Written by Bella | March 27th, 2019

Sebelum ini, timbul dakwaan pelakon popular Fattah Amin seakan menipu duit peminat apabila salah seorang agen produk MRP Sup DIET & Berrytox yang diusahakan oleh beliau dibawah syarikat miliknya, MRP International Sdn Bhd mengeluh, produk mereka tidak dapat dijual gara-gara Fattah tidak lagi aktif mempromosikan produk makanan kesihatan itu.

Pelbagai spekulasi mula tercetus, siapa yang benar dan siapa pula yang bersalah? Hari ini, Fattah menerusi satu sidang media khas menjelaskan beliau sama sekali tidak terlibat berhubung kes penipuan tentang produk tersebut.

Kata Fattah, kira-kira 80 stokis yang menjual produk kesihatan itu sebenarnya ditipu oleh rakan kongsinya yang kini sudah melarikan diri. Fattah dihimpit dengan rasa bersalah teramat sangat namun beliau gagal untuk menghubungi rakannya itu yang bertanggungjawab terhadap operasi MPR International Sdn Bhd.

Saya rasa bersalah, ralat dan tidak dapat tidur selaga isu ini tidak dapat diselesaikan. Apabila saya mendapat tahu perkara ini hujung tahun lepas, saya cuba hubungi rakan kongsi saya bagi mendapatkan penjelasan, tapi usaha itu gagal. Jadi dalam isu ini, saya seorang selebriti saya yang terkena tempias dan semua orang akan cari saya.

Difahamkan, Fattah sudah membuat laporan polis pada 8 Mac lalu di Balai Polis Dang Wangi. Tindakan itu adalah bertujuan untuk membersihkan nama dan imej beliau sebagai seorang selebriti. Fattah sekali lagi menegaskan beliau tidak pernah bersekongkol dengan rakan kongsinya itu.

Sumber Berita : mStar Online

32 responses to Saya Rasa Bersalah Selagi Isu Tidak Selesai – Fattah Amin Nafi Tipu Duit Stokis, Rakan Kongsi Lari

  1. Anonymous says:

    Artis2 buat business selalu bermasaalah. :((

    • Anonymous says:

      omg share partner lari??? mmm!
      ko la sekarang jdi kambing hitam kan? bertabahlah… menjawap la ko kt stokis2 ko. jgn stokis2 saman ko sudah!

    • Anonymous says:

      tengok press conference dlm harian metro tdi ptg si patah ckp dia x boleh ekses company’s account. mmg senang la share partner kelentong dan lari kalu camtu. harap x lari ke zimbabwe lah. besok ko yg akn diserbu stokis2. share partner ko enjoy..hilang.. duit/transaksi entah ke mana.

    • minah jambu say NO to drugs says:

      babtu jangan terlalu percaya ngan kawan baik..

    • Anonymous says:

      fattah. ko x sesuai bt rambut pacak mcm tu. nmpk muka ko cengkung n keding

  2. Anonymous says:

    Tu la, ko ingat ko ada rupa ko boleh jual muka dan imej ko sesenangnya? Padahal akaun dan bookeeping pun ko x tahu mende. Bila jadi mcmni stokis ko akan cari ko la dulu. Pengajaran kpd artis yg nk join venture tanpa ilmu dan syarat2 kontrak!

  3. kisah benar says:

    jgn terlalu percaya share partner.sedangkan adik-beradik, sepupu dan kawan lama pun boleh bergadoh.. inikan “stranger” yng takde pertalian. restoren kt umah aku anak dato pun kena tipu joint venture dgn kompani india..lepas 6 bln keling tu belah balik india camtu je. anak dato tu terkontang-kanting sesorang suppliers pakat cari, staff ngamok gaji xde dan kena settle hutang2 kedai bagai!

  4. Anonymous says:

    kes tipah tertipu le..

  5. Anonymous says:

    ko la kena bayar kt stokis2 sbb ko director syarikat tu kan?

  6. Tijah says:

    tamak sgt nk kaya buat duit mentang2 fofuler. org pun ambik kesempatan le!

  7. Peminat bodoh je yg sokong says:

    Lantak kau lah. Aku dah tak minat kau. Sejak kawen kemain rancak dgn kaum lgbt. Boikot fattah dgn fazura. To fazura thanks sebab heret sekali alvin chong masuk club geng lgbt kau. Kau tengok parents fattah didik anak dia mcm mana. Tengok jela adik fattah bertudung labuh sopan. Dapat kat fazura rosak si fattah.

    • Anonymous says:

      hulu hutan kau ni..hidup ngadap monyet je memang la..di zaman skarng ni memang kau akan terdedah dgn bermacam2 orang.. yg penting kau jangan ikut apa yg buruk dan salah..di kalangan sedara dan kenalan2 kau mesti ada yg x berapa nak betul, x kan la kau nak dingin dan bermusuh dgn dorng plk gara2 penampilan dan cara dorng tu..

      • . says:

        ha yelah mengadap monyet lgbt je tu yg buat sakit mata. Dah bagus2 dijadikan lelaki nk pakai baju perempuan. Buang masa nk faham isi hati lgbt ni sebab 100% atas kehendak mereka sendiri. Nak orang terima kau, kau sendiri xboleh terima jantina sebenar kau. Lgbt boleh pergi mmpos. Siapa yg sokong pun boleh pergi mmpos termasuk artis fazura nd fattah riuk kau

  8. faraj says:

    takkan org handsome ni menipu..selalu nya yg pecah jer yg menipu..

  9. Bintang says:

    Habis tu yg kau dh koner so duit aku acaner tu, hangus ke bang?? Adoi la..

  10. saodah says:

    Patah ni nak elak isu sebenar. Yang ditanya ialah komitmen dia sebagai jurucakap artis, bukannya duit tak dibayar. Semenjak kawan dengan LGBTQ ni makin teruk pulak.

  11. Mek Ti says:

    adakah ini karma?

  12. Anonymous says:

    Sibok jaga dan ikut kimk sana sini hingga kerja pun terbengkalai harap orang lai buat… org larilah kau cuma nak duit tapi kerja tidak…. harap popular jadi ramai nak follow… nak betul kimk tu jaga lah doa nanti kereput pula…. susah nak tipu org lagi

  13. Anonymous says:

    pinjam muka ko je…org lain yg pegang akaun jdi mcmni lah. day-to day operation ko x ambil tahu.

  14. Anonymous says:

    saman lah rakan kongsi tu… selagi tak saman selagi tu lah org ingat fattah punye angkara takpasal2 jd kambing hitam

  15. Anonymous says:

    Kalau tak silap rakan kongsi yang dimaksudkan bernama kamarul tu owner zawara kan?

  16. Ex staff zawara says:

    Yg tipu tu founder zawara

  17. Ex staff zawara says:

    Yg tipu tu founder zawara chuolsssss