Written by Bella | November 7th, 2016

Penyanyi Elly Mazlein akui punca beliau menarik diri daripada program Gegar Vaganza 3 semalam kerana beliau terguris hati dengan komen juri tetap Datuk Ramli MS yang menganggap beliau bertahan di GV 3 atas dasar simpati daripada pihak Astro.

elly-1

Secara jujur saya tersinggung dan kecil hati dengan komen Datuk Ramli MS yang menganggap saya hanya mendapat simpati pihak Astro untuk terus berada dalam program ini.

Sebelum ini saya terima orang luar bercakap tentang itu, tapi bila Tok Ram (Ramli MS) sendiri yang bercakap, dia seperti mengiyakan apa orang cakap sebelum ini, saya sedih sangat.

 

elly-3

Maruah Elly seakan tercalar kerana komen itu  apatah lagi program berkenaan mempunyai jumlah penonton yang ramai. Menurut Elly, beliau sudah nekad untuk tidak lagi meneruskan “perjuangannya” di GV 3 meskipun layak untuk mara ke minggu ke 5 .

Jika layak atau tidak ke minggu depan saya tetap ingin keluar dan tidak mahu terus berada dalam pertandingan ini.

Saya masuk dalam program ini bukan untuk meraih simpati masyarakat terhadap kehidupan saya. Saya sedih bila perkara itu berlaku ketika bapa saya datang minggu ini semata-mata ingin menyaksikan persembahan saya.

Walaubagaimanapun, Elly redha dengan apa yang berlaku dan menganggap rezeki beliau setakat ini sahaja.

Sementara itu, Pengurus Saluran Astro Ria Emarina Mohd Kamal menafikan status yang dimuat naik pengacara Jihan Muse bahawa tiada sebarang penyingkiran sepatutnya dilakukan pada malam tersebut.  Apa yang dikatakan oleh Jihan tidak mewakili pihak produksi Gegar Vaganza 3.

komen-jihan

Malam konsert duet ini memang ada penyingkiran seperti  konsert Gegar Vaganza musim-musim sebelum ini.

Kami akui pihak produksi mendapat makluman daripada Elly untuk menarik diri dan mengikutkan keputusan Elly memang mendapat markah dibawah Siti Sarah. Semua yang berlaku itu mungkin kebetulan.

Berbicara mengenai komen Datuk Ramli MS, Emarina menyatakan  setiap juri mempunyai cara mereka tersendiri dan jika ada yang terasa hati ia perkara biasa. Mereka tidak boleh puaskan hati semua pihak.

Sumber Berita : mStar Online

Foto Ehsan : mStar Online / sharpshooter_photographer

91 responses to Saya Tersinggung Dengan Komen Tok Ram Yang Anggap Saya Dapat Simpati Astro Untuk Kekal Di GV 3 – Elly Mazlein

  1. Anonymous says:

    juri bias, patutnya siti sarah keluar,dah minggu keempat pun nyanyi asyik salah lirik,minggu sebelum tu nyanyi tak jelas, tapi tok ram puji sebab bias, mentang mentanglah sarah tu ada suami yang aktif dan popular, maka dapatlah pertolongan dari juri.Tok Ram tiada etika dan tidak layak jadi juri.Bila sarah jelas buat kesilapan kali ni, dan dan je tiada penyingkiran.mengarut betul juri ni.

    • mr rasional says:

      SARAH pulak yang salah? come on she’s great as singer..top 3 untuk 3 minggu, and minggu lepas x sihat but x der pulak dia bising satu dunia ckp x sihat pun…ramai yang x tahu sarah x sihat but still dia perform,nyanyi x turun key pun…still buat yang habis baik..so,apa yang bias? end up bottom 2,sama ngan azharina n zarul yang biasa dapat top 3.

  2. mira says:

    im sorry kak elly..but if u still stay dalam GV semalam pon ..akak takkan dapat ke final..sebab semua artis skrg yg kekal ni bagus2…percayalah pada rezeki…Tok Ram buat kerja die je…patut mase rem terkeluar tu…saya rasa akak yg patut trkeluar..

  3. noname says:

    tak kesah la elly nyanyi vokal tah kemana..yang penting intan sarafina best

  4. zila says:

    Saya minat elly tp takpelah dh takde rezeki nk wat camne..apapun dia paling cantik kt gv,tp korang tak geli ke dgn baju kebanyakn penyanyi wanita,ketat sguh kt bontot,melekat 2 bun tu..sabar jela tgk

  5. TOK RAM FOREVER says:

    aku rasalah kan…..ayat nabil dulu lagi pedas daripada tok ram punya ayat. Tak pula dia terasa…..ni tok ram cakap sikit pun da sentap ke? propaganda ja semua ni…. aku rasa astro bayar dia takat minggu ketiga ja…..then buat2 la drama konon-kononnya nak tarik diri……

  6. zai says:

    cam mana tok ram kantoi hari tu dgn reporter kata belum kahwin cam tulah rasa elly…..kah kah kah

  7. september11 says:

    Para juri sepatutnya memberikan komen yg membetulkan setiap kesilapan peserta dan bukannya mengaibkan peserta. Tetapi kebelakangan ini dilihat juri memberikan komen mengikut nafsu sendiri tanpa mengira perasaan org lain. Dan juri juga memberikan komen seperti nak menunjukkan juri ini macam hebat sangat dan mencari publisiti. Jika ini berterusan maka kualiti hiburan tanahair akan terus berada ditahap paling rendah dan akan hilang popularitinya.

    • joy says:

      Betul tuu. Saya setuju. Ingin menegur salah silap orang ada caranya. Bila menegur di depan khalayak ramai, itu dah bukan menegur namanya. Itu dah boleh menjatuhkan maruah seseorang. “Jangan kau buka aib orang, nanti kelak Allah S.W.T yang akan membuka aib kau”. Nak tegur pergi jumpa face to face, secara personal.

  8. luna says:

    aku saja nak kabo kat korang, kalau korang ada masa la nak tgk balik konsert 4 gv3, boleh tgk kat astro gempak gak, korang sendiri boleh judge kut dari riak muka tokram, dato’ khaty ngan dato tamimi when elly was announced eliminated. means, obviously senanya depa semua bagi chance kat elly, bcs they felt like everyone deserved to stay competing la kut. aku bukan nak ckp apa la, nama pun competition. semua contest pun ada juri yg mulut haprak. gordon ramsay lagi dia balun je nak ckp apa. elly sepatutnya teruskan je perjuangan. tapi takpalah, insyaAllah rezeki dia masih luas kat luar sana.

  9. noon says:

    sepatutnye Elly tarik diri lah atas factor kesihatan. rasanye orang akan terima sebab memang Elly x sihat pun serta masalah peribadi. jangan bagi alasan pasal komen tok ram sebab u sendiri dah kenal perangai dia mcm mana kan.

    • Night terror says:

      Betul tu.. sebaiknya bila diumumkan terkeluar dari gv, diam saje. tak payah nak propa sgt canang kat satu dunia yg dia sendiri yg tarik diri.

      Mungkin nak jaga ego diri, tak nak org fikir dia tak bagus sebab tu tersingkir. So dia buat pengakuan dia yg tarik diri. Kalau ye pon, tak payah nak kecoh guna nama tokram. Nampak very childish dan memalukan diri sendiri. Dgn alasan tu sendiri dah mcm nak menagih simpati org ramai. Biar org kesiankan diri dan salahkan tokram. Haizz…kata taknak simpati org.. Tak faham betul..

  10. Huhu says:

    Tak perlu salahkn sape2, baik tokram atau elly.. Tokram kite mmg dh tau komen dia kat mane2 realiti show pun telus and gurau kasar cenggitu.. Kalo nk ikut kecik hati n ambil hati, jihan dgn nabil tu patut lebih kecik hati tp kite tau nada dia humour.. So dorg tak ambil hati pun.. Pastu pd sy, ayt ” tgklah ehsan kmi mcm mne pasal teknikal tu” betul la ayt tu, tak semestinya melibatkn peribadi elly..
    Elly pulak kite fhm dia maybe jenis yg hati lembut esp dia seorang ibu tunggal yg berusaha utk family dia, so ape2 kdg2 mmg akn cpt touching.. Tp bukan drama.. Jgn la ckp dia drama pulak. Tokram pun x cakap mcm tu.
    And suara elly utk seorang yg da lame x menyanyi masih sedap and merdu.. Cume kene gilap balik la kan..

    Tp kalo astro sengaja nk bg lagu2 sadis kat elly utk naik rating.. Itu wallahuallam la.. Dorang tanggung la sendiri atas semua hati2 yg dorg lukakan

  11. Yekeni says:

    Tok ram nak jadi Simon Cowell malaysia. Tapi tak kesampaian…

  12. amandaclarke says:

    Put it this way la. katala ada kenalan korg kt tempat keje, tgh hadapi masalah dlm perkahwinan, dan die x perform at work. dimarahi sebab x perform kemudian diejek kerana minta simpati. adakah korg akan sama naik mengata kenalan korg sebab die x perform? or korg pun tumpang simpati? so samala jgk dgn kes elly mazlein ni. jadi masing2 x payah nak backup sgt tok ram or kata elly ni gedik or kuat sentap

    sy setuju yg sepatutnya die x patut masuk GV pun sebab emosi die masih x stabil atas apa yang die lalui. u would never knew what a divorce would effect some people. penah tgk citer sunk to the womb? korg nak ke elly ni jadi mcm tu? mcm mana die nak kuat semangat dan kental, awal2 masuk ex husband dh cari pasal backup GF die siap ada akuan bersumpah yg kata die bukan wife yg baik. Lps GF ex husband pun provoke die. then bermcm2 lg la mslh die. so sepatutnya, she should take her time utk heal, get her groove back. cuma masuk GV ni tindakan drastik dan ekstrem, melainkn die benar2 kental. i setuju kalau die tarik diri (walaupun die dpt markah last) supaya die x memalukan diri die sendiri. bab tok ram, he is just being tok ram. bukan org x tau, susah nak buat die puas hati. kalau die x suka, ko rs ko buat baik mcm mana pun, kalau tokram x suka, tetap la die x suka. mungkin die trlps ckp bab ehsan tu. ingat siti nordiana kena mcm mana pd GV lepas? cuma situasinya berbeza ngan elly, die x sekental nana. so korg x yah lah nak ckp pape kalau korg x tau apa yg elly lalui.

  13. Anonymous says:

    jgn sendu sgt elly…move on la..ade org kene kutuk caci atas pentas elok je,, ko yg hina diri ko sendiri dr mula skandal cinta sampai cerai berai, sekali kene jentik xkan terus padam kut.. dh kalo gitu duk diam2,pakai tudung,jual tudung online jenama sendiri,jage anak elok2.. xde dedah aurat dr segi bentuk badan mahupun suare.xkan sampai tua nak melalak kut. move on la..taubat.. isthikharah cinta sket deh..

  14. Anonymous says:

    ape yg kecoh beno..kalau tak tarik diri pun mmg ko bottom kan..mmg tersingkir pun. xyah nak drama tarik diri sgt la, lain la ko 1st tetiba ko tarik diri,tu baru WOWW..

  15. mr rasional says:

    kalu nak naik sebab drama n byk sgt kontroversi..serius la x lama…kejap je la panas,then sejuk beku lepas tuh..sebab end of the day orang nak tgk bakat n kualiti dalam persembahan..its fact!!jauhkan kontroversi…biarlah sakit or kena kritik tapi mampu nak kawal diri n ambil yang positif, kalau asyik nak kena puji melambung n langsung x sedar diri ..end up jatuh,tersungkurrrr….jangan esok menyesal atas tindakan yang emotional

  16. kemana hilangnya says:

    buat saya elly seangkatannya boleh dianggap diranking no 1 dengan punyai suara yang seksi pada setiap lagu yang didendangkan dan tiada siapa boleh menandinginya

  17. Mumia says:

    Jgn kita buta mata , pekak telinga dan tutup minda hanya kerana kita rasa kita betul.
    Merajuk hati siapa nk pujuk?
    Kalau terlalu bnyk berkata kata mungkin mengundang fitnah dan kata nista yg lebih terkesan dihati dibandingkan pujian dan sokongan.