, kah, kah. Teringat Abang Nara pun dulu pernah buat camtue kat bini masa awal-awal kahwin. Hehehe.

stacy akim raya

sweet gila pasangan suami isteri nie

Apa yang menariknya ialah semua detik-detik yang diceritakan oleh Akim dan Stacy di MeleTOP ini boleh ditonton di dalam web episod “Lebaran Akim dan Stacy”. Abang Nara dah layan dah kesemua 5 episod yang telah diupload ke applikasi Capture. Buat yang tak tahu, Capture adalah sebuah aplikasi simpanan foto khas untuk pengguna DIgi sahaja yang membolehkan penyimpanan gambar serta video yang diambil secara talian. Setiap pengguna Digi akan mendapat 30GB sehingga 100GB ruangan simpanan berdasarkan pelan Digi yang digunakan.

stacy akim raya

Sesungguhnya yang paling best episod MeleTOP Selasa lepas ialah apabila Akim dan Stacy berpadu suara menyanyi lagu raya mereka yang bertajuk “Lebih Erat”. Boleh tahan catchy jugak lagu nie. Comel je tengok Akim dan Stacy yang bakal menyambut Aidilfitri kali pertama sebagai suami isteri.

Banyak lagi gambar-gambar, video-video, cerita-cerita dan aksi-aksi ekslusif Akim dan Stacy yang anda boleh lihat dengan memuatturun applikasi Capture. Kalau tak tengok, memang serius rugi. Hanya perlu cari “Capture” di Apple Store atau Google Play Store. Jangan lupa ke laman web rasmi Digi https://capture-app.com/ms/ untuk mengetahui lebih lanjut tentang kehebatan applikasi Capture yang akan memudahkan anda menyimpan segala kenangan di dalam telefon pintar anda.

March 1st, 2016

Sabtu lepas, telah berlangsung majlis resepsi perkahwinan Akim dan Stacy di di Dewan Maktab Sultan Abu Bakar (MSAB), Johor Bahru, Johor. Ini merupakan majlis resepsi kedua sebelah pihak lelaki. Majlis itu dihadiri kira-kira 500 orang tetamu.
 photo 12724842_962499163840113_515263431_n.jpg

Antara rakan artis yang hadir ke majlis ini ialah Tomok, Black, Amy Search, Datin Alyah, Dafi, Ika Nabila, Lufya, Anita Baharom, Atu Zero dan ahli kumpulan Akim & The Majistret. Tetamu kehormat yang hadir pula adalah Ketua Polis Johor, Datuk Wan Najmuddin Mohd.

Stacy dan Akim mengenakan busana songket warna gangsa rekaan Raffiey Nasir.

Lagi 17 gambar dengan membaca entri ini sepenuhnya. Gambar-gambar ini ialah hasil bidikan jurugambar rasmi, Ikram Ismail Photographer.

"My worst enemy is my own lack of conviction."Let's watch Randai Musical: "Cindua Mato" at Panggung Sari, Istana…

Posted by Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara on Monday, 29 February 2016


 photo 12783464_863188997112196_2125953045_n.jpg
 photo 12797789_1570068206652498_1233481074_n.jpg
 photo 12783417_984590851588094_742354472_n.jpg
 photo 12783236_850810301695311_653073179_n.jpg
 photo 12751306_1693734854242290_1424244446_n.jpg
 photo 12748360_755638661239508_536115924_n.jpg
 photo 12751622_190798414622669_1850130382_n.jpg
 photo 12748345_1126024334088110_1573386827_n.jpg
 photo 12747782_1013862562043849_707689320_n.jpg
 photo 12729404_1566994986952729_203015523_n.jpg
 photo 12725096_1164053620301385_422946991_n.jpg
 photo 12717071_956259254459316_1001056852_n.jpg
 photo 12519611_1129147363791813_1466167030_n.jpg
 photo 12104986_1747643738806175_1324206277_n.jpg
 photo 12717024_1529855534011995_638275460_n.jpg
 photo 12717082_1665555193689650_1420083864_n.jpg
 photo 12677512_591322134350436_590811507_n.jpg