Beautifulnara – Gosip Artis Malaysia Terkini

Hiburan

Simpan Rahsia Besar Tentang Misi Gaza, Ini Kronologi Luahan Perasaan Caprice Buat Ustaz Ebit Lew

kemelut caprice dan ebit lew

Beberapa hari ini, kecoh mengenai luahan Caprice mengenai misi bantuan ke Gaza dan sekaligus nama pendakwah terkenal, Ustaz Ebit Lew turut terpalit sekali.

Advertisement

Entri sindiran di media sosial

Kisha bermula apabila penyanyi rap kerap menyebut mengenai ‘pemberian permainan’, ramai yang menebak Caprice menujukan sindiran itu terhadap Ustaz Ebit memandangkan ada beberapa gambar pendakwah itu memberikan permainan kepada kanak-kanak Gaza.

Kemudiannya, Caprice menujukan secara nyata kepada Ustaz Ebit dan mengatakan bahawa ada penduduk Gaza yang tidak senang dengan gambar itu kerana ianya kelihatan seperti satu sesi fotografi.

caprice ebit lew

Advertisement

Bahkan penyanyi rap itu turut membangkitkan isu mengenai beberapa sumbangan yang disebut namun langsung tidak sampai ke destinasi yang sepatutnya.

“Isu orang berkopiah masuk Gaza bukan tuju kepada satu orang sahaja. Tapi sudah lama orang Gaza marah bila ramai orang yang nampak alim saja menggunakan gambar-gambar Gaza untuk buka tabung.”

Caprice juga turut berkongsi keratan mesej panjang yang dihantar kepada Ustaz Ebit mengenai hal tersebut. Walaubagaimanapun, dia tidak menerima sebarang balasan namun akaunnya disekat tak lama kemudian.

caprice ebit lew

Selepas kisah tersebut tular di serata media sosial, penyanyi rap itu memilih untuk melakukan IG Live bagi menjelaskan lebih lanjut mengenai hal berkenaan. Namun dia kekal menguncikan mulut mengenai sebab dia tidak boleh menceritakan hal berkenaan secara spesifik.

Siaran langsung Caprice bersama Sharnaaz Ahmad

Walaubagaimanapun, sesi perbualan dia bersama pelakon Sharnaaz Ahmad nyata mendapat perhatian netizen memandangkan dia seperti merahsiakan sesuatu yang besar.

“Kalau Caprice terangkan A sampai Z apa yang berlaku dekat misi Gaza ini, semua pasti terkejut. Caprice bagi satu hint saja lah, politik jijik Malaysia sudah sampai ke tanah suci.”

Caprice turut mendedahkan sebab utama dia mahu ke Gaza iaitu untuk memberikan bantuan lain contohnya, cadangan ekonomi buat mereka.

“Caprice bukan nak pergi Gaza untuk hulur bantuan. Kita nak bersama rakyat Palestin dan bantu dari segi lain lah. Idea, bagaimana cara untuk naikkan ekonomi, untuk naikkan semangat, cara untuk membuat kandungan bagi menyebarkan lagi kesedaran. Itu ialah sumbangan Caprice.”

 

Dalam pada itu, penyanyi rap berkenaan turut menceritakan bagaimana dia dihalang daripada memasuki Gaza selepas pasukan Ustaz Ebit keluar daripada sempadan berkenaan.

“Ustaz dah masuk, ustaz dah keluar. Caprice nak masuk ni, tiba-tiba orang soal macam-macam mengenai orang yang masuk sebelum Caprice.”

Disebabkan oleh itu, Caprice telah menghantar mesej peribadi kepada Ustaz Ebit namun ianya tidak dilayan dan akaunnya disekat selepas itu.

Malah lelaki itu kerap kali mengatakan bahawa dia risaukan keselamatan dirinya sendiri jika hal sebenar didedahkan. Bahkan Caprice dilihat tidak mampu menahan perasaan dan menangis apabila cuba menyimpan perkara berkenaan.

Pembantu Ustaz Ebit kongsi cerita

Dsiebabkan oleh pelbagai kenyataan yang dikeluarkan oleh Caprice, pembantu Ustaz Ebit berasa terpanggil untuk menceritakan cerita daripada pihak mereka.

caprice dan ebit lew

Arief Farhan turut menafikan mesej Caprice pada Datuk Seri Hishamuddin yang mengatakan bahawa Ustaz Ebit melutut dan mencium kaki Menteri Gaza.

Caprice ambil pil tidur

Dalam entri terbaru, penyanyi rap itu mendedahkan bahawa dia sudah 3 minggu mengambil ubat tidur kerana mengalami kesukaran untuk melelapkan mata selepas semua kejadian ini.

“Tapi saya tak fikir sebab kemurungan sebab saya percaya mungkin disebabkan jihad. Sesiapa yang kenal saya selama ini,
pertikaikan atau cabar jihad saya… Gaza dan Palestin, sesuatu dalam saya terbakar.”

Dalam pada itu, Caprice akan melakukan IG Live bersama dua tetamu khas pada 21 Julai nanti bagi mendedahkan hal sebenar mengenai apa yang berlaku di sebalik misi Gaza ini.

caprice

Harapnya redalah isu ini.

Jangan lupa ‘Like’ dan ‘Follow’ Facebook, Twitter, Instagram, Telegram dan TikTok BeautifulNara untuk dapatkan pelbagai kandungan menarik.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

5 Comments

  1. tecit

    July 19, 2021 at 10:59 am

    aku meluat dgn die sebab cara cakap die. knp ckp pon mcm nak rap. jadah eh la. makin meluat bile jadi camni. mcm budak2

  2. anonymous

    July 18, 2021 at 12:03 am

    perasan baguih cakap bm pun tonggang langgang pi mampuih la hang kamjaddd

  3. KAMI RAPPERS YO

    July 17, 2021 at 7:32 pm

    Kesian eh amek pil tido.. Ada aku kisah…. Kau buat lah live berbagai… Kau ingat org nak cayakan mat rapper yang tak menjadi? Mulut mcm longkang

  4. Anonymous

    July 17, 2021 at 6:26 pm

    Dia show off ke lilit tasbih kat tangan.. FAKE

    • nani

      July 18, 2021 at 1:40 pm

      Kang lilit kat leher mati pulak..hahahh. mcm2 hadoo..

Tinggalkan Komen Anda Di Sini

Loading...

2020 © Nara Media Sdn Bhd. All Rights Reserved.

Sebahagian daripada kumpulan iMedia Asia.

To Top