Written by Bella | February 15th, 2018

Tindakan Sufian Suhaimi yang memuat naik luahan hati dirinya sedih dan sukar untuk melepaskan orang tersayang menimbulkan pelbagai tanda-tanya serta spekulasi tentang status pertunangan beliau bersama Elfira.

Malah, ada netizen mendakwa mereka sebenarnya sudah putus tunang minggu lalu dan sedang menunggu masa yang sesuai untuk mengumumkan berita tersebut.

Difahamkan, Sufian juga sudah menukar nombor telefon peribadinya kerana tidak mahu diganggu dengan pelbagai soalan tentang pertunangannya itu.

Sufian dan Elfira mengikat tali pertunangan pada 6 Oktober 2017 dan merencana untuk bernikah sekitar bulan Mac ini. Namun, sehingga hari ini tiada sebarang perkembangan lanjut mengenai  perkahwinan mereka.

Sumber Berita : mStar Online

33 responses to Sufian Suhaimi Dan Elfira Loy Sudah Putus Tunang?

  1. Wekkkkkkk says:

    Btulh ppatah ada yg d kjar x dpt yg d kendong trcicir

    11

    0
    • T says:

      Alaaa budak2 sangat..korang ni sebenarnye xpuas enjoy lg..masa bertunang terburu2 kalau betol putus tunang lg la terburu2..fikir dik fikir
      Hakak nasihatkan nikmati zaman remaja sebaiknya yg penting jaga pergaulan n adab

      27

      0
      • Miss Unibes says:

        Serious EL ada org lain? WOW! Patutlah SS bela jambang acah2 tak terurus diri sendiri sampai lupa cukur bulu2 kat muka. Nak tunjuk kat org dia tengah sedih sampai tak tercukur bulu2 kat muka dia. Papelah korang.

        11

        0
  2. Anonymous says:

    hahahhaha.. dulu beriye2 .. skrg x nak pulak announce apa2..

    18

    1
  3. Anonymous says:

    xde siapa nak comment kat ruang ni ke

    2

    0
  4. Nd says:

    Ini ruangan utk anak2. .

    6

    0
  5. Baby says:

    It’s okay.. good men for good women and vice versa. It’s not bad luck or fate, it’s Allah’s perfect plan

    And there’s also what we called ‘kifarah’

    12

    -1
  6. GIGI KAPAK says:

    DULU BUKAN MAIN KEMARUK SANGAT MAKAN ESKRIM SHARE2,NAIK KAYUH SEBASIKAL BERHELIKOPTER BAGAI… SI JEJAI LELAKI TERHEGEH NAK KAN FASHA MASIH NAMPAK MANIS LELAKI KEJARKAN PEREMPUAN… YG KO PULAK PEREMPUAN TERHEGEH2 HADIAHKAN LELAKI BELANJA NAIK HELICOPTER MENGALAHKAN ITIK BETINA TERBALIK KOT… ITIK BETINA KENA KEJAR … KO LAK KEJAR TERHEGEH2 KEJAR LELAKI…. MAJELIS TUNANG MENGALAHKAN ORANG YG NAK NIKAH…
    LAH NI PUTUS PULOK! DAH TAK NAK MAT NERD KE?????

    17

    0
  7. jane doe says:

    oleh itu pian, aku nk ko hayati lirik lagu ko ni pian..bertabahlah pian..

    Mengapakah kita selalu berjauh hati
    Selalu sendiri dan terasa hati
    Apakah kita tak sehaluan lagi
    Berat bagiku 2x

    Apakah salahku
    Kau buatku begini
    Selalu sendiri…tinggal sendiri
    Cinta yang ku pinta
    Kau balas dengan dusta
    Berat bagiku..melepaskanmu…

    Bukan mudah bagiku untuk melalui semua ini
    Pabila kenangan kita mengusik jiwa dan hati
    Kala malam tidurku tak lena mengenangkanmu
    Ku cuba pertahankan…

    Separuh jiwaku hilang ikut terbang berasamamu
    Episod cinta hitamku kini berulang kembali
    Berulang kembali mnguasai diriku ini

    Oh tuhan
    Kumahu yg terbaik
    Terbaik buatku
    Insan kerdil ini

    Oh tuhan
    Noktahkan kehilangan ini
    Munculkan dia
    Dia terakhir buat diriku

    7

    0
  8. Anonymous says:

    Sian ko nerd?????

    1

    4
  9. Alanice says:

    Adoi, x rugi pn r clash dgn minah ni. Not my taste!

    6

    0
  10. Elpian says:

    Bila bahagia nyanyi lagu “terasa ada”. Dah putus elok tuju lagu “terakhir” pulak. Sesuai sangat

    1

    0
  11. Odah says:

    Berlebih2 sangat bila bertunang

    4

    0
  12. Lola says:

    Lol padan muka. Over sangat dulu, time happy tak ingat orang acah acah paling sweet. Now dah putus diammmmmmmmmnnmmmm je ke??? Malu lattew.

    6

    1
  13. Wina says:

    Bak kata El, org semua cemburu dgn kebahagiaan kami.. gitttewwwwww

    9

    0
    • Lola says:

      Lol kan cemburu apa dapat laki muka mcm penjaga library tak sunat. Pastu acah acah paling bahagia. Dah gelabah kecoh satu dunia paling bahagia bagai nak rak, takkan putus nak senyap senyap. Come on elfira and sufian, we want to know the ending of your love story. Kecoh kecoh lah mcm dulu dulu. Kena la kecoh sana sini mcm dulu dulu.

      11

      0
  14. Anonymous says:

    Contohi Fattzura…sedar2 kawen je..x da nk nunjuk bagai etc ..

    19

    4
  15. Hahaha says:

    Sbb pian tk dpt masuk final ajl32 kot..kiki

    2

    0
  16. Damai says:

    Fattzura die hard fan can u stop selitkan nama mrk dlm topic yg x ada kena mengenai dgn mrk. Nanti mrk diberikan cobaan dlm rumahtangga netizen comment yg bisa2 blh terima tak.

    3

    7
    • Anonymous says:

      setuju. kita tak tahu bila2 masa sahaja kita akan diuji. masa tu baru tahu langit tinggi ke rendah. tak perlu la nak cakap orang tu bagus orang ni tak bagus. tapi biasa la kipas susah mati mana boleh tegur. dia aje yang betul.

      4

      2
  17. Anonymous says:

    Sbb tu klu bertunang x usah lah nak heboh..nak rak 1 dunia..ni baru btunang je dh mcm pengantin baru aku tengok..mcm lah tunang tu dah sah nak dhebohkn..nnti dh kwin..tpulang lah kau nak heboh mcmne!!!

    4

    0
  18. Anonymous says:

    Sedih iollsss. Ermm…….

    0

    0
  19. GIGI KAPAK says:

    JIKA PERHATIKAN BAHASA TUBUH.. KELIHATAN SI ELFIRA NI YG JENIS GEDIK BIRAH… PERANGAI KEREK PUN ADA…..

    2

    1
  20. Learn from lesson says:

    Kalau betol putus bagos ah kan. Si pian nie dulu break up dgn ex gf die abeh tunang dgn el nie eh? So Moral of the story?
    Yg perempuan jgn rampas hak milik wanita lain. Kalau org tu da in a relationship ke da kawin ke, jangan kacau, jangan nak try2, jangan nak “ohh kite kawan rapat”. Tak payah. Kau gi je carik lelaki lain. Ingat. Jangan rampas hak milik wanita lain.
    Yang lelaki pulak, setia pada satu. Tak payah lah nak rapat2 dgn pompan lain, nak “she’s my closest friend cause she can understand me” nye type. Kau ade problem dgn gf ke bini kau, kau settle dgn dia. Tak payah nak sebok “nak dgr opinion perempuan lain”.

    14

    -1
    • Nadia nadi arena says:

      Setuju sesangattt…pompuan skg ni kemain lagi, dah taw org tu dah ada awek,tunang,bini ~~ lagi korang nak sebat kannn, ehhh pikir lah dengan akal yg allah swt bagi tu, ko buat kat org, esok lusa org buat kat ko even worst taw ke idokkk! Fuhh lega dapat luahkan hahahhahahaa

      10

      0
  21. Anonymous says:

    Aku penah nampak si pian ni dok makan dgn pompuan lain tak lama lepas dorg bertunang. Makan berdua plak tu. Aku rase pian ni pon tak betol jgk ni… elok la tu sama naik.

    7

    0
  22. GIGI KAPAK says:

    AKU TAK SUPRISE… KALO SI BIRAH NI BLEH SEBAT MATAIR ORANG AKAN DATANG LAKI ORANG PUN DIA BOLEH SEBAT!

    3

    0
  23. NerakaJahanammm says:

    Sorang mencaras
    Sorang tak setia.
    Helok la tu.

    Hei si mamat cacing kerawit ni dengan pompuan tu dah boleh kot insof. Anggap je le kalau korang putus ni natijah akibat mainkan hati orang lain dulu. Kau igt Allah tak makbulkan doa orang teraniaya ke noks?

    2

    0

Leave a Comment

Optional