Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

‘Semua Ini Berpunca Daripada Netizen..’ – Aishah Mengaku Tak Sengaja Ter-Block IG Siti Nurhaliza

Baru-baru ini, nama Aishah menjadi sebutan di Twitter kerana didakwa telah menyekat Instagram penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza. Hal ini mula diperkatakan apabila Tokti tidak meletakkan nama Aishah ketika membuat ucapan kepada finalis Anugerah Juara Lagu ke-35.

Advertisement

Terbaru, menerusi laporan Kosmo!, Aishah mengakui tidak sengaja menyekat akaun penyanyi kesayangan ramai tersebut. Aishah atau nama sebenarnya Wan Aishah Wan Ariffin berkata dia tidak tahu akaun berkenaan milik Siti Nurhaliza.

Semuanya bermulanya masa separuh akhir tempoh hari. Saya ada terbaca kutukan berbakul-bakul orang terhadap saya yang ditulis dalam satu akaun Instagram. Jadi, saya block sahaja Instagram berkenaan.

Senang cerita, nak buat apa pening kepala apabila dalam Instagram itu ramai yang hentam kita.

Penyanyi lagenda ini menyedari dia telah menyekat akaun Siti Nurhaliza apabila ada netizen menghantar pesanan mesej di Instagram.

Apabila dah dekat nak AJL barulah saya perasan ada netizen Direct Messege (DM) kata, ‘janganlah block Siti’ macam itu. Saya periksa betul-betul baru memang ter-block akaun Instagram Siti.

Tetapi saya tahu semua ini berpunca daripada netizen yang ‘tag’ nama saya dan apabila saya baca masa itu, orang terus hentam saya dengan kritikan mereka, saya pun block akaun tersebut. Saya pun keliru sebab banyak sgt Instagram nama beliau (Siti).

Jelasnya, dia memang tidak sengaja menyekat akaun sebenar Siti kerana terkeliru dengan akaun yang menggunakan nama yang sama. Walau bagaimanapun, sebaik menyedari hal tersebut dia segera menekan butang unblock.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Wan Aishah Wan Ariffin (@aishahjmm)

Malah, menjengah ke akaun peribadi Aishah di Instagram, dia ada menjelaskan kekeliruan yang timbul berhubung isu ini. Hubungannya dengan Siti Nurhaliza juga tiada masalah seperti yang didakwa netizen.

 

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

2 Comments

  1. tecit

    March 19, 2021 at 10:30 am

    maafkanlah makcik. kdg2 makcik xpasan pon blue tick ke xblue tick. mesti ade akaun peminat dato’ ct yg dm die so die geram die blok semua. susah btol zmn dah canggih sgt ni. benda kecik pon jd pitenahhhh. teknikal problem je kottt.

  2. Aku Menyampah

    March 19, 2021 at 9:17 am

    IG ctdk tu 1 ja la…apa yg banyak Macik oiii….
    Yg ada bluetick tu artis..mustahil la tak perasan. kita klu nak block pun byk kena tekan..
    agak2 la yaaa..

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top