Written by AbangNara | June 17th, 2014

Satu ketika dahulu, kes Adi Putra dengan isteri orang yang bernama Nooraida sangat hangat diperkatakan. Namun kebenaran terbukti apabila kes tersebut diklasifikasikan sebagai NFA (No Further Action). Walaupun begitu, suami Nooraida ketika itu, Amiruddin melahirkan rasa tidak puas hati terhadap keputusan yang diberikan dan menganggap bahawa siasatan kes itu tidak telus. Malah Amiruddin turut memaparkan gambar penyiasat kes tersebut bersama Adi Putra yang pada dirinya, amat meragukan.

nooraida cerai

Tidak lama selepas itu, Nooraida telah pun diceraikan oleh Amiruddin dengan talak satu. Kontroversi kisah tersebut juga semakin malap dan tidak lagi menjadi topik perbualan orang ramai. Namun hari ini, Amiruddin telah berkongsi sekeping gambar di Instagram di mana menurutnya, pegawai penyiasat yang bertanggungjawab di dalam kes tersebut telah pun dikenakan tindakan tatatertib. Adakah ini bermakna dakwaan Amirrudn yang siasatan kes itu tidak telus adalah benar?

nooraida

Apa pun menurut status yang dikongsikan oleh Amiruddin, peguamnya akan kembali membuka kes ini sekaligus akan menyaksikan Adi Putra disiasat sekali lagi. Tidak diketahui bilakah tarikh sebenar siasatan akan bermula. Semoga kali ini akan ada kebenaran yang dicari oleh kedua-dua belah pihak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to Siasatan Kes Adi Putra Dengan Isteri Orang Akan Dibuka Semula?

  1. ina says:

    X abis2 lg ker?? Apa yg awk nk kejar.. Ppuan tu pn awk dh lepaskn… Ppuan yg baik xkn layan laki2 lain diblkng somi… So apa yg awk nk tegakkn kt cni?? Baik umur2 awk ni buat amal lg bgus…

    0

    0
    • der says:

      Biarlah dia nak buat apa pun.. selama ni dia yg bg bini dia makan…bukan kita, tak payah ckp banyak.

      0

      0
      • Olga says:

        nak jugak tgok kontol Adiputra!

        0

        0
        • lynn says:

          saya rasa dia bukan nak cari publisiti atau apapun. tapi dia nak menunjukkan mcm mana perangai adi putra yg sebenarnya. adi putra yg korang puji yg korang sanjung mcm tak berdosa tu. takde maknanya dia nak bukak balik kes ni sebab dia masih harapkan Nooraida sebab dia dah lepaskan pun perempuan tu.

          harap2 lah pegawai lepas ni tak buat hal.

          0

          0
        • geram says:

          aku tak sokong adi putra.. aku pun tak sokong laki bini ni.. tapi aku sokong kalau siasatan dibuka balik sebab “TAK TELUS”. aku bukan nak cakap apa la, memang ada sesetengah pegawai penyiasat buat kerje sambil lewa dan lepas tangan. adik ipar aku sendiri terkena.. buat report sebab cubaan merogol, tapi pegawai penyiasat perempuan melayu islam lagi tu, tapi tak nak tolong sesama perempuan melayu islam, aku bukan nak racist ke apa, tapi ini realiti. end up case adik ipar aku sama la NFA. pegawai penyiasat tu lagi cakap apa? “awak nak ke reputasi doctor yang cuba merogol awak tu jatuh? businessnya lingkup?” wtf!

          0

          0
        • kaknek says:

          setuju dgn @geram
          itu yg sy nk ckp juga sebenarnye…lg 1 hal, polis malaysia ni xtahu lah kuat makan rasuah ke aperrr…………kes pun boleh jd no futher action………….kene suap ke pewr?? haruskah bermoto kn “mesra cepat dan betul”……… mana pergi cepat nya……….. kes hilang pon makan tahun…..mana pergi betulnya……….klo keadilan pown tak ditegakkan….bukan nak mengata polis lawh….yg tak buat tu tak perlu terasa kowt, ….cozzz sape mkn cili dia la terasa pedas ye dak…

          0

          0
    • Mimo says:

      Dah tua2 pun sibuk nak berinstagram. Bukak aib orang pulak tu. Dah cerai, dahlah. Kenapa pakcik ni. Elok2 org dah lupa.

      0

      0
      • Nana says:

        At least dia masih ambil tau walaupun bekas isteri. Lagi satu mmg patut pon dihebahkan kalau benda ni betul. Kalau betul la kan !
        Ramai sgt org org yg terlalu pandang tinggi & memuji artis-artis yg tak betul.
        Kdg kdg bila kita dimalukan / diuji baru kita sentiasa beringat baru nak berdoa minta dimudahkan.

        0

        0
      • diva says:

        tak salah kot tua2 sibuk nak berinstagram. yang sentap kat sini mesti kipas susah mati mamat bangla adi tu khennnn? bagus lah. menggatal lagi siap hantar gambar lucah lagi. bagus sangat lah tu. buat kesalahan waktu tengah umrah pulak tu. tah pape lah kipas susah mati die ni. sanggup mengkedburi buta dengan kesalahan dibuat oleh mamat bangla ni. bini die pun sama. bodo

        0

        0
  2. cik piNgu says:

    bila la kes ni nak selesai…. dh baca kat forum cari, macam2 komen bernas..

    0

    0
  3. jiran sebelah says:

    ex dia ni gila talak gamaknya…boring lewwwww

    0

    0
  4. sentap says:

    gigih betol pak cik ni nk menegakkan keadilan. hohohoho.. semoge kebenaran akan muncul x lame lagi. sape betol sape salah Allah je tahu

    0

    0
  5. ... says:

    kesian..

    0

    0
  6. aini says:

    tp ini pengajaran utk artis2 kita jgk supaya x blh buat ikut suka hati kepala diorng je. rasanye pakcik ni bkn gila talak tp dia nak ajar si adi putra ni cukup2.

    0

    0
    • hanis says:

      setuju 100%.. hak dia lah nak buka kes tu semula.. kita pun xtau adiputra tu betul or x..jgn back–up artis sgt laa..

      0

      0
    • Anonymous says:

      yup.. ini juga pengajaran pada anggota awam supaya tau bezakan kerja dengan peribadi… jantan2 jgn asyik nak mengorat bini org.. bini org jaga lah diri bila suami penat2 cari rezeki…

      0

      0
  7. neymar says:

    sedihhhhhh,,,

    pakcik apa kata balik duduk kat tikar semayang syukur..Allah dah tunjukan kat pakcik siapa isteri pakcik tu rupanya yg sebenar…

    dlm dunia ni, mmg lah suka sgt nak saman sana, saman sini.. Allah dah bagi warning letter taknak ambil pusing…

    nanti Allah bagi saman..time tu..baru kau tahu.. Allah dah bagi petunjuk tu..berubahlah..aku sedih ko pakcik..umur dah macam pakcik guard sekolah..yang baik pakcik guard sekolah tu..kat tangan sentiasa bertasbih..tak penah nak tunjuk salah orang..tunjuk jalan kat parent ada..

    pakcik amin..sila ambil panduan dari pakcik guard sekolah yer…bini kau tu..kira pengajaran ler..adi putra tu pun kalau betul dia salah..adalah balasan dia nnt..

    tapi kes ini..aku nak bagi tau kau pakcik amin, kalau tepuk sebelah tangan tak berbunyi..

    0

    0
  8. llalal says:

    kesimpulannya si pakcik ni batang lembik xbole nak maintain..maklumlah..usia pon dh lanjut..nooraida kawin dgn mamat batang lembik ni pon sbab duit..Adi Putra lain citerla..batang keras ummmphh uollls..duit pon ade..sedapla si noraida..Adi pon turut merasa pussy pempuan yg dah kawin..pengalaman tu…fap fap fap ahhhhhh

    0

    0
  9. Anonymous says:

    sudah2 ler tuu pak cik ooii… g carik bini baru la…. ad bini dluu tak pandai jga n hargai… takut diperkatakan dayus diceraikan pulak si istri.. ciann aje… la ni nak wat kecoh pulak… sedarlaa awk tu ngn ady putra macam ni…………….

    0

    0
  10. Hanzz says:

    Hmm.. tak yah nk saman menyaman org la pakcik oii.. cermin dulu diri tu.. lepas bercerai talak satu.. definitely belom sempat habis edah (sbb aku pn follow citer dorg ni) da pergi bercuti ke boracay berdua2 an lg… pegang2 tangan.. try pandang sekeliling kot2 ade org lain follow dorg ni.. takde pn.. kalau da bercuti berdua.. takkan la tinggal berasingan la ye dok.. bukan menuduh tp realiti zaman skang.. kalau dalam time tak habis edah pn da bercuti berdua2 an. apetah lagi tempat penginapan.. ye dak.. pgg2 tangan la siap… renung2kan.. jangan smp terkantoi.. kekeke..

    0

    0
    • mak jemah says:

      Kalau dalam edah “tinggal sama2” maknanya dah rujuk balik laaaa

      0

      0
    • anon says:

      Laa..mksudnye dorg rujuk blik la tu..rjuk klu blum hbs edah bleh dgn lafaz je..nk ngata org biar ade ilmu dlu..haihh..

      0

      0
    • adiDAS says:

      hahahahahahahahaha..org komen ko nak gak komen..kan dah kantoi ko bangang..

      0

      0
    • rapunzel says:

      kalau ko nk bercerita pasal org tua ni berduaan dgn jandanya dlm “edah” mmg ko kene masok sekolah balek blaja agama balik… dalam edah xperlu nikah balek dik… dgn cara mcm tu pon dorg da dikira rujuk balek.. menangis aku baca statement ko…

      0

      0
  11. anon says:

    Sb dah rujuk balek lah tu yg isteri dia suroh buka balek kes ni. Bini dia ni gila publisiti… Dunno what she’s trying to prove…… Agaknya nak masuk paper lagi and sempat pakai seksi tunjuk cleavage dia ….Menyampah minah tiga suku ni

    0

    0
    • ntahpape says:

      aah..aku sokong… bini dia gile publisiti.. pakcik ni dok bising2 marah kn adi sebab xnak mgaku.. bini dia mgaku salah.. dia patut didik bini dia.. ni tgk la pakaian bini dia.. cer tgk ig dia..pakaian punya la teruk… lepas tu sibuk nak cite sana sini.. didik dulu bini tu..

      0

      0
  12. Anonymous says:

    NFA sebeb suka same suka kan? Rase nye ramai dah tahu yng memang betul Adi tu bersalah..cuma dalam kes polis jatuh ke NFA.

    Jadi ape masalah pokcik ni lg? Ye kami dah tahu memang Adi bersalah.

    Melainkan pokcik ni ade agenda lain. Duit kan?

    0

    0
  13. samad says:

    Kami suma tahu Adi memang salah, dia lepas pun sbb ada “kabel besar” tolong

    Tapi dah cerai dah pun, nape x let go je

    0

    0
  14. minah jambu merah biru hepening says:

    mengarot betol si tua yg tk berape nk hensem ni huh !!

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Just let it go Pak Aji. Noraida sudah pun dilepaskan. Tutup je la kes ni. Nanti mengaibkan Pak Aji lagi . Mana la tau kot2 dapat tau ada lelaki lain yang Noraida layan selain dari Adi. Selagi ada hasad dengki dan dendam kesumat, selagi tu Pak Aji tak akan tenteram. Kalau Adi disabitkan kesalahan pun , apa yang Pak Aji dapat. Kepuasan? Lebih baik banyakkan beramal ibadah .

    0

    0
  16. apa2 jer says:

    kita tutup aib org, Allah SWT akan tutup aib kita. Di padang masyar nanti tengoklah puas2 aib diri sendiri. Biarlah org buat kita, jgn kita buat org. Allahualam.

    0

    0
  17. hukaloh says:

    go,go,go….pak aji amirrudin…teruskan perjuangan anda utk menegakkan kebenaran…korang tak rasa apa yg pak aji ni rasa…cuba klau bnda camni blaku kt bini
    korang,mak,ke adik bradik yg lain,,mesti korang akan ambik tindakan kan…kan…kan…

    0

    0
    • minah jambu merah biru hepening says:

      pegi hentam bekas bini dia la kenape nk hentam adi pulak !!! dh bini dia yg gatal macm pundek huh !!! tk habis2 si tua sekor ni huh ! mengarot !!

      0

      0
  18. Anonymous says:

    pengajaran kat semua org yg dok melayan kat dlm IG, we chat dan sbgnye..x jaga batas, inilah jdnye..

    0

    0
  19. anje says:

    pak aji bini pak aji yg gamak ppun gersang.. kat ig jek da nmpak.. kalu da mak org buat la perangai mak org

    0

    0
  20. ntah lerr says:

    kelemahan pakcik yg akan terdedah nanti ialah dia mati pucuk. adi dgn noraida suka sama suka la tu. sbb tu jd NFA. klo pakcik nak sgt buat la saman sivil mcm kes dapne iking dgn x asben dia. pakcik ni pun pelik mcm adi sorang je yg slh. klo bini dia tak lyn, takkan jd mcm tu. ke pakcik ni nak buat threesome? hehe

    0

    0
  21. Anonymous says:

    zakuan baru keluar ayat2 sikit…semua dah kondem
    adi keluar kote…semua boleh saje

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Kenapa jadi kes polis pulak…
    Bukan ada isu paksaan ke, dera ke apa..
    Dia hantar gambar apa salah nya dari segi kanun
    Gambar tu pun dia yang punya bukan gambar individu lain

    0

    0
  23. siti putri marlinda says:

    saya setuju ngan huk aloh, pakcik ni nak menegak kan keadilan diri dia, bukan utk sesiapa pon. korang ingat tak malu ke pakcik ni org mengata dia??? adi putra mmg la player , bini pakcik pon melayan so mmg buku bertemu ruas la. aku sokong apa pakcik ni lakukan, biarlah dia tuntut kebenaran, at least dia mati suatu hari nanti dia lega nama nya dibersihkan.

    0

    0
  24. Melati says:

    Jangan lah kacau Adi Putra tu pakcik oiiiiii….biasa lah pemain bolasepak kan ramai peminat……,,Tapi yg tengok nama Adi Putra ni takder dalam pemain bolasepak kebangsaan…..Heran plak saya,? Adi Putra nasihat saya tumpukan lah terhadap Bola sepak awak…lagipun nama awak tak tesenarai dlm pemain Kebangsaan pun..renung renungkan lah.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    dlm hal ni kita x tahu sape y benar n sape y salah…n x salah kan kalau pak cik ni nk buka kes ni lagi bagi menegakan kebenaran….mgkn dia nk tunjuk n bagi tahu kat semua org retis y kita org puja2 tu mcm mane perangainya y sebenar…
    adi putra-buaya darat
    noraida-mengatal n mengenyam
    pak cik-org y mangsa keadaan

    0

    0
  26. HI-5 says:

    x sokong adi ataupun org tua ni..tp sbg isteri mmg x blh lgsung lyn laki len..sbb kn adi ni artis ex isteri dia pn dh tentu2 nk lyn..tepuk sblah tgn xkn bbunyi..kna slhkn ex isteri tu jgk bkn adi sorg..kalo dia setia kt laki dia adi wasap pn dia x lyn n x smp ke tahap nk hntar gmb2 cmtu..mne kte tau ape yg adi n aida tu bualkn..msti la aida nk ckp dia x bslh..sape berak tgh jln nk mngaku..

    0

    0
  27. Melati says:

    Yg menjadi persoalan ..Adi Putra ni kalau nk dibanding kan gan Aidil Zaquan dan Arron Aziz memang macam langit gan Bumi….jauh beza nya Rupa Aidil dan Aroon Aziz jejaka Tampan tapi Adi Putra ni macam getah pemadam pun ader….tapi takper saya berani jamin yg minat Adi Putra ni Operator pengeluaran jer….yg pakcik tu tak abis2 nk tegak kan kebenaran aperbenda nya…Pakcik tu Menteri Pasola ker????? Menggong punya pokcik..

    0

    0
  28. Senduk Beracun says:

    Woi melati woi… Apo yang kau merepek nih???? Kau gilo ko apo ha?? Bilo plak adi putra pemain bola sepak?? Aku rasa elok kau je “renung-renungkanlah”… sampai juling! Bongokssss

    0

    0
  29. damai says:

    if niat nak menegakkan dan juga kena kes selesai x telus ok tapi jgn ada niat lain dan jgn terperanjat jk bukan dgn adi aja ex dia mcm 2 tapi ramai lagi, nak buka aib adi 1 kali entah2 beraib2 nanti ex dia terbuka nanti. if niat kerana menegakkkan keadilan, silakan tapi if niat kerana dendam dan dengki baik jgn teruskan pakcik.

    0

    0
  30. menoname says:

    seperti mane yg kita ketahui bahawa ”pegawai penyiasat yang bertanggungjawab di dalam kes tersebut telah pun dikenakan tindakan tatatertib” dan itu tidak hanya tertakluk pada unsur tidak telus atau sengaja berpihak pada Adi Putra, mungkin juga tindakkan pegawai polis itu yg cuba ”berpihak” pada Nooraida, wallahualam…

    apa2 pun ada baiknya kita nantikan sahaja susulan berita terkini mengenai kes tersebut. lagipun saya setuju dgn kata2 INA (1st commentor) yg perempuan yg baik tak akan melayan lelaki lain di belakang suami meskipun dipujuk rayu bagaikan batu yg cair dek dihembus bayu sekali pun, dia harus tahu kedudukkannya sebagai seorang isteri yg bukan sahaja menjaga maruah suami, keluarga tetapi diri sendiri.

    andai benar Adi tidak bersalah, diharapkan kes nie cepat2 lah selesai dgn telusnya agar tidak ada lagi mane2 pihak yg pertikaikan keputusan dari pihak polis/mahkamah.

    0

    0
  31. kembang & bunga says:

    saya terpanggil utk menjawab….bukan berpihak kepada sesiapa…..tp mengikut fakta kes…samada ianya betul atau tidak kedua2nya bersalah…..sebagai suami kenapa kita menunding jari kpd pihak lelaki? sepatut nya isteri nya yang perlu di motivasikan….dan yang lelaki pula jgn kerana kita glamer kita boleh buat sesuka hati….sebagai seorg suami sepatutnya tak perlu dipanjang2kan sbb yg aib bukan adi putra tetapi si suami aida sbb tidak pandai menjaga dan membentuk isterinya kearah jalan yg diredhai Allah swt….sebagai seorg suami bila ini berlaku apakah hukumnya???? Dayus…..dan dimanakah letaknya lelaki dayus???? fikir2kan lah…..sepatutnya jika dua2 bersalah mohon pada Allah swt kerana Dia yang maha keatas segala2nya kpd kita semua juga dibumi tercinta ini……wallahhuallam

    0

    0
  32. Jadoo says:

    mungkin pakcik ni nak buktikan yg ex-wife dia tu betul n lepas terbukti adi bersalah, kemungkinan diorang akan rujuk semula. hr tu pun cerai sebab takanan family katanya. so maybe pakcik ni sebenarnya masih sayangkan ex-wife dia jadi kena buktikan dulu pompuan tu tak salah baru family boleh terima balik. MUNGKIN je..

    0

    0
  33. oit oit says:

    mmg adi putra buat seperti yg dikata..so, terima je la ye adi putra..ini akibatnya bila nafsu menguasai akal..perempuan tu dan adi putra sama2 bebal sbb membebalkan diri dgn benda2 mcm ni..namun pada saya yg lebih bebal adalah wife adi putra yg masih nak berlakikan jantan gila sex mcm adi..ewww!

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Kalau Noraida jenis bini yang pandai jaga maruah diri , memang patut Pak Aji mempertahankannya. Masalahnya Noraida yang melayan lelaki lain. Cara Pak Aji buat ni macam orang cemburu dan menggalakkan Noraida melayan lelaki lain lagi sebab sedar Pak Aji tak marah.

    0

    0
  35. Akoo says:

    Org Johor yg mane kenal dgn haji ni, tahu lah perangai dia mcm mane. Dia baik org nya, tp kelemahan dia adalah pompuan! Dia bnyk duit, ramai pompuan yg suka. Biasa lah poket penuh, mesti player sikit! Sebelum jumpa noraida ni dia dah jumpa noraida yg lain….tst sudahler…hehe…

    1

    0
  36. mak jemah says:

    let gone be by gone. forgive and forget and move on.

    0

    0
  37. Kim Tea Yang says:

    Emmm….kalo ko nak balas dendam pun ngan adi putera tu pun x payah lah nak aib kan org lain…x payah nak babitkan peg penyiasat tu
    ..dia pun cr mkn mcm ko juga..dah terangx nampak kes nie suka sama suka…x payah belagak alim..bini sendiri pun ko x leh kawal…ingat duit ko tu boleh bw mati..perbuatan pakcik nie secara x langsung mengaibkan juga family peg tu…kalo family dia nak ambik tindakan mcm mane

    0

    0
  38. NAUZUBILLAH says:

    Saya bersumpah dengan nama Allah betapa kejinya perempuan yang bernama Nooraida tu. Pada dua hari lepas bertempat di ksl resort pada bulan puasa yang penuh baraqah ini tanpa segan silu dia telah berzina denga suami kawan saya. Satu hotel nampak. Kamu boleh tipu semua org lain tapi kamu tak boleh menipu Allah. Hanya kerana ditaburkan wang ringgit oleh pemilik lanun johor yang bernama faizal ridza alwi atau lebih dikenali sebagai kaptenjlanun, mereka sanggup berzina di bulan ramadhan yang mulia ini. Tanpa ada maruah dia memuat naik turun gambar dia memakai baju milik suami orang tersebut didalam bilik hotel. Allah tahu apa kamu buat. Dinding hotel tebal tapi cctv hotel tak menipu memperlihatkan mereka berdua masok ke bilik bermalam disitu. Dari dalam lif lagi cctv menunjukkan kelakuan tak senonoh mereka. Bagaimana seorang perempuan yg bernama ibu boleh tergamak berzina dengan suami orang. Pada bulan ramadhan. Khabarnyer semua bukti ada pada isteri suami orang tersebut. Pihak hotel sendiri mengesahkannya. NAUZUBILLAH

    0

    0
  39. akuygbenar says:

    Salam..sy ingin perbetulkn ape yg perlu dijelaskan bkenaan kes ni..utk pengetahuan, aku merupakan salah seorang kenalan peg.penyiasat ni.dlam kes ni, pak cik x sepatutnya bangga dgn perbuatan dia mengaibkan peg.penyiasat tsebyt.x cukup dgn upload gambar, pak cik ni upload pulak keputusan siasatan Bukit Aman dalam instagram.pak cik, utk makluman pak cik, keputusan NFA bg kes ni bukan di buat oleh peg.penyiasat tu, tetapi oleh pihak Jabatan peguam negara.peg.penyiasat tiada kuasa untuk membuat sebarang keputusan kes yg akan di bicarak dibicarakan di makhamah nanti.sepatutnya peguam pak cik dh maklum pekara ni dan perjelaskan pd pak cik sbb mereka pn tahu mmg bukan kuasa peg.penyiasat utk buat keputusan kes.kalau pak cik x puas hati, pak cik bole minta tengok semula kertas siasatan tu.ni x pasal2 peg.penyiasat tu kena tohmah, kena tindakan sedangkan sy dgr dia nak tuduh kes ni.tp memandangkan kes ni tiada unsur jenayah dan lebih kepada jenayah sivil/syariah, jd pak cik sepatutnya bw kes tu ke makhamah yg betul.dan satu lg, pak cik fitnah peg penyiasat ni mcm2..so, harap penjelasan saya jelas sbb sy kenal peg.penyiasat tu mcm mana org nya..sy harap masyarakat kat luar tu boleh faham keadaan sebenar..seeloknya, pak cik mintak maaf dgn dia mgkin cara personally.dia bagus..n pak cik kena lebih hati2 lps ni.

    0

    0