Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Supaya Keadaan Tidak Menjadi Lebih Tegang..” – Menteri Agama Minta Sajat Serah Diri

sajat

Sudah sekian lama dicari, namun keberadaan usahawan kosmetik terkenal iaitu Sajat masih belum dapat dijejaki Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) sehingga kini.

Sampaikan Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Datuk Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri menasihatkan agar dia menyerah diri sahaja supaya isu itu boleh diselesaikan secara baik.

Advertisement

“Saya ingin menasihatkan saudara Sajat supaya berjumpa dengan pegawai JAIS, dan selesaikan isu ini secara baik, supaya keadaan tidak menjadi lebih tegang, dan saya sudah berbincang dengan pegawai-pegawai JAIS mengenai isu ini, apa yang saya lihat tindakan oleh JAIS adalah sesuai dengan keadaan.”

dr zulkifli

Malah, Dr. Zulkifli menyatakan bahawa Sajat tidak sepatutnya mengungkapkan kata-kata seperti mempunyai keinginan untuk keluar daripada agama Islam.

“Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) akan menggerakkan satu jawatankuasa hal ehwal agama atau Jawatankuasa Pemandu bagi menangani isu atau aktiviti yang berkaitan dengan penyelewengan ajaran Islam.”

Sekadar untuk pengetahuan, usahawan tersebut mengaku tidak bersalah atas pertuduhan membuatkan agama Islam dipandang hina dengan cara dirinya seorang lelaki yang berpakaian menyerupai wanita.

Kemudiannya, Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam bertindak mengeluarkan waran tangkap ke atasnya selepas dia gagal menghadirkan diri semasa sebutan semula kes berkenan pada bulan lepas.

SUMBER : Bernama
PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Comments are closed.

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top