November 20th, 2012

Di kala Yuna bangkit daripada tempat duduknya untuk menerima trofi kemenangan Video Klip Terbaik AIM19, mata Abang Nara terus terpaku melihat kecantikan baju yang dipakainya. Berkelip-kelip seperti ribuan bintang di langit. Cantik sangat!!!

yuna di aim19

Rupa-rupanya baju yang dipakai oleh Yuna ketika AIM19 direka oleh Hatta Dolmat. Patutlah marvelous dan awesome. Sememangnya Hatta Dolmat sentiasa penuh dengan idea-idea yang menarik. Daripada info yang Abang Nara dapat, ini adalah kali pertama Hatta Dolmat bekerjasama dengan Yuna.

yuna di aim19

Semoga selepas ini akan ada lebih banyak kerjasama antara Yuna dan Hatta Dolmat. Kalau boleh ketika Anugerah Juara Lagu final nanti. Confirm kebabom meletup-letup. Lagi 5 keping gambar Yuna di AIM19 dengan membaca entri ini sepenuhnya.

P.S: Ring of Life, monumen hebat di China

yuna di aim19
yuna di aim19
yuna di aim19
yuna di aim19
yuna di aim19

November 20th, 2012

Amcam tajuk entri Abang Nara kali ini? Macam pantun plak ada perkataan kelaut dan klangit di dalam satu ayat. Di malam AIM19, persembahan kumpulan Klangit amat mengecewakan sehingga ramai yang menyarankan agar nama kumpulan ini ditukarkan kepada Klaut.

klangit klaut

Abang Nara yang mendengar nyanyian Klangit ketika itu tercengang seketika. Memang teruk sangat-sangat. Mungkinkah “nervous” menyebabkan suara Ary, vokalis Klangit tidak terkeluar? Rupa-rupanya Ary ditimpa masalah kesihatan sehingga menjejaskan vokalnya. Kata Ary kepada portal Murai:-

Saya akui memang punya masalah ketika membuat persembahan kerana saya mengalami batuk dan selsema yang tidak sembuh-sembuh sejak tiga minggu lalu. Namun , saya cuba tidak mahu menjadikan ia alasan untuk kami membatalkan persembahan pada malam itu. Saya teruskan juga dengan memberikan yang terbaik dan itulah jadinya. Saya agak kecewa juga tetapi saya anggap ini sebagai satu pengajaran kepada saya supaya selepas ini kami akan cuba menjaga kesihatan diri dan tidak terlalu mencuba sesuatu yang berada di luar jangkaan

klangit klaut

Kalau dah tak sihat nak buat macam mana kan? Abang Nara suka bebenar dengan lagu Sesal Mendua daripada Klangit ini. Abang Nara pasti ramai peminat Klangit turut kecewa dengan mutu persembahan yang ditunjukkan. Diharapkan selepas ini Ary akan lebih berhati-hati menjaga kesihatan terutama bila ada persembahan sebesar ini.

P.S: Lagi gambar serangan rejim zionis Israel terhadap Gaza.

November 19th, 2012

Salah satu persembahan yang mantap di malam AIM19 ialah nyanyian Muara Hati antara Datuk Siti Nurhaliza dan Hafiz. Meremang bulu ketiak Abang Nara dibuatnya. Suara kedua-duanya memang hebat sangat-sangat. Terbuai-buai asyik jadinya.

siti nurhaliza aim 19

Walaupun sebelum itu dikatakan sakit, Datuk Siti Nurhaliza tetap berjaya memberikan persembahan yang memukau. Diharap di masa akan datang, akan lebih banyak lagu duet antara Siti dan Hafiz. Kedua-duanya memang saling melengkapi antara satu sama lain di dalam segi vokal.

siti nurhaliza aim 19

22 keping gambar Siti Nurhaliza di malam Anugerah Industri Muzik (AIM19) dengan membaca entri ini sepenuhnya. Kredit gambar kepada Shahrizan Photography.

siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19
siti nurhaliza aim 19

November 19th, 2012

Abang Nara dah cakap dah mesti Shila Amzah teruja lebih ketika diumumkan memenangi Lagu Terbaik AIM19 sehingga tersalam cium tangan Sharnaaz Ahmad. Memang “heat of the moment”. Amboi terspeaking lagi Abang Nara nie.

shila amzah

Apa pun berkata kepada Mstar Online, Shila berjanji untuk berhati-hati lebih lagi di masa hadapan. Perkara tersebut tidak disengajakan olehnya. Kata Shila:-

Saya ingin meminta maaf atas kekhilafan saya itu. Ketika itu saya terlalu teruja dan pengumuman itu dibuat ketika saya berda di samping orang yanh saya sayang. Ia merupakan satu pengajaran buat saya dan saya bukanlah seorang yang sempurna

Betul tue tak ada orang yang sempurna. Kesilapan dilakukan untuk kita belajar daripadanya.  Abang Nara respek kepada Shila kerana pada ucapan kemenangannya, tak pernah lupa untuk mengucapkan terima kasih kepada “Shilalas”. Shilalas adalah nama gelaran buat kelab peminatnya. Semoga hubungan mesra antara Shila dan peminat akan terus berkekalan.

P.S: Lagi kekejaman Israel di Gaza.