Written by Bella | February 14th, 2018

Sejak kebelakangan ini sering kali kita mendengar khabar angin mengatakan hubungan Sufian Suhaimi bersama tunangnya sedang bermasalah. Perkara itu turut diakui oleh Sufian yang mengakui ianya agak “complicated”.

Pasangan ini dijangka bakal berkahwin pada Mac ini, namun tiada sebarang perkembangan lanjut mengenai perkahwinan mereka.

Terbaru, Sufian menerusi Insta Stories ada meluahkan isi hati tentang betapa sedih dan susah bagi dirinya andai harus melepaskan orang tersayang.

Pastinya luahan hati Sufian itu mencetuskan pelbagai persoalan dan pada siapa agaknya luahan itu ditujukan.  Dugaan ketika tempoh bertunang itu memang ada dan kami harap Sufian dan Elfira tabah dan sabar mengharungi segala ujian.  Doakan yang terbaik buat mereka berdua.

51 responses to Sedih Andai Kena Lepaskan Seseorang – Luahan Hati Sufian Suhaimi Ditujukan Pada Siapa?

  1. serve your right says:

    PADAN MUKA. BALASAN. TINGGALKAN EX GF UNTUK RETIS NI. KAN KO DH KENA TINGGAL . SERVE YOUR RIGHT. HAHA

    61

    1
    • brunes says:

      hahahahahahahahah I LUPA dia tinggalkan ex untuk caterpillar tuu… kisaskau la dik pian

      11

      0
      • Akak Peah says:

        Wat penat naik helikopter kemain klau x menjadi..huhuhu..

        24

        1
        • Miss Unibes says:

          Terlalu cepat dik kau meminang anak dara org dgn keadaan kewangan entah stabil entah tidak. Setakat menyanyi, ramai penyanyi baru sekarang ni cuba nasib. Eh benci aku tengok mata SS ni. Macam mata tergantung. Lps tu dgn jambang acah2 hot sexy. Acah2 buat muka sedih mcmtu aku back hand jugak kau ni kang! Buat2 sedih. Memaksa sangat nak tunjuk kat org ramai kau tgh sedih. Lempang kang!!!

          33

          1
        • Cukur says:

          Kau acah2 nak berjambang tu nak kasitau kau sedih sampai tak terurus diri sendiri sampai terlupa cukur ke cane?

          9

          1
        • kak milah says:

          SS ni anak orang berada gak ni. family dia kan ada business kereta mewah kat JB. adik beradik dia pun tak ramai. memang busines tu nanti dapat kat dia gak ah. dia sdiri punada master degree in petroleum engineering kan. starting gaji kerja kat company minyak memang gaji belas ribu ni

          3

          7
    • Anonymous says:

      KARMA HAHAHAHA. Dulu gf dah elok2 sanggup ko tinggalkan. Lepas ko dah kenal Elfira, baru ko tau perangai sebenar dia yang sombong dan demand.

      22

      0
    • leha says:

      aku baru nak cakap benda yang sama

      1

      0
  2. brunes says:

    haaahaaaa aku hanya mampu tertawa.. eh jahat plak. bukanya ape.. masih tunang pun dah nak ober kan skang dah tak jadi huhuhuhuuhuhu kamu masih muda lah budak, dont rush into things.. ini tak, nak kawen macam nak trending jerrr… generasi budak wicett with money nowadays

    19

    1
  3. aries says:

    kau tinggal kan gf ko yg selama nya menemani hari kau
    pastu kau tiba ” tinggal dia ” macam tu je
    sekarang …rasa lah kau di tinggalkan…

    12

    1
  4. haha says:

    macam nak balik kat exgf je, maybe terasa kehilangan kot, yelah couple dah lama dari bukan artis lg mesti banyak memori daun pisang bersama ye dok?

    16

    0
  5. Anonymous says:

    napa comot da tu?

    4

    1
    • wak lus says:

      nak tunjuk lah pada planet bumi dia tengah kecewaa sangts tu
      tu macam rupa x sudah
      kalau muka tu ada rupa ..comot pun ttp manis
      ni dah mmg comot mcm cicak
      ada hati nak gaya2 alah2 comot gitu
      hahahahahahahahahahaha

      13

      2
  6. elfira loy says:

    Jeng JENG JENG,

    0

    2
  7. Ex-Amnet Forumer says:

    Percintaan kanak-kanak Ribena

    11

    0
  8. wekkkkkkk says:

    itu lh balasan..

    3

    2
  9. Pak Kamal says:

    HA HA HA AKU KETAWAAA

    6

    1
  10. wekkkkkkk says:

    kalau anda dtg dri keluarga yg susah, ssh nk jaga/didik org yg lahir dh kaya..
    ..fahamkan…
    aku x tau kamu (SS) org ssh ke org kaya..

    1

    3
  11. ariana says:

    Tulah kadang2 benda yang jadi ada hikmahnya..renungkanlah..

    3

    1
  12. Fidot says:

    Len kali bertunang senyap2/simple sudah…kawen nti ok la nk heboh. Sian budak2…

    9

    0
  13. Anonymous says:

    ntah2 attention seeker saje nak kasi viral… lol.. ala2 “pematah hati”

    4

    0
  14. Jubake says:

    Melepaskanmu bukan mudah bagiku untuk melalui semua ini

    7

    0
  15. Aku says:

    Biasanya org yg begini akan sedar true feeling samada benar2 cinta atau sekadar suka pada seseorg lepas bertunang or kawen..
    Mcm member aku, masa form 6 kemain lg kemaruk ngan guru sndri. Habis form 6 jer kawen then bila dah kawen, 6 months later mulalah sedar yg feel dia tu hanyalah sukakan guru tu.. Feel budak2.. If u know what i mean..

    18

    0
  16. akak bawang says:

    eloklah dik dia bukan darjat kamu dik

    0

    0
  17. Katy Periuk says:

    Dear Sufian Suhaimi,

    You neither have the look nor the voice. Your singing sounds like a boy who has not reached puberty yet. Stop flaunting your pathetic love story for the whole world to see. Fishing for sympathy, is it?

    Errr… Sorry we don’t care and not bothered to know. Go fly kite somewhere, okay? Or better still, go fly a helicopter…

    19

    7
    • Suasuwei says:

      Aku pun x minat pian. Tapi aku nyampah ayat I don’t care, Ada aku kisah?…pa kebodoh…kau x kisah…Komen boleh tahan panjang. Kau kisah sebenarnya! Kutuk terus ajer dong….

      23

      0
  18. anonymous says:

    sadiss u ms katy but I m LOL

    2

    2
  19. takmo bangang la says:

    bodoh per yang interpret ni benda….pegi skola baca betul betul…bangang…ni bukan sedih pasal masalah dorang bercinta….ni sebenarnya nasihat…bangang…..

    2

    2
  20. ohyeah.. says:

    but my love , ( elfira loy)…….

    seriously , ini memang kes salah interpretation of text.

    Bella, ko dah sebar berita palsu….hahaha…go back to school lah.

    as for us eager commentators , sit back and relax.
    .

    2

    1
  21. Anonymous says:

    Nth2 promote lagu baru. Husnudzon…

    3

    0
  22. ciK piNgu says:

    sori but rse tak kesian langsung. bukan x nk komen yg baik2 tp sejak ko tgalkan ur ex gf, ak start rse meluat… ko ingat kalau ko tuh bukan retis, ulat bulu tu nk pandang kau ke pian?

    so, amacam skg ditinggalkan? rse ape? oren?

    2

    1
  23. Ryna14 says:

    condolences brother

    0

    0
  24. naz77 says:

    p ni maintainan tinggi yer,,, untuk awak yg baru nak naik dan dr kelaurga yang biasa2 agak susah dik,,, usaha lagi,,, cr org biasa jela,, muka pn biasa2 je,, xpyah nk impian super model,,, lain la awak ni bisnes man duit kepok2 mgkin dia pndang… condolences brother…

    1

    0
  25. Gorges says:

    Malas nk teka teki sapa nk dilepaskan. Apa pun pls move on. Berlakon ke? Ko ni cer buh misai lentik tu. ada iras pelakon A Galak kan? Badrul Muhayat drama Syurga ke 2 tu dah berusia he reminds me of Arwah Pelawak Piee. Pagi ni bior ler kita senyum sikit. Jangan mare.

    1

    0
  26. mak leha says:

    senduuu

    1

    0
  27. mmtblur says:

    mamat ni nak try style aeril zafrel
    tp xjd, nmpak mcm mamat blur adalah
    haha kesiann

    0

    1
  28. aaaa says:

    tu bkn lirik lagu dia translate jadi english je ker

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Aku bkn peminat both of them.tp harap mrk berdua ok2 jer. Ye lah..bertunang bkn main lagi sampai 2 psng baju. Pengajarannya,jgn pompang lebih2. Tkt x menjadi.nak pulak ramai yg menyampah sbb kes dia tnglkan ex gf dia.mana tau ramai2 yg sumpah seranah kutuk2 dah jd 1 doa dah. Just keep it low

    1

    0
  30. Anonymous says:

    haha, geli hati baca komen2 kat sini. ramai x suka u la pian.

    1

    0
  31. mak cute says:

    moral of story jgn suka menunjuk romantik…baru kapel dah bazir duit dok sponsor nek helikopter bagai konon korg kapel paling suweet…sedondon…skrg helikopter ke mana korg ke mana…

    1

    0
  32. Anonymous says:

    Tak payahlah sedih sangat….awak kan ada kerjaya….mungkin jodoh awak sama level cikgu jugak

    0

    0
  33. akuperhatije says:

    ahh korang yeye komen padan muka bagai..ntah-ntah gimik nak kua single baru.sekali padan muka kt korang sebab dah tertipu pastu free2 dpt dosa kering. artis nowdays semua xboleh percaya..skrg ni sume nak wt gimik semua nk jd perhatian.

    3

    0
  34. Tk says:

    Moral of story. Ingat Takdir Tuhan …. Bahagia tu tak tau sampai bila. So jangan gaja menunjuk nunjuk sangat. Esuk lusa kita tak tahu. Simpan spek hitam nk cover muka, just in case ! Nauzubillah.

    1

    0
  35. Elpian says:

    Bila bahagia nyanyi lagu “terasa ada”. Dah putus elok tuju lagu “terakhir” pulak. Sesuai sangat

    0

    0

Leave a Comment

Optional