Written by AbangNara | September 12th, 2012

Masih tak habis-habis lagi kisah yang melibatkan Rita Rudaini, Ayu Raudhah dan suami mereka. Kalau anda masih ingat, Rita Rudaini pernah dianggap meroyan oleh Zaquan kerana menulis kata-kata yang tidak sesuai kepada Ayu Raudhah. Tidak mahu ada salah faham, hari ini Ayu tampil di Kosmo untuk menjelaskan keadaan.

zaquan ayu raudhah rita

Abang Nara tertarik dengan kenyataan Ayu yang menyatakan dirinya tidak pernah ada masalah dengan Rita Rudaini sebelum perkahwinannya dengan Zaquan. Dan paling penting, Ayu tidak tertekan membaca kata-kata yang ditulis oleh Rita Rudaini. Itu sangat penting terutamanya kepada wanita mengandung. Kata Ayu:-

Saya tidak tertekan dengan kenyataan dia (Rita). Dia kata keguguran saya adalah balasan daripada Tuhan, tapi Alhamdulillah, saya kini mengandung lagi. Saya tidak mahu riak sebenarnya mungkin belum rezeki saya dikurniakan anak ketika itu. Dia cakap saya yang sebarkan fitnah mengenai dirinya. Saya tidak tahu fitnah apa yang dimaksudkannya. Sebelum ini saya rasa tidak pernah ada masalah dengannya. Cuma, sebelum berkahwin dengan Zaquan dengan tiba-tiba dia tuduh saya macam-macam. Saya tidak faham.

rita ayu

Susah nak cakap siapa yang berada di pihak yang benar. Sebagai peminat, marilah kita doakan agar kedua-dua wanita ini berbaik-baik semula. Gaduh pun tak guna jugak. Buat penat otak je nak memikir. Semoga dibukakan pintu hati mereka berdua untuk bermaafan dalam masa yang terdekat ini.

P.S: Rosalinda kembali dengan lagu Akon Right Now versi Kelantan. Memang pecah usus gelak.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

144 responses to Saya Tidak Pernah Ada Masalah Dengan Rita Rudaini Sebelum Ini – Ayu Raudhah

  1. ayu says:

    ape nk jd dgn mereka ini?

    0

    0
    • Selitone JKKKKKKKKKKKKKKKK Kampung says:

      Sapernsapernleh usulkan pada saudara Zed Zaidi tak supaya beliau mengambil tindakan?

      Aku yang membaca dah naik fedup dengan masalah keluarga korang nii… TAK HABIS HABISSS….

      Bila yang disebelah sana diammm…. sini bukak mulot… bila sini diammm… sana bukak mulott…

      KALAU nak selesai masalah… kenalah semuka… berbincang… bukan bukak mulut pada media… bila nak jernihnyyaaa??? udah udah ler tuu… hujan pun berhenti… malam pun ada siang…. kalau gini sampai bila pu tak der penyelesaian..

      Bawak bawak lah bersabarr… kita atas dunia ni bukannya lama… dendam tu tak bleh bawak ke mana punn…

      0

      0
    • UstazahTerlampau says:

      1 malaysia tau sebab wartawan yg x beretika la yg sibuk sgt publish crita rumah tangga dorg ni……

      0

      0
    • mak jemah says:

      aku benci ayu raudhah …. aku sokong rita sampai bila2 .. dasar perempuan jahat, nasib baik la Allah bg kekuatan dekat rita, time mengandung 2 kali jadi lelaki buat hal, tekanan … Allah sayang rita, sebab tu dia uji rita …

      0

      0
      • mak jemah says:

        sape yg dislike nie haaa ???? ada aku kesah

        0

        0
      • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

        memang betol …si ayu ni macm pura2 baik kan…bab tu dia cepat2 bertudong pasal dia nk cover dia punye tembelang lah !! bila dia dh bertudong jadi peminat2 berani mati dia akan puji diaaaaaaaaaaa !!! nanti peminat2 berani mati dia akan tanye > Rita bila nk bertudong macm ayu siak ni ?? < jadi peminat2 berani mati ayu akan mengangap rita la yg mulot jahat ! padahal padahal padahal huh !!

        0

        0
      • jangan ada benci terhadap ayu, please….

        0

        0
      • akuSukaDia says:

        mana kau tau ayu jahat???kau kenal rita luar dan dlm ke??? kita x tahu psal msalah dorang…lgipun slama ni x pnah aku dgr ayu bg sttmnt hntam rita…ni rasanya dia bru cerita…2 pun cerita biasa bukan dia mngata pun dkat rita 2…RITA baik????baikah sorang perempuan tu kalau asyik mencanang kisah baik buruk suami sendiri dekat orang ramai?? bila kita buka aib org sebab 2 lah aib kita sendiri x dpt nk tutup… Aku dulu punyalah kesian kt rita…tp sekarang naik mnyampah…x habis2 nk cerita buruk suami sendiri kt org rmai…pedap akuuu….

        0

        0
      • Raja minah jambu 24jam mengadap computer says:

        bis dh orang tanye dia jawab ape yg berlaku terhadap diri dia yg di tinggal kn lakiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!! tkan nk senyap n diammmmmmm je macm pompan bahlol !!!!! kalau tk kasitau nanti orang akan menudoh ritaaaaaaa je yg mulot jahat !! tapi di sebalek nye aidil yg buat hal lari2 ni semua !!!!

        0

        0
      • X jeles langsung says:

        Mak jemah oiii… Berkatalah benda yg baik2 ye bila menyebut nama Allah.. Tak elok bila kita mencaci dan mengeji pastu sebut nama Allah.. cuba baca balik apa yg x ditaip dan nilai balik apa yg x sesuainya…Renung2 kan dan selamat beramal..

        0

        0
    • aku comel says:

      tu lah sape suh kawen lari.. dh jd mcm ni pastu nk tuduh2 sume org.. mungkin inipon balasan Allah kat ko.. hihihi

      0

      0
      • pijot says:

        Mmg dah sah2 si rita tu tk btul..gila agaknya dia ni..ksian..dhlh kene tinggal suami lps tu nk cari salah org lain plk.tk pasal2 ayu yg kene.lain kali klaw nk kawin tu mnta restu org tua baru hidup bhagia.ini tdk..ikut nafsu je..yg si rita tu kan dh brumur spatutnya lbh twu klaw kawin lari ni tk akan bhagia msti akanda halangN tp sbb krn cinta buta..buta lh akhirnya masa dpn ko..kpd ayu bnykn brsabar smoga kehidupn ayu n suami bahagia.amin…hidup ayu raudhah;-)

        0

        0
      • mak jemah ORI! says:

        ehh..pijot mijot tijottt..asal balik2 nk highlights psal umur lebih tuaa? balik2 tuee jeerr..hoiii! ni mak jemah ORI nk bagitau..ko klu blom kawen ko jgn ckp sembereno ekk..umur tua muda tu bukn ukuran tahap pemikiran tahp kecerdasan n tahap PERFORMANCE giteww..klu die msh budak2 lg takdenye c rita tu nk uwek2 2x bg anak tau! yg lelaki dh konon2 matured sgt tuee blom tentu lak bleh kasi anak paham???!! tak paham kan, ko ni msti dh tue gak kann? tu laa bengap! TUA MUDA MISKIN KAYA HIDUP MATI urusan DIA daaaa! ‘stupid never finz’ whyyy??

        0

        0
      • tiongbercakap says:

        Aku comel(xberapa nk comel sgtlahh) .Ko pandai je cakap pasal kawen lari kan,..xberkatlah,xdapat restu lah bagai!pastu salahkan rita sorang kononnya lari bawak Aidil menikah kt thailand!ko tahu ke perkara sbnr knp mereka kawin lari??ko tahu ke aidil tu smpi ugut nak bunuh diri kalau rita taknak kawin dgn dia??kalau ko tak tahu jgn pandai2 nak buat tuduhan melulu pada rita.Bagi perempuan,isteri dan ibu yg tertindas dan dianiya mcm rita tu tak salah bg aku dia nk meluahkan perasaan kt twitter.Kalau kau berada kt tmpt dia,tanpa suami yg dayuss lari ntah kemana,dgn nak handle anak sorg2,msti korang pun luahkn benda yg sama jugak!!larat ker ko nak pendam bertahun2??? nantikan kemunculan buku kisah hidup rita rudaini berjudul ~kerana aku seorg perempuan~kalau korang nk tahu cerita sebenar-benarnyaa…time tu korang fikirlahh klu perkara sama terjadi pada diri sendiri,ibu,kakak @ adk beradik perempuan ngko…apa rasanya..??

        0

        0
      • akuSukaDia says:

        Raja minah jambu 24jam mengadap computer: memang org tnya…tp dia x reti nk diam ke???? tutuplah sikit aib laki dia tu….ni tak smua bnda dia nk cerita…perempuan yg baik utk laki yg baik….& sbaliknya…so rita kena tilik diri sendiri…msa 2 dia akn sdar ksilapan dia…bila hati dah mehitam salah sendiri pun kita x nmpak…dah aidil bg duit dia bg anak main…lpas 2 bg alasan ‘aidil pun tahu ank suka main duit’ apa ke bodohnya rita ni…dah suami bg duit 2 ambik simpan…. duit 2 bkan bnda main…suami kcik hati x nak bagi duit dia mulalah meroyan.x brtangungjawablah…apalah…sgala bala nya keluar……adoilahhh…nyampah aku…. ni si Ayu rodoh ni plak jdi kmbing htam dia….laki buat hal…ayu salah….mcm kongsi laki la plak….alsan mengarut…

        0

        0
      • enab says:

        kalau lki ko wat pange msa ko ngandong baru ko tahu cmna ase…xtaw ape2 xpyh belagak alim la aku comel woi

        0

        0
    • lisa ray says:

      Yg pentg,ape pon trjadi n ape jua keadaan pon,sy brjanji dgn allah n diri,sy akn mndidik ank2 sy n mnjaga mereka dgn sebaik2nye.amin. twitter rita rudaini

      p/s- diri sendiri kene betulkan dulu,barula dpt ank soleh.jgn terlampau diberi kemewahan.

      0

      0
    • Anonymous says:

      rita ni lebih2.. sebenarnya..

      0

      0
    • zifi says:

      ayu, kau jgn hina rakyat malaysia. kau igt kitorang ni buta tak reti baca paper ke? kitorg reti baca surat khabar, blog, website semua OKAYY?? sebab kitorg reti baca lah kitorg tau kau mmg hati busuk and ada masalah dgn rita. okay, PUH-LISSS LAHHHH GET A LIFEE BONGOK!!

      0

      0
    • Masamnyaaa.. bau ketiak abang Nara says:

      Kalau ikut perangai tak matang.. terang lagi bersuluh yang bersalah adalah RITA RUDAINI.. sbb?? minah ni mmg banyak menimbulkan masalah dgn org,.. cth; lisdawati, sharon cheah, mertuanya, suami, adik ipar, dan terbaru Jue Aziz.. Padahal Jue Aziz tak terlibat langsung dgn hal rumah tangga beliau, dan si minah bodoh tak matang ni paksa orang kemukakan bukti… tak macam bangang ke perangai minah ni???

      So korang pikir sendirilah…

      0

      0
      • uwekk ko masammm! says:

        aduhaiiii Masammm..ko tak reti baca ker?bodoh sombong la ko nih..yg paksa org bagi bukti tu JUJU JEJISSS..bkn Rita yaa.ko laaagi bangang..hak tuiii!

        0

        0
    • n says:

      what comes around goes around..apa yg kita buat kat org tak mustahil one day nanti kita jgk akn kena..lambat atau cepat je..

      0

      0
  2. pemerhati says:

    ayu raudhah dan rita ni sama jer….aku heran la dgn dorg ni bgaduh bgai nak rak smpi 1 malaysia tau hal peribadi dorg..yg bt aku heran sbnrnya aku keliru adakah dorg ni bermadu??? bgaduh mcm badu jer padahal suami len2….aduyarrr…..

    0

    0
    • KAK CHAM KUAT GOSIP & TIDO KAT TADIKA says:

      Kak Cham berkata pada Am :
      Ko nak aku sepak ke ha muka ko, ha? ha? kurang ajar, laki tak guna, ko jangan biarkan muka ko lalu depan mata aku, sampai mati pun aku benci ko!

      0

      0
  3. kakitangan says:

    sudah2la 2..skarang bukan mase nk cari gaduh n cari sape punce sgaleny
    tp cari jlan mcm mane nk selesaikn masalah korang…
    lebih baik korang sibuk muhasabah diri dr cari publisiti nk naikkn diri sndiri

    0

    0
  4. anon ipoh says:

    nth ape2 je dorng ni…tp kdg2 meluat jgak dgn ayu raudah ni..

    0

    0
    • apa2 jelah ayu....oiiii..... says:

      ah betul…betul…betul…tu anon ipoh…mmg meluat sangat2 dngn si ayu yg mmg dh layu…raudah yg tk sudah-sudah….baiklh kononny tu…. gelihati dn kelakar pn ada tngok dia ni…nk mnta smpatilh tu dekat peminat2 dn orang ramai…

      0

      0
  5. amoi says:

    Hahhh..lantak koranglah..keje nak gado x abeh3..eloklah…sorg meroyan..sorg tunjuk baek..same je 2 2…aku doakan 2 2 dpt hidayah kejalan yg lbh baik…aminnnn

    Si pemakai tudung diatas, jgnlah asik keje nk cucuk org je..konon ko x beslh lnsg..lg 1,ko akan nmpk lbh cantik kalau pakai tudung dgn sempurna..bkn dgn gaya n fesyen yg ditegah oleh Allah…beringatlah ye..

    Utk si RR…udah3lah tu..biakan org mcm tu..klu ko duk bising kat twitter x gune..makin lama org akan kata ko salah sbb asik bising n ngamuk je..so diam x semestinya kalah…faham??? Lg 1,ko akan nmpk lebih cantik dr minah diatas kalau bertudung..xnk bertudung ke?

    Semoga kalian berdua lebih matang ye :-)

    0

    0
  6. okasan says:

    rita mmg salah ckp ayu gugur sbb balasan Tuhan. Dia ckp aidil tk matang tp dia ckp camtu dah terang2 dia tk matang. Allah lebih tahu. Klu dia yakin dia dipihak yg benar lebih baik bersabar daripada terus mencari perhatian. Doakan yg terbaik bg org yg mengkhianati kita supaya yg baik juga yg akan sampai semula ke kita. Akuilah kesilapan diri juga rita. Wallahualam.

    0

    0
    • apara says:

      pernah baca dulu masa awal diaorg kawen… rita ckp suaminya org yg baik bukan jenis keluar mlm biar pun lebih muda dr dia tp matang… skrg ni segala mak nenek kluar tp x pernah pn dgr husband dia ckp perkara yg x baik ttng dia..kalau ada maybe tlepas pandang sbb story dr dia ja… udah…. udah le tu rita… makin lama makin org kan ckp awk yg salah… sasha saidin cerai x da sapa pn tahu puncanya biar la rahsia dia dan suami dia… akhirnya isu x bpanjangan… nak bbaik baik ja la nk bpisah bpisah la secara baik…. the end…

      0

      0
    • elena says:

      Btul tu okasan..buat RR..lebih baik la mengadu kepada Allah s.w.t,n bukannya mengadu kat twitter..x baik cakap Ayu kguguran pasl hkum karma..hkum menghukum ni kerja Tuhan, habis dulu kawen lari dekat siam smpi mmbelakangkn mak ayah Aidil,n skrg Aidil tggalkan awak kira balasan juga ker?by the way..kita org Islam guna balasan Allah,bukknya hkum karma.

      0

      0
  7. SNOW says:

    buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali..

    jaga mulut, jaga peribadi..

    0

    0
  8. Anonymous says:

    tk mustahil perkara ni terjadi kerana mulut ‘orang ke3’.sbb d/org ni hidup dlm industri filem ni,ramai beno ‘mulut penambah perisa’.sbb abang ipar aku org blkg tabir filem/drama,so dia mmg tau peel org2 filem ni, dr tukang buat air sampai la ke pengarah,seterusnya ke pelakon semua nya jenis suka menambah rencah dlm cerita2 yg disampaikan.then,si RR & AR ni plak jenis yang masing2 nak tunjuk betul,ini lah jadi nya.tknk berdepan& lebih rela buka aib sendiri kt paper.& impact paling besar kena kat mertua yg selalu di salahkan dek RR 2.
    come on la…masing2 dh besar pjg,berfikir la.tuk RR…berhentilah bercerita.terlalu nk mempertahankan hak,sampai semua cerita jd tatapan pembaca.skrg anak2 kamu tk pandai membaca,tkpela.bygkan nnti anak2 dh sekolah?mereka baca cerita2 ttg mak,bapak& pakcik,mkcik mereka…tk ke malu d/org nk menghadap masyarakat nnti???
    renung2 kan & selamat beramal yer….

    0

    0
  9. mak jemah says:

    mak jemah memang tak suka ngan ayu raudhah ni, paling menyampah .. mak jemah sayang rita je selamanya …

    0

    0
    • mak jemah says:

      orang yang sama dislike la tu ….

      0

      0
    • gossip xabis2 says:

      dulu2 kesian jgk dgn rita ni..tp lama2 mnyampah sgt2…spnjang dok baca2 gossip psl dorang ni..aku xpnhpn sbenarnya baca knyataan ayu raudhah dok mngata2 rita…rita je yg slalu kluarkn statemnt…rita mmg suka bgaduh..dulu bgaduh dgn lisdawati…muka je nmpk baik…sbb muka baik,suara lembut…ramai la kesian kt ko..laki ko dulu xmintak lebihpn..mntak hormat mak bapak dia je..kalu dr dulu ko hormat mak bapak laki ko..insya’allah dah amanpn idup…cthnya,si fasha sandha…ikutkn kluarga mrtua xsuka n xbkenanpn kt dia tp dia tnjuk hormat n xpnh komen psl klurga mtua last2 diterima jgk…

      0

      0
      • kisah hati says:

        memang si rodah xpernah ngata2 rita terang2,tp dia gna cara halus…si rodah ni dok cucuk2 ahli keluarga laki dia sal si rita ni…

        0

        0
      • relax je.... says:

        kisah hati – xyah ar nk backup2 rita ……dan xyah ar nk tuduh2 siraudah 2 plak…..awk 2 bomoh ke….tau2 plak org 2 gn cara halus……sudah2 ar bt fitnah 2…..

        0

        0
      • haha says:

        itula kkdng aku pun x paham sbb ramai pulak yg tahu ayu ni menyebar fitnah dalam fam in law dia…camana korang smua ni tau ekk…tgh you tube la wei…tgk cmna gaya rita mnjawab soalan wartawan.

        0

        0
      • Anonymous says:

        dulu rita bercerai maybe sbb perangai camni jugak ke……..korang boleh tahan ke klu dpat kak ipar cam rita, memburukkan mak bapak dan abg kita kat orang ramai…padahal dia sendiri xpenah pun nak balik jumpa mak bapak utk berbaik……..

        0

        0
      • amron says:

        ayu, kalau ko gugur lgi, ko tahukan apa slah ko? aku tk doa tpi aku hrap sbb ko bukan alim tapi zalim. sma je ngan laki ko. pemain bola sepak haprak!

        0

        0
  10. Booo says:

    Naik muak lak ngan pompuan 2 org nie…Kalau tak balas balik tak leh ke….nie tak…Kalau 1 sound…yg lagi 1 mesti nak meluahkan Perasaan n sahut cabaran…

    0

    0
  11. yang says:

    arap setel cepat…

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Tunggu kenyataan balas dari rita ye kengkawan…..!!

    0

    0
  13. cik tam says:

    aku sokong ayu.

    0

    0
  14. Daki says:

    Moga kes ni cepat setel n tkeluar sgala bukti2 sampai terduduk si tukang fitnah tu

    0

    0
    • Anonymous says:

      fitnah ke tak, diri sendiri kena la cuba berbaik dengan famili mertua…….at least balik jenguk mertua sekali sekala……..bila dah jadi camni canang 1 m’sia semua org fitnah smpai husband & mertua xsuka…….sblum salahkan orang, cermin diri sendiri dulu…ingat, suami kalau dah kawin pon still ada tanggungjawab kat mak bapak dia jgn nak ikut hati ego kita je…laki mana nak thn klu wife dia xpenah nak hormat famili dia……….

      0

      0
  15. peminat rita selamanya says:

    aku sokong rita..

    0

    0
  16. Presiden Zed Zaidi bakal masuk pilihanraya says:

    Dua2 sama jer…saling nak menuduh antara satu sama lain…setakat brani bagi komen kat wartawan, gaduh kat twitter lah..semua org boleh buat..ada brani ke nak jumpa face to face…baru skrg ayu raudhah nak jumpa si RR nie..kenapa tak dari dulu lagi tak lah si RR ni asik nak meroyan jer……si RR ni pun satu…kan elok diam2 sudah..dari tahun pertama ko kawin sampai dh nak penghujung syawal ni..asik dgn ego ko jer…laki ko pun satu tak guna…main bola pun ntah kemana…hampeh lah korg..kat luar lagi ramai yang da masalah rumah tangga..lah…Hakim mintak korg settle masalah baik2 tak mau…ikut kepala korg jer..yelah aku tak rasa pa yang korg rasa…tpi guna lah akal…

    opss. aku lupa lah.korg kan PUBLIC FIGURE…kalo boleh nak org tau sampai kat dalam kain…

    0

    0
    • Anonymous says:

      tp aku ase RR berani je..kalau die x brani xkan die lempang lisdawati mase dlm set dulu…mgkin dia xnk jumpe AR pasal risau akan terlempang biras sendiri kot…hantu gangster gak RR yg cun ni kan?hehe..

      0

      0
  17. nuan says:

    lah, yang korang sesibuk apa hal, kalau diarang nak bising, mulut diaorang, diaorang ade susahkan korang ke?? manusia tak lari dari kesilapan.

    0

    0
  18. Sarah says:

    Just wanna give advice to Rita.. please move on. dah tak perlu nak babitkan nama2 orang lama dalam hidup u sekarang.. we will never know who’s right and who’s wrong. u have two beautiful sons and you should cherish what you have. be strong!!!

    0

    0
  19. mia lola says:

    bile rita de cakap dia xbey mengandung sbb balasan tuhan.. aku rase rita cakap bia dia rase cmne perasaan orang tertekan tyme mengandung..

    0

    0
  20. mia lola says:

    bile rita cakap ayu xmengandung sbb dpt balasan tuhan, si rita cakap rase kan cmne tertekan tyme mengandung..si ayu yg terase sendiri, org ckp laen, dia yg terase sndiri..

    0

    0
  21. noraabas says:

    ni la dia..mrahkan nyamuk bakar kelambu..yg si ayu pulak..baling batu sembunyi tangan..ingat rr tu gila ke nak serang kau tiba2…

    0

    0
  22. honestly. says:

    Jgn disturb marriage org lain. Sbb bkn pasangan suami isteri tu je yg terganggu. Anak2 diorng jgk. Trust me, ble anak2 rita besar, diorng akn benci and marah mereka yg kacau perkahwinan parents diorng. Dont let them grew up in hatred and anger.

    0

    0
  23. aziela says:

    mudah2an ALLAH S.W.T beri hidayah pd hangpa berdua.moga kalian berbaik2 1 hari nnt AMINNNN…syg rita n ayu…

    0

    0
  24. Prince Noob says:

    aper2 jela ada masalah ke takde masalah ke… tak payah la nak cerita2 dan masuk campur hal rumahtangga org lain

    0

    0
  25. […] this link: Saya Tidak Pernah Ada Masalah Dengan Rita Rudaini Sebelum Ini – Ayu Raudhah Author: haizrul Comment: No Comments Tags: aidil, ayu-raudhah, beautiful, fashion, […]

    0

    0
  26. Anonymous says:

    seburuk2 mak mertua ko,dia lah jgak yg bersabung nyawa utk lahirkan suami ko si Aidil 2….
    seburuk2 perangai Aidil 2,dialah bapak kpd anak2 yg tersangatlah ko sayang 2….
    back to basic,ko rasa cane sakitnya masa nk bsalin kan rita?ko rasa cane sayang nya ko kt anak2 ko kan,rita?mcm 2la jgak mak,bapak aidil.tp org tua ni,walau cane hati terluka dibuat dek anak,menantu..insyaAllah,brkat usaha dr si menantu tackle hati d/org,akan dimaafkan jugak,percayalah.mslhnya skrg dr mula RR yg bermain api,hanya mnyalahkan pihak mertua tanpa mengkaji kelemahan sendiri…kita semua tk perfect.masing2 ada bbuat silap.bermaafan lah sementara ada peluang.

    yg mengomen kat sini byk bebeno bermulut/berjari AJINOMOTO.klu tktau kisah sebenar, ada baik nya kita mendoa kan agar mrk berbaik2 satu hari nnti.jgnlah nk menambahkan rencah lagi…tk pasal2 kamu2 semua dapat saham free….

    0

    0
  27. Honeybee says:

    Ayu….diam-diam udahlah….hang tu tengah pregnant….orang tua-tua cakap…kalau kiter benci sangat orang tu…atau kuat mengata pasal orang tu…nanti terkenan kat baby dalam perut kiter….wallahualam….time ni lah nak jaga mulut tingkah laku semua….pesan kat laki hang skali…jangan baby tu nanti keluar muka Rita cukup…hahahah….no komen….

    0

    0
  28. oya says:

    psiko….. hehe

    0

    0
  29. roxannacash says:

    ai…same2 mereka ni, cam budak-2…dah jadi mak, bpak pun lum mantang nampaknye…btw abg nara cukup la psl mereka, nanti jadi riot…ada tak gambar artis-2 lain beraya balik kampung? Or tak pun benda lain la…terimakasi ye…

    0

    0
  30. minah pening says:

    bkn nk sokong sape2 tp RR die lebih byk wat hal die sndiri….cuma jgn mula petik nama die…die mmg cukup pantang!!! kalo die x kaco idup org..jgnlah kaco idup die…dl ms ngan aidil die lbh byk uruskan rumahtgga die sbb die mmg sygkan aidil….sbb 2 bl jd mcm ni,sape x mengamuk….sakit ati bl rs dipermainkan…

    0

    0
  31. tsya says:

    tao plk si ayu raudah ni psl hukum hakam ye, ujian allah la, belum rezeki lah.. tapi xreti nk sedau2 lagi mulotnyer tu, baru ngndung lg da kecoh konon bgosla?

    laki dia ngn laki si rita ni same2 bodo, tgok ayu tu santek, ayu la konon dengo ckp dia..konon2nyer baek sgt la tu..

    pkai tdung pn ikot cara org xfhm hukum agama nk ckp byk, ngndong tu ingt ko bgsola eh? xboleh gugur lg? nta2 dpt ank cacat psl dek mulot ko nnti…

    berenti2 la tu, esok2 ko bcerai ngn laki ko cmtu rita gak statement ko..

    eh? ko kan dulu yg 1st keluar jd artis bdn berbulu? da g buat rawatan buang bulu ek? hahahaha

    0

    0
    • ann says:

      ishh kejam nye. ade ke kata nanti si ayu tu dpt anak cacat…apa dosa baby tu kt awak?

      0

      0
    • nia says:

      kot ye pun tak suka dgn ayu xpyahla smpai ckp nanti anak dia cacat. baby tu tak bersalah apa2 pn. kang x pasal2 dpt dosa free akibat nk komen hal rumahtangga org yg sebenarnye xde kaitan pn dgn awk.

      0

      0
    • opah bedah says:

      uish tsya…maaf ckpla, ko ni xbaik mendoakan keburukan org.dari ko doa ayu tu mcm2, bek ko doa rita dan ayu berbaik, mereka berdua diberi petunjuk ke jalan Allah dan dilimpahi kebahagian..sori ckp, ko sgt teruk smpi sggp mdoakan baby yg x lahir cacat,org tu bercerai berai,kot2 pun sokong rita xpayahlah obses dan over sgt..isk2x..insaflah bersebelum terlambat…

      0

      0
    • Anonymous says:

      JAHATNYA MULUT!!!!!!!!
      klu ko tgh mengandung & org ckp mcm 2 kat baby ko.apa perasaan ko????
      bercakap tak guna akal langsung!!!!

      0

      0
    • rr says:

      BUSUKnye hati ko tsya…mintak2 Allah bukakan hati awk untuk bertaubat ye tsya…aminnnn….

      0

      0
  32. neelofa berlakon tersangat poyo says:

    HAK PTUIH!!! dua-dua pun same jek..yg korang sume pun percaya sgt ngan si ayu & rr.. mana satu betul pun korg tak tahu..

    0

    0
  33. Seseorang isteri tidak akan mengaibkan keburukkan suami walaupun setelah berpisah hidup ataupun mati. Jika RR seseorang yg berakhlak mulia & baik, dia tidak akan MEROYAN di twitter dll menjejeh keburukkan suami, ipar2 dan mentua dia….macam dia baik sangat!! Sb jenis mulut jahat lah semua keluarga suami benci. Aku tak berpihak kepada AR tapi aku perhatikan AR tak kuasa nak layan RR nya tuduhan sampai lah baru2 AR luahkan perasaannya. Amat berharap mereka semua ni berdamai… Ingat, LIFE IS SHORT! Allah nak ambil nyawa seseorang tu dgn sekelip mata !!

    0

    0
  34. lolly says:

    ayu bakal meroyan x lame lg…..tgk je la…..benci beno aku dengar kisah kuarga diowg ni….sume cter bruk…baik kakak ,adk,kuarga suami…sume same…pendek kata diowg ni bkn kuarga yg baik2 la
    …..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    I always believe tht silence is the best revenge~

    0

    0
  36. halimah jongang says:

    kalo nak bcerai tu bcerai je la..kalo xnak bcerai, pk2 le mcm ne nak bbaik2..ayu raudah yg x brapa nak raudah ni p campak kat laut merah tu…Rita mcm rita, ayu mcm ayu…

    0

    0
  37. saya insan biasa says:

    dah nama pon pelakon,pandai2laaa dorang belakon!!

    0

    0
  38. mayo says:

    ko nie ibarat baling batu sembunyi tangan la ayu oiiii…

    0

    0
  39. merapu la kau nie says:

    dua2 pon same bengong…hal rumah tngga ptotnye bio le rasia…ermm..ni smpai satu dunia nk tau da,,,fafafafafafaffa =P

    0

    0
  40. nz says:

    harap kes rita ni cpt selesai kat makamah, cpt2la becerai n hbs seme cerita.rita blh hdp bhgia dgn ank2, n maju dlm karier die.ayu rodoh pulak jagelah laki hang tue..selagi xbecerai selagi tuelah mcm2 cerite duk keluar.buat aidil jgnla duk nk lari jer keje ko.masalah umah tgga ko bg org lain msk cmpur..

    0

    0
  41. mama gangnam says:

    harap rita xkan beri kenyataan balas lg terhadap statement ayu krn ia akan lbh byk membuka aib kedua2 pihak…Yg penting Dia yg lebih tahu siapa yg benar & siapa yg salah….for this time, x slh klu kak rita berdiam diri sbb silence is better than say anything….lg byk kak rita berkata…..lg byk aib yg akan terbuka….bersabar itu lbh baik dan hanya berkata2 apabila tiba masanya….

    all d best for kak rita & anak2…peace!

    0

    0
  42. ibok says:

    adus…i benci ar lah…talam 2 muka……

    0

    0
  43. peserta baru says:

    mokcik nak tanyo ni,kat sini ada pertandingan akademi fantasia ko? mokcik nak masuk ni. nok nyanyi lagu itik gembo gembo.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Aduh la mokcik wey, silap masuk ni mokcik…
      Akademi fantasia dok main doh loni..
      Kilauwe emas ado la mokcik!!

      0

      0
  44. peserta baru says:

    kenapo takdok orang jawab mokcik tanyo ni. kesian mokcik ni ha takdok orang nk layan.

    0

    0
  45. apo celop says:

    aduss…blm habis cerita mereka ni…

    0

    0
  46. RITA says:

    yg atas tu sape??emma maembong pakai tudung ke??

    0

    0
  47. Sshh says:

    pas ni msti RR plk y akan keluarkan statement n mesti dia akn ckp y ayu cam ni la..cam tu la..dlm hal ni aku x thu la nk sokong y mana satu..

    0

    0
  48. rr says:

    sabar ye ayu…bior kan aje si rr tu meroyan kt twet ke ape ker…jenis rr nie mmng jenis pompan mulut bising kot mcm mne pun mmng die akn cr je saloh ko…bior kan aje…esk2 ank2 die pun lari…

    0

    0
  49. Anonymous says:

    dah2 la tu…x kira la rita ke ayu ke…setiap manusia ada salah silap…jmp dan berbincang la…kalo sume nk kuar kenyataan kt media smpi bila pn x abis…pihak rita salahkn pihak ayu…pihak ayu lak salahkan pihak rita…tah2 kenyataan yg diorg ceritakan kt media lain…tapi pihak media tokok tambah biar kasi panas keadaan…baik bertenang dan dok berbincang…kita xyah la berpihak pada sape2…doakan je diorg ni berbaik…

    0

    0
  50. anbin says:

    Penyakit meroyan terjadi selepas seseorng wanita itu melhirkan anak..kemungkinan penyakit ini akan terjadi kepada salah seorng antara RR atau AR..renung2 kn lah..ingat la ZA doa yg baik2 aje ok takut terkena batang idung sendiri..!

    0

    0
  51. Diri Ini says:

    mana ade org nk mengaku diri sendiri salah…itu yg dok tuding jari kat org lain…

    0

    0
  52. i love u like a love song baby! says:

    habis yg ko duk berbalas2 tweet segala tu apa minah oiii?? lagi berlagak mau suci2 kan diri….menyampah lah akuuu!!! ahaks…………emo lebeyyyy khenn

    0

    0
  53. ctz7 says:

    Saya tak sokong mana2. tp saya tengok rita balik dr mekah ingat nak berubah.. sama je..berani awak cakap ayu gugur sbb balasan Allah. Semua tu kuasa Allah, jgn nak hukum sebarangan. Kalu orang kata apa yang awak terima sekarang sebab perbuatan awak kawin lari dulu, apa komen awak ya rita?

    0

    0
  54. Reena says:

    Hari tu ayu kata nak bersemuka dgn rita tapi takat bersemuka kat kosmo jer..mana nak settlenyer..org kalau mengandung kena lebih berjaga2…jaga makan, jaga mulut, jaga akhlak, jaga hati..banyakkan berbuat baik..takyahlah nak berbalas2 statement..takkan habisnyer..bila rita diam, ko janganlah banyak bunyi..

    0

    0
  55. dann says:

    Orang kawen dengan restu pon blambak yang cerai. Jadi jangan kata sebab kawen tanpa restu nk cerai berai. Itu sumer dugaan Allah

    0

    0
    • nurul says:

      teringt kata2 dato’ fadillah kamsah dlm sebuah rancangan.walau dgn siapa pun kita nak kahwin restu ibu bapa tu sggggttttt pnting.klau lepas kita kawin tnpa restu adlh WAJIB..sy ulang WAJIB jgn ade dendam atau x suka pd mertua dan cuba ambil ht mrk.kena byk sabar dan sentiasa berdoa supaya satu hr mereka akn suka dan syg kita.contohnye mcm ni :si A nk msuk dlm rumah si B dan C serta nak ambil mainan kesyangan si B n C.Tp si B dan C x suka si A sbb x berkenan atau sebulu dgn cara si A.si A ni x kira redah gak msuk gak umah tu tnpa kebenaran dan rampas mainan si B dan C tnpa kebenaran.agak2 la ape si B dan c akn rs tntu fed-up n x suka sakit ht sume ade la.for sure la si A tu klau nk ditrima dlm kuarge tu kena pndai amik ht that family dan bukan menyombong atau carik jalan bergaduh.for sure la amik ms jugak buat b,c utk trima si A dan adapt bahwa si A dan jd part of the family.

      0

      0
    • saya says:

      Org lain yang mengandung pun ada jgk yg gugur…. Jadi jangan kata sebab balasan Allah la terjadi keguguran. Itu semua dugaan Allah. Wallah’ulam. :)

      0

      0
    • Anonymous says:

      Org lain yg mengandung pun ada jgk yg gugur…. Jadi jangan kata sebab balasan Allah la terjadi keguguran. Itu semua dugaan Allah. Wallah’ulam. :)

      0

      0
  56. akuSukaDia says:

    mana kau tau ayu jahat???kau kenal rita luar dan dlm ke??? kita x tahu psal msalah dorang…lgipun slama ni x pnah aku dgr ayu bg sttmnt hntam rita…ni rasanya dia bru cerita…2 pun cerita biasa bukan dia mngata pun dkat rita 2…RITA baik????baikah sorang perempuan tu kalau asyik mencanang kisah baik buruk suami sendiri dekat orang ramai?? bila kita buka aib org sebab 2 lah aib kita sendiri x dpt nk tutup… Aku dulu punyalah kesian kt rita…tp sekarang naik mnyampah…x habis2 nk cerita buruk suami sendiri kt org rmai…pedap akuuu..

    0

    0
  57. nurul says:

    sorry to say tp biasanya org yg byk buat salah dia akn sntiasa mncarik kesalahn org dan cuba memburukkan org lain utk menutup kesalahan dan kelemahan dirinya.dan biasanye org yg benar dia akn lebih byk berdiam diri sbb dia tau dia x buat salah ape pun so buat ape dia takut atau sebuk defends diri sndiri.kesian tgk rmai sgt pengomen dlm BN ni yg cetek pemikiran.IT’S COMMON SENSE BEB!!!

    0

    0
  58. Anonymous says:

    Org mengandung pun ada jgk yg gugur…. Jadi jangan kata sebab balasan Allah la terjadi keguguran. Itu semua dugaan Allah. Wallah’ulam. :)

    0

    0
  59. saya says:

    Org mengandung pun ada jgk yg gugur…. Jadi jangan kata sebab balasan Allah la terjadi keguguran. Itu semua dugaan Allah. Wallah’ulam. :)

    0

    0
  60. kasturi says:

    ini pendapat saya… mungkin RR terlampau terluka sampai ke tahap yang tak terjangkau dek akal kita.. terlalu banyak makan hati… sehingga semuanya keluar… RR manusia biasa… setiap manusia ada limit kesabaran… ini melibatkan rumahtangga, hati dan perasaan… kita tak tahu perkara yang sebenar yang terjadi antara mereka berempat… cuma minta Zaquan jangan masuk campur urusan rumah tangga abang dia… ini asal rita tweet apa2… mesti zaquan ni menyampuk… saja nak tambah panas.. utk ayu better you advise suami you spy dia jgn masuk hal rumah tangga abg dia… tahulah kembar.. tapi agak2lah pun..

    0

    0
  61. Keplogi says:

    rita ni dulu aku suka n kesian kat dia ngan ap y berlaku kt dia..tpi y aku X SUKA pasal dia ni terlalu lantang bersuara n suka mengaibkan suami n keluarga mertua..x blh tersentuh skt..melenting bkn main..wajah dia lembut jer n kalau berkata2 bkn main manis lgi..tpi hati dia cam ad keras skt..si ayu plk mula2 aku respect la kt dia ni sb dia diam jer n x membalas ap y rita ckp..skg dh terbalik plk..mula membalas dah..so..skg aku x nk sokong dua2 sb memg dua2 x btl n dia jer y btl..malu la skt kat semua org hal keluarga d canang satu malaysia..x malu ke..awak dua org ni menantu..kalau mcm ni la perangai..bukannya menantu..TPI HANTUUUUU….dua2 buruk perangai..sama gak ngan suami dia..

    0

    0
  62. ............ says:

    rita..cepat2 la cerai ngan si aidil tu..pas ni tutup buku lama n buka buku baru..

    0

    0
  63. Anonymous says:

    x kene dkt dr sendr bole la ckp rita mcm2..cuba Allah bg dugaan 2 kt korang?mau tgk ade ke x meroyan kt twiter..ntah2 lg trk dr rita kot..

    0

    0
  64. apakatakau says:

    itulah akibatnya perkahwinan tak mendapat restu mak bapak..jgnla nak nafikan restu ibu bapa tu penting untuk menjamin kebahagiaan rumahtangga anak2..kalau nak bahagia sekalipun, itupon selepas mak bapak kita redha…walau kita berada di pihak yang benar sekalipun,walaupun ibu bapa kita kejam sekalipon.igtlah mak bapak takda dosa kat anak. Apa jua tindakan mereka itu antara mereka dgn tuhan..apa yg berlaku dlm kehidupan RR ada hikmah disebaliknya,,,,pegi muhasabah diri..pikir sedalam-dalamnya..berpijaklah dibumi yang nyata….dan RR akan bertemu jawapannya…

    0

    0
  65. Sweet32 says:

    Nnti esk2 kuar lak cite “saye tidak ada masalah dengan ayu raudhah”.. Mcm tu aje la diaorg ni! Klu kuar majalah ke atau suratkhabar muke dpn mmng jutawan la org yg buat bhn pencetak tu! Cite m/s dlm x tau lg tu.. Klu dah beli nak wat cam ner? Skang bhn2 pencetk pulak dlm plastik! Cite ni x kan abis2.. Yg akn abis duit org yg melayan bhn2 pencetak tu.. Wei, dah la tu! Last2 yg glamour si kembar yg ntah ape2 main bola tu!

    0

    0
  66. bebascakap says:

    benci tengok ayu raudah!

    0

    0
  67. detective conan says:

    aku rasa la kan tetek ayu rodoh lagi besar la…sape sokong…

    0

    0
  68. puteri says:

    bila kawen lari je,salahkan org pmpn…cuba kita berada di tmpat rita..dah la ditinggalkan suami,kena jaga anak2 sendiri plak tu..sepatutnya keluarga diaorg ni menyatukan diaorg bukan memecahbelahkan diaorg..

    0

    0
  69. Lantaklah korang says:

    Aku rasalaa kan kuih karipap yg mak cik esah jual tukan sedaplaa… Ranggup.. Dulu aku suke gak makan keropok lekor dia.. Sedappppp. .. Entah ape rahsia dia kan. Ari tu jumpe cikjune tanya.. Apesal kuih yg sye buat ni tak sedap.. Tapi dia pun tak tau. Ramuan semua ok secukup rasa,,, sukatan betul…aishhhhh

    0

    0
  70. sudah-sudah laa says:

    sudah..sudah la rita ngan ayu oii..
    meluat sgt tau dakk..
    yg sorang nak tunjuk baik
    yg sorang keja mengunkit
    2×5 , 5×2
    mentang2 retis boleh cakap apa saja..

    rita tu kalo hg tak mau dah dekat laki hg.. buat la cara elok..
    hg tu lagi brp thn nak naik umur 40 tau.. ingat 40..
    tahap boleh panggil makcik dah..
    cuba la bawa berdiam, ngadu kat tuhan..
    tak payah dok iri hati sibuk nak habaq tu habaq ni..
    jaga anak2 tu.. mungkin dah tak dak jodoh lagi dah..
    buka bisnes sendiri ka.. banyak benda lain bleh buat dari dok lawan menyalak..

    ayu rodah ingat
    hg bertudung tu pun bukan tanda hg baik sopan hati merah..
    ntah2 hitam dari arang..
    tgh pregnant baik duduk diam2 la, jaga mulut jaga mata, jaga hati
    jaga luaq dalam kalo nak dapat anak yg soleh solehah
    hg dah dapat apa yg hg nak..
    nak belawan apa dengan kak rita hampa tu..

    0

    0
  71. kucing parsi says:

    Wahai si rodah..ko kena igt,RR pernah ada dlm hati ZA.walai x bersatu,namun kenangan tetap ada..

    0

    0
  72. peningdgnalkisahini says:

    wahai manusia.. drpd dok ngata kat org.. yg tak tahu alkisah sebenar dan pangkal cerita baik tak payah… merugikan masa… tp dalam islam berkata.. jgn kita mengaibkan org disekeliling kita..tak kira la dia tu sapo dengan kita.. berdosa… nauzubillah…. maaf la ya kalau terasa.. sy sndiri pun sedar sapo sy..

    0

    0
  73. lovelime says:

    kita tak blh sebelahkan mane2 pihak sebab kita tak tau cite sebenar yg terjd dlm kehidupan dia org.tp dua2 ade salah memasing~makin teruk bila dah mula bukak pekung di dada dkt twitter, fb, papers & dll itu mmg SALAH patutnya sama2 dah tua & ada akal fkr yg waras lebih baik settle masalah dgn cara elok, jumpa & bincang!ini berani kat tweet & status fb je nak buat apa?sampai kiamat masalah tak selesai.Kepada RR kau baru balik umrah tak patut keluarkan ayat mcm tu & patutnya kau dlu berubah sebelum AR, AR nie pula mcm nak tunjuk baik n simpan kuku.entah lah…yg penting to RR buruk2 Fasha Sandha walaupun mmg org tau family mertua especially mak mertua tak suka dia tp dia still hormat, dtg melawat rmh mertua, bersalam2 tp RR ego kepala batu!awak tu org muda ape2 pun mak pak mertua kena anggap mcm mak n bapak sendiri so kena hormat lah sket!klu tak mmg ssh nak aman rmh tangga!

    0

    0
  74. lalola says:

    macam budak kecik je.. tapi budak kecik pun tak gado macam ni… raye baru je nak abis… pe daaaaa

    0

    0
  75. abc says:

    payah nak cakap bab-bab ni… hanya mrk yg melalui ‘masalah dikalangan keluarga mertua’ je yg faham… Nak ckp kat sini, pun nanti jd pjg lebar… Nak kata bab restu mak ayah, ramai gak yg kahwin bukan stakat dapat restu mak bapak, bahkan dapat restu dari ramai lagi, punnnn bercerai… Yg penting, psgn suami isteri berkenaan mesti faham memahami antara satu sama lain, mesti sokong menyokong antara sesama mrk. Jika tidak, ini lah jadinya, bila ‘one man show’ je.. RR kena ada suaminya utk ‘bsama seiring sejalan’, else, memang susah… tak kira lah sejauhmana benarnya beliau… Tp ramai tau betapa ‘supportive’ nye husband dia tu, so apa lagi yg nak diharapkan…

    0

    0
  76. lalat says:

    puihh ayu raudhah..mcm2 je la..dah la pakai tudung raih simpati je..yelah..pki tudung..tapi nmpk bra pink..bahlul..

    0

    0
  77. tikuscomel says:

    hmm..ayu raudhah ni pakai je tudung..tp tetap jugak prangai cmni..yela..pki tudung tuk raih simpati je..bra pink tetap tayang..

    0

    0
  78. chantek says:

    berdamai la korang cepat2… buat Ayu, minta maaf la kat Rita… sesungguhnya doa org yg teraniaya dgn Allah tiada tabir… takut2 nanti ko susah nak beranak… jgn sampai ko terpaksa minum air basuhan kaki Rita baru dpt bersalin… haru biru ko nanti Ayu!!!

    0

    0
  79. Anonymous says:

    mesti Ayu Rbodoh ni dah mula berfikir kot, sbb tu buat statement camni.. dunia ni ibarat roda, skrg sukala ko porak-perandakan rumahtangga org.. suatu hari nanti mana tahu giliran ko pulak yg merasa lebih azab Ayu Rbodoh hoooiiii!!

    0

    0
  80. ayu gegeh says:

    Mnyampahnya aq dkat ayu ne…gegeh jee lebihh

    0

    0
  81. Anonymous says:

    sumer korang yg komen ni baik mengucap byk2….

    0

    0
  82. Anonymous says:

    aku tgk diaorg laki bini kt semanis kurma dulu pun dh menyampah..

    0

    0