Written by Bella | February 20th, 2018

Selepas dihimpit pelbagai gosip dan spekulasi, pertunangan Sufian Suhaimi dan Elfira Loy telah terputus secara rasmi apabila bapa Elfira memulangkan cincin pertunangan kepada keluarga Sufian mengikut adat pada Ahad lalu.

Sufian yang sebelum ini hanya berdiam diri dan meluahkan perasaannya menerusi media sosial  memberitahu beliau redha dengan ketentuan takdir dan sedikit pun tidak berdendam dengan Elfira.

Saya redha dengan ketentuan ini dan semuanya sudah selesai mengikut adat. Terima kasih untuk segala doa yang baik-baik daripada orang ramai. Pertunangan kami sudah putus, namun hubungan kami tetap baik sahaja. Tiada dendam antara kami dan saya mendoakan semoga Elfira ditemukan dengan jodoh yang baik dan berharap doa yang sama untuk diri saya.

Sepatutnya bernikah pada tarikh 23 atau 24 Mac ini, Sufian bagaimanapun enggan lagi memanjangkan isu putus tunangnya dan mahu mengubati kekecewaan serta meluahkan segala perasaannya dengan menghasilkan lagu.

Sumber Berita : Kosmo Online

36 responses to Sufian Suhaimi Tidak Berdendam Dengan Elfira Loy

  1. akak bawang says:

    Tak perlah dek… cuba lagik..

    Jodoh Allah sahaja yg tahu….
    Pasti ada hikmah dan perkara yg lebih baik utuk kalian…

    15

    0
  2. Anonymous says:

    ikhlas ke

    2

    5
  3. wekkkkkkk says:

    spjg pertunangan yg saya lihat gmbr2 , apa yg EL pakai, mcm tulh SS pakai, kena pakse ke.
    Sbb tu x serasi..kena QC.
    Lebih baik cowwww je…

    5

    0
  4. Anonymous says:

    Bagus la tu dikkk….Move on jer la. Byk hikmahNYA yg kita x tau.
    Akak doakan lagu ko evergreen mcm lagu Dahlan Zainuddin @ Kisah Sorang Biduan.

    1

    0
  5. melati says:

    ” Takper Sufian ” lepas ni ko Join Maharaja Lawak plak, mana tahu Menang RM400,000 … baru lah Elfira Roy gigit jari..!!! wakakakakakaa

    8

    1
  6. miamore says:

    kesian….bunga bukan sekuntum….

    1

    0
  7. Kah says:

    Melepaskanmuuuuuuu~
    Bukan mudah bagiku untuk melalui semua iniiiiiii
    Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hatiiiiii
    Kala malam tidur ku tak lena mengenangkanmuuuu

    Cuba pertahankan
    Separuh jiwaku hilang ikut terbang bersamamuuuu
    Episod cinta hitamku kini berulang kembaliiiiii
    Berulang kembali menguasai diriku ini

    9

    0
  8. Anonymous says:

    hati yg pernah melukai pasti akan di lukai jua akhirnya.

    7

    0
  9. Baby says:

    Just because you fell in love with somebody doesn’t meant they’re the right person for you. You can fall madly in love with a wrong person. And that’s okay, thats a lessons itself.

    27

    0
  10. ainto nanako says:

    Sabarlah….semoga berjumpa jodoh lain….tabah lah mengharungi…semoga berjmpa bakal isteri yang menerima diri seadanya

    6

    0
  11. Peony says:

    One day, I believe both of them will be gratefull this was happen, He’s the best planner.

    27

    0
  12. Anonymous says:

    agree, they just dnt hv the jodoh .

    3

    0
  13. Vanida says:

    Relax la Sufian, if any you dodged a bullet, kau nak anak kau muka hitam, dan bulu kening semerbak macam Elvira ni ?

    5

    2
  14. Anonymous says:

    ok apa dah putus..aku yg bertunang ni mcmna nak cari alasan nak putus tak tau..dia bt alasan apa piyan ?kongsi la blh la aku bt rujukan..hehe

    0

    1
  15. lily says:

    Org yg paling suka dengan berita ni adalah ex-girlfriend SS..dulukan heboh pasal kwn dia cakap sepjg hbgn dieorg SS x penah bg dia bunga..tp bila dgn EL siap br bunga sejambak..skarang bertepuk tgn lah ex-gf SS tu

    4

    0
  16. Anonymous says:

    Xpela pian oii, ko da dpt master tu kejar laa dulu cita2 ko, build up your career and pelan2 kayuh, jodoh tu ade lah dtg nanti2

    5

    0
  17. apapon bleh jadik says:

    Aku tak rs EL tu materialistik… may be ada sebab lain.. may be Pian punye attitude yg mak dia x brape nk gemor pasal Pian nih. Kalau tak awal2 lg dia dh reject nk wat menantu. apa2 pon, overall dh x de jodoh or maybe jodoh korang sampai pada 2020..saper tau?!

    1

    1
  18. Noname says:

    Lumrah kehidupan..awie n erra…pn pernah putus tunang..klu bkn jodoh..

    2

    0
    • anon says:

      jgn sama kan kisan awie dan erra tu
      mereka bercinta lama
      bertunang lama
      tapi mmg tiada jodoh sbb angkara ORANG KE TIGA
      maka terpisaahh juaaaaaa …
      ahh lagu makrifat cinta tu sesuai dgn awie n erra
      cinta awie dan erra mmg ada ” nostalgic ” nya
      tapi …pain n pirah nii lain weii …tak layak nostalgic dia layak jadi kisah dongeng jer ..muahakakakakaka

      2

      3
  19. suhaimi says:

    ko jgn cari awek lama blk udah la…kikikikiki…rasekan

    2

    1
  20. El says:

    Becinta bagai nak rak, last last putus juga

    0

    0
    • Pian Mi says:

      El, apa kurang nya I? I tau la i tk reti iron baju. Smpi ati u tngglkn I..Tkpela. pasni I bljr iron bju. Kalau ada jodoh, bkn takat baju I iron kn. Kening u pn I iron kn skali.kihkih

      1

      0
  21. Alanice says:

    Jgn risau sufian, bg free pn aku xnk haha

    1

    0
  22. Si kening says:

    Bukan cantik pun El ni…

    2

    0
  23. Anonymous says:

    Xpe pian.. janji dah rasa naik helikopter.. padan muka ko!!!

    0

    0
  24. bulan sabit says:

    Suke ngat ke kening serabut tuh.. xpela.. merasa jugak naik helikopter kennnn….

    2

    0

Leave a Comment

Optional