Written by Bella | March 22nd, 2017

Tahniah kami ucapkan kepada selebriti, Hafiz Hamidun yang sudah bertunang dengan pengasas kosmetik, MERVE, Joy Revfa dalam satu majlis khas yang diadakan di The Venue Shah Alam pada jam 3.20 petang tadi.

Hafiz tampak segak berbaju Melayu dan Joy turut mengenakan busana sedondon berwarna “peach”. Pihak lelaki menyerahkan lima dulang hantaran berbalas tujuh dulang hantaran kepada Joy.

Majlis pertunangan disempurnakan oleh ibu Hafiz, Laila Sarji yang menyarungkan cincin pertunangan ke jari manis Joy.

Ketika majlis berlangsung, Hafiz memberitahu beliau dan Joy bakal bernikah di Masjid Sultan Salahudin Abdul Aziz Shah di Shah Alam pada 1 Mei depan.

Selepas beberapa kali gagal dalam percintaan, saya yakin Joy adalah wanita yang sesuai sebagai suri hati. Dia mempunyai aura sebagai wanita yang tabah mengharungi kehidupannya selama ini.

Joy yang sebelum ini pernah berkahwin mempunyai seorang anak lelaki bernama Arryan Firdaus yang kini berusia tiga tahun.

Sumber Berita : mStar Online

Kredit Foto : Berita TV9

35 responses to (TAHNIAH) Hafiz Hamidun Dan Joy Revfa Selamat Bertunang

  1. aku tetap aku says:

    gigi joy buruk ke tak nak senyum nampak gigi. semua gambo senyum sinis je.

    4

    7
    • Anonymous says:

      Kemain hapis samidon,, senyum bagai nk koyak mulut.
      Yg si pompuan nye senyum ala-ala jewwww

      27

      0
      • bbycumil says:

        joy tu dah penah merasa bertunang n berkahwin..hafiz hamidon baru first time..gile x excited?btw joy nmpk mcm belle alyahya la

        9

        1
    • kak mah kebabom says:

      Hamboih hafiz..gumbiranye die..kernyeh sampai nmpk gusi…walaupun tk sama dgn pic seblm ni lawa jgk lah joy ni mcm iras2 siti nurhaliza plk.

      4

      1
    • Jz my 2 cents says:

      Napa muka hafiz hamidon dh iras2 mcm saleh yaakob dh aku tgk..x boleh blah aku baca caption si joy ni di ig dia psl kena tegur xleh pakai baju ketat la,first time pakai jubah ala princess la..hmmm nmpk mcm bdk wichat je..

      13

      0
    • RakyatMarhaen says:

      Heran lah aku korang ni dia memang lawa la..ko tgok video dia kat instagram la..jgn tgok gambar jer.kalau korang yg gemuk biar korangla jgn plak nak cari kawan nak gemuk sama2..body dia tu tak gemuk pun,.mantap ada la..normal punya body.gambar 2 3 kerat jer tu pun ambil jauh2 korang dah cakap dia tak lawa..dari gambar jauh macam tu pun korang boleh buat rumusan analisis detail giler…biasala lighting kadang2 tak bagus..apalaaa korang ni..terimala hakikat dia memang lawa

      0

      4
    • Anonymous says:

      Tgk kt melodi, tak flawless mcm dlm gamba pon..senyum nak xnak je..Kikiki

      0

      0
  2. yana says:

    senyum lebor hafiz…untungla cuci kaki je lps nie….

    1

    8
  3. Hmmm says:

    Knp gmbr tunang dia x mcm gmbr yg war2kn?yg ni lain sgt..agk brisi

    35

    0
    • lalalaa says:

      sebab sblm nih dia pny gaya fashion lain. now dah berubah. doa elok² je laaaa

      0

      0
    • BacaktIGJoy says:

      Sbb dah kena tegur dgn HH longgarkan baju jgn pakai ketat2, tudung labuhkan… cer g jenguk IG J… Belum kawin dh kena sound

      6

      0
  4. Mak Labu says:

    geli lak aku tengok hafiz ni..memula aku memang x kenal mamat ni siapa, aku ingat kan pelakon..rupa2nya ustaz jadian..siap bergambar tersengeh cam kerang busuk atas pelamin tu, yg joy pun siap berinai putih bagai..Alhamdulillahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

    18

    0
  5. Anonymous says:

    gmbr lama joy lawa2… patut laa asek pose gmbr muka jer dgn makeup tebal sekali bila mekap nipis bru nmpk rupa sebenar tembam nyer.. skali tgk seluruh berisi rupanye… the power of makeup yooo… nnti dah jd isteri ustaz, makeup hanye utk suami sahaja..

    17

    0
  6. senah says:

    boleh tahan ustaz hafiz ni eh
    ustaz kumpulan UNIC
    tapi kita doa yang baik2 ajelah ye

    1

    0
  7. Fidot says:

    Kepoyoan laki ni terserlah..hehe. semoga berbahagia.

    4

    0
  8. zupzapzupzap says:

    Kannn..baru nmpk real muka dia..tidak ni mcm patung barbie doll..comel lote..rupe2nyer tembam..dan gempal gituu..hihihi..
    Takpe lah dah jodoh kannn..tahniah korang..semuga dipermudahkan dlm segala urusan..

    16

    0
  9. Anonymous says:

    Gambar yg pertama n kedua macam tahan nafas gittewww joi oooohhh joiii

    4

    0
  10. Anonymous says:

    Power of makeup & camera 360 u olsss

    8

    0
  11. ninie says:

    tgk muka Joy mcm sesuatu sgt..

    4

    0
  12. Anonymous says:

    Salam. Boleh tak kita doa yg baik2. Kalau tak nak doakan, tak pe tapi jgn mengata/mengumpat.
    Larat ke kat padang masyar nanti nak merangkak cari orang yang kita kata/umpat dgn terik matahari sejengkal dari kepala.
    Maaf ye, tapi akak nampak ramai sgt orang kita ni mengutuk tak ingat dosa.

    14

    1
  13. Anonymous says:

    Ini kali pertama nampak lelaki gedik. Hilang semua sifat ustaz. Well…mmg x gemor dia. Sejak bila bertunang kena warwar kan?

    9

    0
  14. mami says:

    Menyerghongen kata oghang Peghak. Hafiz orang Perak kan. Lebor beno sengih nya yeop.

    4

    0
  15. apismidon says:

    Menyerlah sungguh kePOYOan & keGEDIKan jantan ni ….
    geli geleman la pulak …..

    5

    1
  16. macam monyet dpt bunge je c apis amidon niiii….tapi kesian tertipu kat ig bunge cantik menawan….kat depan mcm binge taik ayam….kah kah kahhhhh…nasib kaye lahhh kan apisssss

    3

    3
  17. Haihhh.. says:

    Dlm gamba ni tak de lawo mne tunang sihapis ni..yg kate lawo sgt tu tang mne..gmbr2 yg upload semue kurusdn santik..tpi ni gemuksss..adakah si hapis ni..tipah tertipu mak..tipah tertipu…hahaha..jgn mara arrr..

    2

    0
  18. Pembenci Pemaki says:

    astaghfirullahalazim..teruknya bahasa kalian semua yg mencerca..kalian menghina ciptaan ALLAH..make up tebal salah, nipis pun salah..biarlah org tu nk berisi ke kurus ke dah tu pilihan HH..doa yg baik2 dah la..kalian tahukah dunia ini pinjaman, apa yg kalian cerca tu akan ditimpa balik nnti..tak takutkah?? takut nnti x kalian tapi ahli keluarga mndpt bahana..sudah2 la ye..dia ada duit lantak dia nak buat tunang 7 hari 7 malam ke..duk depan PC tu baca senyap2 dah la..ni nak komen teruk2 sampai aib org tu semua nampak..DOA kan org tu..DOA kan org tu..DOA kan org tu..Aku x minat pun diorg ni even x kenal pun sape joy ni..semoga kita mati nnti dalam keadaan bersih dari dosa bukan mati ketika tangan sibuk menaip gosip2, maki hamun, cerca org x tentu pasal mcm org tu pernah buat salah dgn kalian..

    2

    0
  19. sentap says:

    lainnya rupa dlm IG…gebu gebas flawless gitu…ni nmpk biasa2…tp apapun still lawa la…tahniah

    0

    0
  20. cc says:

    better nikah terus .belum nikah dh bersanding berdua bagai..apis amidon lupa kot…

    5

    1
  21. jiran melati says:

    cantik lagi joy make up sendiri..ni suruh MUA yang lain..terus muka npk lain dan x brp nak cantik..anyway..congratulations…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    macam nikah!

    0

    1
  23. peratijangantakperati says:

    doakan yg bebaik saje..
    biar ler joii tu nak guna 360 ke ape ke…janji si senyum lebar tu ( hafiz ) dah tgk depan2 joi tu camne…
    biar dia sorang je tgk…korang tak yah mengata2…korang tu pun sila la suluh diri tu gak sebelom ngata orang lain.

    ape2 pun tahniah….moga berpanjangan jodoh lepas nikah nanti…

    joi plak, jangan nak update cite rumah tangga kat IG or other social media…pembaca bukan leh tlg pun….tlg gelakkan ada lah nnt…

    so, cite gaduh ke ape ke….cite kat family sudah…bukan peminat2

    1

    0
  24. zikry haikal says:

    wife bazli unic pun lawa

    0

    0
  25. Puan Cun says:

    hahaahaa gini rupanya muka sebenar joy revfa ni.

    0

    0