Written by AbangNara | October 28th, 2011

Semalam Abang Nara menerima sepucuk email daripada seorang pembaca yang menyatakan rasa tidak puas hatinya tentang kenyataan Chef Wan berkaitan dengan MasterChef Malaysia baru-baru ini. Sedihlah plak Abang Nara baca email ini yang berkaitan dengan salah seorang peserta MasterChef Malaysia.

chef wan

Assalamualaikum… Abang Nara, tolonglah publish “open letter” dari saya kepada Chef Wan ini tentang komen kasar beliau terhadap Kak Emma Ibrahim, peserta MasterChef Malaysia; di mana beliau kata Kak Emma berdrama menangis bagai itu semua… Please!

Minta maaf ya Chef Wan… saya cuma nak clearkan sikit saja… bukan nak back-up Kak Emma Ibrahim pasal hight light suami coma or nak minta simpati.. no ya.. Kak Emma have to go thru all the hardship for The past 5 years. Never once any of us feel that she openly menagih simpati dengan sesiapa.

We contestants knew that. Malah dia anggap Chef Wan adalah idola in this culinary life yang baru dia nak venture since her hubby went into coma. Mungkin Chef Wan boleh comment about everything else but definitely not that harsh statement lah. I on behalf of her pun terkedu membacanya.

Adakah Chef Wan tahu masa shooting tu lah Kak Emma dapat berita yang husband dia was not well? And during the programme hati dia berdebar2? and right after the shooting dia ran back home and admitted husband dia kat ICU Putrajaya? Dan sedihnya meninggal dunia after 3 days in the hospital.

Yet Kak Emma still have to ran back to the set and do the next task? Dengan hati yang tidak tenteram. Betul Kak Emma menangis sambil memukul putih telur tu kerana tangan dia sakit sebab terseliuh kerana tersilap angkat hubby dia semasa di hospital sebelum itu?

Setahun Kak Emma menderita tidak boleh mengangkat barang berat or streneous job seperti memukul putih telor tu. Chef Wan tahu tak sampai sekarang, dah terkeluar ni tangan Kak Emma still swollen? There is definitely No DRAMA or saja2 menangis. Definitely no iintention of menagih simpati. Kak Emma do cry whenever she talked about her hubby because she LOVE HIM TOO MUCH.

Salahkah untuk menangis? Almost 5 years Kak Emma jaga husband dia yang brain-damaged due to doctors negligence. Not even once i merayu mana2 pihak to bersimpati. Dia Sangat sedih when a person yang dia adore so much, having all his books, looking forward to all his shows seumpama tiada hati perut diatas kesukaran orang lain.

Sorry for the harsh words but sincerely kata-kata Chef Wan buat Kak Emma totally depressed! Kak Emma is a tough woman. Dia jaga hubby dia for almost 5 yrs on her own tapi dia tetap seorang perempuan…

Jadi Chef Wan… saya minta maaf untuk mengatakan ini “tidak salah untuk Chef Wan meminta maaf atas statement di atas pada Kak Emma Ibrahim kan?”

Abang Nara rasa Chef Wan semestinya tidak tahu keadaan suami Kak Emma semasa menulis komennya. Lagi bagus kalau Chef Wan sendiri pergi melawat Kak Emma dan keluarga. Semoga segala salah faham dapat diselesaikan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Comments are closed.