Written by Bella | March 23rd, 2017

Semalam, pengasas kosmetik MERVE, Joy Revfa telah sah mengikat tali pertunangan dengan selebriti Hafiz Hamidun. Sebelum ini, kita hanya mendengar Hafiz sahaja yang bercerita mengenai tunangnya itu yang hanya beliau kenali selama dua bulan.

Kali ini Joy pula berkongsi apa yang beliau rasakan terhadap Hafiz. Menurut Joy, sikap penyayang Hafiz membuatkan pintu hati wanita itu terbuka sekali lagi untuk bergelar isteri selepas perkahwinan pertama beliau gagal sekitar tiga tahun lepas. Malah, Joy mempercayai Hafiz mampu untuk membimbing beliau dan anaknya ke arah yang lebih baik.

Dia seorang yang sangat tenang dan penyayang. Hafiz sangat berbeza dengan lelaki lain yang pernah saya kenali. Saya yakin dia dapat bimbing saya dan anak hingga ke syurga. Saya berdoa hubungan ini sampai ke akhir hayat kami.

Pada masa yang sama, Joy turut menafikan bahawa perkahwinan mereka adalah sebab isu kekayaan seperti yang didakwa oleh netizen.

Kalau nak dibandingkan dengan saya, dia sudah ada empayar perniagaan sendiri yang lebih besar daripada saya. Kami berdua adalah usahawan jadi tak perlu timbul kami nak kahwin sebab harta kerana dia pun ada perniagaan sendiri. Kami berdua ada aset sendiri.

Joy sebenarnya tidak kisah jika ada sesetengah pihak kembali membangkitkan kisah peribadinya pada masa lalu dan mengkritik hubungan beliau dengan Hafiz. Sebagai seorang ahli perniagaan, beliau sudah lali dengan semua itu.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Arteffects International /  Azie Graphy

64 responses to Saya Yakin Hafiz Dapat Bimbing Saya Dan Anak Hingga Ke Syurga – Joy Revfa

  1. Anonymous says:

    muka tunang hafiz dia lain benar dgn gambar2 instagram. lol

    66

    0
    • Tipah says:

      biasalah girl2 skrg ni…edit kuat. tengok luar…biasa2 je.
      zarina zainuddin versi muda kak. :)

      35

      0
      • Kamdar says:

        penunggang agama… tunggang jangan x tunggang. selagi ko boleh tunggang jgn sampai pecah temberang. sembang jgn x sembang, ustaz tengok ko pun boleh tercengang…abang wahai abang, sengeh dah mcm kerang.

        10

        1
        • Hmnnn says:

          Usahawan kosmetik pon edit gambar hingga runcing gebu muka tak kenal habis org semua?!! Lol

          19

          0
        • Tipah says:

          Tipah tertipu bang. Tipah ingat diaorang dah berkahwin bagai, siap bersanding atas pelamin…Rupa rupanya baru bertunang…
          Tipah masih ada harapan untuk mengoda Abg yg tersenggih senggih tu.

          5

          1
      • kentut padu telur says:

        bagi je kentut padu telur neraka dalam mulut ???

        0

        3
      • bbycumil says:

        apsal dlu dia slalu jd bahan miss kepoh ek?aku x sempat nak skodeng miss k dah tutup ig

        2

        0
    • Anonymous says:

      tudiaaaa…dia pun sengeh.
      hahahaha.

      4

      0
      • Mat Ronggeng says:

        Amboi amboi…Yang paling aku tak boleh hadam nama Joy Revfa… Tak boleh guna nama asal ke?
        Dah macam keling masuk Kristian…Habis nama keling dia tukar jadi nama omputeh…
        Nama melayu sekarang dah macam 70s and 80s pelakon Binatang porno… King Coco lah…Fara Mendoza lah… Joy Refva lah….
        Sedarlah diri sikit…. Setakat pakai contact lenses, rambut warna perang, bulu mata palsu, cakap pelat, …. Lubang hidung tetap kembang semangkuk…. Perasaan lah sangat omputeh nya…

        41

        0
        • Bila Kak Mah Berbicara says:

          Akak suka zaman 70an Madu Tiga 3…Hasnah, Melur, Rohani, Kamariah, Rokiah. Fuh, klassik zaman2 tu. Rambut rapi mcm sarang tebuan, kebaya solid bumper dgn tas tangan dan spek tajam hujung pakai mutiara. Zaman skrg sume nk jadi mak arab padahal nmpk mcm alien..

          25

          0
      • kentut padu telur dalam mulut says:

        nak kentut padu telur free ??
        kentut dalam mulut ??

        0

        2
    • DivaAAVazzz says:

      melayuMuliaSyurga.

      Haters Neraka Jahanam panas punggong Nok.

      0

      12
      • Mcm kopiden kaw ni says:

        X perlu guna neraka nk maki org la bahlol. Org2 alim ulamak pun x tahu level mana yg menguatkn hujah ko utk mensyurgakn diri masing2…

        7

        0
      • kentut tahi nasi lemak says:

        nak berak !!!!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      sama je..lawa giler.tgk depan2 lagi lawa wehh.aku yg perempuan ni tgk tak berkelip. ko jgn la dengki sgt tgk org lawa2. sebab ko tak lawa mcm tu kan. biar muka buruk tp hati jgn buruk dan busuk yee.kalau tak sedihhhh je ko ni.

      4

      21
      • Anonymous says:

        Ya saya x lawa. Jadi saya harus diam dan x boleh keluar pendapat. Oh mcm tu ke peraturan BN ni…baru saya tahu. Okay ..1 2 3 …pookie!

        13

        1
      • kentut padu telur says:

        nak bau kentut padu telur neraka ???

        0

        0
  2. zupzapzupzap says:

    Kak joy..kalau posing tu jgnla control ayu sgt..you look weird laa kak..

    29

    0
  3. Anonymous says:

    alhamdulillah… cantik

    3

    0
  4. Soulfly says:

    kat fb dan insta muka joy ni nampak runcing dan tirus.
    berbeza sgt bila tgk joy masa ni. nampak pipi montok.
    mungkin sebab mekap kurang tebal seperti yg biasa joy upload dlm fb dan insta ke…???

    31

    0
  5. Bukan PU says:

    sembang nk majlis sederhana, sekali booom amek kau

    5

    1
  6. Anonymous says:

    ni majlis tunang ke nikah?
    cakap tak serupa bikin la HH nih

    9

    1
  7. fieza says:

    kan…btol..lain benar..edit 100% ..nampak kurus tinggi je sblom ni..rupanya fake..

    14

    1
  8. fazira says:

    nampak fake..sblom ni edit 100%..huhuhu.. tp dlm ig bleh up lg diri bgtau slim..
    lucuuu

    18

    0
  9. Anonymous says:

    fake….lain drp gambar. tu la gigih mengedit. sampai org x kenal ko.

    14

    0
  10. Anonymous says:

    ceh. dlm insta nampak kurus….

    15

    1
  11. Anonymous says:

    ramainya perempuan yg huduh2 yg komen sini.tulaa laki tak bagi duit maintainance tiap2 bulan.bini dok meroyan kutuk perempuan lawa dekat BN ni hahaha.
    tulaa carii duit malas..terkangkang je dekat rumah. tgk org lawa sakit hati.pui

    6

    12
  12. Anonymous says:

    motif kontrol ayu???

    8

    0
  13. nyah ayu says:

    Padan muka korang yang kata perempuan ni natural beauty. Cantik macam Anne abdullah nyah.

    18

    0
  14. loyalmalaysian says:

    bahagian perut nampak gendut…biasa la dah ada anak…tp muka dia mmg nampak lain di sini…jurugambar lain kot

    10

    0
  15. fieza abdullah 23 says:

    orang bash sb dia ni poyoo sgt noksss..poyo nk mammmm..so kalo gambar gni yg org snap..ni la yg real walau dh x real make up tebal 24inc..kalo dlm insta..pergggg…FAKE

    6

    0
  16. Anonymous says:

    Muka melayu..tp nama samaran mcm mat salleh. Cb tgk emma maembong…muka mix tp nama kampung je. Huhu

    7

    0
    • Anonymous says:

      Siti Saleha pun sama. Kurang kurang jadi SallyWho je. Takde pulak jadi Stella. Kalau muka dah mix, nama takyah mix dah hehe

      6

      0
  17. Anonymous says:

    Cantik lah veil dia.. iloike..

    0

    0
  18. Jjay says:

    Pic2 selfie dia sblum ni mcm barbie doll sbb pic edit .
    Gambar ori tanpa edit muka biasa2 je ..tanggal mekap tebal tu lg la lain jadi nye. hahaHaha

    8

    0
  19. Anonymous says:

    Nmpk berisi x mcm gambar sebelum ni. Hampir x kenal..

    8

    0
  20. Anonymous says:

    dah biasa mekap tebal lawa jer… sekali mekap nipis tu diaaa bulat penuh nmpk biasa jer xlah lawa mane mcm doll bagai. dah kawin ustaz xyah mekap trus. mekap dlm bilik jer tuk suami tgk.

    4

    0
  21. Nis says:

    Spesis bantal berbau ni kuat pancut kat bantal lepas raba kelentit.

    4

    1
  22. Just another human being says:

    Pelik sunggoh artis2 dan perempuan terkenal Malaysia ni. Bila nak kawin je ayat dia mesti ” saya pilih dia sbb dia lelaki yg baik yg mengajar saya mengenali ugama dgn lebih mendalam, dia membimbing saya ke arah kebaikan, semuga dia bimbing saya dan anak hingga ke Jannah…” Masalah nya kau tu saudara baru ke? Mualaf ke? Tak kan mak bapak tak ajar ugama? Kesian mak bapak, dari kecik hantar mengaji, ajar solat dan puasa, ajar tentang syurga dan neraka tapi bila nak kawin cakap macam org tak pernah ada didikan ugama. Tak kan dah janda dah beranak masih tak tahu hukum hakam lagi? Anak dah besar nak tunggu berlaki lain baru nak suroh pak tiri bimbing. Tanggungjawab sebagai ibu takkan nak melawa je. Patutu lah si Joy ni masa bercerai mcm2 dia fitnah bekas suami dia Datok Ray dlm IG dan FB tapi bak kata Datok Ray, Allah Maha Kaya, akhirnya walaupun difitnah dan dikecam Datok Ray berjaya juga…

    19

    0
    • Anonymous says:

      habis tu apa tujuan kita kahwin?
      salah satu sebab supaya setiap pasangan dapat bimbing masing2 jadi yang lebih baik kan? thats why Allah jadikan kita berpasang2an.
      mungkin bekas suami dia dulu tak dapat lakukan tanggungjawab tu.
      kalau si Hafiz ni hensem tinggi macam Fattah Amin boleh lah jugak kita pertikai.

      0

      1
      • Just another human being says:

        Dah tu kalau tak kawin takde sapa la nak bimbing dia dgn anak? Tak dapat masok syurga la dia dgn anak dia kalau dia tak kawin? Kalau dah kawin dgn yg pertama pun tak terbimbing apa jaminàñ kawin dgn Hafiz ni kerja dia dok bimbing isteri dan anak tiri je sbb masing2 nak masok syurga. Tambah2 org muda kawin janda, bini yg bimbing kat katil ada la. Sebab tu la ustazah selalu cakap bab ugama ni kena belajar dgn yg lebih arif, jengok masjid jengok surau dgr tazkirah, belajar fardhu ain bukan boleh kat katil je.

        0

        0
      • Just another human being says:

        Anonymous, awak tu yg bodoh nya….kesian dgn org bodoh ni sbb org mcm ni la yg senang diperbodohkan…

        0

        0
        • Anonymous says:

          bodoh…

          0

          0
        • Just another human being says:

          LOL Anonymous, mmg betul la awak bodoh, berapa kali awak nak ulang nak bagi org tahu. Saya pun tak nak tahu sbb org bodoh ni tak boleh nak dilayan nanti makin menjadi jadi la bodohnya. Teruskan lah dgn kebodohan awak sbb saya tutup komen saya setakat ni. Happy holidays to me. Goodbye idiot!

          0

          0
  23. Anonymous says:

    Iras muka Kilafairy bini dia ni. Lain bebenor dari dlm IG dia. Ni baru gambar real… yg kat IG tu gigih mengedit. Fake belaka

    4

    0
  24. Anonymous says:

    lantak la korg nk kata dia penunggang agama, juala nama agama atau lain2…atleast bila dia kawen nanti dia mampu jadi imam utk bakal isteri dia, mampu alunkan zikir untuk fmly dia, mampu baca laquran dan baca doa utk fmly diaa….dri laki korg tu, maghrib2 lepak kat kedai, subuh2 pon selimut lagi…anak2 pon tuggang langgang mengaji…mungkin kat mata korg, korg nmpk dia keji…tp antara dia dan Allah??

    0

    4
  25. Anonymous says:

    Lain kali jgn nak memodenkan diri..sampai nama melayu pun nak ditukar ala ala omputeh..dah cantik nama awak tu siti arifah..

    4

    0
  26. Anonymous says:

    kate diri ustaz tp tema nama HJ… Hafiz Joy.. guna laa name Islam tuh siti ker arifah ker… ustaz pon kalut nk versi name kafir joy.. enjoy.. joyah jer lah..

    1

    0
  27. Anonymous says:

    Joy okay per. Joyah..joyot atau Joyuk

    3

    0
  28. Anonymous says:

    Kalau menurut saya, gambar2 isteri hafiz dekat IG fulamak, lawa gilerrrrrr… tapi gambar didalam gosip ni, tidak pun cantik.. tipah tertipu kah??

    0

    0
  29. melati says:

    saya jamin sampai sini jew….pasni sure putus tunang..!!! Joy nk amik kesempatan nk promote barang , Hafiz Hamidon tu jew yg Perasan & diperbodohkan….mmmmmm..tk caya tunggu jew 2 @ 3 bulan lagi..!!

    0

    1
    • Anonymous says:

      insyallah ada jodoh diaorang tu.
      apahal nak tunang sebab nak promote barang?
      camner nak laku tu…cer citer sikit?

      1

      0
  30. Anonymous says:

    cantik dia ni even without make up.
    dia mmg ada kepakaran untuk make up sebab pernah terbabit dalam produksi dia indonesia.

    0

    1
  31. Aku la says:

    Korang ni sebuk je la. Gemok ke..kurus ke..janji suami sayang. Ko peduli ape. Ko ada bagi makan kat hafiz n tunang nye ke…klu cantik cam bidadari..tapi hubby x sayang pun x guna gak…
    Opsss..sorry.

    3

    0
  32. tipahtertipulagi says:

    eh..siyes jauh btul muka dia dr IG….hmm..siyes kat IG tu mmg cantik giler…

    0

    0
  33. Anonymous says:

    kesian kawen ngn Gayah

    0

    0