September 13th, 2019

Rata-rata netizen melahirkan rasa terkejut apabila membaca luahan hati Lufya Omar tentang perkahwinannya yang telah dimuatnaik ke Instagram semalam. Iyerlah sampai 6 kali si suami buat salah, hati isteri mana yang tak kecewa kan? Namun status tersebut telah menyebabkan para netizen membawang, sekaligus menimbulkan fitnah terhadap Lufya dan juga suaminya. Kalau baca di ruangan komen, memang seram sejuk dibuatnya.

lufya omar dan suami

Enggan membiarkan fitnah dan khabar angin terus berleluasa, Lufya Omar telah mengambil keputusan untuk memadam “posting”nya itu. Menurut Lufya, hati seorang wanita perlu dibaja, dijaga dan disiram dengan perhatian agar tidak meletup tiba-tiba. Kemungkinan besar kata-kata tersebut ditujukan kepada suaminya, Dr. Che Muhammad Hafiz.

lufya omar dan suami

Tulis Lufya Omar:-

Terima kasih untuk doa dan kasih sayang anda semua kepada lufya. Tekanan yang fya rasakan melampaui kemampuan lufya untuk menyimpan perkara ini sendiri. Lufya bertambah sedih apabila membaca komen-komen yg mengundang banyak fitnah terhadap dia dan lufya delete posting smlm untuk ketenteraman semua pihak.

Hati wanita ni jika dijaga, dibaja, dan disiram dengan perhatian dan kasih sayang tak mungkin meletop tak tentu pasal. Don’t take women for granted. Pls understand us, shower us with love and tenderness. Why is it so hard to do that?? Am i not worthy to be loved?

I love my family but i need to be happy to raise my child in a good manner. I want her (Laana Haura) to be happy too. Im just a human not an angel.

lufya omar dan suami

Kebiasaanya perkongsian masalah rumahtangga di media sosial tidak mendatangkan kesan positif. Namun kita tak boleh salahkan mana-mana pihak yang berbuat demikian. Iyerlah kadangkala diorang nie nak cakap dengan pasangan pun tak boleh. Itu yang tertekan sampai terpaksa luah di Internet. Buat Lufya, bersabarlah. Cuba selesaikan masalah dengan suami anda secara berdepan. Sebelum buat apa-apa keputusan, fikir masa depan anak anda terlebih dahulu. Semoga berjaya.


27 responses to “Status Banyak Undang Fitnah, Lufya Padam Luahan Hatinya”

  1. Anonymous says:

    Kalau laki dia uno reverse card mampus kau lufya. Kang jadi kes goo hye sun 2.0. Mula2 orang support dia, tapi dah dapat evidence dari laki dia, and netizan dapat tau goo hye sun tipu diorang, netizen back up laki dia pulak..

  2. minah jambu say NO to drugs says:

    tau pon kau bukan angel so nape kasitau orang hal rumah tangga?? kena pukol bantai gi buat police report la nak kasitau ngan ntzen ape diaorang boleh tolong selesaikn masalah kau !! kalau dh tak sefahaman ngan laki n rumah tanga dh tak bahagia gi makamah failkn perceraian ..bila dh cerai ha boleh la kau berlakon balek hepi2 kn diri tk gitew..

  3. CiK piNgu says:

    kalau dia dh tulis yg mengundang, tentu la org akan membawang, dia nk org buat ape? nk minta dibawangkan atau nk minta support? dh x nk org speku, jgn tulis. kalau tulis, jgn stress bila org kata mcm2 (yg dikatanya undang fitnah). org x bcerita kalau ko sembunyikan sb org x penah tau ko ada mlsh ngn shuben jambu ko. btw aku tetap kesiankan lufya nih… sesuatu sgt.

Loading...