Written by AbangNara | September 13th, 2019

Rata-rata netizen melahirkan rasa terkejut apabila membaca luahan hati Lufya Omar tentang perkahwinannya yang telah dimuatnaik ke Instagram semalam. Iyerlah sampai 6 kali si suami buat salah, hati isteri mana yang tak kecewa kan? Namun status tersebut telah menyebabkan para netizen membawang, sekaligus menimbulkan fitnah terhadap Lufya dan juga suaminya. Kalau baca di ruangan komen, memang seram sejuk dibuatnya.

lufya omar dan suami

Enggan membiarkan fitnah dan khabar angin terus berleluasa, Lufya Omar telah mengambil keputusan untuk memadam “posting”nya itu. Menurut Lufya, hati seorang wanita perlu dibaja, dijaga dan disiram dengan perhatian agar tidak meletup tiba-tiba. Kemungkinan besar kata-kata tersebut ditujukan kepada suaminya, Dr. Che Muhammad Hafiz.

lufya omar dan suami

Tulis Lufya Omar:-

Terima kasih untuk doa dan kasih sayang anda semua kepada lufya. Tekanan yang fya rasakan melampaui kemampuan lufya untuk menyimpan perkara ini sendiri. Lufya bertambah sedih apabila membaca komen-komen yg mengundang banyak fitnah terhadap dia dan lufya delete posting smlm untuk ketenteraman semua pihak.

Hati wanita ni jika dijaga, dibaja, dan disiram dengan perhatian dan kasih sayang tak mungkin meletop tak tentu pasal. Don’t take women for granted. Pls understand us, shower us with love and tenderness. Why is it so hard to do that?? Am i not worthy to be loved?

I love my family but i need to be happy to raise my child in a good manner. I want her (Laana Haura) to be happy too. Im just a human not an angel.

lufya omar dan suami

Kebiasaanya perkongsian masalah rumahtangga di media sosial tidak mendatangkan kesan positif. Namun kita tak boleh salahkan mana-mana pihak yang berbuat demikian. Iyerlah kadangkala diorang nie nak cakap dengan pasangan pun tak boleh. Itu yang tertekan sampai terpaksa luah di Internet. Buat Lufya, bersabarlah. Cuba selesaikan masalah dengan suami anda secara berdepan. Sebelum buat apa-apa keputusan, fikir masa depan anak anda terlebih dahulu. Semoga berjaya.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

27 responses to Status Banyak Undang Fitnah, Lufya Padam Luahan Hatinya

  1. Anonymous says:

    Tak payah la jadi Lopak & co. pakar buka aib perli- memerli. Jadilah pompuan, isteri dan melayu yg classy sikit. Semua pakat nk luah dlm socmed parah la. Kan dah mendapat.

    • Nyah Veteran says:

      Mmm harap si hubby sheols tu bkn “Cik Gayah” lah spt kabar angin yg bertiup kencang dlm socmed. Kalau betol belah jew sis. Nafsu manusia mmg x boleh direhabilitasikan pun. Kalau dah syok yg sejenis dgn dia, youols harus redha. Bohonglah yg ckp kata “saya dah berubah”… “saya kembali ke pangkal jalan” manakala jantan sado atau jambu yg taste dia lintas je, 98.2% kebarangkalian dia kan toleh. Trust me sis..I know!!

    • Anonymous says:

      pegang2 tangan best friend bukan muhrim pun tak apa kan, asalkan classy gitu.. suami dayus tengokkk je.. tak apa la dpat wife classy

      • Anonymous says:

        Takde kena mengena. Topiknya .. isteri bukak aib laki kt socmed. X phm isu jgn pakai sembur. Nmpk mcm bingai disitu!

        • im always right says:

          yg ckp pasal isteri buka aib suami tu sumpah tak boleh blah mcm benda tu penting sangat. LAGI PENTING SI SUAMI KONON KETUA KELUARGA JANGAN MCM SETAN DENGAN BINI. tahu tak impact kepada anak, kepada mental isteri? suka hati dia lah. kau ada ke kat tempat dia. ntah takde family yg percaya or apa ke. eh biar lah org tahu. baru org tahu perangai dia. org lain boleh jaga2. bajet gila ‘aib suami kena simpan’ eh pergi lah mampus. aib tu nombor 10 lah dalam list masalah org yg kena bantai dengan suami, suami sebenarnya gay semua ni. aib aib, kalau benda pasal suami je semua kena treat mcm tuhan. syurga sengan suami kan nak ckp? tapi syurga tu suci, agak2 lah syurga nak ada kat kaki laki mcm ni. please ah.

  2. Mimi says:

    sejadah dah xder fungsi dihati retis skrg ni sis?

    • Brunes says:

      aku respek lah artist yg dapat menyembunyikan penceraian mereka 2-3 bulan sudah selesai kes baru umum.. maybe Lufya dah mental breakdown.. she needs a better support system.

  3. Watever says:

    Kalo dh tk nk mengundang fitnah y gtl post tu dh pesal..ko pun sengaja..attention seeker..

  4. Bro Straight Suka Pisang says:

    X letih ke bukak aib ni wey? Apapun diri sendiri.gak… whatever lah!

    Aku nk pergi teran berak ni .. byk mkn pisang tadi.

    • Anonymous says:

      boleh je nk luah kt warganet tp ko kne bsedia utk dikritik, dibawang, dimanipulasi dan ko dpt fake support …mingkin followers baru. pd msa yg sama maruah n privacy ko dah xder la. kalu rasa ig tu membantu..well teruskn tpi jgn harap sume netizen tu nk kesian pd ko. mesti terima kecaman disebalik musibah yg melanda ye. tepuk dada tanya lah husband dulu kot2 ko dpt anugerah yg x disangka pulak iaitu talak.

  5. Anonymous says:

    Perempuan sekalian tlg la jd bijak sikit.. Klu dh kne pukul ke, kne luar tabii ke pergi la buat report polis n medical.. Klu ko nk canang dlm socmed pn, make sure ko dh buat semua yg betul dulu, sblm dicanang.. Jgn jd lemah, nk sayang2 bagai jantan abuser.. N pls tlg Jgn guna alasan nk stay sbb pikirkn anak.. Bullshit.. Ko igt ank tu nti x mental ke hari2 duk hadap parent gitu..out topic sket

    Aku kdg tahap menggelegak tgk scene pukul2 dlm drama melayu, pastu lemah beno alahai si wanita, dh jd mcm kain buruk duk relax kne pukul..pastu blh plk ko balik blk ngn jntn saiko.. TV mmg membodohkn anda, lama2 dh jd mindset ala xpe kne pukul, jantan pn naik syok tgk scene ganas2.. Sng jd mcm mawar tu ha, snyap2 g jmpa lawyer, bln dpn dh masuk mahkamah.. Xyah bnyk cerita nk tanggung derita bagai.. Sorry pjg luahan

  6. Anonymous says:

    Dah kau sendiri up pasal suami kau buat itu ini, of course la banyak orang akan komen. Benda serious kot. Lain kali kalau tak nak input orang lain, tulis dalam diary bukan dalam social media. Lepas tu buat la apa yang patut. Report ke, counselling ke. Kekadang rasa retis semua ni nak attention je.

  7. Anonymous says:

    kdg2 perempuan ni da lama memendam..bile da meletop ..mcm org lelaki kalau da meletop..ko pukul bini torture bini ko..ade ko pikir ape2 ke masa tu..culas nafkah tp nk dilayan macam raja. ego melangit konon bagus..isteri yg dianiaya suami je bole paham perasaan lufya ni yg tau mengecam konon bukak aib suami..korg tak rs..ape lg lelaki yg kejenye duk menyakitkan hati pompuan..ape ko kesah…

    • Ernie says:

      Selagi masih suami isteri simpanlah segala aib…biar menjadi rahsia..atau guna saluran betul.. sesekali wanita menjaja aib suami..syurgamu di bawah tapak kaki suami….harga diri sebagai seorang isteripun mesti dijaga…berasa malulah dgn sahabat yg mengenali anda.

      • Aida Musa says:

        Mana u dapat ni syurga di bawah tapak kaki suami? Kalau betul dianiaya tak perlu nak redha tak bertempat. Fight for it but do it right.

      • Anonymous says:

        Jgn sebab malu pade org keliling …. mental fizikal terdera…say no to domestic abuse…guna saluran yg btul aku setuju…tapi bab simpan aib tu tgk aib jugak…sebab bila kita berdiam diri bukn kita saja yg kene dera,akan ade the next victim..anak anak lagi…pk la

      • Wanita kene kuat says:

        Bodoh. Engkau kalau perempuan bukan keje mengangkang je. Respek kena ada suami isteri, jangan nak lemah sangat nak simpan2 masalah. Bodoh nak tahan 2 dh kenapa. Bodoh.

    • Anonymous says:

      Hal umah tangga duk canang kat media sosial buat ape lah..nama lagi rumah tangga kak oi bukan media sosial tangga..dah tertekan g amik kauseling minta nasihat apa yang patut. Luah kat alam maya buat org gelak je. Ayooo.. sedih cara korang berpikir. Makcik bawang sesangat.

    • Anonymous says:

      Bodoh punya bini,tindakan yg x matang, cerita buruk laki kat org, sugguhpun dia jahat ka apa, tu bukan cara hg buka ruang nak aib dia.

  8. Anonymous says:

    ACTUALLY BENDA NI IS SIMPLE AND EASY, WEN U BEING BEATEN UP BY UR HUBBY SEKALI DUA, DATS ENOUGH-SELESAI DGN CARA BAIK MAU BINI OR SUAMI-CERAI DENGAN CARA BAIK,BAWA BERBINCANG AND TLL THE TRUTH JODOH DA SAMPAI SINI-SAYA RELAKAN AWAK PERGI,JANGAN MEMUSUHI ANTARA SATU SAMA LAIN MASA BERCINTA BUKAN MAIN LAU DA TA BERSEFAHAMAN ITU INI KLUAR.PIGI REPORT POLIS BILA KENA BEATEN JANGAN JADI BODOH DI BIRKAN KALAU SAYA DIA BUAT MCM TU DIA PON HABIS KU KENA BIAR SAMA SAMA SAKIT,PEREMPUAN BINI-BINI JANGAN JADI PENAKUT SELF DEFENCE AND BE TOUGH

  9. Joh kecik says:

    Sblm lufya nikah…. Rasa tudung semua labuh… Bj longgar2…mnjk nikah n Ada bby nmpk tudung X longgar lbuh dah

  10. Layila says:

    juta2 kali la pk sblm nk meroyan kt socmed lain kali. Kalau dh btl rase nk meroyan sgt makesure la dh xde sekelumit rase nk baik lg. Kalau x cmni la jd nye smlm ko buka aib sndri mroyan xtentu psl arini nyesal dh kte org pitenah pulak .Ko xmeroyan org pun xtau n xkn buat speku taw. Hamjad!

  11. CiK piNgu says:

    kalau dia dh tulis yg mengundang, tentu la org akan membawang, dia nk org buat ape? nk minta dibawangkan atau nk minta support? dh x nk org speku, jgn tulis. kalau tulis, jgn stress bila org kata mcm2 (yg dikatanya undang fitnah). org x bcerita kalau ko sembunyikan sb org x penah tau ko ada mlsh ngn shuben jambu ko. btw aku tetap kesiankan lufya nih… sesuatu sgt.

  12. minah jambu say NO to drugs says:

    tau pon kau bukan angel so nape kasitau orang hal rumah tangga?? kena pukol bantai gi buat police report la nak kasitau ngan ntzen ape diaorang boleh tolong selesaikn masalah kau !! kalau dh tak sefahaman ngan laki n rumah tanga dh tak bahagia gi makamah failkn perceraian ..bila dh cerai ha boleh la kau berlakon balek hepi2 kn diri tk gitew..

  13. Anonymous says:

    Kalau laki dia uno reverse card mampus kau lufya. Kang jadi kes goo hye sun 2.0. Mula2 orang support dia, tapi dah dapat evidence dari laki dia, and netizan dapat tau goo hye sun tipu diorang, netizen back up laki dia pulak..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini