Written by Bella | October 13th, 2015

Keberanian Julia Ziegler untuk berkongsi foto beliau berbikini ketika bercuti di Pulau Perhentian baru-baru ini telah menjadi satu isu yang cukup viral dimana beliau juga dikritik kerana berpakai seperti itu tanpa segan silu.

Namun, buat Julia beliau tidak faham mengapa isu tersebut di perbesarkan kerana berbikini bukanlah satu perkara yang pelik dan beliau berpakaian sebegitu kerana mengikut situasi.

Takkan kalau ke pasar nak pakai gaun labuh. Kiranya pemakaian saya itu sekadar mengikut situasi. Kenapa apabila artis berbikini dijadikan isu sedangkan orang biasa ada juga memuat naik gambar sama?. Macamlah yang bercakap itu sempurna sangat.

Memang tiada manusia yang sempurna di dunia ini, tapi sebagai artis cubalah tunjuk perkara yang baik sikit kepada umum. Banyak je orang yang nak ikut trend artis meskipun kadang-kala ia bertentangan dengan adat Melayu ataupun agama. Tak salah pun kalau Julia nak berbikini cuma tak perlulah dengan bangganya kongsi dengan semua orang.

Sumber Berita : Harian Metro

42 responses to Saya Pakai Bikini Kerana Ikut Situasi, Bila Artis Berbikini Terus Jadi Isu – Julia Ziegler

  1. Julia says:

    What kind of a statement is that?
    Org tak suruh kau pakai telekung/jubah but at least cover la sikit.
    Ramona Zamzam pegi becuti ngan mber2 dia elok je boleh pakai seluar panjang, top dia nmpak perut sikit aku tak nafi ada juga sexy dia tapi tak la 2 piece, at least dia masih tau nak cover up..!
    Yasmin Hani yg half mat saleh tu pun sexy juga tapi tak la pakai 2 piece padahal ramona & yasmin punya body lagi hot dari kau, die org kaki work out, kau dulu? Perut dlm ombak rindu menggelebeh.
    Jgn main sedap bagi statement boleh tak?

    1

    0
    • nampak sngt tak tau ... says:

      Cik julia 2 org yg sebut tu tak pakai ? Tak tau …. tak pe . Same jer lah. Ramai dah nmpk lah weiii. Cume org yg tngk tak nk msk campur sbb dorng ni pandai ambik ati peminat, tak kecoh dn mrk tak bagi stmnt sengal cam ziegler ni.
      Ramai org da tau yg ramai artis2 ni pakai coli ngan spender klu gi pantai. Cume meka lbh ati2. Jngn smpi terkuar gmbr. Yg hang x tau mende … tak yah ckp. Klu nk bg cnth tu biarlah dr sumber betoi2 … jgn pakai taram je. Artis2 yg nmpk inesen pon pakai cnthnya … cari sndri lah. Kaki clubbing pon berlambak tp tak smpi gadoh2 bw fmly kasi hentam ex cam ….

      2

      0
  2. Leave a comment says:

    Part perut dia dekat ombak rindu tu lawak hahaha. Berlakon keras. Bila cakap keluarkan dialog pun mcm ada gula2 getah melekat dalam mulut. Dia ni harap putih je. Statement mcm ni nampak dia lagi bodoh. Tak cantik kena la tayang sikit body nokk walau hakikat mcm tiang

    0

    0
  3. kikilala says:

    perut buncit la dia ni.. berlemak.. eee xslera…

    0

    0
  4. afidah azmi says:

    Ya Allah!!
    Mesti la kita tegur cik Julia.Awak tu Islam kan.Kalau yer pun ka pakai macam tu..tengok tempat la..Still dlm Malaysia..Tak salahkan pergi pantai pakai T-Shirt dgn seluar ..Kalau nak pakai seluar pendek kami tak bising..Saya pun selalu g pantai..So nak kena pakai bikini jugak ker?

    0

    0
  5. cikikaka says:

    “”Kenapa apabila artis berbikini dijadikan isu sedangkan orang biasa ada juga memuat naik gambar sama?. Macamlah yang bercakap itu sempurna sangat.””

    mane ade orang sempurna kat dunia ni.. takkan nak tunggu betul2 sempurna baru nak tegur.. smpai bile pun x sempurna..

    0

    0
  6. Minah says:

    Diakhirat nanti akan dipanggang dan dibakar sehingga menggelegak otak kerana terlampau panas…org macam ni, kalau kita tegur pun tak akan berubah kerana hati menolak kepada kebenaran…biarlah…

    0

    0
  7. non says:

    tgk dari blkg nmpk mcm dh beranak 3 org..

    0

    0
  8. Oval says:

    Minah ni otak senget! Tak blh terima teguran dah. Hrp2 parents dia dpt la menegur & mbimbing ke jln yg benar.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    pesanan ikhlas utk teman julia..puan iman saudara baru seislam..kalau ikhlas masuk islam jgn menghina islam..memperlekehkan ajaran islam..
    “LEPAS NI KITA TERJUN PAKAI TELEKUNG LAH PULAK”
    i still remember your words puan.

    0

    0
    • Abcd says:

      Dia mmg islam lah. Org kedah jer punn

      0

      0
      • Anonymous says:

        alhamdulillah kalau mmg dilahirkan islam.
        tp ayat dia memalukan dia sbg seorang islam.
        sorry to say.doesnt matter asal kedah ke kelantan ke ipoh ke punn

        0

        0
        • suke jer ckp says:

          Abcd dia ni KL + German la tak de kene memgene dgn Kedah. Mak dia mmg betol2 KL kg baru kawin dgn mat salleh German. Parents dia baik sangat2 tp anak dah mcm tu nak buat camana .. cakap pun tak dengar. Ramai ank2 dr kluarga baik2 mcm lina joy tu blh sesat wlpn sek agama tinggi habis dn boleh hafaz Surah Yassin. Iman tak boleh di warisi. Julia ni pun bkn tak tau agama tp ntah mcm mana boleh jadik gini. Albaniah yg dah tua tu dr bekas sek agama pun blh bg stmnt mcm bdk tak ckup akal sbijik mcm Ziegler ni. Doa jer kat dia spya Allah bg hidayah.

          0

          0
  10. bedah says:

    cik julia, bukan masalah isu ataupun tak, yg org bising sbb awak tu melayu islam dah la retis (iya ke retis), sbb tu org tegur, bercakap tu biarlah berakal atau berlapis alas meja sikit, jgn main redah ckp je, kalo org tak kenal ko atau ko tu bukan sape2, lantak ko la nak tunggang terbalik, ada org kesah.

    0

    0
  11. juliatakshave says:

    ye betul ikut function kan? nanti function kematian awak, kita pakaikan awak kain kapan diperbuat daripada kapas nipis. tu sesuai dengan function, semua orang merasainya

    1

    0
  12. says says:

    Siapa nie?artis?filem apa?melayu ke?cina?india?ke kafir.pakai bikini kat dalam toilet je boleh.tak payahla menayang berbikini sangat.kangkang pun tak lawa.

    0

    0
  13. fifi says:

    sewajarnya lah orang bercakap cik julia oi
    badan tak cantik, lemak banyak lagi ada hati nak pakai bikini?

    0

    0
  14. eh says:

    kalau ko bukan public figure, ko nak bogel pon takde org kesah, boleh le mengaku mongolia ke nepal ke vietnamese ke..
    masalahnye ko public figure islam la bahluul.. ape punye statement la ko nih..
    kenapa la ko boleh jadi insan terpilih jadi public figure..
    muka dah world dah, international standard, otak baru nak install ke ape? duit banyak tu pi le beli otak spare, same pi buat sedut lemak kalu, shapeless dah belakang badan tu, kakakaka..

    0

    0
  15. amy says:

    Just nak tanya…ISLAM ke tidak????
    Kalau ISLAM, dalam ISLAM WAJIB TUTUP AURAT…tak kira la pegi pasar ke pegi hutan ke pegi pantai…AURAT WAJIB DITUTUP..tak kisah la nak tutup dengan apa…dengan kain dengan plastik dengan baldi besen asalkan ditutup….

    0

    0
    • anon says:

      Dia ni tak islam sama mcm fasha [email protected] jugak kot. Dulu fasha pun berbikini jgk, malah si fasha ni lagi teruk, rampas laki org pulak… And si FS pun still tak tutup aurat jgk…

      0

      0
    • wajib vs adab says:

      Setuju..sedangkan dlm islam pun ajar adab apabila bersama pasangan suami isteri pun sunat tutup dgn selimut. Adap Mandi dlm toilet pun disuruh jgn bertelanjang bulat. Tapi dia ni boleh pulak upload bagi org 1 dunia tgok aurat dia.mencemar kesucian ajaran islam!!!!

      0

      0
  16. Wardah says:

    Melayu, korang pedulik apa orang nak pakai apa? Sakit hati ke? Dosa pahala bukan bur*t korang punya hal.

    0

    0
    • kewajipan says:

      Kami org melayu islam sentiasa ada KEWAJIBAN utk ‘MENYAMPAIKAN’ ajaran islam kpd saudara seislam. Sealim mana pun seorg islam itu dia tidak boleh pentingkan diri sendiri dgn beramal ibadah utk dirinya saja & buat tak tahu bila saudara islamnya buat perkara mungkar krn nti dia akan dipersoalkan di akhirat kerana tidak berbuat apa2 bila melihat kemungkaran. Sebab itulah kami melayu islam yg dikata busybody ni tetap MENYAMPAIKAN walau org x suka. Jgn nnti sbb org lain buat dosa si alim pun x dpt msk syurga

      0

      0
  17. melati says:

    lantak lah ko nk Bogel ker , …Tapi aku tak boleh bayang kan kalau Che Ta berbikini’;’tergamak ker org nk Tengok..?

    0

    0
    • Melati LAHANAT says:

      ada jer la si lahanat ni kan! tak payahla nak kaitkan org lain dlm isu org lain. dh knp kau ni melati? salah sorg pesakit mental ke?

      0

      0
      • melati says:

        ko ni mesti Mak ko bagi makan hasil haram kot???…perkataan Lahanat tu .org2 yg makan hasil haram jer yg Guna kan …hihihi…tak caya tanya Mak ko…makan duit haram tak///

        0

        0
      • Melati yg GILA says:

        Oi Melati, org mmg benci ko dkt sini. komen ntah apa2!

        0

        0
    • melati says:

      ko ni mesti Mak ko bagi makan hasil haram kot???…perkataan Lahanat tu .org2 yg makan hasil haram jer yg Guna kan …hihihi…tak caya tanya Mak ko…makan duit haram tak///

      0

      0
      • Melati oh Melati = KESIAN!! says:

        Melati, nyahla kau dr sini! Ramai tak suka dgn kau. Komen2 kau sentiasa dpt byk dislikes & ditutup, takkan tu pun kau tak sedar lagi??

        0

        0
  18. yaya says:

    biasela kalau orang x lawa n bodoh mereka akan gunakan tetek layot dan busuk untuk nampak kebabom.macam farah mendoza..dan si julia ni adelah mix yang x cantek selain farahdhiya.itu je nak cakap

    0

    0
  19. anon says:

    Nak berbikini or berbogel pun lantak kau lah….TAPI….KENAPA YG GIH UPLOAD gambar tak senonoh tu???? Bila org tau & tengok mestilah org nak mengutuk….Kalau tak upload takde pun org tau….Dia ni sengaja create kontroversi sb nama dah lama tak masuk paper kot…

    0

    0
  20. acik says:

    kita moden, tapi jgn dek kerana arus kemodenan tu menghilangkan Islam dalam diri kita.

    sabarlah Julia, Allah bagi teguran melalui peminat. walau mereka haters sekalipun. diorg masih ambil berat pasal awak.

    itu bermakna masyarakat masih sayangkan awak. kalau senyap, esok hang mati tgh jalan pon depa wat dek ja..

    1

    0
  21. labu says:

    belakang dah la lebar.. lg nak pakai bikini.. dah mcm tembok besar china dah lebar belakang ko tu.. xyah tayang pn xpe..

    0

    0
  22. kak yong says:

    ish..dia ni x paham konsep la.mmg la pakai bikini tu biasa tp utk org mcm julia robert. sedar2lah awak tu julia ziegler yg kat ic ade tertera ISLAM. sbb tu org persoalkan..

    0

    0
  23. mawar says:

    mesti kah pergi pantai pakai bikini…kalo mesti ….haram aku x kn pergi pantai

    0

    0
  24. ekinn says:

    dh nm pon public figure, well-known people.mst lah org care apa you buat. org lain pakai bikini sbb org x kenal. awak tu artis.klo x nak org kritik p duduk dalam gua.x dak sapa nk kritik

    0

    0
  25. Beautiful Norra says:

    just another CHEAP bitch…!! oppsss….LoL

    1

    0
  26. Anonymous says:

    confirm dia x tgk cermin dulu sblm pakai mcm tu… bdn dh menggelebeh ngalahkan mak orang, buat malu org Kampung Baru je dia ni… chisss…

    0

    0
  27. Me says:

    Masuk neraka pun ikot situasi.jawapan yg jail.rendahnya iman hingga xbley terima teguran yg baik..

    0

    0