Written by AbangNara | December 2nd, 2013

Akhirnya setelah mendiamkan diri selama ini, wanita yang dikaitkan mempunyai skandal dengan Adi Putra akhirnya bersuara. Panjang lebar penerangan yang dilakukan oleh Nooraida semalam menerusi Berita Harian. Menurut Nooraida, perkenalan mereka bermula di Instagram dan akhirnya melarat ke WhatsApp sehinggalah diketahui oleh suaminya.

nooraida

Sedikit sebanyak kecantikan yang ada pada Nooraida pastinya mencairkan hati mana-mana lelaki yang memandang. Tujuan kenyataan yang dibuat oleh wanita ini adalah untuk menepis dakwaan Adi Putra yang menyatakan tidak mengenali dirinya. Kata Nooraida:-

Saya terpaksa saya buat bagi membuktikan dakwaan suami saya sebelum ini sememangnya benar dan bukan saya sengaja nak reka. Jika Adi menafikan dia tak pernah kenal saya seperti dilaporkan, itu hak dia. Memang Adi tak pernaj mengenali saya secara bersemuka, tapi kami mengenali antara satu sama lain secara InstaMessage, Instagram dan WhatsApp. Malah kami pernah berhubung melalui telefon bersama suami ketika Adi baru kembali dari Mekah, beberapa hari sebelum Aidilfitri

adi putra

Apa yang mengecewakan bagi Abang Nara ialah apabila Nooraida mengakui teruja membaca pengakuan Adi Putra yang kononnya mahu mencari isteri lain sedangkan dirinya sendiri adalah isteri orang. Namun biasalah wanita memang mudah termakan kata-kata romantik dan jiwang. Mungkin itu puncannya sehingga sanggup bertukar gambar-gambar sangat peribadi:-

Dalam Instagram, ada gambar saya, suami dan anak. Walaupun Adi tahu status saya sebagai isteri orang, namun dia masih mahu berhubung dengan saya. Saya anggap mungkin dia main-main saja atau sekadar nak test market. Menerusi WhatsApp pula, Adi ada mengatakan dia sedang mencari calon isteri dan nak anak sendiri. Sebagai peminat fanatik, saya berasa teruja. Itulah sebab mengapa saya masih melayannya dan terus terjebak dalam perhubungan ini.

Dakwaan Adi menggoda saya adalah benar kerana pada awal perbualan, dia ada mengatakan mula menyukai saya dan meminta gambar. Pada mulanya saya beri gambar biasa saja tapi kemudian Adi meminta gambar lebih seksi. Saya tak berani, tapi dia pujuk sehingga saya mengalah selepas beliau menunjukkan gambar peribadinya

nooraida

Harus diingatkan kata-kata Nooraida ini tidak diketahui kebenarannya selagi belum dibawa ke mahkamah. Sama-samalah kita nantikan keputusan pemeriksaan yang sedang dilakukan oleh pihak polis. Untuk membaca kenyataan penuh Nooraida, sila baca artikel ini sepenuhnya.

plus size

P.S: Berita AWESOME untuk anda semua terutama buat wanita yang sukar menjadi pakaian bersaiz besar. MisClaire kini bukan sahaja menyediakan rekaan pakaian yang sangat cantik untuk anda tetapi ada FREE SHIPPING ke seluruh Malaysia dan Singapura sekiranya anda melakukan pembelian minimum. Lagi BEST sebab ada RM10 diskaun voucher untuk anda yang menjadi ahli di www.misclaire.com. Jangan lupa untuk LIKE Facebook Misclaire sebab banyak promosi menarik ditawarkan di sana.

Jujurnya, sehingga hari ini saya tidak pernah membuat sebarang kenyataan selepas menyerahkan kes ini kepada pihak berwajib. Tapi, bila banyak maklumat dah bocor dan ramai sudah mengetahui saya adalah perempuan yang skandal dengan Adi Putra, biarlah saya mendedahkan perkara sebenar apa yang berlaku. Tambahan pula, Adi ada membuat penafian di media massa dia tak pernah kenal dengan saya.”

“Saya terpaksa saya buat bagi membuktikan dakwaan suami saya sebelum ini sememangnya benar dan bukan saya sengaja nak reka. Jika Adi menafikan dia tak pernah kenal saya seperti dilaporkan, itu hak dia. Memang Adi tak pernaj mengenali saya secara bersemuka, tapi kami mengenali antara satu sama lain secara InstaMessage, Instagram dan WhatsApp. Malah kami pernah berhubung melalui telefon bersama suami ketika Adi baru kembali dari Mekah, beberapa hari sebelum Aidilfitri.”

“Saya kenal Adi melalui Instagram yang dikendalikan sendiri oleh beliau iaitu Adp_adiputra. Saya pula menggunakan nama aidaannefasha. Pada masa sama, Adi membuka ruang InstaMessage untuk peminat berhubung dengannya. Kebetulan waktu itu saya online dan Adi berada di Mekah, saya ucapkan selamat menunaikan umrah. Dia membalasnya dengan ucapan terima kasih.”

“Selepas itu, saya tutup InstaMessage, tapi tak lama kemudian, Adi hantar mesej minta nombor telefon saya. Mulanya saya hairan adakah itu benar Adi Putra? Dia juga bertanya, saya tinggal mana, umur dan status. Walaupun saya memberitahu sudah berkahwin, namun dia tak mengendahkannya. Dalam fikiran saya, mungkin dia cuma memerlukan kawan untuk berbual. Dari situlah, kami mula berhubung menerusi WhatsApp.”

“Dalam Instagram, ada gambar saya, suami dan anak. Walaupun Adi tahu status saya sebagai isteri orang, namun dia masih mahu berhubung dengan saya. Saya anggap mungkin dia main-main saja atau sekadar nak test market. Menerusi WhatsApp pula, Adi ada mengatakan dia sedang mencari calon isteri dan nak anak sendiri. Sebagai peminat fanatik, saya berasa teruja. Itulah sebab mengapa saya masih melayannya dan terus terjebak dalam perhubungan ini.”

“Semasa berhubung dengan Adi, dia menggunakan nombor telefon Arab Saudi sebab dia berada di Mekah. Adi juga ada sertakan nombor telefom Malaysia yang dia gunakan sekarang. Kami juga pernah berbual menerusi telefon secara bertiga – suami, Adi dan saya apabila mahu menyelesaikan perkara ini sebelum sampai ke pengetahuan pihak berwajib dan media massa.”

“Menerusi perbualan itu, Adi mengaku kesilapannya dan mahu berjumpa suami untuk menyelesaikannya secara baik, tapi tiba-tiba dia ubah fikiran.”

Apabila ditanya, sejauh manakah dakwaan kononnya Adi menggodanya, wanita ini menjawab.

“Dakwaan Adi menggoda saya adalah benar kerana pada awal perbualan, dia ada mengatakan mula menyukai saya dan meminta gambar. Pada mulanya saya beri gambar biasa saja tapi kemudian Adi meminta gambar lebih seksi. Saya tak berani, tapi dia pujuk sehingga saya mengalah selepas beliau menunjukkan gambar peribadinya.”

“Adi pula pandai memujuk dan romantik orangnya, jadi saya terjebak untuk melayan. Saya akui, bukan alim dan tak kuat iman. Adi pula nampaknya lebih berminat berbual perkara amat peribadi, selain bertukar gambar yang sangat peribadi.”

“Saya faham suami saya marah, walaupun mengetahui saya bersalah, dia masih cuba untuk berhubung dengan Adi bagi mencari jalan penyelesaian secara baik, malah menggunakan saluran undang-undang selepas tiada jalan penyelesaian. Pengajaran daripada insiden ini, walaupun fanatik atau teruja dengan seseorang artis, kita tak perlulah menurut segala kemahuannya. Cukup sekadar peminat biasa.”

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

158 responses to Nooraida Bersuara, Akui Tukar Gambar Sangat Peribadi Dengan Adi Putra

  1. entah ler.... says:

    xphm ler pompuan nih,.. nk tegakkan kebenaran mende… bkn salah adi soank, lain ler adi je yg salah… ntah la xphm btoi motip pompuan nih… nk jatuhkn maruah adi la kunun tp maruah ko sniri pom tlibat sma wey! pkir laaa… ko buktikan ke xbuktikan kew apa ko dpt? sme cmtu jelah,,, sabar dh ler nti akhirat sne dpt la bukti sapa btol sapa slh! aisyyyyyyyy lepas ni beringat laa artis tu pom mnusia biasa jgn la taksub sgt minat kt dorunk… cer taksub minat kt Nabi Muhammad? erm…

  2. Titan says:

    Apa nama instagram Pompuan ni?

  3. nina says:

    cakap la apa pon perempuan..ko tetap salah..ko isteri org.mana maruah ko.dah tuh yg ko cair pahal..ko la miang.ko yg letakkan diri ko xde value.so xpayah salah menyalah.ko ttp salah.terima aje la.even aku ppuan pon aku menyampah ppuan mcm ko ni..terang2 ko gatal lg gedik okay…

  4. adrina says:

    suami or isteri orang zaman skrg ni dah tak ada keMALUan lagi buat maksiat.

  5. nooraida sundal says:

    Kalau dah puki tu miang mmg miang buat apa pun tetap miang , dah tahu kau tu isteri org buat apa menyundal dengan jantan lain , dasar perempuan sundal , jalang

    Dari statement kau dah namapak sgt kau tu yg lebih menyundal dan menggatal

  6. irfanjutawan says:

    dari korang sibuk pasal artis baik korang join biz ni dapatlah beli kereta BMW artis-artis pun ramai aslam semua,semoga di rahmati Allah S.W.T

  7. hijauh says:

    Sama je dua-dua. Apabila bergaulan tak dijaga. Perempuan ni pun sama. Bila dah lelaki tu minta gambar ke apa buat apa nak bagi. Diam, fullstop. Tak payah layan dah confirm habis cerita. Jadi bini orang, nak g makan dgn kawan ofis pun dah timbul fitnah! Inikan pula duk main instragram dgn laki lain.

  8. Nicksyam J says:

    Bodoh punya betina…. meluat tgk mukanya.

  9. miss babo says:

    heran dgn mensia zmn skrg.. ntah mensia @ x.. ompuan tu lg lah.. rsa hebat la dok tyang dada.. rsanya, bkan butang jaket yg tanggal tp mmg nak tyang pn.. xkan x mmpu nak bli baby pin ke pin tudung @ anything else la utk ttup u pnya jaket yg u bru pkai tu.. mybe lurah dendam tu mmg sngaja nak di show off kn, coz i c ada netting hitam.. aku reti fesyen la wei, nak cover diri la tu ckap yg trtangal lah.. mgaku je la mmg u suka fesyen cm tu.. ingat aku xde lurah ke.. ompuan lain pn ade la.. kalo nak tyang2 baik u g luar negara je tyang2 tu but then ni malaysia beb.. dh nma pn islam.. aku bknnya alim agama sngat tp agama ni ajar ttup aurat kn.. kalo races @ religion lain tyang2 aku x kisah..

    • Anonymous says:

      btl 2 .. aku setuju .. dia ingat malaysia ni uganda ape ?? tak sedar ke masa pc tu 1 malaysia tenguk ..

  10. Anonymous says:

    perempuan ni buat lauk jer… ady the best

  11. MZUK says:

    GATAI LA TU..AKUGATAI GAK

  12. […] ketika dahulu, kes Adi Putra dengan isteri orang yang bernama Nooraida sangat hangat diperkatakan. Namun kebenaran terbukti apabila kes tersebut diklasifikasikan sebagai […]