Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

“Saya Susah Nak Benci Orang, Tapi Orang Datang Cari Gaduh Dengan Saya..” – Ustaz Ebit Lew Luah Perasaan Kecewa

Ebit Lew

Pendakwah popular, Ustaz Ebit Lew kini menjadi perbualan hangat dalam kalangan netizen berikutan namanya turut terpalit sama dalam krisis yang dibangkitkan oleh Caprice berkenaan situasi sebenar pemberian bantuan di Gaza, Palestin.

Menganggap setiap manusia tidak terlepas dengan ujian dalam kehidupan, sebuah video lama memaparkan Ebit telah ditularkan semula sehingga ia menjentik emosi netizen yang melihatnya.

Advertisement
Ebit LewSumber : Google  

Dalam rakaman yang ditularkan oleh Instagram Pemantau Malaysia Baru, Ebit mengakui dia bukanlah seorang individu yang suka bergaduh dan mencari pasal dengan individu lain.

BACA: Simpan Rahsia Besar Tentang Misi Gaza, Ini Kronologi Luahan Perasaan Caprice Buat Ustaz Ebit Lew

“Saya susah nak benci daripada dulu, saya susah nak lawan orang. Saya susah nak kata siapa-siapa. Saya susah nak bergaduh dengan sesiapa. Tapi kebelakangan ini orang tak berhenti datang. Semua orang nak cari gaduh dengan saya. Semua orang nak cakap bukan-bukan dekat saya. Saya jadi sedih.”

Dalam hantaran itu lagi, pemilik kedai serbaneka Ebit Lew Mart ini turut memaklumkan bahawa dia tidak takut dengan sesiapa sejak kecil lagi kerana yakin segala ketentuan dalam hidupnya telah diaturkan oleh Allah S.W.T.

“Setakat kata-kata saya tak kisah tapi bila melibatkan macam-macam orang kan, saya jadi sedih. Saya jadi sayu.” ujarnya lagi.

Advertisement

Menjengah ruangan komen, ramai pengguna media sosial berasa terharu dan dihujani dengan pelbagai kata-kata semangat serta berharap agar Ebit Lew terus cekal dalam menghadapi dugaan.

“Walaupun ini video lama tapi ni lah luahan hati beliau. Kami semua sayang ustaz. Teruskan usaha dakwah ustaz.” tulis seorang netizen di ruangan komen.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

11 Comments

  1. nani

    July 19, 2021 at 10:05 am

    Semoga EL diberikan kesabaran yg banyak. Orang baik2 memang akan dicemburui. Itu lumrah kehidupan. Akan terbit hasad dengki dalam diri manusia2 jahat..harap2 kita bukan termasuk dalam golongan seperti ini..

  2. brunes

    July 19, 2021 at 9:13 am

    kesian dekat UEL.. sesungguhnya capri sun itu adalah penyebar fitnah untuk kepentingan diri sendiri (fame and clout on socmed) fikir diri sendiri saja betul tapi otak belum matang lagi sangat naive.. narrative dia ala ala menteri foreign affair lah woww kebawowww bong bong

  3. hahahhhahahaha

    July 18, 2021 at 11:57 pm

    sikit2 nangis sikit2 nangis .. adoiiiii

    • WickEd

      July 19, 2021 at 2:08 am

      @ hahahhhahahaha…cer kau yg kena org cari gaduh, semua kau buat yg baik org tak nampak…ada jer yg tak suka adakah kau akan ketawa…silap2 bukan nangis jer sampai merengek hentak2 kaki…cuba faham perasan org. You might think its funny now, when this same shitty situation terjadi baru kau rasa…

    • Brunes tiruan

      July 19, 2021 at 8:47 am

      reply to hahahahahah, klu ko x merasa situasi ustaz ko baik diam lah!!!!!!! klu ko merasa tmpt dia ko kn fhm!!! diam ok!!!!!!!!!! bangang!!!!!!!!!!

    • Anonymous

      July 19, 2021 at 10:25 am

      To hahahhhahahaha, saudara caprice ke..

    • Ira

      July 19, 2021 at 10:27 am

      Allah memang suruh pun kita luahkan
      perasaan dengan tangisan , sebab dia sedang menahan amarah, pun rasa tak kuat nak bersabar….Allah tak suruh kita bergaduh sehingga nak mengaibkan orang….dia tak nak lawan tu….org beriman memang begitu caranya….orang yg tak beriman mcm kita acah2 sabar tak menangis konon lelaki tu yg selalu melenting sehingga terkeluar kata2 yang sepatutnya…
      Caprice pun menangis ditegur Shanaz Ahmad…normal la…..orang2 alim dan ulama pun byk menangis cuma kita tak nampak…

    • hahahhhahahaha

      July 20, 2021 at 12:27 am

      xdek kena mengena dgn capnasi langsung… dah lama perasan ustaz ni…. korang pernah ke tgk ustaz lain menangis ada org ambil video… dah berapa kali dah dia ni menangis duduk kat tepi bilik org ambil video dia nangis… utk pancing korang2 ni laaa.. apa motif menangis ambik video? cuba korang rewind ustaz ni dlm beberapa tahun ni… korang google lah “ustaz ebit lew menangis” punya bykkkkkkkkkk… apa motif? semua benda nak ambil video. menderma ambil video. tolong org ambil video…. bapa sakit dekat hospital ambil video. apa motif? peluk cium isteri ambil video. soooo??? puja lah ustaz ni selagi boleh.. sekian…

    • hahahhhahahaha

      July 20, 2021 at 12:30 am

      memanglah dia kena bersabar kena musibah.. mcm x biasaaaaaaa… berhenti lah tunjuk menangis tu depan kamera… berdoa jelah kepada Allah untuk petunjuk. Patutnya ustaz tau benda mcm itu. yg dia pi layan budak kecik mcm caprice tu dah kenapa?

  4. Anonymous

    July 18, 2021 at 9:58 pm

    Sabar itu indah sahabat…..

    • Anonymous

      July 22, 2021 at 1:56 pm

      Awak ada masalah ke dgn UEL

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top