Written by serenity | October 19th, 2017

Nama Syahir Zawawi, 29, kembali meniti bibir peminat hiburan tempatan apabila juara Akademi Fantasia (AF) kelapan itu menyertai AF Megastar 2017. Sedang menjalankan persiapan ke finale pertandingan itu, nama Shahir yang sebelum ini digembar-gemburkan sedang bercinta dengan pelakon popular Erra Fazira kini disebut sebagai kekasih kepada seorang pramugari Firefly, Mona Syamimi Samsudin.

Gambar-gambar Mona dan Shahir beserta status yang dtulis Mona dihantar kepada BeautifulNara oleh seseorang yang mendakwa Mona ialah teman wanita baru Shahir. Mona beberapa kali memuat naik gambar Shahir dengannya bersama kapsyen yang membayangkan seolah-olah mereka mempunyai hubungan istimewa.

Keseluruhan artikel dengan membaca entri ini sepenuhnya.
Jom meriahkan Festival Tari Malaysia 2017 dan saksikan 15 kumpulan berentap dalam 3 kategori: Tradisional, Moden & Rampaian Tradisional. Kumpulan manakah yang bakal mengungguli setiap kategori? FESTIVAL TARI MALAYSIA 2017 pada 20 & 21 Oktober 2017 (8.30 malam) di Auditorium DBKL, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur. Masuk adalah PERCUMA. Dapatkan pas masuk dengan menghubungi 03-2614 8200 / 8315 / 8262 / 8265 #jkkn #mysenibudaya #festari2017 #festivaltarimalaysia


Shahir bagaimanapun menafikan bahawa mereka ialah pasangan kekasih, sebaliknya memberitahu baru sebulan berkenalan dengan wanita itu yang dilayan sama seperti peminat yang lain.

Malahan, Shahir tidak tahu menahu mengapa wanita itu memuat naik gambar mereka seolah-olah mereka sedang bercinta dan mendakwa ia juga bukan kali pertama perkara seperti itu berlaku. Ia pernah berlaku membabitkan peminat lain, cuma tidak kecoh.

Selepas itu melalui mStar Online Mona Syamimi mendakwa dia dan Shahir beberapa kali keluar berdua dan dia bukanlah sekadar peminat seperti yang diperkatakan.

Dia meminta pemberita bertanya kepada Shahir tentang status sebenar hubungan mereka dan dia juga dilihat seolah-olah memberi amaran:

Jangan sampai ada bukti lain pula keluar cukuplah.

Dalam perkembangan terbaru, BH Online melaporkan Shahir berkata Mona mengakui terdapat salah faham mengenai kenyataan yang diberikannya dan Mona akan membuat kenyataan baru.

Nampak ada percanggahan kenyataan antara saya dengan Mona. Saya diberitahu, wujud salah faham terhadap kenyataan yang diberikannya.

Mona berjanji akan memberikan kenyataan baharu, sekali gus membersihkan nama saya. Saya kini hanya menunggu dan lihat.

Shahir juga memberitahu akan mengahwini Erra selewatnya awal tahun depan:

Selama lebih tiga tahun menjalinkan hubungan istimewa dengan Erra, saya berani katakan, hanya dia yang bertakhta di hati. Tiada wanita lain selain dirinya.

Saya juga berhasrat ingin memperisterikannya, awal tahun depan. Kenyataan ini juga dikeluarkan bukan bermaksud saya cuba mengalih kontroversi yang melanda sekarang.

Saya perlu memberikan justifikasi kepada perhubungan kami. Harapan saya, tiada orang lain yang akan mengganggu-gugat hubungan kami.

Setakat ini, Mona masih belum memberi kenyataan yang diperkatakan. Tinjauan penulis mendapati akaun Facebook Mona kini diletakkan dalam mod peribadi dan dia juga tidak membuat sebarang status menerangkan kedudukan sebenar di akaun Instagram miliknya. – beautifulnara.com

36 responses to Shahir Tetap Nafi Pramugari Firefly Ialah Kekasihnya, Bakal Kahwini Erra Tidak Lama Lagi

  1. janda lagi laku skrg ni says:

    patutlah cepat2 menafikan dgn si muda tu itu hari.ropanyer..
    “org punya hati, ssh mau kawal mah”..

    3

    0
    • Pekerja Gomen says:

      Pmpn psycho rupanya…
      Baru sebulan kenal… ko ambik gambo upload caption mcm bercinta nak rak…
      Maruah mana maruah???
      Sbulan kenal terus banyak bukti…..

      Betul la mak aku pesan…
      Janda ni ada 2 jenis..satu yg high class maruahnya….
      Satu lagi… yg bawak lumpur kasi palit nama janda…

      Ko yg mana???

      33

      0
      • Angkat kaki MOna says:

        saya rasa Mona tu yg amek gmbr dn mgkn suka pada syahir. Apa2 pun skrg Syahir dh mengaku kt sini nk kaweni era, so skrg Mona dh tau, ceptlah angkat kaki dn jgn nk mengatai lagi, kalau mengatai lagi maknenya..Mona ni dh x pedulilah org punya ke, laki org ke, mmg muka x tau malu lah, so, sebelum org “kutuk” kamu Mona, cept2 angkat kaki.
        Lelaki biasalah, mmg nak cari kawan ramai2.

        7

        0
      • aku benci janda bawak taik says:

        betul..yg aku kenal ni mmg bawak taik je manjang..suka calit pulak kt laki orang..
        buat busuk nama janda je…ish..mmg pysco.. jangan main dengan janda bawak taik nie, drg ada macam2 akal, sbb maruah da xde, peduli apa drg..

        1

        0
      • gg says:

        mona dari sekolah lagi hitam arang.. mungkin jadi pramugari kerja dalam air conditioner kot jadi hitam dah hilang sikit..
        mona memang suka buat mesra dengan artis.. attention seeker..suka tipu..
        culture shock mungkin sebab dapat kerja bandar.. sebab dia orang kampung, wakaf beruas.. terengganu.. pendalama kampung lagi tinggal.. kesian la anak anak mona tinggalkan dekat orang tua… org tua bukan sihat selalu kan.. kalau ada masa tu dari buat mesra dengan artis, baik lah si mona ni pergi balik kampung jenguk anak anak bawa pergi jalan jalan…

        8

        0
  2. Anonymous says:

    ko memang taste janda kan syahir ? to erra, please la cari laki lain.. belom kawen lagi da buat hal.. wadehek

    23

    1
    • Jodoh kerja Allah says:

      semua lelaki mmg suka pada yg muda, tapi kalau yg muda dn menyusahkan buat hape nk terus bersama. Era tu masih lawa lagilah, bkn tua 55 tahun.

      13

      1
  3. apeapejolah says:

    org muda jiwa pn muda…

    2

    0
  4. melati says:

    Lantok ko lah Shahir….janji ko bukan Lelaki Kemetot & Hodoh mcm Hafiz Hamidon @ Shahiezy Sam yg spesis dua ekor tu perasan Macho & Handsome Udoh…tu jewwwww

    13

    3
  5. papejerr... says:

    org muda crla org muda..sb ko tu bjiwa muda…kalu cr org tua, kita ni nk pakai lama. sojlusa muka dh kedut kang nyesal pulak

    1

    10
  6. Anonymous says:

    xde wanita lain konon tp ko gatal p kua ngn pompuan lain pehal

    6

    1
    • damai says:

      pelik lah si Mona nie baru sebulan kenal dah ckp kekasis, knp ini semua timbul bila nak dekat final AF Megastar, dan masa Sharir dah serious dgn Erra, apa motif Mona sebenarnya. Kalau Mona ckp dah kenal Sharir bertahun2 ok lah juga, ini sebulan, nampak sgt hang yg saiko

      8

      0
  7. wekkkkkkk says:

    saya rasa eloklah brterus terang shahir ni akan menikahi era x lama lagi, bagus jugak tu, lagi pun era bkn ada 5 org anak, status je janda, tapi single, anak pun 1 dh bsr di sara bkas laki pulak. So, ceptlah shahir, rmhtngga bahagia bkn terletak pada muda shj, yg berumur lgi pndai kawal emosi dn perbelanjaan.
    Era ni bkn mcm DSV , DSV tu terlampau kaya, org yg himpit pun eham,eham,eham, fikir lh sendiri.

    8

    0
  8. Saya suka Syahir dn Era nikah says:

    Netizen yg komen dlm Nara tu kata Mona ni Janda anak 2.

    Hai Syahir, lebih baik era lah u amek, era ni Janda jugak, kalau kamu kaweni dia, kamu x rugi Syahir, sbb bkn ada byk tanggungan dn saraan byk, sbb bekas laki era dulu tu pun kaya dn jaga anak pulak.
    So saya suka walaupun aku bkn sesiapa.

    6

    0
  9. Otai bagi nasihat says:

    kepada org pompuan x kiralah anak dara ke janda ke, kalau lelaki suka kamu, maka org lelaki tu ada hati nk hidup dn teruskan hidup. Hati lelaki ni x boleh di paksa, sbb lelaki byk tanggungjwb utk di pikul, buat hape berumahtngga jika “badan di peluk org lain tapi hati kt org lain”.

    Bila badan di peluk org lain, hati kt org lain”..maka semua tu x gembira, bila x gembira, segala yg di hadapi akan musnah.

    0

    0
  10. bambang says:

    btul2..yang aku pelik nape si mona ni dah tau satu msia tahu psl shahir and erra..tipu la x bace brite artis co ko punye kawan2 kat ig pon retis2 kan…korang melepak kan open kat tempat public…kalau nk sorok2 xkan la si shahir nk ajak ko lepak reramai kat luar… siap si shahir ni mmg da mngku pon awl thun ni..knape nk kawan jugak…mmg mona ni ade niat nk caras shahir la ye at the first place…mksudnye ko da tau die kawan ngn org len..ko nk jugak try…sbb shahir artis ..tipula ko x tau status relationship die lgsg..tu ak mmg pelik..klu ak jadi shahir..kalau x jdi in ngan erra pon..this type of woman mg should be out of the list….

    8

    0
  11. Anonymous says:

    Run k. Erra.. Run!!! Run while you can.. ini semua tanda-tanda x berapa baik…

    7

    2
    • Don't Surrender says:

      lari k. erra, lari kak erra, x kn nk suruh era caras laki org.
      So, k. erra, jgn mengalah..apa yg di katakan Syahir mahu menikahi kamu itu adalah kata-kata hati Syahir yg di turunkan oleh Allah, bahawa Syahir dh dpt petunjuk dari Allah.

      2

      0
  12. ash says:

    Aaisyah Dhia Rana dh umur 3 tahun
    Kalau Che Ta tunggu Shahir sampai skrg
    WaAllahualam x tau la kawen ke tidak
    rasanya shahir ni takut terikat dgn komitmen
    mungkin spesis Kamal Adli
    Come On erra
    kalau org tu syg kita dia x akan bazirkan masa lama sgt utk miliki kita

    4

    0
  13. mok cute says:

    xleh salah pompuan klo yg jantan pun x mlayan…dah kuar selalu sama2 lagi nak nafikan…klo aku jd erra xyah la jantan gini..skrg pun dh nmpk perangai berpoya2…income pun bkn ada si shahir ni…

    3

    0
  14. Biarlah erra happy sikit says:

    Bukankh ada org kata, cukup tempoh 3 tahun perkenalan adalah masa yg amat sesuai utk menikahi seseorg. Kalau 1 tahun tu pendek sgt, 2 tahun tu boleh la, 3 tahun tu dh kira ok. 4 tahun tu bagi masyarakat cina (angka 4 adalah mati) maka berhati2 lah.

    erra sunyi, erra sedih, erra nangis, erra buat semua benda di rumah padahal itu keja lelaki, mana korang tau bila erra susah.

    0

    1
  15. Tipah Lepah says:

    Erra hang ada rupa. Napa hang cari Budak hingusan ni jd suami hang. Utk diri dia sendiri pun x cukup erra oiii. Silap2 hang yg kena tanggung dia. Tgk muka pun tau baja pemalas. Sekejap timbul sekejap tenggelam. Mamat ni mmg kaki putar belit. Dah tau nak kahwin dgn Erra pasai pa hang pi keluar berdua dgn Mona? kata nak pinang hang thn dpn. Takpa kita tgk ja.

    7

    0
    • Anonymous says:

      ahaha iols setuju dgn tipah.
      erra dalam dunia seni,yg dunia luar ni pun biasenye lelaki muda ni mmg konon nye syg ape bagai la dgn yg gf yg berusia dr dorang..
      konon la gf tua ni boleh bimbing,lebih matang ape bagai,tp jgn xtau..dia tetap akan cari yg tunjuk tetek,yg up video ala2 baby ara tu semua,haha.
      yela bukan semua la kang kjp lg i kena kecam hehe.

      0

      0
  16. Detective Conan says:

    Motif??? Dh pakat kot…sbb nk popular kan semula diri sendiri…so kna buat cerita yg agak sensasi sikit…baru happening …hmmm sapa yg bagi idea kat sahir ni suruh buat lakonan mcm nii…???

    1

    0
  17. anon says:

    harap erra berfikir lah sebaik mungkin utk terima syahir ni..
    memula tanya ” tiada perancangan utk kahwin ”
    bila kantoi
    dan dan nak dtg melamar,,,
    seorang perempuan tidak akan mengeluarkan kata2 kalau lelaki tak tabur janji ..
    come on erra …byk lagi lelaki2 yg baik utk anda di luar sana …tapi bukan Shahir !

    6

    0
  18. Anonymous says:

    si mona ni janda ke??

    1

    0
  19. Alia says:

    Pompuan ni.gila …dok.perasaan ….shahir utk era sahaja

    1

    0
  20. Anonymous says:

    Erra…klu erra bace komen ni…tolong la erra fikir byk2 kali…carilah lelaki wlaupun muda yg setaraf erra…bkn bujang merempat x sedar diri mcm shahir ni…tolong la tolak erra klu btol shahir nak kat erra…shahir ni nmpk sgt nak tumpang kesenangan erra…klu btol pun jdoh erra dgn bujang dan muda sy harap org tu setaraf erra…erra mempunyai taraf yg tersendri dlm industri ni…tolong jgn cemar dan calarkan taraf tu…sy doakan erra bertemu jodoh dgn org yg btol2 sesuai ngan erra…klu ada ahli perniagaan pun ok gak erra …dr shahir gg besi ni…erra sanggup ke nak cium shahir ni nnt sdangkan erra dilihat sgt pentingkan kbersihan…

    3

    0
  21. daon kesom says:

    Cantik mmg cantik. Tp ni mesti saiko mcm joy repah. Belum apa2 dah amaran bagai. Dulu xsuka erra n shahir. Now suka sbb erra pandai jaga diri dari gossip murah.

    3

    0
  22. Abang sejat tak agar2 says:

    Lelaki pilih isteri yg selesa n senang bersama. Bukan cantik semata2. Kalau cantik semata2…lepak kedai mamak, jamu je lah mata. Pompuan selalu silap. Jaga muka, badan tapi perangai..ya rabbi ngeri. Tu belum bukak mulut lagi. Tu yg laki asyik keluar lepak kedai tu. Nak balij rumah pun bajet masa.

    1

    0
  23. Ros says:

    Erra. Wanita misteri yang masih jadi dambaan. Sedangkan x tau apa yg istimewanya dia. Macam rekha di bollywood. Some women they just have the class and mystery you know. Dan lelaki akan terkejar2 perempuan misteri sebab mereka sukakan cabaran. Tapi lelaki kan, bila dia datang and bila dia pegi, nobody knows and nobody cares pun zaman skrg. haha.

    2

    0
  24. Anonymous says:

    Baru sebln je pn..klau kira tolak,,weekend ada 4 kali je…org keje biasa pun ada masa weekend je,,lain2 hr keje…..cepat perasan la ..

    0

    0
  25. nur says:

    Baru sebln je pn..klau kira tolak,,weekend ada 4 kali je…org keje biasa pun ada masa weekend je,,lain2 hr keje…..cepat perasan la ..

    0

    0

Leave a Comment

Optional