August 21st, 2020

Mengakui berasa cukup bertuah apabila dikurniakan seorang suami yang banyak membantunya dalam urusan rumah tangga dan memahami dirinya, pelakon dan pengacara Ain Edruce akui ia merupakan sesuatu yang amat bermakna dalam hidupnya.

"Dia Tak Pernah Paksa Saya Untuk Masak" - Ain Edruce Dedah Suami Lebih Suka Masuk Dapur

Kata Ain, perkara itu bagaikan anugerah yang terindah apabila dikurniakan suami yang rajin ke dapur untuk memasak dalam menyediakan juadah harian.

“Satu yang bagus mengenai Amirul ni, dia suka masak. Bahkan, jika saya balik kerja, dia akan tanya ‘sayang nak makan apa’ sebab dia nak pergi beli barang untuk masak. Kalau saya balik kerja penat-penat pun, dia tak pernah paksa saya untuk masakkan untuk dia.”

Dalam pada itu, Ain memaklumkan kepada umum bahawa suaminya lebuh banyak meluangkan masa di dapur  berbanding dirinya sejak pasangan itu sah bergelar suami isteri.

"Dia Tak Pernah Paksa Saya Untuk Masak" - Ain Edruce Dedah Suami Lebih Suka Masuk Dapur

“Sejak berkahwin, rasanya dia yang lagi banyak memasak berbanding saya. Jadi, saya tak boleh nak merungut apa-apa walau dia seorang yang tak romantik. Lebih baik saya diam sebelum dipertikai sebab saya jarang masak.”

Katanya lagi, beliau turut menyifatkan suaminya Amirul Hafiz Mustaffa seperti lelaki yang sukakan “give and take” dalam kehidupan.

"Dia Tak Pernah Paksa Saya Untuk Masak" - Ain Edruce Dedah Suami Lebih Suka Masuk Dapur

Terdahulu, Ain mengakui dirinya kini sudah mula diasak dengan pertanyaan mengenai soal menimang cahaya mata.

Ain selamat menjadi isteri kepad ahli perniagaan, pada 13 Disember 2019. biarpun begitu, Ain mendedahkan beliau masih belum dikurniakan rezeki untuk menerima kehadiran ‘ahli’ baru sejak berkahwin pada tahun lalu.

Sumber: Gempak

August 19th, 2020

Bertindak berkongsi foto mesranya bersama suami di laman Twitter, pelakon dan pengacara Ain Edruce akui buntu akan sikap segelintir pengguna media sosial yang sentiasa mahu mencari kesalahannya.

Kongsi Gambar Dicium Suami, Ain Edruce Buntu Dikecam Netizen

Foto yang menyaksikan suaminya Amirul hafiz Mustaffa menciumnya di bahagian pipi sempena sambutan ulang tahun kelahirannya yang ke 29 lalu itu dituduh tidak tahu hukum hakam sebagai seorang Muslim.

“Ada orang takt ahu lagi agaknya yang saya dah kahwin. Ada yang kecam dan tanya kenapa post gambar cium-cium dengan boyfriend, kan berdosa… haram. Ada pula yang cakap saya kan dah ada suami kenapa post dengan lelaki lain ni.”

Kongsi Gambar Dicium Suami, Ain Edruce Buntu Dikecam NetizenMenurutnya, tiada salahnya untuk berkongsi gambar mahupun momen indah bersama suami di media sosia. Hal ini kerana, beliau hanya menganggap netizen yang mengecamnya tidak memahami perasaan pasnagan berumah tangga.

“saya rasa tak banyak pun gambar suami saya di akaun media sosial saya. Saya nak belanja gambar suami sikit-sikit pun ada orang nak kecam.mungkin mereka tak kahwin lagi.”

Ujarnya lagi, segala kecaman yang dilontarkan kepadanya sudah dianggap perkara biasa kerana beliau sendiri akui tidak mampu memarahi pengguna laman sosial.

Kongsi Gambar Dicium Suami, Ain Edruce Buntu Dikecam Netizen

Biarpun sedih dan tertanggu dengan caci maki netizen, namun mengelak membaca komen di laman sosial miliknya merupakan salah satu cara untuk menghindari daripada berasa tertekan.

“Twitter dah jadi toksik. Tapi saya tak boleh nak marah setiap seorang. Cara sata senang saja… elak daripada baca komen.”

Untuk rekod, Ain dan Amirul telah selamat bergelar pasangan suami isteri pada 13 Disember tahun lalu. Sehingga kini, berita berkenaan Ain berbadan dua masih belum didengari.

August 19th, 2020

Mendedahkan kepada umum bahawa dirinya kini sudah mula diasak dengan pertanyaan mengenai soal menimang cahaya mata, pengacara dan pelakon, Ain Edruce akui sejak berkahwin pada tahun lalu, dirinya masih belum dikurniakan rezeki untuk menerima perkhabaran telah berbadan dua.

Ain Edruce Tak Merancang Untuk Dapatkan Zuriat

Kata Ain, beliau juga tidak merancang, malah tidak juga menolak andai dikurniakan rezeki untuk menimang anak di usia kini.

“Memang normal orang bertanya hal anak ya? Kena sediakan jawapan siap-siaplah dalam telefon (seloroh). Setakat ini, bercakap mengenai menimang cahaya mata, saya tidak ada rasa macam nak merancang (keluarga) ke apa. Kalau dapat (mengandung) tu alhamdulillah.”

Ain Edruce Tak Merancang Untuk Dapatkan Zuriat

Ujarnya lagi, beliau hanya mahu menyerahkan sahaja hal berkaitan menimang cahaya mata itu kepada ketentuan daripada-Nya sahaja.

Ain Edruce Tak Merancang Untuk Dapatkan Zuriat

“Kalau tak ada (bayi), saya boleh fokus dengan aktiviti perlumbaan. Rasanya orang tahu yang saya sekarang ini racing untuk Toyota. Kalau tiba-tiba mengandung, bahaya pula. Bergegar-gegar pula anak nanti.”

Terdahulu, Ain selamat diijabkabul dengan lelaki pilihannya yang juga ahli perniagaan, Amirul Hafiz Mustaffa, pada 13 Disember 2019. Majlis yang dihadiri keluarga terdekat menyaksikan pelakon drama 30 Pesanan Suara itu menerima mas kahwin bernilai RM888, selain tiga dulang hantaran berbalas lima.

Sumber: Gempak

August 14th, 2020

Kini, terdapat pelbagai saluran boleh dikunjungi jika berniat ingin mencari jodoh ataupun teman hidup. Seperti contoh, media sosial seperti aplikasi Tinder, Omi, Facebook dan banyak lagi.

Nampaknya, pelakon dan pengacara Ain Edruce juga tidak terkecuali mempunyai pengalaman menggunakan aplikasi seperti yang dinyatakan di atas.

Perkara tersebut didedahkan menerusi saluran Youtube milik Shalma Ainaa yang baru-baru ada membuat satu cabaran iaitu Tinder Challenge menampilkan personaliti Ain Edruce bersama-sama dengan suaminya, Amirul Hafiz.

Dalam cabaran itu, Ain yang kini berusia 29 tahun telah berkongsi pengalaman pernah mempunyai akaun Tinder sebelum bekahwin dengan suaminya kini. Mengakui menggunakan aplikasi itu untuk mencari jodoh dan pasangan hidup sehingga boleh dianggap sebagai ‘terdesak’.

“Aku ada Tinder sebelum aku kenal Amirul. Masa tu aku sangat terdesak perlukan suami. Disebabkan kawan aku yang cerdik cadangkan aku cuba, jadi aku pun cubalah. Tapi ni cerita 3 tahun yang lepaslah,”

View this post on Instagram

Thank you @amirul_hafizz for the wonderful dinner ??? You rock ma worldddd???????? Okay. Saya dah 29 tahun today. HAPPY BORNDAY AIN. Keep making your family proud.??? #ainturns29

A post shared by NURULAIN BT EDRUCE (@ainedruce) on

View this post on Instagram

Raya ?? Raya tahun ni kite dah ade bff for lyfe @amirul_hafizz ???

A post shared by NURULAIN BT EDRUCE (@ainedruce) on

 Bercerita lagi, pada hari pertama dia menggunakan aplikasi itu, Ain menggunakan foto utama yang tidak jelas sekadar untuk mencari kenalan yang jujur dan tidak kisah akan rupa paras.

“Hari pertama guna Tinder, aku terus letak gambar aku yang tak nampak sangat muka aku. Sebab motif aku nak cari orang yang tanpa melihat wajah aku. Aku nak cari orang jujur dan ikhlas,”

Namun, Ain mengambil keputusan untuk memadam akaun Tinder miliknya setelah identitinya diketahui namun dia sempat untuk ‘swipe right’ dan ‘swipe left’, katanya berseloroh.

Ain Edruce sebelum ini telah bernikah dengan lelaki pilihannya, Amirul Hafiz pada tanggal 13 Disember tahun 2019 yang lalu.