Written by Bella | September 2nd, 2015

Berita mengenai perpecahan kumpulan Sleeq membuatkan peminat mereka cukup sedih dan ada yang seakan tidak percaya dengan perkara tersebut meskipun Alyph semalam memberitahu berita tersebut adalah benar.

Terbaru, Syarif pula menerusi akaun Instagram miliknya telah mengesahkan pembubaran Sleeq yang bakal berakhir pada November ini bukanlah disebabkan isteri-isteri mereka mahupun perkahwinan mereka sendiri.

Berikut adalah kenyataan terbuka Syarif:-

Good evening. Some of you might have heard it, guessed it, read it on gossip blogs or tabloids today. Some might even wonder the credibility of the news. It got out earlier than expected for some reasons but i believe it’s only fair and proper that you hear it from either one of the members through our official social media platform. Even words could be misinterpreted and manipulated during interviews.

So here it is. Yes it’s true that SleeQ will come to an end this November. We had a wonderful decade together and it was good while it lasted. Attractive headlines saying our marriage and our mrs could be the cause of the split might get you thinking and believing that it’s true. These writers’ level of inference and confidence really amazes me at times.

My story from me to you, all i can say is that our visions and objectives changed, vast artistic differences and the belief that some truths are better left unspoken. I take this as a career progression with full optimism. I’m focused with what is coming and the plans i have for myself and the people around me. I believe everything happens for a reason and there has been so much blessings in disguise ever since the decision was made.

He knows best. 
I would like to thank the media who has been supportive of our career since day 1, our movement who has been there with us through thick and thin. I apologise if this decision disappoints you. 
Thank you once again. 
A new chapter awaits.

Menerusi artikel kami siarkan semalam, Alyph selepas ini akan bergerak secara solo dan bertukar nama kepada Alif manakala Syarif bakal menumpukan perhatian kepada perniagaan beliau di Singapura.

Sumber: Instagram Syarif

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

26 responses to Syarif Sahkan Sleeq Bakal Dibubarkan November Ini

  1. melati says:

    Mamat Khalid tu poyos jer lebih , mcm ler dia baguihhh..pastu tambah plak dia bangga sgt gan Usop yg tgn goyang cam kimak tu…Binatang2 yg dtg kan sial kat dunia seni ialah Ramli MS & Mamat Khalid..

    0

    0
  2. melati says:

    Yg Video Usop tgn Goyang tu watper…..cam gampang….nyemak jer….porahhh.aku ingat ler citer Mamat Khalid ni layak anjing jer Tengok..

    0

    0
  3. SelamatTinggalSleq says:

    okbai kumpulan sleeq..aku pun tak brapa kenal kumpulan ni…apapun kalau kumpulan korang bubar…tak luak pun beras aku Kat Rumah ni….. Okbai…

    0

    0
    • Anonymous says:

      SelamatTinggalSleq ok bye kimak ko pun tak der saper kenal buat abiskan beras ajer baca yr pukimak comments……….

      0

      0
      • KoKimak? says:

        Hahahah beras KO bole abis? KO pernah beli beras ke? Wakakakakka abiskan beras adalah….wakakak

        0

        0
        • Anonymous says:

          KoKimak kimak bancin ko sorang tak beli beras asyik mintak jiran sebelah abiskan beras orang miskin papa kedana………….hahahahahaha

          0

          0
  4. JAH BISKUT says:

    Kimak tu apa ?
    Oh tu kuah kari kambing yg makan dgn chapati eh???
    Sodap tu , laki kak jah kalau makan chapati tak cukup 10 .. Tu la perut Boroi.,

    0

    0
    • Anonymous says:

      kak jah tengok ke bawah celah kelangkang kak jah, tengah2 tu ada satu biji tersembol satu biji tenbam terselit tulah kimak namanya………….tiap2 hari laki kak jah buat henjut tu la perut dah boroi …………..

      0

      0
      • Anonymous says:

        HAHAHAHAHAHA……………

        0

        0
      • Anonymous says:

        Oh tu kimak ..
        Maaf kak jah tak pandai maki hamun guna lingo cam tu ..
        Yg kak jah tahu tu di panggil Faraj pompan .
        Kita org melayu ni tinggi budaya dan bahasa.
        Kalau yg kaki maki hamun tu mcm Kebiasaan org Kafiirun

        0

        0
    • minah jambu says:

      kimak tu nenek kau punye laki !

      0

      0
  5. Anonymous says:

    Bella, Nara dan sesiapa yang baca komen ni, sengaja aku tulis besar2 utk korang;

    KORANG NI DESPERATE SANGAT DENGAN DUIT IKLAN KE?? KAU TAU TAK IKLAN MOVIE USOP WILCHA TU ANNOYING??? BILA TEKAN PAGE BARU DIA KELUAR, BILA TEKAN KOMEN DIA KELUAR, PUBLISITI MURAHAN LAH BODOH!!! ANNOYING KAU TAU TAK ANNOYING???

    KAU NAK ORANG LAYAR BLOG KAU NI, KASILAH EXPERIENCE YANG USER FRIENDLY SIKIT. IKLAN TU TAK PAYAH NAK POP OUT BESAR BAGAK BODOH!!!!

    0

    0
  6. Mimi says:

    Bro,
    dekat belah kanan atas tu ada [x].
    Sila ketik okay.
    Blog ni tak caj sesen pun pada kita yang membaca, so you ingat Bella, Nara etc tu pakai apa nak bayar hosting domain segala kalau bukan dari iklan? Tak suka, boleh baca ohbulan, rotikaya, banyak lagi blog gosip lain, mostly gosip yang sama :)

    0

    0
  7. minah jambu says:

    kumpulan mlayu memang cngini kalau dh kawin aje berpecah lah dorang2 ni semua macm siak ! al maklom lah dorang dh kena kontrol ngan bini ha cmgini lah jadi nye..cian tengok jantan dua ekor ni apeee nk jadi..

    0

    0
    • anon says:

      Cuba kau yg jadi penyanyi tu then kau kahwin.mesti nak luangkan masa dengan family en? Apebendala kau ni

      0

      0
      • minah jambu says:

        ye la tak la sampai nk bubarkn kumpulan susah senang bersama kannnnnnnnnnnn ape2 saje la kau ni…fmili fmili jugak la tapi kesian kan dngan kumpulan..i mesti bini2 dorang yg punye pasal nk kontrol laki sampai laki2 semua nk bubarkn kumpulan ah suda la menyampah minah jambu ngan dorang dua ekor ni huh !

        0

        0
  8. Kakimuvee says:

    Pandai2 je diorg kata sebab bini.. Haha kelakar

    0

    0